Jag har världens bästa mamma!


Tack mamma! :D

Ridbyxor!

Nu är det såhär att jag varit sugen att köpa de röda JW ridbyxorna ett tag.
Tycker dom är skit fräna och verkligen iögonfallande, det blir nog att spara lite till dom!



Vad tycker ni om JW byxorna?


Promenix!

Idag när jag kom ut var fyra personer i stallet påväg att rida iväg, så hade ingen att rida med, vilket gör det väldigt komplicerat för mej eftersom Enter blir riktigt hjärnblockad när han är själv och nu när våran paddock inte är ridbar är det ännu jobbigare.
Bestämde mej endå att Enter skulle göra något för han stod igår efter en tappad sko, så jag satte på longeringsgjorden med inspänningstyglarna och traskade iväg.

Gick iväg och klättrade lite med honom i stora skogen.
När vi hade gått en bit hörde han nått läskigt från skogen och då rullade det runt i skallen på honom.
Svansen rätt upp, höga benlyft på stället och trumpetade som en elefant! Men det va bara att traska vidare. Påväg hem gick han i trav bredvid mej, kan säga att det va mest på hans villkor, betedde sig väldigt mycke som en hingst. Mötte tre islandshästar och dom ville han köra över!
Allt som allt gick det ganska bra tycker jag!
Var ute i lite över en timme och det blev lite svettigt när jag skulle upp för backarna bredvid en häst som bara ville springa uppför!


Bullar!

Denna vecka har vi hemkunskapvecka i skolan!
Superkul! Och idag har vi bakat bullar hela dagen!
Totalt gjorde tre grupper lite över 90 bullar och här är några bilder från min grupps bullar!



"Den pepprade" Tyckte den va så ful så bara öste på med pärlsocker!


Det bästa med allt är att andra delen av klassen ska baka imorrn också, så då blir det mera bullar!
På torsdag ska vi även baka småkakor! Om inte varje vecka kunde vara som denna?



Back..

..in business!


Dagens köp :)


Fleece-set från hööks:
- fleece-täcke
- lindor
- grimma
- grimskaft



Vilken färg tycker ni är snyggast på mörka respektive ljusa hästar?
Funderade på att ta de svarta till Sigge, men det fick bli det ljusa :)


Tror ni detta skulle vara snyggare på Sigge som är i ungefär samma färg?



Springa?

Funderar på att ta en jonggingrunda i spåret. Tyvärr har jag väldigt ont i halsen, men är ända sugen på att springa lite, vilket jag aldrig brukar vara :P

Ida hissar

Jag vill verkligen hissa mineralerna steel joint! Sigge har alltid haft väldigt dåliga hovar, men sedan jag började ge honom steel joint sen kanske 1.5 år sen(?) har hans hovar blivit mycket starkare. De är verkligen mineraler som hjälper, men en nackdel är att de är väldigt dyra. Men rekommenderar dom starkt!

Fullblod

Idag hade jag planerat att longera Malin när hon red, så hon skulle få göra lite olika sitsträningar osv. Men när vi ska börja värma upp Sigge och trava så blev han skitpigg!! Han började bocka, stegra och bara studsade och drog, inte alls likt honom. Är riktigt imponerad av Malin, som red då, hur hon hanterade en sådan situation och kunde lugnt och sansat ta tillbaka honom! Är stolt över henne, med tanke på att hon bara har ridit några få gånger.
Efter en stund hoppade jag upp och skulle rida, men han bara bockade och drog. Gjorde lite olika övningar men det gick inte särskilt bra. Idag var Sigge verkligen som ett fullblod, vilket han inte brukar. Han brukar vara jättelugn och så, men lite kul med omväxling :P
Men imorgon blir det nog en långrunda med en tjej i stallet, så då får han av sig lite energi hoppas jag :)
Bilder kommer så fort jag fått några av Malin :)

Godmorgon :)

Vaknade för ca 15 minuter sen. Ska nu ta och äta lite frukost och fixa mig. Snart kommer Malin hit och vi sticker till stallet.
Om det blir några bilder från dagen slänger jag nog upp några ikväll :)
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer?
Vi hörs sen :)
Kram

You're the best thing that's ever been mine


I can't breathe wothout you <3




I'm fearless

Förlåt för dåligt uppdatering under dagen.
Efter skolan stack jag direkt till stallet och fixade allt till Sigge. Sen åkte jag hem och bytte om, sen skjutsa mamma ner mig till stan där jag mötte upp några kompisar. Hade verkligen en supertrevlig kväll med mycket skratt!

Imorgon sticker jag till stallet vid 11, Malin hänger med :) Malin rider inte, men hon har ridit på Sigge några gånger och har utvecklats enormt mycket på de gångerna. Fast när hon är med vill hon aldrig mocka eller hjälpa till med de sysslorna, utan vill mycket hellre stå coh borsta på Sigge, haha hon är lite lat av sig :P Men imorgon ska hon faktiskt få hjälpa till lite :)


Bild från första gången Malin följde med till Sigge 2009.

Jag hör av mig imorgon :)


English

jag hatar verkligen engelska! har suttit med ett arbete sen jag kom hem vid 19 och har typ inte skrivit någonting :S Engelska är inte mitt starka ämne, men peppar mig själv med en cola och bra musik.


Förlåt för usel uppdatering!

Jag har haft jättemycket de senaste dagarna, så har helt enkelt inte hunnit blogga nåt :( Men ska försöka bättra mig ;)
Stack ut till stallet direkt efter skolan och började med att fixa allt. Sen fixade jag Sigge, drog på mig sporrarna och sen bar det av mot Hagbyholm. Jag red själv, men hade bestämt mig för att Sigge skulle gå förbi kossorna idag. Först tvärvägrade han och vände flera gånger samt började småstegra. Men tillslut kom vi förbi :) Skulle rida den vanliga rundan, men såg sedan att vägen var helt översvämmad så red lite fram och tillbaka på den grusväg som fanns kvar och sedan lite dressyr på ett fält. Dock inte så länge då underlaget inte var det bästa. Men shit vad hästen var fin!!! :')
Tyvärr så hann inte mamma komma med kameran just då när han var om finast, men blev lite bilder efter passet (därav de leriga benen) :)
Slänger upp några av de här: (tyvärr är de väldigt mörka)
Nu ska jag sova, vi hörs :)


Vad vore jag utan dina andetag

 
Bilderna är typ 1 år gamla


18.33

Glömde min mobil i stallet, smart som jag är :P Så nu ska jag sticka till Ebba och hämta den, som var snäll och tog med den hem :)


Lördag!

Solen skiner, jag hostar hela tiden.. Men gud va jag är sugen på dressyr!!

                                    


Drygt!

Hade studiedag idag!
wiho! men icke..

Har legat halvdöd nästan hela dagen..
Plus hade jag både Enter & Sigge att fixa åt idag.. Kan säga att det tog tid att fixa allt.. Blev ingen ridning idag eftersom det snöade så mycket och jag orkade helt enkelt inte..

                            


14.35

Skoldagen har varit väldigt blandad. Den varken började eller slutade så bra. Men där emellan var den super! fick mvg i både svenska och tyska nationella! :) Hann även redovisa svenskan, så nu är det inte mycket kvar vilket känns bra.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men det blir väl att ta det lite lugnt. Senare ska jag hem till Malin och sen ska vi iväg, ser verkligen fram emot denna kväll! :)

Vi hörs sen




...

Vill bara att det ska bli helg!!
har inget speciellt planerat i helgen, förutom imorgon då, men denna skolvecka har inte varit nå bra så vill bara att den ska vara över :P

Imorgn kommer det nog inte bli så bra uppdatering. Ska först till skolan och sen hem en snabbis och sen iväg till Malin. Men får se hur mycket tid jag har efter skolan :)


vad som än händer, är det alltid du och jag

 
 
Massor med bilder på Sigge under den tiden jag haft honom

Du är allt jag någonsin önskat,
du är allt jag nångonsin drömt.
Du är den som får mig minnas,
alla drömmar jag har glömt.

Du är den som får mig hoppas,
du är den som får mig le.
All min kärlek får du bära,
hela livet vill jag ge.

För du är där när ingen ser mig,
du är där när stormen yr.
Du är där när natten skrämmer,
du är där när dagen gryr.
Jag vill alltid ha dig nära,
närsom åren läggs till år.
Vad livet vill oss lära,
är att framtiden är vår.

Jag älskar dig över hela mitt hjärta <3


Jag har det bra

Jag har det bra, mitt liv rullar på
Ibland har jag tråkigt, vad sakta tiden går
Men oftast har jag roligt, då känns allting bra
Idag är en bra dag, idag är det bra


brist på rubrik


Tog moppen ut till stallet idag efter skolan, första åket för i år :) När jag kom till stallet hade Ebba redan mockat till Sigge, så ännu ett stort tack till henne! Vi tog då in hästarna, fixade dom lite snabbt och sen bar det av mot skogen och klätterbacken. För mig gick det varken bra eller dåligt, det var lite både och. Sigge var väldigt okoncentrerad, han gick bara och tänkte på annat. Efter några vändor upp och ner tyckte han det räckte så då gjorde han allt för att komma undan och då är det inte roligt. Men för övrigt gick det bra och han var ända lugn.



Sen fixade jag maten och vattnet, samt fyllde på lite ny torv. Sen åkte jag hem och nu sitter jag här. Vill inte, men måste plugga med engelskan. Så ska väl sätta mig en stund med den tror jag.


Dressyrhäst


Idag red jag med Ebba :) Vi red runt Grävlinge och sen typ fram och tillbaka på en grusväg där vi aldrig ridit förut. Sigge tycker det är riktigt spännande med nya vägar så han var väldigt framåt, men det var kul! När Sigge blir pigg och man travar, sättar han igång i värsta dressyrtraven så man bara skjuts ur sadeln, men det är riktigt kul och en väldigt härlig känsla! :) Synd bara att den traven aldrig kommer fram när jag rider dressyr, utan bara vid hoppning eller uteritt :P Men vi jobbar på det, för jag vet ju att den finns där.

Imorgon är det klättring som gäller och det ser jag fram emot. Sigge brukar vara väldigt duktig, men så fort han tycker att det räcker så lyssnar han inte längre utan bara går i den takt han vill, men så är det alltid :P Så det gäller att hålla honom sysselsatt hela tiden.

Ne nu ska jag nog ta och sova, det är en lång dag som väntar imorgon med prov och en del arbete i skolan.
God natt :)

22.17

Just nu hatar jag verkligen kemi. Har nationella prov i det imorgon och är riktigt nervös. Just kemi har aldrig varit mitt starka ämne, inte NO över huvud taget. Men det får gå som det går imorgon, har suttit och pluggat en del men känner ända inte att jag får in det. Nu är jag bara trött på det!




Ida hissar




 

Jag vill hissa arnika liniment!! Älskar det verkligen! Smörjer in Sigges rygg, höfter, knän och senor med det coh det fungerar verkligen jättebra! Dock ska man inte använda det varje dag, då det är väldigt starkt. Men hissar det verkligen! :)


Stolt!


Idag red jag ut med Johanna & Fröken, vi bestämde oss för att ta en lugn skritt tur bara.
Red ner mot Brunnby och sen upp i "Stora skogen". Enter gick först nästan hela ridturen, självmant, vilket är vääääldigt ovanligt för att vara honom. Han är den hästen som vill glida in bakom en annan häst ungefär hela tiden när man rider ut, men idag bara trampade han förbi Fröken och brydde sig inte om nånting. Endast två gånger stannade han och vägrade gå, då trippade Fröken förbi och tog över ett tag, sen tog Enter över igen.

                                       

Älskar dig <3


skolarbete

var först i skolan som vanligt, redovisade matten och fick reda på vad jag fick på nationella provet i tyska, är riktigt nöjd! :) Efter skolan blev det stallet, fixade bara allt idag och gosade lite med Sigge i hagen. Sen blev det hem och plugga. Har suttit och pluggat i 1.5 h nu och tog bara en liten paus. Men nu måste jag fortsätta så jag blir klar någon gång.

Vi hörs sen :)


who will be our superhero

Efter stallet åkte jag ner på stan och träffade Fahrim :)<3
Har nyss kollat på Solsidan, riktigt roligt program! fast tyckte att det var bättre förut.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Imorgon är det skola och ser verkligen inte fram emot den kommande veckan, det kommer bli jättemycket i skolan. Har nationella prov i no (kemi), suck*, och så borde jag även redovisa matten och svenskan. Har en redovsinging i so/no, får se hur den går. Så måste jag även plugga massor med engelskan...
Ne nu vill jag njuta av de sista timmarna av helgen, för sen blir det nog plugg varje kväll :P

gammal och ung

Stallet tidigt idag, fixade allt till Sigge och sen blir det en uteritt tillsammans med Ebba :)
Först blev det runt en sväng med skritt, trav och galopp. Sigge kändes jättefin och arbetade rätt bra, t.o.m så han blev svettig :) Han känns verkligen inte som 18 (snart 19) år, vilket är superkul!
På vägen hem klättrade vi lite i en backe. Dock körde jag endast 3 gånger för Sigge var rätt trött, vi hade ju varit ute på långrundan dagen innan och Sigge är ju inte alls igång och har inga muskler. Så vill inte rida för hårt och riskera att han tar ut sig för mycket nu i början så ryggproblemet kommer tillbaka. Utan tar det hellre lite lugnare nu tills han fått upp konditionen mer, då börjar den riktiga hårdträningen :)


Godnatt

Nu ska jag krypa ner i sängen. Ska till stallet vid 10 imorgon och sen träffa Fahrim :) Men vi hörs imorgon :)

Godnatt!

linda lindor!



Just nu sitter jag och lindar upp nytvättade lindor!

                                       

Hiss!

                                    
Måste bara hissa Shy Feeder B-vitamin!
Nu vet jag inte hur bra verkan den har, men den är hur god som helst!
Ja, jag har smakat!


Plus så kostar den bara 99 kronor för 1 liter på Granngården!

                                                                           

besökare idag

22 besökare idag! Vi brukar ha ca 8-13 besökare varje dag, så idag är det extra roligt att kolla i statistiken :) Fortsätt att kolla in varje dag så är det roligare att uppdatera också :D



Diss









Jag har en back on track hjälm. Det är en väldigt bra hjälm, men den är väldigt obekväm och back on track-märket håller nästan på att lossna. Den frasar sig lätt i kanterna och där läderbanden börjar. Det finns bra hjälmar som är betydligt skönare och har bättre kvalité.


Mello!

Har precis sätt alla bidragen i Melodifestivalen, har inte direkt någon favorit i år!

Vem vill ni ska vinna?


Melodifestivalen

Nu ska jag käka lite mat och sen blir det nog tv:n och melodifestivalen. Undrar vem som vinner ikväll :)

vem tror ni vinner?
vem hejar ni på?
:)


Bilder från dagen

        
(Gillar den sista bilden när han sträcker ut tungan. Han gör det rätt ofta på bilder har jag märkt :P)


Underbart!


Som sagt så red Ida & jag 2-timmarsrundan idag, det är en runda som har en galoppsträcka på ungefär 7 kilometer. Underbar runda! Och idag sken solen och på vissa ställen var det barmark! En otroligt skön känsla att höra ljudet av hovar mot mjuk grusväg!
Sen var det lite kul att kunna galoppera genom vattenpölar också, även fast inte Enter var så road över det!

                                                       

Vårkänslor



Idag blev det stallet vi 11.30. Stod och mockade i 1,5 h :O fast jag borde inte vara förvånad, för jag är ritkigt seg på att mocka :P Sen gick jag ut i hagen en stund, tog av täcket på Sigge och tog en massa kort :) han var hur mysig som helst :)
Sen kom Ebba, så tog in hästarna och sen bar det av mot långrundan :) Blev en del galopp och trav på barmark vilket var hur underbart som helst! Har verkligen saknat det. När man såg att marken var fri från snön och hade solen rakt i ansiktet fick jag verkligen vårkänslor! Hoppas att detta väder kan hålla i sig nu så snön snart är borta :)

 

 


Planering!

Vaknade nyss & idag står det rätt så mycket på schemat!
Ska åka ner på stan för att ta kort till ett nytt ID-kort, till stadsbiblioteket för att hitta böcker om första världskriget till en SO uppsats. Sen kommer jag väll bli tvingad att följa efter mamma & pappa innan vi åker hem.

När jag är klar med allt det där drar jag ut till stallet!

                                                 


Förändring?



De tre bilderna är från första tiden med Enter. Den längst till höger är första bilden som mamma tog på honom när hon va och kollade på honom utan mej. Mitten bilden är från första dagen på sommarbetet 2008, man ser verkligen att han inte har några muskler på rumpan sen va han jätte smal. Bilden till vänster är nästan direkt efter att vi tog hem honom.




Ser ni någon förändring på Enter i dessa bilder?

                                                    


HISS!

                    
Dagens hiss är lindor. Älskar verkligen lindor, tycker det ser mycket snyggare att ha lindor när man rider än att ha skydd. Det finns i så många olika färger och man kan variera från varje ridpass!

Vad tycker ni, lindor eller skydd?



is..


Idag red jag ut med Ida & Becka. Vi hade tänkt rida ut för att trava & galoppera lite eftersom både Sigge & Enter hade stått två dagar innan, men så blev det ju inte direkt.
Nästan på alla vägar där vi brukar trava & galoppera var som isbanor... på vissa ställen kunde vi trava, men när vi skulle vända blev både Sigge & Pandis stissiga, speciellt Pandis! Hon gick helt på tvären nästan hela vägen hem sen. Enter va den som var lugnast vilket kändes oroande!
Men det blev lite trav iallafall.

Väl hemma vid stallet fixade jag lite med Enter och han fick även lite melassvatten. Man såg nästan hur han lös upp av glädje när han märkte vad det va!

                                                                      

Tillbax!

Nu är jag tillbaka efter ett långt blogguppehåll!
Har verkligen inte haft orkan att bloggen, men nu tänkte jag ta i det lite bättre!
Har även fixat lite nya grejer till bloggen, dom ni säkert kommer får se av redan ikväll!

                                                      

There must be an angel with a smile on her face



Kvällen har varit riktigt bra! Den tillbringades hemma hos Malin som, jag nämnt tidigare, fyller år idag. Så åkte hem till henne och fick äta lite där, tacos. Blev även glass efter det :) Förutom det har vi mest suttit vad datan, tagit lite bilder och lyssnat på musik. Ja, typ det vi alltid brukar göra :P
Men nu är jag hemma iaf och ska väl snart ta och krypa ner i sängen. Imorgon blir en lång dag, för då ska jag först till skolan, sen ner till stan och fixa en sak med Malin, sen blir det stallet och efter det kommer Malin hem till mig :) Ser faktiskt fram emot dagen :)

Ne nu börjar mamma tjata på mig att jag ska stänga ner datan. Vi hörs!

Just det! jag lovade ju att jag skulle lägga upp nån film på mig och Sigge, men helt ärligt (och som svar på varför jag inte har gjort det) så vet jag inte hur man gör :P Jag är inte så duktigt på detta ännu, men jag ska ta reda på det och så kommer det upp nån film :) Är det nån som vet hur man gör får ni gärna berätta :)

God natt!


Grattis bästa vän!

Kom nyss hem från stallet, red inte idag utan fixade bara allt. Och vad tror ni händer när jag ska köra in en ny kärra med torv? Jo jag halkar i leran och ramlar så mina byxor och allt blev helt blött och lerigt, men så duktig är jag :)
Snart ska jag hem till bästa vännen och fira henne för hon fyller 16 år idag! :D
Grattis Malin! :D <3
Vi hörs ikväll eller imrogon, för nu måste jag fixa mig :)
Malin och jag. GRATTIS BÄSTA VÄN <3



Mitt allt och mer än så

Min häst är bara för underbar! Jag har verkligen världens bästa häst. Han kan vara ganska jobbig att rida, då det är mycket häst att jobba och han kräver verkligen att man rider honom i varje steg, för han gör allt för att komma undan. Men fast han inte har varit igång helt på 6 månader, så går han som en klocka i dressyren. Två dagar i rad har han verkligen trampat under sig och jobbat jättebra. Han lyssar hur bra som helst!

Även från marken är han som en klippa. Han har börjat komma när jag ropar på honom (vilket han aldrig gjort förut) och ska hela tiden gosa i boxen. Det går inte att beskriva, men han är verkligen underbar! <3

    

Filmen

Sitter på en annan data just nu och och den filmen finns inte här. Så om jag lägger ut den, så kommer den troligtvis imorgon :) Så kika in här ofta imorgon och se om den har kommit upp.

Håll koll :)

Lite senare kanske jag lägger upp nån gammal film på mig och Sigge från nån pay and jump eller nåt ;) Så ni får hålla koll :)


19.37

Dagen har gått rätt snabbt och tyvärr så är det dags att plugga. har nationella prov i mordena språk, tyska för min del, imorgon så mamma ska förhöra mig lite snart. Tyska är inte mitt starka ämne så får se hur det går.

Känslan när...

Känslan när ens häst travar mot en när man ropar på den i hagen,
Känslans när man rider dressyr och hästen går som en dröm,
känslan när man galopperar, ger hästen långa tyglar och den går kvar i samma stadiga form och i samma tempo.
Dessa känslor går inte att beskriva, men det gör en väldigt glad!
Jag har haft en sådan här dag idag. Ridningen gick SUPER! Sigge var verkligen som en dröm, trampade under sig och höjde ryggen. Han brukar väldigt lätt bli lång och gå i låg form. Men idag gick han i kort och hög form och jobbade jättefint. Det var evigheter sedan det gick så här bra! När jag galopperade gav jag honom långa tyglar för att se om han skulle sluta jobba, vilket han brukar göra. Men nej, han gick kvar i samma form, något lägre men i samma tempo i den korta galoppen. Säger bara en sak: jag älskar verkligen den hästen!


I can't find the words to explain

Nu sticker jag hem till min syster Emma och sover där :) Imorgon ser det ut att bli stan med min andra syster och sen stallet såklart :)
On the days I can't see your eyes,
I don't even want to open mine.
For the days I know you'll be near,
'Cause a day without you, just isn't fair.




Who says I cant be free

Kom hem för en stund sen. Igår kväll var jag hos Fahrim med Malin och Benjamin :) Det blev en riktigt bra kväll, men dock väldigt läskigt med skräckfilm och läskiga ljud. Efter det åkte jag hem till syrran och sov där :) vaknade imorse av att hennes hund slickade mig i hela ansiktet, trevligt!
Nu sitter jag hemma och vet inte riktigt vad jag ska göra. Sen drar jag iaf ut till stallet med Ebba och rider lite dressyrlektion för henne :)
Vi hörs :)
Kram!

22.18

Vaknade vid 11 imorse, åkte då till stallet. Red Sigge och jobbade honom ganska hårt, han behövde verkligen komma loss då han var väldigt stel. Efter stallet åkte jag hem och packade lite och stack sen till bästa vännen. Sitter nu hos henne och flummar lite :)

hejdå, vi hörs imorgon :)


23.38

Nu har jag och Malin tittat på nån skräckfilm som inte ens var läskig. Något som jag verkligen inte tycker om är läskiga filmer, men denna var ritkigt dålig. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra då ingen av oss vill sova.
Har ni nåt förslag? :)


Malin och jag 2009


16.01

Sigge var jätteduktig idag! han gick förbi massa kor och andra "läskiga" saker helt själv (han brukar vara jättesvår att få förbi om han är själv), men idag gick det super! :) 

Just nu kom min kompis Malin (Ebba kommer bli vansinnig för att jag skrev så) så nu ska jag vara social med henne :)


Kom nyss hem från...

Kom nyss hem från stallet. Skrittade Sigge barbacka och snacka om pigg häst. Han testade mig typ hela tiden och när han väl gick så taktade han hela tiden. Men det är kul att han är glad iaf :) Efter det så fixade jag allt och fyllde på med ny torv och sen åkte jag hem. Nu ska jag äta lite lunch och sen ska jag träffa Fahrim :) <3
Vi hörs sen :)

RSS 2.0