Visste du att...

 
..Enter har under sin aktiva tid som galoppör blivit 3:a en gång, 2:a fyra gånger och 1:a två gånger? På 17 starter hamnade han topp tre 7 gånger. 
 
Ser ni vart han är? 

/ Ebba 

Skit dag

 
Jag är så jävla avundsjuk på ettorna som går på min skola. Dem fick åka till Globen idag, gratis. Med VIP-kort så dem kom backstage. Dem träffade Malin Baryard och Minna Telde samt tog kort med Robert fucking Whitaker. Skojar skolan med mig eller? Dem bjussar på det till ettorna och inte något liknande för oss? Det är snålt. 
 
Nej min dag spenderades istället med en föreläsning om djurskydd i två timmar och visst det var väldigt intressant men det slog ju inte direkt Globen. Sen skulle vi skriva ett info papper om en gnagare. Tog ungefär 20 minuter för min grupp att göra den, men fick vi gå hem då? Nej, då skulle vi sitta kvar till klockan tre. Plus att jag satte mig på ett tuggummi för någon hade lagt det på ett bord. Vem fan lämnar tuggummin på ett bord liksom?? Som tur var skulle dem byxorna endå kastas. 
 
Usch för denna dag. 
 
Imorgon ska Enter skrittas ut, kanske lite trav/galopp om det går men inget hårt då han knappt gått i veckan. Efter insläppet ska jag raka honom igen. Måste även åka till Granngården och köpa foder+snösulor. På måndag kommer hovslagaren och fixar riktiga vinterskor och då ska mamma kanske fixa till Enters man. Han kommer vara väldigt snygg på torsdag! 
 
/ Ebba 

Skrittarbete

Barbacka och skrittarbete i snön, rätt mysigt ändå. Red mycket på volter och gjorde olika sidvärtsövningar samt olika tempoväxlingar. Tränade på att han skulle vara lång och låg några steg för att sedan korta upp några steg för att få honom mer vaken. Jösses vad fin han var!! Hela passet gick så himla bra, han var mjuk, följsam och aktiv. Ett sådant där pass när man kappt vill hoppa av sedan. Min duktiga häst!
 
Önskar att det kan frysa ordentligt i marken nu och sedan komma massor av snö, riktig djupsnö!
 
 
 

Broddar och snö

 
Segt väder, snöar och blåser och underlaget är kasst. Därför fick Enter stå idag, longerade honom igår med chambonen men kan inte säga att det gick direkt bra utan det blev mer att han fick springa av sig. 
 
Broddade Enter istället idag och klippte lite på manen. Ska låna klippmaskinen av Ida inom dem närmaste dagarna och i helgen är det tänkt att jag ska klippa Enter igen. Han har blivit så hårig igen så känner att det börjar bli dags. 
 
Nästa torsdag ska Enter få åka med in till Rocklunda. Ska rida honom innan praktiken drar igång sen får mamma köra hem honom igen. Funkar allt och han inte är allt för jobbig så har jag tänkt lösa ridhuskort och börja åka in varje vecka under vintern. 
 
 
/ Ebba

Praktikridning

 
Varje torsdag så praktiserar jag på Västerås Ridsällskap - Rocklunda. Och idag fick jag rida då det var väldigt lungt hela dagen. Valde att rida Spirit. Ett sto som är född 05 och väldigt framåt. Hon blir lätt stressad när man tar i henne för mycket så man måste rida mycket med sätet.
 
Övade inte direkt på något speciellt med henne eftersom det var första gången jag satt på henne utan jag ville mest att hon skulle vara så lugn som möjligt och inte bara springa iväg. I traven kände jag att jag lyckades rätt bra men galoppen gick skit. För det första så kunde jag verkligen inte sitta ner i galoppen. Det gick inte. Och därför kunde jag liksom inte göra något så galopperade bara några varv i varje galopp och la sedan fokus på traven och skritten istället. 
 
 
 
 
Lite söt är hon iallafall! 
 
/Ebba

29/11-12 kl 15.49

Sitter kvar i skolan för att plugga. Är den del att göra nu, så känns inte som om jag gör något annat än att pluggar när jag inte är i stallet. Men men, det är väl så ibland. Så just nu sitter jag i skolan och har precis skrivit engelskan och ska nu gå över till kemi och lära mig massa joner utantill som jag måste kunna till ett prov snart. Suck. Sen är det dags för öppet hus! Som ni hör blir det inget stall för min del idag utan Sigge får en vilodag, det behöver nog både han och jag känner jag.
 
 
Wise men say only fools rush in
But I can't help falling in love with you
 
 
 

Skit väder

 
Dessa dagar är det faktiskt ganska skönt att ha Enter inne i stallet och inte i uteboxarna. När regnet öser ner så behöver man bara hämta en skottkärra och sen inte behöva springa runt där ute vid boxarna utan man kan bara ställa ut hästen på gången och fixa allt inne i värmen. 
 
Som ni kanske förstår så fick Enter vila idag, skulle annars blivit longering men kan nog svära på gud att han inte skulle uppskattat det. Som tur var så hade Enters täcke inte gått igenom som alla andras hade så han var den enda som var torr och varm, men han passade istället på att rulla i torven när han kom in. Mums. 
Han fick fina svarta strumpor på hela bakbenen. 
 
Mockade, fixade foder och fixade bara med Enter idag. Gjorde en liten fuling idag, tog en hink och ställde Enters hov i den och på så sätt så tvättade jag av alla benen utan att behöva gå ut ;) 
 
 
Hörde att det skulle bli -10 i helgen. Äntligen. Så sketet trött på leran nu så då har jag hellre fruset och bli tvungen att skritta ett tag. 
 
/ Ebba 
 

Det finns två stycken som förgyller mina dagar, du är en av dem!

På Sigges schema stod ett dressyrpass. Innan kan jag väl säga att jag inte direkt var särskilt motiverad för det, men gjorde iordning och satte upp, mer eller mindre taggad. Började värma upp och kände att Sigge var stel och inte direkt på humör han heller, som jag förfarat innan. Fokus låg på lång, låg och aktiva bakben, för att han skulle komma igång i hela kroppen och samtidigt bli lösgjord. Med tanke på hur stel han var innan så ville jag inte sätta mig och rida ihop honom allt jag kunde för att få till någon bra form, utan vill då bara att han ska bli mjuk och följsam. Efter ett bra tag med mycket om och men lossnade han riktigt bra. I traven trampade han på som bara den och blev riktigt mjuk. Även galoppen blev bättre än jag hade trott. Precis som jag brukar hoppade jag av med ett stort leende på läpparna över vilken fin häst jag har. Trots att jag till en början var orolig över hur ridpasset skulle sluta så gör Sigge det igen - är lika underbar som vanligt och får mig att glömma allt annat, bara känna glädjen till den hästen!
 
 

Kul hoppning

 
Gud va kul det var att hoppa. Även om det inte var direkt höga hinder så var det kul att hoppa lite bana. Ställde upp varsitt räcke på långsidorna och sen ett på diagonalen. Vi varierade banorna och kom på nya vägar hela tiden. 
I börjar var Enter jätte fjantig, så vi började med att trava över ett kryss tills han blev lugn. I början kastade han sig över i värsta helikopter hoppen och slängde upp huvudet. Varken jag eller Cissi kunde förstå varför han gjorde så med huvudet, knäppis. 

När Enter väl hade börjat komma igång blev han jätte grinig. Han gick och krullade ihop sig och kickade lite här och där. Två gånger när jag red an mot hindrena så surade han ur totalt så han uppmärksammade inte ens att hindret kom, men över kom vi. Lite vingligt bara.
 
Fick tänka på att hålla upp honom, framme för skänkeln och hålla ihop honom när vi körde några snäva svängar. 
 
På slutet höjde Cissi upp ena hindret och då slog hopprädslan till. Fy vad feg jag blir. Hoppade det två gånger men båda sprången blev fel och han var snäll som hoppade. Efter det började jag komma med ursäkter så Cissi sänkte. 5 centimeter. Och då bestämde jag mig för att jag bara skulle komma över. Vilket jag gjorde. 
 
 
Imorgon blir det troligen en promenad för Enter och på tisdag ska jag testa longera med chambon om vädret håller i sig! 
 
/ Ebba

Gårdagens resultat

90 cm (clearround):
Sigge kändes mest tillbaka, jag fick inte fram honom ordentligt vilket resulterade till att vi antingen kom nära eller långt från hinderna. Galoppen hade kunnat vara bättre men vi kom runt felfritt och det är jag nöjd med. Det var första gången med ridhus för oss, någonsin, och det var ett bra tag sedan vi var ute på något, sist var i maj. Sigge sköter sig alltid så bra på andra platser, hur cool som helst!
 
1 m:
Till denna klass fick jag fram honom betydligt mer! Jag var mer taggad och vi fick ett bättre flyt. Som Ebba nämnde tog vi oss rund både grundomgång och omhoppningen felfria och slutade på en 6:e plats. Låg 4:a ett bra tag tills två stycken i slutet puttade ner mig. Oavsett vad så är jag superöjd över den rundan och Sigge! Det finns alltid saker man kan förbättra men med tanke på hur lite vi egentligen hade tränat så är jag supernöjd. Red ut med ett stort leende och var bara så glad över vilken duktig häst jag har! På prisutdelningen kunde han som vanligt inte stå stilla och taggade som tusan till ärevarvet. Först står han bara och snurrar och kan inte ens stå stilla när de ska sätta på rosetten, men ändå kan jag inte sluta le åt den hästen,  min hjälte.
 
Filmer och bilder kommer när jag har fått några och lyckats få över filmerna på datorn.
 
 
 
 

Händelserikt

 
Startade upp dagen med att åka till Hamre för att kolla på tävlingarna. Blev upphämtad av Cissi och vi kom dit precis innan dem fick börja gå banan till andra klassen som var 1 meter. Vi var ju främst där för att se hur det gick för Ida och kan ju dela med mig att hon slutade på en dubbelnolla, placerad 6:e plats av typ 55 starter (7 placerade). Riktigt bra! 
 
Såg även några som jag känner vilket är alltid kul. Vi stannade och såg bara den klassen, sen gick vi till shoppen för att kika. Båda kom ut med varsitt schabrak. Jag köpte ett marinblått med silvrig passpoal för endast 169 kronor. Riktigt stilrent och snyggt. 
 
Vi avslutade allt med att ta en ridtur på 1,5 timme. En riktigt långrunda för Toppen alltså, men det var nästan bara skritt, vi travade kanske 1 kilometer som mest. Riktigt nyttigt för hästarna att gå på småstigarna som det är mycket rötter och stenar så dem får lyfta på fötterna ordentligt. 
 
 
 
Imorgon ska jag hoppa, Cissi kommer ner och hjälper mig. Riktigt taggad faktiskt! 
 
/ Ebba

Tävlingsdax!

5 timmar i stallet. Har knoppat Sigges man, borstat, tvättat, klippt lite, gjort rednt utrustning, packat alla saker och fixat Sigges mat inför natten. Ikväll får Sigge låna en box och sova inne. Imorgon är det tävling som gäller för Sigge och mig. Vi ska till Hamre och hoppar 90 cm och 1 m. Nervositeten är på topp kan jag säga!
 
Kavajen hänger framme och ridbyxorna ligger vikta på stolen. Imorgon ska jag gå upp 6.30 för att åka till stallet och fixa det sista med Sigge samt gå en promenad med honom innan det är dags att lasta. Dags att försöka sova tror jag! 
 
Ha det bra!
 
 
 

Mörkt

 
November. Fan vad jag hatar november. Jag tappar allt. Ridsuget försvinner, allt känns bara mörkt och värdelöst. 
 
För två veckor hade jag årets sämsta ridpass kändes det som. Efter det stod Enter tre dagar för att jag inte kände någon lust att rida, därefter gick han helt kravlöst torsdag-söndag. Ville inte ens tänka tanken på när jag skulle rida på paddocken igen, för det skulle ju endå gå skit då. 
 
Sen imåndags tog jag tag i något. Provade att rida på paddocken, dock hade jag pelhamet på för att han skulle bli mer uppmärksam. Länge sedan jag red ett sådant roligt pass. Jobbade mycket med att länga både traven och galoppen för att få mer power och för att få upp honom från marken i en "uppförsbacke". Enter tyckte verkligen att det var kul, bockade under vissa långsidor och gick sedan på tvären genom hela kortsidan och bara slog med svansen. 
 
I onsdags red jag lektion igen. Gick super där med. Jobbade med mycket igångsättningar/avbrott. Avslutade med att hoppa ett litet hinder. 
 
 
Får väldigt lätt till djupdykningar i min ridning. Ofta som jag börjar fundera på vad jag egentligen håller på med. Ifrågasätter varför jag ska sitta och traggla massa dressyr på en triangelmärkt häst som kommer göra något annat än bara gå hemma. 
 
 
Tar en stund att få tillbaka motivationen till att rida ordentligt igen, men det tar sig. Jag måste få några dressyrpass som går bra i kroppen innan jag får suget igen. 
 
/ Ebba

For me love is just one name and the name is yours

 

Galopparbete

 
Idag stack jag ut till travbanan och körde galopparbete. Travbanen består av en del svängar, så tog tillfället i akt att dra på honom som tusan för att sedan träna på att snabbt få tillbaka honom genom svängen för att sedan dra på igen. Sigge var ritkigt duktig och lyssnade jättebra på mina förhållningar, även om han bara gick och tripppade på tårna innan och var överallt och ingenstans. Han är rätt pigg nu för tiden! Roligt att se honom med så mycket energi :) Är jättenöjd över honom idag och imorgon trimmar vi dressyr på paddocken. Inte långt kvar till tävlingen nu så ska försöka planera in vad jag ska göra exakt de återstående dagarna. Ha det bra!
 

Kan helgen börja bättre?

Sigge var hur pigg som helst idag! Jag och Johanna drog till travbanan och skulle galoppträna och Sigge verkade aldrig bli trött, han var fortfarande lika pigg när vi gick hem som han var innan, trots fler varv än vanligt. Fick även känna på några bock- och bakutsprång idag. När han väl höll sig på mattan var han hur fin som helst, luftig galopp och underbar form. 
 
Eftermiddagen spenderades på stan med Fahrim. Vi åt mat, gick runt, lyssnade på musik och hade allmänt trevligt! :) Kom hem för en stund sedan och ska nu cykla ner på stan idag för att träffa Malin och sedan möta upp resten av tjejerna för att gå på bio - sista delen av Twilight-filmerna! Full rulle hela tiden. Ha det bra!
 

Hoppträning

Idag var det hoppträning på schemat. Sigge kändes fin och det gick jättebra. Fick träna på bra övningar som var väldigt nyttiga för både mig och Sigge. Snart är det bara en vecka kvar till tävlingen och jag är redan jättenervös! Men Sigge var fin idag så får ta med mig den känslan. Detta var sista träningen innan tävlingen, hoppar en gång på egen hand på söndag bara. Då ställer jag upp studs så Sigge får lite gymnastikträning.
 
 

Glad!

Jag har allt man kan önska sig, världens bästa häst och underbara människor runt omkring mig, vad mer kan man begära? Jag är i alla fall glad!
 
Jag håller tummarna för att det blir som jag vill i veckan. Vad det är, berättar jag när jag vet säkert, så håll utkik! :)
 
 

Fin häst och underbar helg!

Idag fick Sigge ett dressyrpass. Han var superfin och jobbade på som bara den. Aktiva bakben, positiv häst, stadigare i formen än tidigare och allt var bara bra, härligt pass! Jobbade med att få ihop honom, galoppombyten och förvänd galopp. Superfin häst och kan inget annat än vara nöjd med honom. Imorgon är en speciell övning inplanerad, taggad!
 
 
Haft en superbra helg, kunde inte ha blivit bättre! Hoppas ni andra också har haft det.
 
Kram
 

Nolltolerans

 
Idag var bara en dag som jag inte skulle ridit, iallafall inte på paddocken. Jag skulle ha longerat eller ridit ut. Men istället tragglade jag på paddocken. Allt blev bara fel. Jag var irriterad och lät det mesta gå ut över Enter. Jag borde ha släppt småsaker och bara kört vidare. 
Nej, detta stryker jag ett stort fett streck över och vänder blad. 
 
 
/ Ebba
 
 

Två hästar, dressyr, hoppning och en avramling.

Dålig uppdateing, jag vet, men har inte tyvärr inte riktigt haft den tiden.
 
Lördag och söndag har jag nu haft hand om Fröken och ridit henne båda dagarna. Det har gått jättebra! Har ridit dressyr båda dagarna och idag trampande hon på riktigt bra, utan att vara pigg. Det har blivit mest basic övningar, jobbat med volter, rida in i avbrott och igångsättningar och olika tempoväxlingar.
 
Igår var det hoppträning som gällde för mig och Sigge. Först stretade han mest emot när jag började kräva saker av honom men blev hur fin som helst när vi började hoppa. Fick börja med en bomövning där fokus låg på tempot. En nyttig övning för både mig och Sigge som är inplanerad att träna lite mer på imorgon. Väl vid hoppningen låg fokus på lösgjordhet och träna lite höjder. Hoppade 1.15 m och Sigge tog det hur fint  och mjukt som helst. Öronen var spetsade och han körde gärnet, grym häst säger jag bara! Efter att han hoppat hur bra som helst råkade vi komma för nära in i en kombination till en oxer på 1.15 m så fick en vägran som jag inte alls var med på så medan Sigge stack åt ena hållet flög jag fram och brakade in i hela hindret som vältes. Höften fick ta smällen, annars gick det bra. Hoppade upp och kom igen (på lägre hinder) utan några som helst problem. Hoppade två gånger till så Sigge skulle känna att allt var lätt igen och avslutade med lite bomarbete. Är otroligt nöjd över honom ändå, för han hoppade hur fint som helst innan (och efter också för den delen).
 
 
 

Äntligen anmäld!

Sådär ja, då var jag anmäld till en lokal hopptävling i slutet av november. Det är inomhus så hoppar först en Clearround  på 90 cm, för att känna på honom lite då jag faktiskt aldrig har ridit Sigge i ridhus tidigare, ganska sjukt egentligen med tanke på att jag haft honom i snart 4 år. Så det blir spännande, men tror inte det blir några problem. Sedan anmälde jag mig även till en vanlig 1m (A:0+A:0). Om Sigge kan fortsätta vara så fin som han är nu så kommer det gå galant tror jag! För nu är han finare än vad han har varit på länge. Imorgon hämtar jag även rakmaskinen hos Ebba (vi delar på den) så ska Sigge få bli av med lite päls. Skönt!
 
 

4 November

 
Ändrade upplägget för Enter idag istället för hoppning så blev det markarbete. La upp nio upphöjda travbommar på rad så han skulle få lyfta ordentligt på fötterna. Hade även ett litet "hinder" om man nu kan kalla det för ett hinder, som jag byggde upp av småstockar. Det blev mer som ett naturhinder och Enter tyckte nog mer om det än alla de färgade bommarna. 
 
Började med att ha alla bommarna nedlagda på marken eftersom han är tittig och stannar gärna på mitten av bomserien om det blir för mycket på en gång. Mamma var med så hon höjde upp varannan bom när han hade travat över dem nedlagda bommarna. Till slut satte hon upp alla och han funkade kanoners. 
 
Han bjöd fint mot bommarna och "hindret" varje gång. Någon gång orkade jag inte hålla honom på bommarna så då tutade han iväg, men han fick ju iallafall lösa situationen själv och det är ju alltid bra för dem. 
 
 
 
 
 
Avslutade med att busa lite på långsidorna. Det tyckte han var kul och drog flera varv på slutet. 
 
 
 
 
Alla bilderna är från en film, därav den usla kvalitén, men det är ju alltid något! 
 
/ Ebba 

Dör.

 
Hahha, dööör. Sitter och kollar på bilder från Enters galoppkarriär. Fotografen har skrivit väldigt roande kommentarer till Enters bilder. 
 
Lilla Enter and rider meditating at Göteborg Galopp
 
Lilla Enter auditioning for Cujo at Göteborg Galopp 
 
Cujo är en film från 83 som handlade om en hund som blivit rabiessmittad. 
 
Hahah, älskar att det bara är på Enter hon skrivit kommentarer utöver bara namnen. 
 
/ Ebba

Uteritt

 
Här var det tomt, sorry. Idag blev det uteritt tillsammans med Lena och Rossi. En riktig genomkörare för båda hästarna. 
Vi började med att skritta fram länge vilket var både lite segt men bra för hästarna. Sen körde vi traven, även där travade vi länge och la fokus på att hästarna skulle gå framåt och sträcka ut traven. Inte några småsteg här inte. 
I galoppen fick jag ta tillbaka Enter två gånger lite rejält. Ville ha honom i högergalopp men han ville tuta på i vänstergaloppen, fick då ta tillbaka honom så han lyssnade upp ordentligt. Utöver det skötte han sig väldigt bra, ingen direkt krav på ridningen idag utan bara att Enter skulle bjuda själv. Vilket han gjorde!
 
 
Imorgon funderar jag på att ställa upp hinder och göra en evighetsbana för att hoppa lite. Vi får se helt enkelt! :) 
 
/ Ebba

Andra november tvåtusentolv

Dagen började med att jag åkte till Hamre för att titta på tävlingarna och hejja på Annelie som tävlade. Båda hästarna som var med var riktigt duktiga! Var där ett tag och stack sedan till stallet med Jossa. Där gav jag Sigge lite mat, kollade Fröken åt Johanna och hjälpte sedan Jossa att göra rent lite utrustning från dagen. Sedan drog jag vidare till Hööks där mamma väntade. Fick med mig en tunnare jacka (den tjockare som jag skulle köpa fanns inte i rätt storlek, så får vänta på den), en sadelgjord och en mössa hem.
 

Markarbete

 
Markarbete blev det idag. Cissi och jag började själva rida igång, skrittade och travade över tre bommar ibörjan för att Enter skulle vänja sig. Sen när hästarna var uppvärmda körde träningen igång. 
 
Först började vi med lite skritt- och travjobb för att checka kontrollen på hästarna. Därefter travade vi över travbommar i en solfjäder, korta för att sedan flytta ut hästarna och länga istället. Väldigt bra övning. 
 
Vi hade ett litet hinder som vi sen fick ligga och rulla över. Syftet med dagens träning var att hästarna var fram för skänkeln och höjden var inget vi tänkte på. 
 
Enter var riktigt duktig idag. Han stannade inte en enda gång utan var fram för min skänkel och sög på bommarna + hindret. Samtidigt så drog han inte mot hindret utan lyssnade på mina förhållningar. 
 
Taggar redan tills nästa träning. Cissi och jag ska även höra oss för om vi skulle kunna löshoppa Enter och Toppen ganska nära stallet. Roliga planer! 
 
Hoppa kan han iallafall - när han vill :) 
 
/ Ebba 

Ett liv utan dig är som ett liv utan syre!

 
 

Shopping

 
Var in på Hööks i tisdags och kollade på vantar som jag skrev tidigare. Såklart kom jag ut med fler saker än planerat eftersom dem hade börjat höstrensning. Det jag fick med mig hem var: 
 
- Vinröda ridlindor
- Mörkgråa ridlindor
- Termoridvantar
- Lammullssulor 
- Hästgodis 
 
Lindorna var två impuls köp, haha. Behöver dem inte egentligen men dem kostade bara 84 kronor styck och man kan aldrig ha för mycket lindor right? ;) 

Så även världens härligaste lädergrimma. Så mjuk och snygg. Tyvärr har jag redan två så det kändes lite onödigt då jag nästan aldrig använder mina vanliga ändå.. 
 
Kul att det inte går att infoga bilder.. 
 
/ Ebba 

Ny dag, nya möjligheter

Godmorgon! Just nu håller jag på att fixa mig för att snart åka till Hamre och kolla på tävlingarna. Efter det blir det eventuellt en tripp till Hööks för att köp ny jacka och kolla på några saker till Sigge, behöver bl.a en ny sadelgjord. 

Ha det bra!

 


Ja, det var ett tag sedan...

Kan inte sluta skratta! Hittade filmen från Sigges och min första pay&jump tillsammans, 2009. Hoppade 60 cm och sitter mest och skrattar över hur okontrollerad hela rundan var. Min syster står bredvid kameran och säger "halvhalv" hela tiden och ja, man kan ju förtså varför. Haha, jag fick mig i alla fall ett gott skratt av denna video, det är alltid roligt att kolla igenom gamla fimer och bilder tycker jag! 
 
 

Nybörjarhäst?

 
Blev uppringd vid lunchtid idag av min kusin Clara som undrade om hon kunde få låna Enter. Hennes pojkväns syster har länge velat följa med ut till stallet men eftersom Claras familj inte har några lämpliga hästar till en person som inte ridit på länge så fick dem låna Enter. 
 
Satte mig på cykeln och cyklade ut i motvind hela vägen, precis när jag svänger in vid stallet så lägger sig Enter ner i hagen och gnuggar in massa lera i pälsen och manen.. Jätte härligt. 
 
Josefine som hon heter fick äran att borsta av honom, gick inte att göra något åt leran så han var jättefin när hon skulle rida. Hon red en stund uppe på paddocken i alla gångarterna. Åttvolter i trav och skritt, övergångar skritt/trav och massa andra basic saker. Hade Enter på lina när hon skulle galoppera då hon var lite osäker med en ny häst och eftersom det var så längesen hon ridit. 
 
Enter och Josefine. 
 
Enter skötte sig galant. Så det slutade med att Jonathan fick rida lite också. I skritt och trav. Han var duktig för att vara första gången, lite svårt med takten i traven bara. Är alltid så kul när personer som aldrig ridit rider. Man tänker ju inte på att det egentligen är ganska svårt med lättridningen t.ex. 
 
Clara, Enter och Jonathan. 
 
Tror faktiskt Enter skulle vara en klockren nybörjarhäst eller ridskolehäst. Han gör absolut ingenting när det är en oerfaren ryttare på ryggen. Har man honom sedan på lina går han bara runt utan minsta fel. 
 
Imorgon är det träning som gäller. 
 
/ Ebba 
 

Jobbigt men roligt träningspass!

Mina ben är helt döda efter hoppträningen! Vi har stått i stallet nu en månad, jag har tränat två gånger med Sigge och en gång med Fröken för Annelie och med Sigge märker jag stor skillnad. Han är så fin min häst!
 
Började att rida lite med gramanen och fick en del tips. Gjorde några övningar och efter dem var jag redan helt slut i kroppen och Annelie hade rätt roligt åt att jag var så röd i annsiktet, japp kondisen är på topp! Men Sigge var fin i alla fall. Gramanen åkte sedan bort och vi började hoppa. Idag låg träningen på kondition och linjer. Annelie hade byggt en evighetsbana som innehöll många kluriga saker. Först tyckte jag inte alls att det såg så svårt ut, men när vi sedan gick igenom den och jag fick en del saker förklarade såg jag alla klurigheter. Vissa svårare än andra.
 
Så här såg banan ut ungefär. Rött = räcke och blått = oxer.
 
Vi höll os på ca 90 cm för att Sigge skulle hoppa, men fokus låg inte på höjden utan på själva ridningen. Sigge var hur fin som helst! Avslutade med att träna omhoppningssvängar, Sigge ger verkligen allt när man ber honom, hur snäll som helst! När jag skrittade av honom var han helt slut och nästan ingen av oss orkade gå in i stallet sedan, men är otorligt nöjd över honom.
 
Pratade med Annlie om lite andra saker¨och frågade om råd gällande en del funderingar som jag har haft. Jag hoppas så att allt blir som jag vill!
 
 

Godmorgon!

Har precis varit ute med världens bästa hund som är här idag. Snart ska jag stoppa i mig lite lunch och sedan se till att hunden får komma ut en gång till så han klarar sig när jag är i stallet. Har träningsvärk från gårdagens ridning, så gissa hur ont jag kommer ha imorgon!

Ha en bra dag så hörs vi sen!

Kram
IDA


Failbilder

 
Somnade visst till en stund
 
Rivstart
 
Bäver?? 
 
 
Livrädd?? 
 
Enters bästa vinkel helt klart!
 
/ Ebba
 

RSS 2.0