31 maj

 
Är helt slut, varit ute i solen hela dagen i Strömsholm och kollat på Islandshäst tävlingar (vilket var väldigt annorlunda eftersom jag inte är insatt i den grenen), sett några väldigt coola hästar. Självklart så brände jag ju mig och har nu fått en sån där jättefin bränna. Missade även bussen så fick stå i Strömsholm i en timme på en ny buss. Kärlek till Västerås som har bussar som går hela tiden. 
 
Dressyr idag då. Fick instruktioner att hårdträna på vad vi gjorde i tisdags och faktiskt så tyckte jag att jag klarade det helt okej på egen hand. Traven var han fin, likaså i skritten och galoppen. Enter gick mestadels jättebra men jag fuskade rejält med min sits. I galoppen gjorde jag mycket för att underlätta för Enter och det var även enklare att få honom i en bra form när jag fuskade med sitsen men jag skulle ju fått skäll om jag inte red själv, hehe. 
 
Imorgon är det lördag och då kör vi vidare med dressyren, då med hjälp av min moster. Taggad redan nu! 
 
 

30 maj

 
Idag var en väldigt skön dag. Varmt och soligt. Red ut tillsammans med Sara och Lady vilket blev en lyckad ridtur med några galna moments. Vi red till en stor kohage som är platt med lite uppförsbackar och sådant. Egentligen ska man helst inte rida där, men #yolo (SKOJA, usch aldrig det ordet igen) hehe.
 
Nej men vi travade igång hästarna och sen körde vi ett varv tillsammans vi galopp och när vi hade kört ett varv så tyckte Lady att det blev lite väl roligt så hon drog världens typ bocksprång. Stillastående rätt upp i luften med ryggen böjd och sen kickade. Herregud, då drogs ju Enter med i hennes galenskaper men gjorde inte så mycket förutom att köra lite galopp på stället och galopperade iväg lite i sidled. 
 
När vi kände oss nöjda där så red vi vidare in i skogen där vi la fram en liten stock som vi skuttade över några gånger. Enter blev taggad av det och så fort man vände upp mot den så studsade han i väg i galopp och ibland blev han lite frustrerad så då blev han tvungen att galoppera lite i sidled. Men han hoppade fint. Sammanfattningsvis så var det en rolig ridtur med lite galenskap vissa gånger. 
 
 
Imorgon är det dressyr som gäller! 
 

Livet går bra nu!

Äntligen är jag klar med ALL fysik som jag ska ha läst under min gymnasietid, hur skönt som helst!!! Det blev en kort skoldag idag och nu kom jag precis in efter ett varv i spåret. Tror all barbackaridning och alla träningar för Annelie har gett en hel del för det kändes ingenting i benen.
 
Vid 18 sticker jag med Johanna till stallet och följer med till Skästa där Fröken ska hopptränas.Däremot inte jag som ska rida. Spännande att se hur hon är på en annan plats och ska ridas.
 
Jag och Fröken 26 maj när vi jobbde med bommar för Annelie.
 

29 maj

 
 
Riktigt skönt med en ledig dag dock var det ju jätte tråkigt väder. Mulet med lite små regn då och då. När jag skulle ta in Enter så hade det små regnat ett tag och precis när jag kommer till hagen så ser jag hur han reser sig upp ur den dammigaste platsen i hela hagen och så ser han sådär riktigt nöjd över sig själv. Usch va skitig han var men tackar gudarna för att Magic Brush uppfanns. Idag sattes dem verkligen på prov och klarade provet galant! 
 
Red ut tillsammans med min kusin. Vi red ner till Brunnby och sen ut på en grusväg som går mot E18 och rundar ett fält. Enter blir alltid riktigt taggad där så han visade upp en väldigt pampig trav där ute. Världens skjut bakifrån men höga lyft med framben. Så vill jag ju att han ska gå på paddocken men det är ju lite att drömma. Tog lite galopp också men efter ett tag kokade det över i hans huvud så då började han studsa på stället och galoppera i sidled istället. Han skötte sig trots allt väldigt bra med tanke på att han alltid blir galen där ute. 
 
 

Trevlig dag!

Slutade skolan vid kl 12 idag efter ett grammatikprov i svenska och en samling. Bestämde spontant en lunchträff med Annelie, så stack till stallet när jag kom hem. Vi åkte och köpte Buger King och satt sedan hemma hos henne och snackade om allt möjligt. Riktigt trevligt måste jag säga! Fick även några tävlingar inplanerade.
 
På vägen hem svängde jag förbi sommarhagen och borstade, kratsade hovarna och klappade lite på alla tre hästarna.
 

28 maj

 
Alltså tänk hur mycket en sadel kan betyda egentligen, hur stor inverkan den kan ha på att allt funkar. Red ju med min dressyrsadel idag och han var så fantastisk att rida. Vet att det beror på att jag kommer ner mycket bättre och kan arbeta honom på ett annat sätt med dressyrsadeln och att det inte är sadeln som gör det, men det känns nästan lite så. 
 
I början var han lite motsträvlig och jag red väl inte så bra heller. Fick börja med att rida på en volt i trav nedsittning, fy vad jobbigt det blev men fick honom dit jag ville och efter det så gick han inte emot mig lika mycket hela tiden. Galoppen var helt outstanding! Fick honom precis dit han ska ligga där han verkligen jobbar med rygg och rumpa. Vilket känsla det var när allt bara släppte och han bara gick där, lika grym varje gång man lyckas. 
 
Sen är han så grym att efter man fått honom dit han ska vara, då ligger han kvar där och man behöver inte arbeta ihjäl sig varje steg som man nästan måste innan nu eftersom han är lite bråkig. Idag var han riktigt dyr min lilla arab. Bestämde ny tid på fredag så nu får han två dagar uteritt och sen på dressyren igen på tisdag. 
 
 
Nu tar jag även en "minihelg" så här mitt i veckan. Ledig onsdag och torsdag, skönt. På fredag bär det av till Strömsholm för att kolla på islandshäst tävlingar med klassen innan det blir riktig helg. Lovet känns nära nu, på onsdag säger jag tack till skolan för detta år och tar ledigt i några månader. Lovely! 
 

27 maj

 
Blev en kort dag i skolan idag då jag bara hade en lektion idag, nämnligen ett kursprov i djurens biologi. Så mycket att plugga in till detta prov så jag nästan inte ens orkade anstränga mig att plugga. Till min stora förvåning så var provet faktiskt väldigt lätt vad jag tyckte men sen vet jag ju inte om jag har fått rätt eller inte. 
 
Var hemma tidigt så åkte till Granngården med mamma för att köpa lite saker till Enter. Mineraler och flugspray blev det. Hade först bara tänkt köpa mineralerna men sen erbjöd sig mamma att betala för dem så då köpte jag en flugspray när jag ändå var där. Därefter vidare ut till stallet. 
 
När jag kom dit var det jätte fint väder men sen precis när jag hade fått in Enter i stallet så började det regna, suck. Tog min tid med borstningen sen satte jag mig och väntade ut regnet. När det hade slutat regna så gav vi oss iväg. Red ut över Grävlinge fältet och sen runt alltihopa. Längs kanten hela vägen där underlaget är bra, annars suger det vilket är synd. Enter var verkligen fin i galoppen idag men det berodde nog på att jag red med pelhambettet som han alltid är fin på. Det tredelade blir han dragig på ute så då blir det bara en dragkamp när vi är ute själva. 
 
Blev lite irriterad på honom när han blev rädd för en brunn och hoppade ut på en åker tre gånger. Då var han verkligen fjantig, men förbi kom vi. När vi var som längst hemifrån öppnade sig himlen igen och det började regna igen. Gissa om jag blev depp. Hatar regn. När vi väl hade kommit tillbaka till stallet så slutade det ju självklart att regna, typiskt va? 
 
 
Imorgon blir det dressyrträning igen. Faktiskt rätt pepp på att testa i dressyrsadeln igen nu när det gått halv dålig men hoppsadeln. 
 

Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det, tills jag insåg att jag var någon

Då var denna vecka igång och började med en lång dag i skolan med bara en massa plugg. Skrev klart min rapport i biologin som jag även skickade in, skönt att bocka av en sak. Det blir inget stall för min del idag utan istället ska kvällen spenderas med min älskade fysikbok och lite svenska. Imorgon kan jag bocka av matte np - munltliga delen och även fysik kursprov. Det innebär att jag sedan är klar med matte 4 och fysik 2 och alltså ingen mer fysik, jösses vad skönt det ska bli!!! Nog pratat om skolan.
 
        
 
Imorgon ska jag göra en väldigt rolig sak, det har nämligen kommit en liten b-ponny till stallet (tror jag har nämnt det tidigare?) och gissa vem som ska få hoppa honom imorgon?! Jag!!! Det ska bli skitkul rent ut sagt men är lite nervös också med tanke på att han är rätt liten och min balans är inte den bästa. Men jag ser fram emot det! :)
 
Sigge på bete första sommaren tillsammans
 

Underbara söndag!

Dagen började med att jag som valigt åkte till stallet. Sigge har börjat sin vila men idag fick jag istället rida Fröken lite, hur kul som helst! Annelie tipsa om övning och kom ut efter att jag hade värmt upp och hjälpte mig. Längs den ena långsidan låg fem bommar som jag skulle galoppera över och längs den andra långsidan låg fokus på framåtbjudning och att ställa utåt. Fröken var faktiskt riktigt fin, Johanna har gjort ett bra jobb med henne sedan jag red henne sist. Hon drog som tusan över bommarna så lite då och då skulle jag lägga in halter, i serien och även precis innan. Till en börjar var det väldigt svårt men när jag hade fått in några halter lugnade hon ner sig. Åh vad roligt det var!!!
 
Film kanske kommer sen.
 
Sedan tog jag in min egna lilla häst, borstade av lite snabbt och satte på tränset, med grimman i handen begav vi oss iväg till betet tillsammans med Annelie och Findus. Släppet gick väldigt bra och Sigge är nog mer nöjd än någonsin av att gå i en stor hage med massor av gräs med bara två andra hästar.
 
Möttes av denna lilla trötta sötnos när jag kom ut i hagen imorse:
 
Eftermiddagen har spenderats på Lövudden tillsammans med Fahrim och andra härliga vänner! Vi grillade och hade allmänt trevligt, skönt att komma ut och göra något annat. Kort och gott har denna helg slutat på bästa sätt!
 
 
 

26 maj

 
Idag sket jag i ridningen. Istället spenderade jag tiden med Enter genom ett vårbad, som han verkligen behövde. Han har verkligen varit skitig nu på våren och eftersom vi inte har någon spolspilta så måste man passa på att bada hästarna när det är bra väder för att man står ute. Skulle gärna vilja ha en spolspilta men ser ändå inte badningen som en jobbig grej eftersom Enter står stilla hela tiden. Det enda han inte gillar är när man sprutar vatten för nära öronen eller om man ska försöka sig på att tvätta ansiktet. 
 
Ryggen och benen fick special behandling med liniment schampoo. Använde mig utav en gammal rotviska och gnuggade på rumpan där dammet verkligen sitter djupt. Tyckte han blev riktigt fin och vit igen efter badet.
 
 
 
 
Några bilder från idag. 
 
Pratade även lite med min moster idag och vi kom fram till att hon skulle hjälpa mig en gång någon vardagkväll med dressyren. Så förhoppningsvis kan hon hjälpa mig på tisdag, har inte nämnt någon dag än men tänkte göra det imorgon. 
 

25 maj

 
Lördag idag och även ridning för min moster. Alltså kan inte säga att det gick sådär värst jätte bra idag. Fick aldrig den där underbara känslan som man gärna strävar efter, men det gick även inte dåligt. Mitt emellan pass helt enkelt. Red igång hästarna i alla gångarter men kände inte riktigt att Enter släppte igenom utan han gick mest och stretade emot mig. Visst på slutet blev han helt okej men fortfarande inte den där WOW-känslan. 
 
Vi avslutade med att skutta över några småhinder och det funkade bra. Enter stannade en gång, men det var för att jag blev riktigt osäker och då stannade han. Första stoppet för iår och det kom 25 maj. Hahah, herregud han har blivit en helt annan häst under vintern. 
 
Ska prata med min moster om hon kan hjälpa mig en dag till varje veckan och då bara dressyr. Eftersom Cissi och jag rider en gång i veckan och då ofta på helgen men då blir det ju lite olika saker vi gör varje gång. Vill gärna rida en gång till för någon varje vecka och då ha dressyrsadeln så jag verkligen kommer åt honom och igenom honom. 
 
 
Killarna i hagen efter ridpasset. 
 

I won't give up on us, even if the skies get rough

 
Sida vid sida
 
 
 
 
 

Lördag

Dagen började med en lång sovmorgon och sedan picknick i gräset i stallet bredvid hagen med syster och mamma. Därefter rensade jag i båda mina skåp innan jag tog in Sigge. Han avmaskades och fick sin betfor och vanliga blandning. När det var klart släpptes han ihop med två andra hästar i en ny hage där det finns mer gräs. De får gå där idag och imorgon flyttas dem till betet. I hopsläppet gick väldigt bra, alla tre hästarna var glada på sitt eget vis av att få mer gräs, Sigga stannade precis innanför grinden och dök ner sitt huvud. Matvrak!
 
 
Nu är det dags att plugga en del och förhoppningsvis bli klar med något idag.
 

Just me, myself and I

Anemone Nemorosa, Quercus Robur, Ptilium Crista-Castrensis, Ranúnculus Ficária, Achillea Millefolium.... Fattade ni något? Latinska namn på alla möjliga arter efter en fältstudie snurrar i mitt huvud. Sitter just nu med en jättestor rapport i biologin som väger lika mycket som kursprovet, väldigt mycket med andra ord. Kunde haft en roligare fredagkväll men jag tröstar mig själv med bra musik och glass till mitt skrivande om bland annat biologisk mångfald, lavkartering och artinventering. Jag ler åt livet och tänker att nej, jag hade nog inte kunnat ha det bättre ändå, jag är nöjd med hur jag lever och den jag är idag!
 
 
What doesn't kill you makes you stronger,
Stand a little taller,
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone,
What doesn't kill you makes you fighter,
Footsteps even lighter
 
 

Varför landa när jag flyger fritt

Kom precis hem från skolan och ska rulla mot stallet. Ännu en skolvecka är nu avklarad och om exakt två veckor har jag sommarlov. Hur skönt som helst!!!
 
 
Imorgon ska Sigge släppas ihop med Annelies hästar och flyttas till en hage med lite mer gräs. På söndag rider jag över Sigge till betet där han ska få gå med Annelies hästar i två veckor och Sigge får vila helt, det kan gammelgubben behöva. Betet ligger en liten bit ifrån stallet, men inte särskilt långt. Sigge ska nog få gå på mer bete i sommar men det får bli längre fram. Övrigt när det gäller stallet så har det kommit en liten b-ponny som är hur söt som helst, fick testa och rida några varv på paddocken här om dagen och jösses vad länge sedan det var, kändes som om jag skulle ramla av i varenda kurva för han är så liten. Men v. 24 kommer en c-ponny hem och gissa om jag håller tummarna att kanske få rida lite ;)
 
Annars så rullar livet på och jag trivs bättre än någonsin! 
 

21 & 22 maj

 
Igår red jag lite lydnadsövningar på paddocken med Enter. Hade två bommar med två galoppsprång emellan och sen ett litet litet hinder. Försökte få honom så tillbaka som möjligt och absolut inte låta han få ta kontrollen. Emellanåt var han jätte duktig, visa gånger gick han jätte fint över både bommarna och hindret men ibland kunde han bara dra upp skallen och dra iväg. 
 
På slutet så insåg jag att ju kortare anridning desto coolare var han. Med en längre andridning så hade han längre tid att fokusera på bommarna och hetsa upp sig. När jag red med kort anridning gick han jätte fint. 
 
Såhär blir han ofta när det är hinder eller bommar framme. Lång och aningens okontrollbar. 
 
Idag var vi ute i skogen själva. Verkligen behövligt eftersom vi inte varit ute på någon längre tur själva på ett tag. Började i skogen och red sen till en grusväg som går mellan två åkrar bredvid E18. Den var helt okej nu när det har regnat lite så tog en galopp där. Ville ha honom så kort som möjligt eftersom han gärna drar iväg men han surade ur ganska mycket. Jag hade verkligen ingen ork att kräva det av honom egentligen för jag hade världens träningsvärk i magen, men endå plågade jag mig till att ha honom kort. När vi hade galopperat så skrittade vi tillbaka, kort och samlad form. Brukar aldrig försöka jobba honom ute då jag egentligen tycker att man inte behöver arbeta dem varenda sekund som man rider, nångång måste dem ju bara få ha kul och springa lite. Men idag så var han rätt hoppig i skinnet så då fick han nått annat att tänka på. 
 
Han tyckte det var ur tråkigt att skritta så långsamt och protesterade några gånger men var endå duktigt och skötte sig över förväntan. 
 

.

 
 
Been dreaming of this since a child. 

19 maj

 
Lektionen idag gick helt okej. Fick inte direkt den där fantastiska känslan men det gick ju heller inte dåligt. Enter tyckte verkligen att det var jobbigt under vissa stunder idag då han tvingades höja upp sig och jobba med ryggen.
 
Vi började med att jobba över tre bommar på en volt, där vi kunde länga/korta. Vi tränade även på att länga över bommarna för att sedan korta direkt efter så hästarna inte flöt iväg. Detta gick faktiskt bra. Vissa gånger lyfta Enter hur fint som helst på fötterna. I galoppen blev han gärna lite lång så jag fick jobba rejält, speciellt i högervarvet. I vänstervarvet var han mycket bättre och enklare att rida men det är ju för att han har enklare där, så vi jobbade mest med högervarvet. 
 
I slutet fick vi till en väldigt fin trav och galopp i båda varven vilket var skönt att få till det ordentligt på slutet som lite belöning. Jag vet ju exakt hur jag ska rida för att få honom dit men jag slarvar så mycket när jag rider själv och då glider jag bara runt, måste skärpa mig. 
 
Två gånger under tiden vi red så började det spöregna vilket inte var så kul. Hatar regn. Även om det är bra för hagarna och allt sånt men det kan väl regna på nätterna. 
 

Lose myself in time, just thinking of your face

Är trött som en ... jag vet inte vad. Har gjort allt för att hålla mig vaken sedan jag kom hem från stallet och tävlingen, kände hur alla nerver jag haft släppte. När jag hoppade av Sigge efter sista rundan skakade mina ben när jag började slappna av så. Det är väldigt bra träning för mig att komma ut, skaffa rutin och kanske bli av med lite nervositet innan också. Fast samtidigt rider jag bättre om jag är lite nervös.
 
Hur som helst så gör jag allt för att försöka hålla upp huvudet och hålla ögonen öppna medan jag försöker plugga. Ingen bra kombination, men vad ska man göra när tiden rusar förbi, det är snart sommarlov och tusen saker kvar att göra i skolan.
 
 
Det blir defintivt en tidig kväll för min del och hoppas att eran helg har varit lika bra som min!
 
 

Don't compare yourself to others. Compare yourself to who you were yesterday

Surahammar 19/5-13. Världens bästa häst!
 

På lördag är det dags

 
 
Bara 6 dagar kvar nu tills Lillys föl är beräknad att komma. Ska bli så kul med et litet föl. Det har ju fin stam med e: Clinton II ue: Lux Z. Intressant att se vad som blir av det hela. 
 

Dagens tävling!

Idag var Sigge och jag iväg på hopptävling, hoppade 90 cm bed. A och 1 m A:0+A:0.
 
90 cm:
Sigge kändes inte särskilt framåt, men vi kom runt banan felfritt vilket var mitt mål. Fick pris och är ändå nöjd med honom. Det var absolut inte vår snyggaste runda, han klev mest över hinderna. Det gick bra på så sätt att vi var felfria men hade ändå kunnat haft en bättre känsla, då vi inte kom bra in på nästan något hinder.
 
1 m:
Jösses vad taggad jag var till den här klassen! Körde en hel del övergångar under framridningen vilet fick Sigge att bli mer framåt. Högre hinder vilket gör att Sigge fokuserar lite mer också. Väl inne på banan var han HUR FIN SOM HELST!!!! Jösses vad stolt och nöjd jag är över honom. Han hoppade betydligt bättre än förra klassen och jag red bättre. Klarade grundomgången galant och jag blev så frukansvärt taggad och ivrig när vi kom in i omhoppingen så jag svängde alldeles för tidigt så Sigge hade inte en chans att hoppa, blev ett stopp men det tar jag helt och hållet på mig, totalt mitt fel som inte tänkte längre. Men är supernöjd med denna runda, hade en väldigt bra känsla samtidigt som jag tar med mig några saker att jobba med till nästa gång.
 
Bilderna är inte från idag, utan från första maj på Rocklunda.
 
I övrigt var det en trevlig dag, Fahrim kom dit och tittade en stund och peppade mig, ingen stöttar så bra som han gör! :)
 
 
 
 
 
 

Helgen

 
Vilket väder det har varit i helgen. Så skönt att känna att sommaren snart är här. Extra skönt med bra väder när man har stalljouren. Då är det bara att ge hästarna kraftfoder och sen ut med dem i hagarna. Lilly och Pandora får dock morgon hö i hagen eftersom Lilly behöver så mycket mat hon kan äta. Men det går sjukt fort, tar max 20 minuter och sen går hästarna in igen vid kvällsfodringen. 
 
Både i fredags och igår så blev det uteritt för Enter. Han skötte sig båda dagarna men igår var han lite spänd men det var rätt mycket för honom att titta på nu. Dock om han fortsätter att vara såhär tittig hela tiden så ska jag överväga att dra ner på kornet igen. Har ökat det eftersom han inte får nått lusern längre så nu äter han nästan 1 kilo korn på morgonen, kanske det som gör honom lite extra spänd. 
 
Senare idag är det träning för min moster tillsammans med Cissi igen. Har dock ingen aning om vad vi ska göra, det visar sig väl till slut haha. 
 
 

Right here, right now

Tog en lång och välbehövlig sovmorgon idag. Fram till nu har jag bara slappat framför tv:n, vilket var evigheter sedan sist. Nu ska jag ta tag i lite skolarbeten innan jag rullar mot stallet för att ta hand om min lilla häst och fixa inför imorgon och tävlingen!
 
 
Nej dags att ta tag i matten inför nationella prov på onsdag och även en stor rapoort som ska skrivas i biologin.
 
 
 
 

Shopping!

 
Efter stallet blev det en tur till Hööks med mamma. Köpte två nya ridbyxor då det verkligen behövdes. Jag har jättesvårt att hitta ridbyxor som passar mina ben, men till slut hittade jag två som satt rätt bra. Annars blev det bara ett grimskapft som behövdes och två nya ridstrumpor. Höll i en tröja också som jag var riktigt sugen på men det får bli en annan dag!
 
 
 
 
 
 

16 maj

 
Idag var Enter verkligen jätte dryg, han var faktiskt rätt dum. Jag anser inte att det är okej att han ska se en bil komma åkande sen efter fem sekunder efter han sett bilen så kastar han sig i panik. Eller att han blir rädd för att en bil åker några meter framåt. Jag menar han är inte två år gammal och det är inte så att han aldrig sett en bil förut. Nej idag var ingen bra dag varken för honom eller mig. Jag blev verkligen irriterad på honom och efter väldigt mycket bråkande så fick jag nog och då tog jag honom på en lina i galopp rätt lång tid. När han började visa tendenser på att han inte orkade mer så fick han galoppera en stund till och sen fick det räcka. 
 
Han vart väldigt svettig så efteråt så duschade jag av hela honom. Passade även på att tvätta svansen som börjar se lite gul ut, men nu är den fin igen. 
 
 
Imorgon hoppas jag verkligen att han har slutat med att titta på allt och ingenting, så jäklans drygt när han håller på. 
 

Outfit

På söndag är det dett tävling som gäller och kan verkligen inte bestämma mig vilket schabrak Sigge ska få ha. Vad tycker ni? Snälla hjälp mig!
 
Alternativ 1 är mitt svara, men våra namn på. Tycker det är snyggt och lite mer proffsigt att våra namn står, vilket jag verkligen faller för. På bilderna nedan så var Sigge inte så fin i pälsen, han är beydligt mörkare nu också så tänker att det troligen kommer se annorlunda ut. Men ni får i alla fal se hur det ser ut.
 
Alternativ 2 är mitt röda, som jag hade den senaste tävlingen. Tycker det är snyggt på så sätt att det blir mer färg, syns mer, vilket jag också gillar.
 
Jag ska ha de röda benskydden till. På nedersta bilden ser ni också hur mörk han är nu, jämfört med de första.
 
 
 

15 maj

 
I måndags var veterinären ut till stallet för att vaccinera och kolla Enters ögon. Enter skötte sig som vanligt och gjorde inget märkvärt när han undersöktes. Veterinären tyckte att det verkligen är otroligt att hans ögon läkte så snabbt och att det blev så bra igen för hon trodde att det skulle ta längre tid än vad det gjorde. 
 
Eftersom han blev vaccinerad så vilade han måndag och tisdag men idag blev det lite ridning. Red ut tillsammans med Cissi och Toppen. Enter var som en fiolsträng största delen av ridturen. Allt var läskigt men han hanterade det väldigt bra tyckte jag, bara trampade på lite extra för att komma ifrån det läskiga. 
 
Vi avslutade med att dra två varv på vallen i galopp eftersom Enters tittighet troligtvis kom ifrån överskottsenergi. Det var så kul att dra en race igen, längesen jag gjorde det faktiskt och Toppen var helt med i Enters tempo. Toppen har verkligen utvecklas under vintern, innan sprang Enter ifrån honom hur lätt som helst men idag höll han nästan samma tempo hela tiden. Blev mest flams på vallen men det behövs det med, imorgon ska jag försöka rida ordentligare och så ska vi fixa en hage så våra hästar får gå med massa gräs! 
 
 
Haha, taggad häst från när vi hoppade småhinder förra måndagen. 
 

Kort om dagens ridpass

Dagens ridpasss bestod av fortsatt arbete av gårdagens övningar. Jobbade på en volt över en upphöjd bom i galopp. Gjorde även en övning som jag fått göra på träningarna, galoppera och ställa honom utåt på långsidorna och göra en volt på en kortsida. Försökte hålla formen och en jämn galopp hela tiden. Detta är verkligen en nyttig övning för Sigge men det gick ändå rätt bra. Han trampade på som tusan i slutet och var faktiskt rätt fin och behöll formen. Är riktigt nöjd över honom!
 
Har ridit barbacka i två veckor nu och det känns verkligen i mina ben, riktigt bra träning det där, är alltid helt slut efter ridpassen.
 
Himla praktiskt när hästen kan stå lös och inte går någonstans!
 

Söndagen

Igår, söndag, var en lång dag. Vaknade tidigt och åkte till stallet för hoppträning barbacka med Sigge. Vi fick hoppa en studsserie på fem hinder och även göra en hel del andra nyttiga övningar. Sigge var riktigt fin och måste säga att jag är imponerd över mig själv att jag klarade hela passet, att mina ben klarade det och att jag inte ramlade av. Hur som helst så var Sigge jättefin och det känns bra inför tävlingen den 19/5.
 
Efter hoppträningen fick jag äran att prova en av Annelies hästar, LYCKA! Det var hur kul som helst, även om vi inte riktigt fick till formen jämt så var det väldigt nyttigt och fick en del bra tips som jag tar med mig även till Sigge. Fick rida över bommar och göra några övningar, som sagt så var det ritkigt roligt. Hon har otroligt välridna hästar så det är ändå rätt maffigt tycker jag. Efter det blev det fika i stallet innan jag åkte hem.
 
Väl hemma hoppade jag in i en dusch och åkte sedan ner på stan för en fika med Fahrim, aldrig fel! Underbart väder, underbart sällskap, kunde en söndag sluta bättre? Nej, jag tror faktiskt inte det :) Den långa helgen har varit kanon för min del och den avslutades på bästa sätt! Tur att man har en sådan härlig person bredvid sig som Fahrim, som alltid får en att tänka positivt och vara glad!
 
 

12 maj

 
Idag gjorde jag lite allt möjligt med Enter. Gick och betade i 40 minuter först innan jag borstade honom. Därefter skrittade vi ut barbacka på hårt underlag i ungefär 30 minuter. Var hur omotiverad som helst till att rida nånstans så det fick bli en kort mysig barbacka tur och han skötte sig jätte bra. 
 
Efter ridturen så tricktränade vi lite. Inget avancerat utan körde bara allt han kan några gånger. Avslutade med lite pressening träning. Min tanke var att bara få honom över den någon gång för trodde verkligen att han skulle vägra men ack så fel jag hade. 
 
Först var han lite skeptisk till den men efter att han hade fått kolla in den ordentligt en gång så hoppade han över den. Den låg ihopvikt så han antingen kunde kliva över den eller som han gjorde - hoppa. Men det var inte nått "kasta mig över för att jag kommer dö" hopp utan han skuttade lungt över den. Sen gick han över den och när jag vecklade ut den helt så knallade han bara med mig. Att stå stilla på den var lite jobbigare och då blev han lite otålig och ville av så fick aldrig någon bra bild när han står stilla på presseningen. 
 
 
Duktig häst med åsneöron. 

6 maj del VI

 
 
 

6 maj del V

 
 
 
 
 
 
 
 

Dressyr 11 maj

 
Dressyrträning idag för min moster tillsammans med Cissi och min kusin. Eftersom det skulle bli dressyr så tog jag dressyrsadeln och det gick faktiskt bra att rida i den. Trodde inte att jag skulle klara av att rida i den men jag klarade det helt galant om jag får säga det själv. 
 
Vi började med att skritta ut en stund i skogen som framskrittning. På paddocken igen så värmde vi upp hästarna innan min moster kom. När jag red fram så red jag väl inte ordentligt utan det blev bara lite att han fick jogga igång utan att jag gjorde nått, kände mest på dressyrsadeln för min egen skull. 
 
Första övningen vi gjorde var att skritta runt på fyrkanten, hålla formen hela tiden, skritta framåt och flytta rumpan utåt i hörnen. Gick sisådär, Enter stretade emot rätt mycket men flyttade rumpan fint. När vi började trava så släppte han ordentligt i munnen. I traven jobbade vi med övergångar från trav till halt och sen till trav igång. Fick tänka på att sitta tillbaka och inte bli framtung i igånsättningen samt att han skulle hålla formen i övergångarna. 
 
Fick mycket beröm för halterna, haha, känns som att det var det enda jag gjorde i vintras - skrittjobb med fokus på formen och halterna. Så det känns bra att resultatet finns. 
 
I galoppen låg fokusen på att Enter inte skulle bli för lång och att han skulle vara i en rätt långsam galopp för att jobba med sin rumpa och rygg. Första gången vi jobbade i galoppen drog han på rätt rejält men sen gick han jätte fint. 
 
Allt som allt är jag jätte nöjd med dagens träning. Måste tänka på att våga sitta tillbaka och inte han ta min hand utan att jag ska ta med den tillbaka, annars blir han lång och hamnar i sin comfort zone där han bara lullar runt. 
 
 
Längtar redan tills nästa träning, får se vad det blir då. Dressyr, bomjobb eller kanske till och med hoppning. 
 

Du är den enda som jag känner att jag vill ha mer än som en vän till mig

Kan säga att det är otroligt skönt att ha ledigt fyra dagar i rad från skolan och denna helg har börjar såå bra! I torsdags följde jag med Annelie och kollade på hennes hoppträning för Peter Eriksson, vilket var inspirerande. Därefter har tiden bara susat förbi med massor av roliga saker, bl.a tapetserat med Fahrim och hans syster och även spenderat tid tillsammans med dem, riktigt trevligt måste jag säga! :) Nu ska jag plugga lite och sedan ta en lugn kväll för att gå upp tidigt imorgon och åka till stallet. Imorgon ska jag äntligen få hoppträna!!! Dessutom taggar jag inför hopptävling nästa helg! Anmälde mig i sista sekund och det ska bli riktigt roligt, Sigge och jag hoppar 90 cm och 1m, i Surahammar, den 19/5.
 
Hindret ligger på 1m.
 
 
 
 
 

6 maj del IIII

 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 maj

 
Vilken fin dag det blev tillslut inte sant? Den började ju rätt grå men det sken upp riktigt ordentligt när jag var i stallet. Red ju som sagt ut med Sara och Lady idag vilket var jätte kul. Höll på att åka av mitt i allt också när Enter skyggade för hjulspår i leran när vi travade. 
 
Vi började med att rida ut en stund. Skrittade igång och sen travade vi lite smått. Enter kändes helt som vanligt i traven. När hästarna var uppvärmda så körde vi igång i galopp. Trodde Enter skulle försöka dra iväg och stå emot bettet men han var hur lugn som helst. Galopperade i en fin takt och lyssnade helt på rösten utan att dra nånting. 
 
Avslutade med att rida en stund på paddocken. Lekte mest runt och red inte ordentligt. Imorgon är det dressyr för min moster så då kör vi ordentligt igen. Travade runt utan stigbyglar ett tag och fy vad jobbigt det var. Usch, måste typ dedikera ett helt ridpass åt nedsittning snart för min egen skull. Det kommer bli hur jobbigt som helst men jag behöver det. 
 

6 maj del III

 
 
 
 
 
 
 
Foto: Sara
 

6 maj del II

 
 
 
 
 
 
 

6 maj bild

 
 
Min markbunda, plattgående lilla arab har visst lite steg i sig, inte nått han visar upp ofta. 
 

6 maj del I

 
 
 
 
 
 
 

8 maj

 
Slutade kvart över 11 idag. Skönt och så är det långhelg på det, kan inte bli bättre. Åkte ut till stallet vid tre och red direkt. Hade ingen aning om vart vi skulle rida så tillslut hamnade vi på Grävlinge fältet. Sist jag red där var det hur mycket snö som helst så det bara gick att skritta men idag blev det alla gångarter. 
 
Grävlinge fältet var för några år sen hur bra som helst, nu är det bara en skugga av sitt forna jag. Knöligt överallt. Som tur är finns det en raksträcka precis i skogskanten som är uppkört med trakorspår, där är det alltid plant underlag vilket man inte kan säga om resterande del av fältet. 
 
Galopperade två vändor på raksträckan och det fick räcka. Han var hur mysig som helst idag, rund och fin i galoppen men ändå lätt i handen och drog inte iväg som han kan göra när han är själv ute. När vi skrittade tillbaka blev nästan alla stenar läskiga men det berodde nog på att han var lite trött. 
 
Foto: Sara
 
Imorgon blir det en tidig morgon, måste ut till stallet vid åtta för att göra klart det för vid lunch ska jag vara i Gävle. Enter får därför vila imorgon och sen på fredag blir det troligtvis en ridtur med Sara och Lady. 
 

Bildbomber kommer!

 
Foto: Sara
 

Min fina häst från tävlingen!

Sista bilden är från första rundan som jag red utan stigbygel. Lyckat att tappa den på första hindret...
 
 

7 maj 2013

Ber om ursäkt att det har varit lite dålig uppdatering från min sida, men har sjukt mycket att göra så då hamnar tyvärr bloggen åt sidan. Tävlingen förra veckan gick sådär, första klassen var varken jag eller Sigge med, men i andra klassen hade vi båda taggat till och den klassen är jag sjukt nöjd över! Tar med mig och lär mig saker från mina två rundor och jobbar med det framöver.
 

Annars händer det inte särskilt mycket, plugg, stallet och försöker få tiden att räcka till till annat också. Sigge har fått som ett skavsår som jag kommer åt när jag rider, då jag alltid drar bak skänkeln när jag sitter i sadeln. Så sedan tävlingen har jag bara tömkört, longerat och ridit barbacka (då kommer jag åt längre fram med skänkeln och kommer inte åt såret på samma sätt). Stolt över både mig och Sigge att vi tog oss till travbanan här om dagen och galopperade barbacka, stolt över hur duktig Sigge var som trots energi höll sig och lyssnade på mig hela tiden. På torsdag eller fredag blir det hoppträning, barbacka. Är både nervös och taggad inför det. Har träningsvärk i benen och har ingen aning om hur jag ska klara av det passet, hur mina ben ska överleva??? Men jösses vad kul det ska bli ändå.

 

Nu ska jag fortsätta beta av min stora hög av skolarbeten så hörs vi!

 

 


5 maj

 
Idag blev det en sväng till Erikslund med mamma, övningskörde faktiskt dit ut och tyckte det gick helt okej. Lite små missar här och där men överlag så gick det bra. Det är ju faktiskt riktigt kul att köra, längtar tills körkortet är kirrat så jag slipper vara beroende av mamma och pappa med skjuts. 
 
Jag gick som vanligt in en sväng på Hööks och kom ut med en ny ryktsten och en burk Glukosamin till Enter. Hoppas det funkar på honom. Senare när jag har sparat ihop tillräckligt med pengar så ska jag även köpa ett par Back on Track stallskydd till honom också, prinsen ska ha det bästa. 
 
Blev ju som sagt en uteritt idag. Skrittade ut i stora skogen på massa småstigar som finns där. Mycket rötter så hästarna får lyfta på fötterna, helt perfekt när man bara ska skritta. Enter skötte sig bra. Ibörjan var han lite nervös men han har ju inte varit ute själv på väldigt länge nu så det gjorde inget, han lugnade ner sig efter en liten stund. Vi var nog ute i 45 minuter totalt. Kändes så bra att bara vara ute i skogen han och jag för en gångs skull, längesen nu. 
 
'
 
Imorgon ska mamma ringa vår veterinär och förhoppningsvis kan hon komma ut imorgon för att kolla på Enter. Ögonen ska kollas och om hon tycker att dem är bra så ska han vaccineras. Blir han vaccinerad så går han lugnt i några dagar nu framöver. 
 

4 maj

 
Hur skönt har det inte varit med lördag? Att bara kunna åka ut till stallet när man vill och inte behöva komma hem runt åtta på kvällen, slippa vardags stressen helt enkelt. Kunna packa höpåsar för veckan och mocka i lugn och ro med lite snack med Cissi. 
 
Red även tillsammans med Cissi. Först visste vi inte vad vi skulle hitta på men bestämde oss för att ställa upp två hinder i paddocken. Ett på varje långsida, inte högt utan typ bara 40 cm eftersom vi måste ju lägga oss på Toppens nivå. Men det blev ett kryss och ett räcke. Vi började med att skritta ut i lilla skogen för att slippa skritta igång på paddocken som är så grymt tråkigt. 
 
Väl tillbaka på paddocken travade och galopperade vi igång hästarna. Som tur var kom min moster ner och hjälpte oss. Så skönt att få lite hjälp, glider ju bara runt på hästryggen annars. När hästarna var framridna ordentligt så började vi skutta lite. Åh det är så kul när det går bra. 
 
Och med risk för att jinxa detta nu, men Enter har inte stannat på ett hinder en enda gång sedan i höstas. Han har förändrats under vintern, blivit allmänt lugnare och är absolut inte lika tittig längre. Han bryr sig inte om man rider igenom vatten, över bommar och sånt som var jätte läskigt förut. 

Men iallafall, han stannade inte en enda gång under ridpasset. Och då gjorde även min moster om hindrena rätt mycket under ridpassets gång. La krysset till ett räcke och sen tog tillbaka det till ett kryss igen samt höjde och sänkte det andra räcket titt som tätt. Detta brukar han reagera på men inte nu. Han var så duktig. Taggade till men höll sig på jorden. Skallen kokade liksom inte över  som den kan göra när han blir taggad.
 
Avslutade med att hoppa krysset, räcket som var upphöjt och sen krysset igen. Efter krysset gasade vi på, lite som ett ärevarv. Haha, ler bara över hur stolt jag är över den där hästen. Imorgon får det bli en skön och härlig uteritt. 
 

 
 Bilder från förra våren när min kusin hoppade Enter. 
 

Veckan som gått

Här är några bilder på min kungliga häst från veckan som gått.
 
 
 
 
 
 
Nöjd och svettig häst efter dagens ridpass. Finaste matchningen också med rosa och rött. 
 

RSS 2.0