Helgens planer

Lördag:
Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Stockholm med bästa Fahrim! Jag är sjukt taggad och det ska bli så himla roligt!!! Vi åker tidigt och kommer hem någon gång under kvällen. När jag väl kommer hem kommer jag ha massor att fixa inför söndagen så får se hur mycket jag hinner uppdatera då. 
 
 
Söndag:
JAG FYLLER 18 ÅR!!!!!!!!!!!!! Kan seriöst inte fatta hur fort tiden har gått. Min födelsedag ska spenderas på lite olika sätt. Ska börja med att gå upp tidigt för att åka till stallet och rida. Vid 11-tiden ska vi städa hela stallet så ja, ska skrubba stallet på min 18-årsdag. Fahrim är genomsnäll och följer med för att hjälpa till, väldens bästa kille!<3 Därefter blir det hem och fixa sig för att sedan ta emot några av släken som kommer hit på lite mat och fika. 
 
 
 
 

Hoppträning 30/8-13

Åkte ut till stallet direkt efter skolan idag, skönt att komma ut tidgare än jag brukar. Idag stod hoppträning på schemat. Började att värma upp med de enda kraven att Sigge skulle lyssna både fram och tillbaka, på mina hjälper. Han kändes inte speciellt pigg, utan gick bara med öronen framåt, var hamonisk och verkade mest njuta av livet. 
 
Fösta övningen gick ut på att jag skulle rida som på en åttvolt och byta galopp över ett kryss-hinder, som jag kom snett på. Det var mycket svårare än jag hade trott och det kändes inte bra för fem öre. Kändes mest som om jag satt och "flaxade". Nej den övningen kommer jag fortsätta träna på, för det behöver både Sigge och jag.
 
 
Nästa övning skulle jag vända upp på medellinjen, hoppa två hinder med 14 meter mellan varandra, för att sedan forsätta ut åt antingen höger eller vänster på utterligare ett hinder som stod som på diagonalen mot spåret. Denna övniing kändes inte heller bra i början, jag tappade galoppen i första svängen och fick långt till andra hindret. Sigge hade inte ritkigt kommit igång än heller, vilket inte gjorde saken bättre. Sista rundan sa Annelie var bättre än de tidigare, men i mitt huvud kunde jag inte riktigt fokusera på det som var bra utan tryckte istället ner mig med allt jag gjorde mindre bra. Hur som helst så fick Sigge en liten skrittpaus och jag pratade lite med Annelie om mina svagheter. 
 
Därefter höjde Annelie hinderna till ungeför 1 meter och då kom Sigge igång och jag blev mer fokuserad. Efter det gick allt bra, Sigge kändes jättefin!!! Avslutade med några ännu högre språng och Sigge verkade knappt behöva ta i, hur lätt som helst flög han över! L.Y.C.K.A!!! Kunde bara le! Tar med mig den känslan från träningen och några saker att jobba vidare med. När jag sedan skrittade av honom ville jag bara hoppa upp igen och jobba med våra svagheter, fick så mycket inspiration och motivation! 
 
 
 
 

Det är bara i ordboken som lön kommer före möda.

Kom precis hem från körskolan, inte många lektioner kvar nu. Och på söndag fyller jag 18!!!!! Livet leker, jag mår som allra bäst och trivs väldigt bra med mitt liv. Det är saker inplanerade heeela tiden känns det som så någon tid för vila finns det inte gott om. Skolan har dragit igång ordentligt och jag har en tuff höst framför mig med matte 5, kemi och alla möjliga kurser. Jag läser 200 poäng mer under hösten, men det betyder att jag förhoppningsvis får en lite lugnare vår och i övrigt tycker jag faktiskt att det är skitkul med skolan och ser fram emot de kurser jag har valt att läsa.
 
 
På hästfronten händer en hel del saker som jag håller lite hemligt tills vidare. Annars rullar allt på, Sigge rids och hålls igång. Nästa vecka åker vi på en pay&jump på onsdagen och söndagen den 8/9 är det hopptävling för Sigge och mig. Nu på fredag är det dags för hoppträning igen vilket ska bli väldigt roligt!
 
Dags att fortsätta plugga, imorgon väntar både skolfotografering och mössprovning - studenten är inte långt borta! Ska även ta tag i lite viktiga mail och påbörja ett annat projekt som jag planerar, jag har bara väntat på att jag ska bli 18 år först, men tänkte börja tjuvstarta lite.
 
 
 
 
 
 

I hear the beat of my heart getting louder whenever I'm near you


Min älskade häst!
 
 

Om du önskar att dina drömmar ska gå i uppfyllelse, får du inte sova för länge

Slutade skolan vid 13 idag och sitter just nu tillsammans med min fina körkortsbok. Pluggar teori för fullt innan jag ska sticka till stallet. Igår red jag ett härligt barbacka-pass. Sigge var stel som en pinne i början, men hade bestämt mig för att få loss honom och jag gav inte upp förrän  jag hade fått igenom mitt mål. Han blev riktigt fin i slutet faktiskt, det är sådana pass som ger en ännu mer motivation också, att allting går, även om det kändes som en omöjlighet i början att få honom mjuk.
 
Nu måste jag fortsätta plugga, dagarna flyger förbi och jag får inte rum med allt som jag borde göra, har massor av saker som ligger på hög men som skjuts framåt hela tiden.
 
 
 
 
 

Enter och Tasty


19 augusti

 
Avklarat första dagen på det sista skolåret - studentåret! Var lite vemodigt att gå upp imorse men kommer ha en rätt chill vecka framför mig så det känns helt okej nu. Även varit och gjort halkkörningen! Hur kul som helst! Vill göra det igen, synd att det är så dyrt för annars skulle man ju lätt göra det igen. 
 
Direkt efter halkan så åkte jag ut till stallet. Började med att mocka boxen eftersom dem sov inne inatt, fixade iordning lite mat till Enter och sen tog jag in honom. 
 
Började med att rida i en av hagarna, joggade igång honom i trav och galopp samt testade broms och böjde lite i honom. Efter ett tag blev Rossi själv i hagen bredvid oss och började härja runt som en galning och då blev Enter stressad av honom så valde att rida till paddocken och fortsätta där. Verkligen ett bra val, Enter var hur fantastisk som helst där uppe.
 
Provade att jobba lite med galoppombytena och till slut kunde jag ligga helt på en åtta och göra galoppombyten vid volt bytet varje gång. Han tappade varken takt, tempo eller blev för het i skallen - vilket han gärna kan bli tyvärr. Men har var verkligen fin idag, dagar som dessa är det helt otroligt att rida! 
 
Denna bild är ifrån 26 juni om jag inte gissar fel. 
 
Och denna är från idag. Tycker han har börjat muskla på sig på rumpan - vilket syns speciellt från ryggen. Även bogen ser fylligare ut och så klart har magen växt lite grann! Dock står han lite under sig med frambenen men rätt hyffsad bild ändå. 
 
Enter tyckte att jag blev lite tråkig när jag ville att han skulle stå rakt och stilla med öronen framåt så han hittade på sin egna pose. 
 

Två hästar och ingen vila!

Kom till stallet strax innan kl 8 imorse för att vara med när Sigge skulle skos. Såklart så har min hovslagare fått ryggskott så han kunde inte komma förra veckan, men som tur var så skulle en av Annelies hästar skos idag så då kunde hennes hovslagare ta Sigge också. Det var verkligen skönt, för kände verkligen att Sigge behövde få nya skor. 
 
När hovarna var fixade så fick Sigge gå ett dressyrpass på paddocken. Han var faktiskt lite piggare idag vilket var kul, alltid lättare när man har mer bjudning tycker jag. Fokus låg på, precis som alla andra dagar, lösgjordheten. Red med gramanen för att få lite hjälp. Sigge har varit väldigt stel de senaste dagarna så kände att jag behövde lite hjälp att verkligen få loss honom. Han verkar faktiskt trivas bra på gramanen, han går mer med öronen framåt och trampar på mer. Tränade lite på förvänd galopp och annars mest lösgörande övningar. Han var fin och jag är faktiskt riktigt nöjd med honom idag!
 
 
Direkt när jag var klar med Sigge var det bara att tränsa en av Annelies hästar som jag skulle rida. Åh vad det är kul att rida en helt annan typ av häst ibland! Denna häst är betydligt nättare i kroppen än Sigge och har ett annat steg, är mer känslig också. Visste inte riktigt vad jag skulle göra, men Annelie tipsade om temopväxlingar så tränade på det och annars också mest grunläggande saker så som volter och att han skulle lyssna. 
 
Nu kom jag precis in från en långpromenad med hunden och ska fixa en del här hemma innan jag ska möta upp Fahrim på stan. Under kvällen ska jag även hinna plugga lite körkortsteori. Mitt rum skulle behöva städas också... Har en del att göra så måste skynda mig nu!
 
 

18 augusti

 
Fick mycket gjort idag i stallet. Enter fick ett välbehövligt bad så nu är han len och vit igen, smörjde båda sadlarna+stigläder och sadelgjord såklart, martingalen och de två träns som jag använder. Där emellan gjorde jag lite små saker som man alltid lyckas göra fast det inte är tänkt. 
 
Enter reds ju av Linda idag och det hade gått bra, dem hade varit och galopperat vid Grävlinge på stubbåkrarna där. 
 
Inatt sover Enter, Lilly och Tasty inne, som verkligen jag inte har något emot eftersom regnet har vräkt ner här hemma ett tag nu. Vill ju som sagt komma in i höstrutinerna nu! 
 
Enter efter sitt bad med ett skönt täcke och stallskydden på. 
 

17 augusti

 
Idag blev det en sån där lång dag i stallet igen, kom ut vid ungefär halv tolv och var hemma igen vid sex. Innan det så var jag ut vid sju och släppte ut Enter, Lilly och Tasty också. Men jag fick mycket gjort under tiden men har mycket kvar känns det som. 
 
Pappa och jag fixade klart i Enters box. Flyttade krubban, satte upp vattenhinken på rätt ställe, skruvade upp hållaren till Enters Likit slicksten och så klart hans saltsten åkte upp. Jag fyllde även på med torv det sista så nu är det enda som fattas är att Enter står inne på nätterna och när det blir vet jag inte men jag hoppas på rätt snart - vill komma in i rutinerna igen! 
 
Har även städat mycket och fyllde upp en box inne i stallet med lite fuktig torv som ska få torka lite, tiden gick väldigt fort och det kändes som att jag gjorde en miljon saker där ett tag. 
 
 
 
Enters box efter "renoveringen" 
 
Red även ut med Cissi och Toppen. Vi började med att skritta en kortare runda i Stora skogen. Enter var rätt spänd i början när vi kom in i skogen då han fick gå först men han slappnade av efter ett tag i täten. Vi stötte även på en älg som skrämde livet ur mig, men Enter tog den med ro. Avslutningsvis red vi runt lite planlöst på stubbarna som finns kvar utan någon direkt tanke. Lite trav och lite galopp. Inte det minsta krävande för Enters del. En sak som är väldigt bra med stubbarna är ju att det blir mycket rakriktning - det är ju inte ofta man sitter på en volt och jobbar utan det blir ju mest konditionsträning. Mycket bra för Enter! 
 
Imorgon är planen att Enter ska få ett bad och sadlarna plus tränsen ska smörjas. Kommer inte rida imorgon då Linda ska låna honom på en ridtur, skönt för då hinner jag lägga tid på putsningen! Har även tänkt att ta några uppställningsbilder att jämföra med dem jag tog i början av sommaren då jag tycker att han har börjat biffa till rumpan lite. 
 

16 augusti

 
Blev en lång dag i stallet idag. Började med att åka ut till Erikslund för att köpa impregneringsmedel till de täcken som är nytvättade. Fick även med mig ett par Back on Track stallskydd till kassan. Har tänkt att jag ska köpa dem senare men tänkte att det spelar väl ingen roll om jag köper dem nu eller om några veckor, det försvinner ju ändå lika mycket pengar från kontot.. 
 
Väl i stalllet så fyllde jag på en liten kärra torv i min box, men jag fick börja med att mocka min egna box som jag mockade innan jag åkte hem från stallet igår. Blir less när folk använder min box nu när dem får använda stallet igen och speciellt när dem varken mockar, gör rent krubban eller tar undan hö/vattenhink när dem stått i den. Iallafall så fyllde jag på torv som jag gjort varje dag i några dagar och snart har jag så mycket som jag vill ha sen när dem ska stå inne på nätterna. 
 
Därefter tog jag in Enter, Lilly och Tasty och gav dem mat. Efter det kom Cissi ut så då passade jag på att sortera ut våra höpåsar som har legat i en klump alla tillsammans, jisses va många höpåsar det var. Impregnerade fem täcken och måste kanske spreja på lite till imorgon. 
 
Medan Toppen skoddes så passade jag på att frisera Enters man, svans, hovskägg och kronranden. Måste nog plocka lite i manen imorgon beroende hur den ser ut, den var helt okej på håll men när man stod nära var det lite brister här och där. När Toppen var klar så tog vi en ridtur tillsammans i Stora skogen och avslutade med att trava över stubben. 
 
När vi red så fick Lilly och Tasty gå ut igen för dem ska få sova inne i sina boxar inatt så då släppte jag ut dem en stund igen. Alltså i början sprang Tasty runt och skrek efter Enter som en galning. Hon sprang från det ena ledhålet till det andra och skrek. Lilly stod helt lugn och gnäggade någon gång medan Tasty sprang runt där. Hon lugnade sig innan vi red iväg men när vi kom tillbaka så skrek hon lite igen och det första som hon gjorde när Enter kom ut i hagen igen var att gå fram till honom och tryckte upp mulen i hans ansikte och sen gick hon efter honom medan Lilly stod en bit bort. 
 
Kan tänka mig att Tasty kommer bli lite dryg i höst.. 
 
 
Gamla bilder. 
 

I stallet

Just nu sitter jag i stallet och har precis hoppat Fröken. Hoppade inte så högt då det var ett tag sen sedan hon hoppade, men det gick bra. Hon drog som tusan efter hindret så tränade på att göra halt efter hindret för att få tillbaka henne. Vissa gånger gick det bättre än andra. Sista rundan vad hon jättefin! Lugn och lyssnade på mig hela tiden, kunde inte ha avslutat passet på ett bättre sätt! 
 
 
Nu sitter jag i stallet och väntar på Annelie, då blir det lunch tillsammans och sedan en uteritt. 
 
 
 

Stallet i klackskor!

Dagen började med avslutning på sommarlovsentreprenörerna, där jag har sommarjobbat, med lunch och möte på stadshotellet. Klänning och klackar var dagens outfit. Skulle egentligen inte kunna komma ut till stallet idag då min moppe har gått sönder och skulle på middag under kvällen, men så fick jag tag på Johanna som var på stan och skulle till stallet. Självklart åkte jag med henne ut för att kunna aktivera Sigge lite. Så i klänning och klackar klev jag ut på stallplanen. Dock hade jag sprungit en snabbis till H&M innan för att köpa en tröja att ha på mig, så jag kunde iaf byta till t-shirt. Fick även långa ett par ridbyxor av Annelie så allt löste sig. Dock fick jag skoskav efter att ha gått omkring i mina ridstövlar utan strumpor hela tiden, så direkt när jag ridit klart bytte jag till strumpbyxor och klackskorna. När det sedan kom en man för att hämta sin hund på hunddagiset som är där, fick jag en del konstiga blickar när jag släpade vatten och skurade badkaret i svarta klackskor. Meeeeen, vad gör man inte för hästarna?
 
Sigge fick iaf ett lugnt dressyrpass, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra och Sigge verkade inte speciellt motiverad han heller, så det blev mest en ond cirkel.
 
 
 
Imorgon väntar stallet hela långa dagen. Jag ska rida två, eventuellt tre, hästar och säkert en hel del andra sysslor också. Så, imorgon är det dags att gå upp tidigt igen och fixa matlåda som ska med!
 
 

Tiden rinner iväg på sommaren!

 
Har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn sedan i söndags. Det känns som att jag har jäktat runt i fyra dagar och nu fått lite lugn och ro, men det har verkligen varit fyra roliga dagar. 
 
I måndags var jag först i stallet och red en lugnare skritt runda med Enter, därefter åkte jag ju med Ida till hennes stall där hon har Sigge nu. Kul att träffa både Ida och Johanna samt Sigge och Fröken igen. Också kul att se stallet där dem står och såklart att få rida Sigge igen! När jag kom hem var det bara att duscha och sen åka till Hallsta för att hänga med lite vänner. 
 
I tisdags var jag och mamma först på kyrkogården innan det bar av till Eskilstuna med vännerna för att käka glass på Slagstaglass och sen tog vi en tur på Tuna Park. Kul med en mindre roadtrip med världens bästa klan! När jag kom hem vid ungefär 5 så var det bara ut till stallet igen och rida på STUBBEN som dem precis hade skördat! Gud va kul det var. Enter drog på som en dåre och vi "tävlade" mot en och annan bil som körde på vägen utanför. 
 
I onsdags hade jag först en körlektion vid lunch som gick rätt okej, blev utsatt för mycket olika saker som man väl kommer bli utsatt för när man väl kör själv. Det var mycket att tänka på helt enkelt. Sen åkte jag till stallet och red igen på stubben men då var Cissi med så det blev lite lugnare. Red runt lite medan hon skrittade på Toppen. På kvällen hade jag och mina kära vänner en pizzakväll hemma hos mig med massa prat och skratt. 
 
Idag var jag och mamma först nere och lunchade på stan tillsammans innan vi åkte på lite ärenden åt mormor. Därefter åkte jag till stallet och idag började jag rensa upp lite vid uteboxarna då stallet får användas igen så då kommer inte uteboxarna användas av alla hästar längre utan bara av Enter, Lilly och Tasty som ska stå där ute. Har tänkt att fortsätta göra iordning min box så det bara är att ställa in dem när vi ska det. Red idag tillsammans med Sara på Lady. Blev en lugn ridtur på stubben och sen avslutade vi med att skritta på cykelbanan hem. 
 
I helgen är det tänkt att jag ska fixa iordning vid uteboxarna + göra klart allt med min box, möjligen impregnera lite täcken, Enters man ska ryckas, Enter ska badas, svans+hovskägg och annat trimm ska trimmas och har även tänkt att sadlarna och tränsen ska smörjas. Det låter typ som att vi ska ut och tävla, haha. Nej men Enter ska bli fin igen efter sin sommarperiod då jag låter han bli rätt ful för ögat (manen och sånt). Mycket att göra nu innan skolan drar igång på måndag! 
 
 
Hahah, alltså Enter ser dräktig ut på den här bilden! 
 
Lilla familjen! ♥
 
 

Tajt tidsram

Uppdateringen ligger inte på topp från min sida, utan blir mest då och då känner jag. Idag har jag varit i full gång sedan ca 7 imorse och de andra dagarna brukar se likadana ut. Dagen har bestått av avslutning på sommarlovsentreprenörerna där jag har sommarjobbat och även svarat på viktiga mail samt ringt minst lika viktiga samtal under kvällen. Resterande dagar i veckan är fullbokade - på fredag ska jag rida Fröken också, på lördag håller jag alla fingrar och tår och hoppas på att allt går som jag vill (vad som händer får ni veta mer om sen) och på kvällen ska jag träffa Fahrim + vänner. På söndag blir det stallet och senare rullar jag iväg på hemligt uppdrag, åh jag vill verkligen att allt ska gå bra nu!!!
 
Så fort jag vet mer om allting som är på gång nu så lovar jag att berätta allt, men tills dess får ni vara lite nyfikna och ha tålamod.
 
 
 
 

12.39

Vaknade tidigt imorse av mig själv och har hela fm pluggat till körkortet. Min moppe startar inte så vi måste köra den till verkstaden, vilket innebär att jag inte kan ta mig själv till stallet nu utan måste få skjuts. Väldigt irriterande då jag ibland får vänta till sent på kvällarna för att mina föräldrar jobbar. Suck! Så nu längtar jag ännu mer tills jag har mitt körkort i handen.
 
Igår red jag till travbanan med Sigge, han var pigg och glad. Red inte så hårt utan ville ha ett pass där när han känner att det bara är lätt och inte blir trött, men fin var han! Idag blir det antagligen paddocken eller liknande då Ebba följer med mig ut.
 
Gamla tider!
 

11 augusti

 
Hann inte blogga igår men var iallafall ute på en härlig förmiddagstur. Mycket galopp och Enter fick sträcka ut ordentligt på en av grusvägarna. Det var längesen jag lät honom verkligen trycka på men igår kunde jag inte låta bli och jäklar va snabbt han kan springa!
 
Idag blev det verkligen ett styrkepass för både honom och mig. Bom- och småhinderjobb. Hade lagt fram 6 travbommar med rätt normala mellanrum, 3 galoppbommar på en volt och sen hade jag två tunnor bredvid varandra. När jag la fram alla grejer tyckte jag att tunnorna såg helt okej ut men när jag väl satt på hästryggen så blev det ett väldigt smalt hinder. Fick verkligen jobba för att han inte skulle kunna smita på sidan då det inte var några hinderstöd som hjälpte till, det var bara att rama in för allt jag hade! 
 
Travbommarna använde jag lite som ett fusk när han blev lite övertaggad då han blev tvungen att lugna ner sig över bommarna. På galoppbommarna fick Enter verkligen anstränga sig men han gick även jätte bra över dem. Jobbade igenom hela sig och gick i en jätte bra form när han lyckades hålla sig lugn. 
 
 
Avslutade med att ställa upp ett räcke på 70 cm där jag hade travbommarna och tog 4 språng på det. Han var jätte fin genom hela passet med en bra form och bjudning.
 
Efter varje pass med bommar eller hinder så är jag fortfarande lika förvånad att han alltid hoppar. När man väl har blivit van vid att han ska stanna så förväntar man ju sig att han ska stanna men när han inte gör det så blir man ju nästan lyrisk. Bara att gå ifrån att han kunde tvärstanna på en bom och hoppa över den för att han var rädd till att hoppa hinder på första försöket är verkligen en stor grej för oss! 
 
Såhär såg det ut från början.
 

Mobilinlägg

Nu väntar jag på Annelie för att dra vidare mot hemlig destination. Spännande till tusen!! Hörs senare :-)

Kram
Ida

Planer är ingenting, planering är allting

Dags att ta tag i lite körkortsteori innan jag ska ut och övningsköra med min syster. Kvällen ska spenderas tillsammans med min andra syster, tacoskväll står på schemat!
 
Imorgon ska jag få vakna till min älskade väckarklocka igen för att hinna fixa frukost och ta hand om systern min innan jag måste sticka till stallet. Självklart ska Sigge ridas imorgon men jag ska även på en liten utflykt till en annan stad tillsammans med Annelie. Mer om vart jag ska tillbringa min morgondag och vad vi ska göra får ni veta längre fram!
 
 
 
 

.

Hoppträningen i torsdags gick varken bra eller dåligt tycker jag. Sigge fick jobba som bara den i början innan lite vila och sen blev han pigg till banhoppningen. Han lossnade ordentligt och fick lite saker jag ska tänka på och jobba med. Men i övrigt kändes det väldigt neutralt, inte superbra men heller inte dåligt.
 
Bilden är tagen ur en film från träningen, därav kvalitén.
Idag jobbade jag Sigge på paddocken men fokus på lösgjordhet som vanligt. Det är alltid prio ett under ridpassen för blir han inte mjuk och lösgjord kan jag liksom inte jobba vidare heller. Men han var fin faktiskt! Jobbade en del på volt och gjorde lite övergångar där jag såg till att han skulle lyssna ordentligt. I och med den övningen kom han igång lite med bakdelen samt blev mer uppmärksam på mig, så jag är nöjd.
 
 
 
 

Glada

 
 
På eftermiddagen åkte jag till Glada Hästen i Spiltan för att handla lite saker. Ridbyxor var första prioritet. Kom ut med två par ridbyxor, ett tre-pack stövelstrumpor och en Likit slicksten till Enter. 
 
Hade värsta beslutångesten över vilka ridbyxor jag skulle ha. Stod säkert i minst 20 minuter och gjorde ingenting framför alla ridbyxor. Tillslut fick det bli ett par svarta och ett par röda. Längesen jag hade ett par utstickande som röda, har kört på marinblåa länge nu. 
 
 
 
 
Fick dock bara dåliga bilder med det är väl standard. 
 

9 augusti

 
Åkte ut till stallet på morgonen för att måla klart uteboxarna. Det har verkligen blivit en stor skillnad och det är mycket finare där ute än vad det var innan vi målade. När målningen var klart så red jag Enter, igår fick han ju stå eftersom det började regna när vi hade målat klart. 
 
Red på paddocken och fokuset låg på att han skulle släppa. Har nog bara ridit på paddocken två gånger innan idag sen han fick sin vila så med tanke på hur han var första passet så gick han bra idag. På slutet blev han riktigt fin. Känner att jag själv måste ta det lite lugnare nu när han inte riktigt är där han var innan, jag förväntar mig helt enkelt att han ska gå på ett speciellt sätt och sen när han inte riktigt klarar det än så går jag på honom för hårt en kort stund. Han kommer dit även om jag blir irriterad eller inte så jag måste liksom ta ett steg tillbaka i dem stunderna. 
 
Avslutade med att skritta ut i lilla skogen tillsammans med Cissi som håller på och sätter igång Toppen efter en 6 veckors vila. Var trevligt att ha sällskap av dem igen trots att jag blev genomblöt av allt vatten som var på träden. 
 
Efteråt så stod Enter och Toppen och höll på som bara dem kan. Kliade varandra, bet lite på den andra och gjorda saker som bara Toppen och Enter gör tillsammans. Riktigt kompisar dem där två och jag tror dem saknar varandra nu när dem går i olika hagar. 
 
Sen släppte jag ut Enter i hagen och gav både honom och Lilly mat. 
 
 
Tasty fick dela med Enter i början men sen tyckte Farbror Enter att hon fick maka sig från käket. 
 
Fick höra att Enter hade legat ner i hagen en förmiddag en bra stund, då hade till slut Tasty gått fram till honom och krafsat på honom med frambenet för att han skulle resa sig. Gulle. 
 

Bilder

 
 
 
 
 
Två bilder från idag. Här ser man på ett ungefär hur stor Tasty har blivit. Lite missvisande bild då Lilly har sänkt huvud och ser mindre ut själv, men stor börjar hon bli. 
 
 

Senaste

 
Hej på er! Sen senast har det inte hänt så mycket i hästväg, Enters ridning har börjat trappats upp ett extra steg. Igår var vi t.ex. ute och klättrade för att sedan träna lydnad i galoppen i riktning hemåt. Det gick väldigt bra men Enter tyckte att det var jätte jobbigt. 
 
Idag har vi börjat måla ute i uteboxarna. Kommer bli jätte snyggt med vit/grå nyans där ute. Idag har vi grundmålat allt trämaterial och målat alla rör som ska målas så imorgon är det bara allt trämaterial som ska målas igen fast med den riktiga färgen då. 
 
Lite synd att det blir sådant skit väder ikväll/natt då vi inte kan ställa in hästarna där, men Enter fick på sig ett regntäcke innan jag åkte hem då det började små regna så han klarar sig nog ändå en natt i regnet. 
 

Full rulle hela dagen

Imorse tog jag en välbehövlig sovmorgon till 10.30. Ska jag ta tag i lite körkortsteori innan jag ska ta en powerwalk eller en joggingtur till pappa för att kolla posten. Jag måste verkligen komma igång med träningen och förbättra min kondition. Stallet ska också besökas idag, Sigge ska få gå på gräsfältet och få bli lite mjuk. Imorgon är det hoppträning på Skästa så han ska inte gå så hårt idag, kommer fokusera på lång och låg och bara få honom mjuk helt enkelt. Behöver även fixa lite inför träningen, så som att göra rent mina stövlar osv.
 
 
 
 

Kort om gårdagen

Igår fick sig Sigge, och jag, ett ordentligt trim-pass på paddocken. Sigge var stel som en pinne men lossnade lite, dock inte så mycket som jag önskade, men det tar några ridpass för honom att lossna helt när han blir så där stel. Han var ändå rätt fin tycker jag. Jag hade två galoppbommar framme med 17 meter mellan, det vill säga normalt 5 galoppsprång. Varierade med att rida mellan 4 och 6 galoppsprång för att han skulle båda få länga sig och även korta sig. Han var duktig och lyssnade väldigt bra!
 
 
Efter stallet åkte jag ner på stan för en fika med Maria, köpte även ett par nya örhängen. Resten av kvällen spenderades på bilskolan för riskettan.
 
 
 
 
 

Film från Avesta!

Här kommer nu en av filmerna från tävlingen i Avesta, den andra kanske kommer sen. Det är första rundan där hinderna låg på 90 cm. Såklart så blir det suddigt vid uppladdningen, men det får ni leva med. Förlåt att det blev lite sent, men som man brukar säga - bättre sent än aldrig! 
 
 
 

Just nu

Gissa vad jag gör! Just nu sitter jag och laddar upp film från tävlingen i Avesta. Är ni sugna på att se? Håll utkik! :)
 
Bild från Surahammar
 
 
 
 
 
 

:)

 
 
 
 

Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dem

Idag har Sigge fått en lugn dag, igen. Min kompis följde med och tog lite kort på mig och Sigge som kommer upp här så fort jag har fått dem! Åh jag vill bara ha dem NU!!!
 
 
Väl hemma igen så åt jag lite lunch och körkortsboken gjorde min sällskap. Därefter tog jag cykeln till körskolan för lektion och nu är jag hemma igen. Dags att fortsätta plugga lite...
 
 
 
 
 

Senaste dagarna

 
Det var längesen jag var här inne. Tiden rinner bara iväg just nu men tänkte dra lite snabbt vad som har hänt de senaste dagarna med Enter. 
 
Onsdag: Hade först planerat att rida ut själv, men sen kom Jossan ut och frågade om vi skulle rida ut tillsammans. Tackar ju inte direkt nej till sällskap eftersom jag nästan bara rider själv just nu. Jag hade tänkt rida ner till Hagbyholm och galoppera eftersom det är så bra vägar där nere, Jossan tyckte också att det var en bra idé så vi begav oss ner dit. Det blev mycket trav och galopp om man tänker på vilken kondis Enter har just nu - ingen kondis alls. Men han skötte sig kanon och gick bra i täten. 
 
Torsdag: Blev en sen kväll i stallet tillsammans med Lena och en väldigt rolig ridtur. Alla ridturer med Lena är roliga, det går aldrig fel när man rider med henne. Vi var ute i ungefär 2 timmar på en runda bakom Prästgården och Grävlinge. Mycket trav och galopp och det behövs verkligen. Mycket skratt och prat blandat med fantastisk ridning i skog och mark! 
 
Fredag: Idag blev det trimm på paddocken. Usch vad dressyren har försvunnit under sommaren. Enter stod emot mycket i början och jag gjorde inte saken bättre. Ångrar att jag inte tog ridstövlarna för fick liksom inget stöd överhuvudtaget. Mot slutet gick han bättre och högergaloppen var jättefin men vänstergalopp orkade han inte hålla samma rytm, takt och tempo så där blev det mer fart. Måste börja rida mer dressyr och bygga upp honom igen för att få tillbaka den där fantastiska dressyren som vi hade innan hans vila. 
 
Imorgon ska jag ut på morgonen för en ridtur med Jossan igen, passar på innan det blir så varmt för det ska ju bli upp emot 30+ imorgon, puh. 
 
 

Hagar

Vad går era hästar i för hagar? Är det bra hagar i det stall ni håller till i?
 
Vi har bra hagar tycker jag, men nackdelen är att det inte finns så mycket gräs i dem. Men samtidigt så är det inte direkt någon häst i stallet som behöver särskilt mycket mat, de håller sig runda och goda ändå. En del hästar går in på nätterna och andra går ute dygnet runt. Samtliga hästar får hö regelbundet så de får ändå gott om mat. Det är jättefint hö måste jag säga, så det känns bra.
 
Det finns en häst i stallet, som tappade lite höll  i början av sommaren och som måste ha lite mer mat än alla andra, Sigge. Haha min lilla gubbe. VI har som en stor gräshage där vi tidigare har slagit hö så den har fått stå och växa till sig. Där får Sigge gå hela dagarna och bara äta gräs. Det stör honom inte ett dugg att gå för sig själv och ha en stor hage helt ensam. På nätterna får han gå med Fröken och trycka i sig massa hö. På det sättet slipper Sigge även gå med Brien som han är rädd för.
 
Ibland släpper Annelie honom i hennes trädgård så får han gå där och bete, så gjorde vi alltid innan den här lösningen med hagen blev tillgänglig. Han är så snäll Sigge så han kan gå där lös, men nu har Sigge kommit på att det finns mer gräs på ett fält  mittemot hans gräshage. Så när han har ätit lite i trädgården brukar han lugnt traska ner till fältet och ställer sig där istället. Det finns staket mot skogen men det räcker inte hela vägen så det är ändå rätt öppet. Men jag har aldrig behövt oroa mig att han ska sticka. Sigge är som en liten hund där på gården dessa dagar, han får gå omkring lite hur han vill och han gör det sååå bra, världens snällaste och bästa häst. Snacka om att han lever livet!
 
På bilderna ser ni fältet där starketet inte täcker allt, men som Sigge brukar vandra ut till när han får chansen.
 
Vissa av er kanske tycker det låter helt knäppt att kunna låta sin häst gå lös på det där sättet, men så länge Sigge har mat så sticker han ingenstans. Det är första stallet jag står i som jag verkligen känner mig helt säker på att härifrån kommer Sigge inte försöka rymma eller hitta på något. Han vekar trivas lika bra som jag gör!
 
 

Livet går inte ut på att få bra kort på hand, utan att spela bra med dem du har fått

Har fullt upp om dagarna och därför har uppdateringen inte varit på topp. Dagarna består bland annat av körlektioner, körkorts-plugg och en hel del hästar. Tisdagen och gårdagen spenderades i Sundbyholm för tävling. Var borta nästan 12 timmar båda dagarna, men jag klagar inte! Det är alltid lika roligt och när man dessutom får träffa lite kändisar så är det extra roligt! :)
 
Nästa vecka är bilskolan uppbokad tre gånger, på torsdagen sticker jag till Skästa och tränar för Louise Haaga (wiii!!) och under helgen sker en speciell sak som förblir hemlig på bloggen tills jag vet mer om det. Åh det ska bli så otroligt roligt men samtidigt känner jag som en klump i magen över det, eller snarare konsekvenserna av det. Nåja, tills dess ska jag leva livet liksom alla andra dagar!
 
 
 

RSS 2.0