Tvåtusentolv-ett-trettioett

Slutade tidigt idag så åkte ut till stallet lite tidigare. Mamma hade redan varit ute och mockat så jag fyllde på med lite halm och fixade sedan resten. Städade lite i skåpet också som tidigare har varit ett bombnedslag, men nu är det ganska fint.
-
Gick ut och promenerade med Enter idag, i ungefär 25 minuter. Sen gick vi till en hage så han fick röra sig lite fritt, travade lite. Vi gick sedan upp på paddocken och där tränade jag lite lydnad med honom. Snart kan han plats - stanna, hit - inkallning, och fot - följer mig vart jag än går, framåt, bakåt och sidor. Han flyttar även undan sig för mitt kroppsspråk, vilket känns hur bra som helst, precis som det ska vara då det är jag som bestämmer. :)
-
Här får ni lite dåliga mobilbilder från idag ;)
Inkallning från volten
Inkallning från volten, direkt reaktion :)
Alltså hur söt får man vara?

Bilder säger mer än tusen ord: min dag!

Började med stallet och en mysig promenad i solen:








Älskade häst, du betyder massor för mig! <3 <3

Sen blev det en tripp till Erikslund med pojkvännen, mycket skratt och en riktigt bra dag! <3



Avslutar med en oseriös bild från min sida.

Godnatt!


dålig uppdatering, förlåt.

Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag, men min tid räcker inte riktigt till längre. Har massor i skolan och skrittar bara Sigge just nu pga underlaget. Det är hårt i marken och lite snö så det gör att man inte kan trava. Därför har Sigge massor av överskottsenergi och det blir inte bättre av att man skrittar, han blir inte trött  för fem öre av att skrittarbeta, hur hårt man än arbetar honom. Men det är så mina ridturer ser ut nu för tiden.



Idag blev det stallet en snabbis och sedan stan och bio med pojkvännen och vännerna :) Vi såg Mission: impossible och den var helt okej, rätt bra faktiskt, typ som alla tidigare filmer.


min älskade Fahrim <3<3


Bästa vän<3


Boysen!

Nu väntar sängen, dags att sova! Vi hörs!


Tjugosjundejanuaritvåtusentolv

Sitter och kollar på lite ridbilder från i somras. Minns denna dag som det vore igår. Jag var så himla nöjd efter det här ridpasset. Tyckte han hade gått som en klocka. Sen fick jag se bilderna och gå ändrade jag uppfattning. Då blev det inte klockrent hela tiden utan stundvis. Oerhört få gånger.
På bilderna sprang han mest med huvudet bland skyarna och jag va är en hösäck, men man måste ju börja någonstans, right? :)
Men nu tycker jag att det är en stor skillnad på honom i dressyren och formen. Ska bli spännande att se hur han är när han blivit igångsatt, om han fortfarande är lika fin eller gått tillbaka till gamla Enter dressyren. Framtiden får visa!

Tomorrow..

Imorgon har jag planerat in en promenad för Enter. Har tänkt promenera en runda som tar ungefär 30-40 minuter beroende på hastighet. Enter kommer nog uppskatta det.
Tog upp honom på paddocken för några dagar sen och checka lite lydnad. En riktig klocka och så fort jag ökade lite grann travade han ifatt och slängde runt med huvudet. Han är nog lite uttråkad av snart tre veckors ofrivillig vila. Men imorgon ska han få något att göra - även jag - promenera bort lite träningsvärk! Nice.
Ridsuget är oerhört stort...

Nyheter!

Igår var veterinären ute i stallet och kollade på Enter. Han ska äta metacam i tio dagar nu sen får vi se vad som händer efter det. Under tiden ska jag linimenta hans ben med arnika och fortsätta linda det. Får även gå ut och promenera med honom.

Helt ointressant för hästmänniskor men..

.. jag har helt gått och kärat ner mig i One Direction!
-
Några av alla deras underbara låtar ♥
-
-
-
-
Hur kan man motstå dessa charmpojkar?

Såhär..

.. talar en äkta hockeyspelare! Gustav Possler mina damer och herrar!

Medryttare!

Tänkte ta mig i kragen och skriva om något jag länge suttit och tänkt på: Medryttare!
-
Visst, det finns hur underbara och ansvarstagande medryttare som helst i världen, men det är dem som åker till stallet där hästen står, mockar lite snabbt och fixar med maten. Tar sedan in hästen från hagen och ställer in den i boxen och åker därefter hem. Det som stör mig mest är de som gör detta och sedan säger/skriver till hästägaren att den har ridit hästen hårt i en timme vid varje gång man har hästen.
-
Jag har många gånger skådat personer som gör detta. Tycker att dem visar oerhört dålig stil. Våga stå för att man inte rider istället, ingen vinner på att du ljuger. Speciellt inte hästen.
Varit med om att ägaren tror att hästen blivit riden väldigt hårt i två dagar innan då medryttaren haft den och då bestämmer sig ägaren för att låta hästen stå igen.
-
Tänk er då om det är en häst som behöver sin motion för att inte flippa mentalt för den får alldeles för mycket energi.
Märker ni hur allt bara blir fel?
-
Detta skrämmer mig att tänka att det finns människor som gör detta. För om jag någonsin skulle mot förmodan skaffa en medryttare till Enter skulle jag ju alltid vara osäker om medryttaren verkligen red honom.
Dagens diss går alltså till medryttare som inte klarar av att stå för sina handlingar och väljer att ljuga för sina hästägare!
Till alla er medryttare som verkligen tar era medryttarhästar på allvar, känn er stolta och keep up the good work!

Samma visa

Blev tömkörning idag igen för lille Enterpojken. Jobbade med samma saker även idag och han jobbade på ganska bra. Från början satte jag snodden i tömkörningsgjorden, alltså mellan benen. Det för att få en så lång form som möjligt. Satte den sedan i tömkörningsgjorden där mitt knä skulle vara, för att få upp formen lite.
-
Kände dock att jag fick arbeta mycket med tömmarna för att han skulle anstränga sig, om jag bara gick där hade han ingen vacker eller bra form trots snodden.
-
Avslutade allt med att ta bort snodden helt och jobbade endast med tömmarna. Han lyssnade oerhört bra då, han måste nog verkligen vara sugen på att få dressyra. Vanligtvis brukar han streta emot om man inte jobbar grymt mycket med skänklarna, vilket som inte går när man tömkör. Så är grymt stolt över min häst idag! :)


Uppdatering!

Den senaste veckan har rullat på ganska snabbt. Enter har helt fått vila fram tills i fredags då jag smått började gå korta promenader med honom. Varje dag har jag smörjt in hans bakknän+haser och nedåt med arnika och sedan lindat bakbena. Han har gått lindad bak 24/7 alltså :)
-
Just nu är han ganska fräsch i höger bakben, han varken haltar och går vad jag kan se jämt med båda bakbena. Så idag tömkörde jag honom i ungefär 30 minuter, endast skritt. Hade på honom en lös snodd för att han skulle arbeta lite. Märktes direkt att han saknat dressyren. Han trampade in under sig rejält och var hur duktig som helst.
Gjorde mest basic grejer, som halter, stora volter och skrittlängningar och -kortningar.
-
Därefter blev det mys för honom när jag flätade hans man :)
-
Blev inga bilder då min mobil valde att ge upp i stallet..

Shopping

Älskar varje gång mamma kommer hem med nya saker, idag var det ett täcke! :D



599 kr från Hööks, 280 gram fyllning


ingen snö och mitten av januari, suck.

Sigge var riktigt duktig idag! Skrittade en lite längre tur, eftersom han har fått tagit det så lugnt under vecka. Det är bara så tråkigt att det är hårt i marken så det bara går att skritta.

Vill ha massor med snö nu! Kanske inte lika mycket som för två vintrar sedan, men en del iaf :)



På vägen hem blev han riktigt pigg, taktade hela vägen tillbaka. Men är nöjd med honom ändå, med tanke på hur mycket energi han har. Han lyssnade super, så finns ingen anlednig till varför jag inte skulle vara nöjd egentligen :)




nu: stallet

God morgon! Eller ska man säga god dag vid denna tid?

Nu ska jag ta och byta om för att sedan åka till stallet. Efter det blir det en massa plugg och senare ikväll bio :)
Hör av mig senare om jag hinner och berättar om dagen.

Tingeling :)

Det finns två killar i mitt liv, Sigge och Fahrim (min kille)<3 Så ni vet vem han är om han kommer upp på några fler bilder ;)<3



I was born this way

Idag blev det en liten skrittur barbacka, tvingade med Cicci i stallet för sällskap. Riktigt trevligt och hästen var duktig, väldigt pigg bara och "rädd" för allt, men antagligen bara alldeles för mycket överskottsenergi.


När jag provred Sigge för 3 år sedan

Idag har även en ny liten häst kommit till stallet, en d-ponny (som jag tycker ser mindre ut) vid namn Faxe (om jag inte minns helt fel9 URGULLIG!!! kärlek vid första ögonkastet, nej men verkligen grymt söt och mysig. Har ingen bild på honom, men det kanskeb kommer någon annan dag :)

Nu blir det att fortsätta med matten, har nationella prov på tisdag så blir senhårt plugg de sista dagarna.


Lång dag

Blev inget stall för min del idag, har varit i skolan hela dagen och sedan varit med på öppet hus. Klockan drar sig mot 22.30, jag ska hämta något att dricka och något energirikt för att sedan ta mig igenom flera sidor engelska. Smart av mig att vänta till sista dagen, men kunde inte skriva ut den tidigare, så det fick bli såhär.

Aja, vi hörs imorgon för kommer inte orka skriva något mer ikväll :)


Tänk om dagen ändu kunde vara såhär rolig? ;)

Det är jobbigt när man inte träffat Sigge på en hel dag, saknar min plutt!




Nytt

Innan stallet blev det u en sväng till Glada, blev bara en ny vattenhink. Hade tänk att köpa ett par inspänninsgtyglar också men hittade inga. Väl i stallet blev det bara mys med hästen och såklar massa fax runt omkring, men ingen ridning eller promenad. Nu väntar sängen på mig, så blev bara lite snabbt :)

Godnatt!


Fan...

Detta år har ju börjat otroligt bra! (Lägg gärna märke till ironin)
-
Först krånglar Enters bakben, han får en troligen en spark i huvudet och nu idag när jag tog in honom har han små muskelryckningar och vill inte stödja på höger bakben. Varm i den hoven och varm längs det benet. Går ut och springer med honom, klart halt redan i skritten.
-
När ska detta ta slut? Känns ju väldigt bra att min häst inte varit fräsch på hur länge som helst.. Bakslag på bakslag och åter igen bakslag!!

just nu

Lägger matten åt sidan just nu, fortsätter ikväll. Nu blir det istället lunch och göra sig iordning.

Hemstudiedag

Igår och idag har jag haft hemstudiedag, vilket innebär att jag inte behöver gå till skolan utan kan sitta hemma och plugga. Är dränkt i plugg, nej då, men det är mycket. Lite senare ska jag iväg för utvecklingssamtal och efter det blir det klipping. När allt är klart följer mamma med mig till stallet. Eftersom det är så hårt i marken just nu går det bara att skritta, så ja, det blir skrittarbete. Kanske gör som jag gorde här om dagen, då satte jag på honom inspänningstyglar och tog en rask promenad, då fick jag också röra lite på mig :)

Får se helt enkelt, ska även sväga in på Glada hästen i spiltan för att köpa lite nya saker. Vad det blir får ni se ikväll :)



Kram

My mama told me when I was young, we are all born superstars






Har tittat igenom massa gamla bilder från gamla stallet. Tänker tillbaka till Sigges och mitt första år tillsammans, det  var nog det bästa år vi haft! Så många framgångar och roliga minnen! Vi har det bra nu också men första året var alldeles speciellt<3 Har inte många bra bilder från den tiden, men bjuder på några helt vanliga, inte alls speciella, men som väcker gamla minnen. 

 




Underbara!

Gud vad jag älskar Budweiser reklamerna med alla Clydesdale hästarna.
De är så mysiga med massa underbara hästscener! :)
-
-
-
Maybe next year Hank! - gets me everytime! :')

Nu..

..sticker jag ut och springer i minusgraderna ;)

:'(

Såhär underbart sliten har Enters pannlugg blivit... Släppte ut den igår och tog dessa idag :(
-
Road häst.. :)
-
Buhu :'(

Visste du att..

..första gången jag såg att Luciana Diniz red sin As Taro utan ett träns så tänkte jag: "Gud vilken snäll häst som själv håller kvar bettet i munnen!" Sen upptäckte jag att det satt fast och kände mig lite korkad :)

.

Bjuder på en skön fredags låt ;)

Ridturerna nu förtiden är väl inte de mest händelserikaste, tack vare denna underbara vinter går det endast att skritta. Stenhårt i marken + ingen snö = sämst utan ridhus!
När man har varit van vid såhär mycket snö på vintrarna och sen inte enns får en decimeter blir man lite irriterad
-
Skrittade ut med Cissi på Tompa idag, vanliga rundan i stora skogen ungefär 50 minuter och sedan runt brunnby ungefär 35 minuter. Men vi var väl kanske ute i 1½ timme. Endast skritt men massa trevligt prat blev det iallafall. :)
-
Är väldigt sugen att åka in till något ridhus snart om snön inte vill komma ner. Enter är så fin i skritten på paddocken, kliar i fingrarna för jag inte kan göra något mer än bara skrittjobba. Men sen tänker jag på hur stissig Enter blir när man åker iväg och gud så hemskt det skulle vara att behöva ha andra personer som sitter och kollar på oss då.. mjaa.. vi chillar med tanken då! :)


Visste du att...

.. Enter är rädd för badkaren som vi har i alla våra hagar. Det tar honom ungefär 5-10 minuter att bestämma sig om han verkligen ska dricka eller inte. När han väl har druckit, brukar han ofta kasta sig undan ganska snabbt - utifall något skulle attackera. Även om alla i flocken dricker samtidigt måste han fortfarande ha sin betänke tid och vanka lite smått fram och tillbaka samtidigt som han slänger blickar på badkaret.
-
Enda bilden jag har när han dricker och den är printad ur en film...



Manar

Det är roligt att se hur mycket man ändrar i smak under årens gång! När jag hade haft Enter i ungefär ett år fick jag den briljanta idén att spara ut Enters man. Jag skulle ha den där araben med värsta arabmanen som fladdrade i vinden!
-
Under tiden jag lät den växa var den helt rak, inte sådär jätte snyggt kan jag meddela. Mamma avskydde den, hon bara väntade att få kapa den. Men jag hade bestämt mig, den skulle vara lång!

-
-
Var även hur intresserad som helst av flätor, dock uppskattade Enter alltid att bli flätad då han stod och bara myste hela tiden. :)
-
Åh herregud, känslan att se den där manen idag. Fy va fult det va! Det gick inte att beskriva mammas glädje när jag frågade om hon kunde rycka den. Den funkade ju liksom inte, hur tunn som helst.
-
Min åsikt idag är att det endast är snyggt när det är riktiga nordsvensk manar eller araber med "riktiga" arab manar, en sån där som är ojämn och liksom passar in på hästen. Enter hade en sån när han gick på löpet. Och han va SNYGG i den.
Inte direkt hans bästa sida.. men han gör sin grej. Nämligen att dra upp överläppen och tugga på bettet!
He is doing his thing! Överläppen upp och tuggtugg! :)
-
I dagsläget är Enters look en kort trimmad man med en lång pannlugg. Älskar det. Måste be mamma fixa manen snart, fick kommentarer från Ida att den börjar bli lång - och det är den.. :(

Klippt häst!

I dagens schema för Enter stod det klippning! Blev en likadan rakning som vi gjorde tidigare, vet inte va den kallas men klippte hela halsen och bogen gick sedan ner vid manken och ner mot flanken. :)
Syns inte så bra eftersom han är skimmel..
Skillnad på ganaschen och halsen va? Han blir så prickig och söt när man klipper honom :)
Visar upp sin lilla "knopp" och ponnygrimma, heheh.. :)
Här ser man klippningen lite bättre iallafall :)

.

-
Sådär såg Enters sår ut idag. Svullnaden håller på att gå ner, bara lite svullet nu och verkligen inte som i förrgår när det var som en knöl över ögat. Enter får nu gå med en permanent oflätad knopp! :) Fy va hans pannlugg kommer vara sliten.. :(

Klirrklirr

Åkte till Hööks en snabbis efter stallet ju! Och gissa om inte allt jag ville ha var slut? Hatar när man verkligen har ställt in sig på att få köpa något och så är det slut..
-
Blev iallafall ett träns! Så nu ska jag rensa i alla mina hästsaker, göra mig av med massa onödigt som jag inte vill ha kvar! :)
Detta blev det, ska dock inte använda det där pannbandet utan mina egna blingbling :)

Dagen :)

Tjenixen till alla som läser vår blogg! :)
-
Idag va Enter betydligt mer piggare, fortfarande väldigt rädd om sin panna, förståeligt! Ser ut som en broddspark faktiskt. En häst i hagen hade dunder race när de släpptes ut igår med massa bock och fullfart, kan ju hänt att han har blivit träffad då. Men man vet ju aldrig.
-
Red ut med Ida på en skritt- och travrunda, iallafall där det gick att trava! Enter kändes någorlunda fräsch, längesen han va riktigt fräsch. Först hans bakben och nu huvudet, just our luck.. Lite komiskt ser det ut när jag inte har något pannband på tränset. Ser jätte konstigt ut - ska försöka komma ihåg att ta en bild på det imorgon - har fått sätta ihop huvudlaget och nosgrimman med gummisnoddar, allt går bara man vill!
-
Imorgon ska vi raka Enter igen, han blev för ett tag sedan en björn men har inte velat racka då han har haft det väldigt lugnt. Men imorgon ryker pälsen! Bilder även från det om jag kommer ihåg! :)

Nabelle ♥

Saknaden av dig är stor Nabelle. Snart 1½ år sen du dog och det svider lika mycket i mitt hjärta när jag tänker på att jag inte var nära när du dog. Du gick nog den bästa döden till mötes, i hagen fri med din syster som du älskade mer över denna värld.
-
1986-2010.. 24 år, du kunde ha fått några år till om du inte hade blivit avställd från ridningen.
-
Nabelle var min mosters avelssto, ett Svenskt Halvblod och världens goaste. Trots allt hon fick gå igenom när hon blev misshandlad av några personer. Slagen med järnrör. Vem fan kan göra något så hemskt mot en häst? Vem fan kan änns komma på tanken att ta ett järnrör och slå ett försvarslöst djur i huvudet med det!? Idioter som förtjänar att behandlas på exakt samma sätt!
-
Trots detta fortsatte Nabelle att vara samma goa häst, lite skygg för främlingar men vem kan begära något annat efter vad hon gick igenom?
-
-
Mina första ridupplevelser va på denna häst. Vid fyra års ålder. Minns hur livrädd jag va. Här skulle vi inte börja på små shetlandsponnier, nej, vi skulle bestiga berg direkt. Första gången jag travade kunde jag knappt andas för jag var så rädd när jag skumpade runt på stoet som var uppemot 1.80 i manken.
-
Jag blev även den sista att rida denna sköning. Det skulle bli ett projekt att sätta igång henne igen efter några föl. Projektet skrotades och Nabelle skulle ha sitt sista föl. Vid 5 månaders ålder skadades fölet och blev tvungen att tas bort. Nabelle ställdes av och fick bara gå och skrutta i hagen.
-
Om man skulle ha hållt igång denna häst skulle hon nog ha fått några år till i livet och hon skulle framför allt varit fräsch in i det sista.
-
Nabelles tre sista föl - Sillmarillo, Nala och Aqino - har alla tre blivit avlivade. Av olika anledningar. Alla tre helt otroliga hästar. Aqino skulle ha stannat på gården, om han skulle levt vidare skulle jag haft ett minne av Nabelle dagligen. Dock har jag lite tröst i att kunna träffa hennes syster Nathelle varje dag! 


Nabelle - alltid saknad, aldrig glömd! ♥



suck..

Det värsta som finns är att gå ut i hagen för att hämta sin älskade vän och upptäcka att denna individ är rödfläckig i pannan med röda sträck rinnandes ner över nosryggen och ögonen.. </3

Imorgon ska jag försöka få med mamma till Hööks så jag kan köpa nån sak till min älskling, det förtjänar han! 




RSS 2.0