nytt!

Lite förändringar har skett här som ni kanske ser :)

Vad tycker ni? bättre/sämre?
Vi vill höra era åsikter! :)



erfarenhet är att veta en massa saker som man inte bör göra

Har varit rätt dålig uppdatering från min sida, jag vet. Men har inte riktigt haft tiden och nästa veckan kommer det nog inte upp många inlägg av mig heller, då jag ska bort med skolan.

Ebba har ju redan berättat om dagen, att vi släppte ihop Enter, Fröken och Sigge. Så länge jag var där gick det väldigt bra och tillslut var jag tvungen att åka hem. Lite senare fick jag sms av Ebba där hon berättade vad Sigge gjort och att hon hade flyttat tillbaka honom. Känns lite kontigt att höra hur elak Sigge var mot Fröken, då jag aldrig sett den sidan av honom. Men vi får väl se hur det blir... Det löser väl sig på något sätt.




Suck..

Hästar är riktigt komplicerade ibland.. Släppte ihop Enter, Sigge och Fröken idag. Förutom att Fröken vaktade lite på Enter så hände ingenting ibörjan, så både Ida och Johanna åkte hem.

Sen när jag hade fixat det jag skulle och tog in Enter så han fick äta och bli lite ompysslade började Sigge jaga Fröken. Han va riktigt elak enligt mig. Först jagade han runt Fröken i hela hagen och det är en ganska stor hage, sen tryckte han upp henne i ett hörn och lät henne inte gå iväg. Sen om väl Fröken kom undan så stack han efter henne och högg henne och gjorde samma sak igen.

Och självklart skulle ju Enter gå in och skydda Fröken lite tyckte han. Så Sigge fick några rejäla bett från Enter också, men det hindrade inte Sigge. Han höll på i kanske 45 minuter innan jag tog ut honom ur hagen. Flera gånger va både Sigge och Fröken påväg att gå omkull när dom sprang för det va så lerigt, deras bromsspår va ungefär minst 3,5 meter långa.

Usch, nu verkar ju Sigge som värsta monsterhästen, men jag har aldrig sett honom sådär.. Sen när han fick gå ut till killarna igen så va han som vanligt igen.

Aja, nu får vi se hur det blir med hagarna.. Det enda jag vet är jag inte vill ha Enter med bara Fröken..

Blev aldrig några bilder för det va inget jag prioriterade i stunden..


Snyggt ska det va!

Enter fick stå idag, hade varken ork eller lust för det blåste så mycket. Kände inte för att bli frustrerad på honom om jag hade ridit på paddocken så det får bli imorgon istället!

Fixade lite med mina täcken och så! Tog fram alla höst och vintertäcken! Bytte även hylla för det vart en ledig. Har alltid haft den längst ner, vilket är lite jobbigt. Plus så upptäckte jag att den hyllan jag tog nu va större!! :o Här kommer jag och har nästan flest täcken i hela stallet och har den minsta hyllan, orättvist.. Men fint blev det iallafall!


Ordning och reda på alla vinter och stalltäcken! Fint och brydligt ska det vara! :)
Sen är det fyra regntäcken till som inte ligger med där, men som ska!


Detta är mitt tävlingsskåp i plåt, kostar ungefär 3000 kronor i nypris. Jag använder det till att förvara täcken i! :)


Trött!

Godmorgon på er! Gick och la mig ungefär vid 2 igår, vaknade av att det åskade så grymt mycket vid fyra och då hörde jag massa röster ute i köket. Så gick upp för att se vad som va på gång.

Mamma och våran hunduppfödare som äger Flisa satt där med tända ljus för strömmen hade gått. Flisa hade börjat valpa så jag höll mig vaken. Klockan halv 6 föddes en tikvalp på ungefär 235 gram.


Grymt dålig bild, men det är den enda jag har på krabaten!

Gick och la mig i soffan vid klockan 6 och sov ungefär 2 timmar till där, så totalt har jag bara sovit 4 timmar så får se om jag orkar rida dressyr på Enter idag.


tevenörd!

Nu drar jag och slänger mig framför teven en stund innan sängen. Imorgon funderar jag på om det ska bli lite dressyr i hagen, vill känna igenom honom lite för det va längesen nu. Men får se!

Ihopsläppet tror jag kommer funka bra, kanske kommer någon bild från det ;)






Tankar

En grej jag ofta tar för givet är Enters "utbildningsålder". Han är ju tolv år, men i själva ridningen är han 7 år på ett ungefär. Vid 7 års ålder började han "skolas" till ridhäst. Så han har ju endast gått som ridhäst i 5 år.

Sitter ofta och tänker att Enter inte kan något, men egentligen.. När jag fick honom kunde han skritt, trav, galopp, halt och flytta för skänkeln typ. Han hade grymt svårt att stå stilla.

Nu kan han snart galoppombyten, han gör från höger till vänster och vet vad han ska göra när jag ber honom byta från vänster till höger. Men då tycker han det blir jobbigt och då surar han bara ihop sig istället, poängen är ju att han förstår vad han ska göra, nu gäller det bara att få honom att göra det också. Ibland gör han dom i båda varven, vissa dagar är han snäll helt enkelt ;).

Har förutom skänkelvikningar, slutor och öppnor jobbat med både fram- och bakdelsvändningar. Framdelsvändningarna gör han hur lätt som helst, bakdelsvändningarna tycker han är lite jobbigare och ville hellre backa, vilket han inte får! Övning ger färdighet helt enkelt, bara att jobba vidare!

Tycker det är lite coolt att se hur mycket Enter har mognat i ridningen, och att vi har lärt oss tillsammans!


Det enda som jag ser att detta är Enter är att han drar upp överläppen när han tuggar på bettet, det är liksom hans grej!


:)

Nu ska jag åka ut till stallet igen för att byta hage på Enter!
Imorgon är planen att Sigge ska släppas in till Fröken och Enter så slipper Enter och Fröken gå helt själva med bara varandra. Hoppas verkligen att allt funkar med Sigge och Fröken :)



Piggelin!

Blev en relativ lugn joggning för hästarna på stubbåkern. Fyra varv i runt hela åkern i både trav och galopp.

Enter som gått utan havre hela vecka och sovit ute på nätterna va ganska monsterlik. I skritten och traven ångade han bara på utan att bry sig så mycket av vad jag gjorde. Galoppen är han enklast att justera hastigheten, men även då låg han flera meter framför Sigge, dock ville Ida att Sigge inte skulle springa så snabbt.

Skulle galoppera ifatt Ida på ett ställe så la bara fram handen på halsen och Enter som skjuten ur en kanon flög ifatt Sigge snabbt. Sen skulle jag visa Ida hur jag gjorde så la fram handen igen och han tvekade inte utan drog iväg utan någon skänkel. Sen krävdes det bara att ta i honom lite lätt så saktade han ner, vilket kändes bra!

Det va nästan som om någon i stallet hade smygmatat Enter med 2 kilo havre igår för jag förstår inte vart han har fått den energin han hade ifrån.

 


Äntligen!

Äntligen så fick Sara till det med headern och designen, hon gjorde även nya skyltar vilket är ett stort plus! Va tycker ni då om det? :)

Snart drar jag ut till stallet med Ida, vi ska ut och jogga hästarna lite lugn på en stubbåker. Funderar på att fixa lite i stallet också, men är inte säker på att jag orkar, får helt enkelt se!


NYA SKYLTAR!



Tjenixen!

Hej!
Det är Sara som skriver, har suttit och fixat&trixat med massor av koder och sånt för att få till deras nya design.. Det är jag som har gjort den, och jag är ingen mästare på sånt + att jag inte har photoshop ens.

Men den är väl bättre än en gammal iaf, hade velat tagit bort kanten runt headern och sånt men hittar inte hur man gör så det får vara sådär.

Kolla in på våran blogg HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!


/SARA :D

då kör vi igång igen då, efter en veckas vila

vet att jag har varit riktigt dålig på att uppdatera de senaste dagarna och kasnke till och med veckan. Men då Sigge hade tappat en sko hände det inte speciellt mycket inom hästlivet. Jag åkte ut varje dag och mest borstade och pyssslade om honom.



Men idag har han äntligen fått på sig sin sko igen så idag blev det en lugn skrittur med Ebba och Enter (som Ebba nämnde tidigare). Sigge var riktigt pigg och ville mest dra iväg så föröskte aktivera honom lite i skritten. han var pigg och glad och ville helst bara galoppera.

Imorgon blir det stallet på förmiddagen, troligen ska Ebba och jag rida lite på ett fält. det blir inte så hårt för Sigges del eftersom han har fått vila en vecka, då vill jag inte köra slut på honom på en gång. hade mest tänkt att få honom lösgjort i lång och låg form.



På eftermiddagen och under kvällen ska jag till marknaden med vännerna, men ska väl försöka få in något inlägg innan dess :)


Soon

Mamma hängde med till stallet och började fixa med Enters man, hon ska fixa det sista om ett tag för hon ville inte vara i stallet så länge för hon hade hundarna med sig och det verkar som Flisa kommer få valpen när som helst, hennes temp stiger och sänks. Så nu hoppas jag att valpen kommer snart!

Red både Enter och Nathelle som jag skrev igår och båda kändes riktigt bra.

Nathelle: Underbart att få jobba av mig själv i dressyren med Nathelle.

Jobbade med längningar i trav och galopp och såklart samlingar där också. Även mycket skänkelvikningar, slutor och öppnor i trav och galopp. Blev verkligen förvånad den första gången jag längde henne i traven, hon riktigt sköt iväg, hängde inte direkt med.. hehe.. Men när jag samlade henne är hon som att dra i en handbroms nästan, från flygande trav till samlad på någon sekund. Likadant i galoppen, så gjorde några ökningar i galopp över diagonalen samlade henne några steg innan och bytte galopp. Klockrent skolad häst där alltså!
Red kanske i 40 minuter och skrittade sedan ut en kortis för att skritta av.

Enter: Fick en lugn skrittrunda tillsammans med Sigge och Ida, först i skogen och sen på lite asfalt. Han va riktigt lugn och rullade bara på. Red barbacka och bara chillade med massa snack med Ida.

Inte så mycket att tillägga, ni ska få en bild snart på Enters man, glömde ta ett kort på den idag! :)


Arabian boy


Pay&Jump..

Fick ett riktigt grymt sug efter att hoppa en Pay&Jump nu.. Finns en i Gesala den 17 September och det ligger ganska nära vårat stall. Dock är det på gräs, men jag blev så grymt sugen att testa på!


Djur i mängder!

Enter är ju inte det enda djuret jag har, utan jag har ju lite fler hemma också! Tänkte att ni skulle få en liten snabb genomgång om de andra! :)


Elke's Äska Äsping "Skorpan" är en Västgötaspets tant på 10 år, hon är bossen hemma!

 
Kukistin Fixu Flisa "Flisa" är även hon en Västgötaspets tik, hon är  4 år och väntar valpar till helgen!
Ni kanske hörde på namnet att hon är från Finland!


Pettson "Poddan, Poodie, Tjockis, Poddis" kärt barn har många namn! Är 5 eller 6 år, väldigt osäker om jag ska vara ärlig.. Poddan är blandras mellan Cornish Rex och bondkatt. Poddan är den mest socialaste av våra katter, man kan göra vad man vill med honom, han bryr sig inte!


Poddan och Flisa!




Lilleman "Lylly" är snart 2 år och han är någon blandning han med, hans mamma är iallafall en bondkatt. Även om Lylly inte är yngst så är han minst i kroppen, han är jätte liten och smal, Stinkie är nästan dubbelt så tjock som honom och då är Lylly mer än ett år äldre!




Tyson "Stinkie" är 8 månader och även han någon bondkatt. Egentligen är Stinkie min brors katt men han bor hos oss för hos min bror skulle han fått vara själv så mycket.


Alla tre katterna samlade!


Snart så!

Ni kanske har märkt att bloggen har förändrats lite under dagen, snart är den nya headern klar och på plats! Sara jobbar på det och vi väntar spänt på att få se resultatet! Hoppas ni är lika förväntasfulla som vi är!



Mys

Idag blev en riktigt lugn dag i stallet. Enter fick stå för jag kände inte direkt någon lust att rida. Satt istället och snackade med både Ida och Johanna som äger Fröken i någon timme. Sen snackade jag och Ida vidare en stund medans vi borstade och gosade lite med hästarna.

Bytte även vatten i både Sigges och Enters hage. Lite drygt att byta i Enters hage för dit räcker inte vattenslangen så man får ta stora dunkar med vatten i en skottkärra för att kunna fylla på det. Kändes rejält i armarna när vi hade kommit fram!

Om allt går som det ska så skrittar jag ut Enter tillsammans med Ida och Sigge, därefter eller innan har inte riktigt bestämt mig än rider jag Nathelle!


Imorgon kommer mamma troligtvis fixa Enters man så den blir kort och fin! :)


Moovie!



Hoppade i söndags och detta blev resultatet! Endast två stopp allt som allt, riktiga framsteg!
Va tycker ni, Ris eller ros?


Pictures of you, pictures of me ♥

Va tycker ni om lite av bilderna ifrån fredags?
























ny header

Håll utkik på bloggen nu! Vi håller på och fixar med en ny header, så när den kommer upp vill vi gärna höra era åsikter om vad ni tycker :)


when you're far away, I miss you <3




You know that I love you <3


everybody needs inspiration

Gissa vad jag gör? :) Just nu sitter jag och tar emot bilder från  i fredags som min kompis tog på mig och Ebba. Det blev en del galopp- och dressyrbilder från stubben och även lite porträtt och barbacka på gräset. de bilder jag sett är jättesnygga! :D

Håll utkik då jag troligen lägger upp några ikväll :D


12.26

Första gymnasiedagen avklarad, roligt att börja med skolan igen tycker jag :) Det har regnat typ hela förmiddagen så är glad att Sigge har täcke på sig. Ska snart äta lite lunch och sedan sticka till stallet tror jag. Blir ingen ridning idag heller, eftersom han har tappat en sko igen.


imorgon är det en stor dag

Nu ska jag sova. Imorgon är det en stor dag för mig, jag börjar gymnasiet och vänder ny ett nytt blad i mitt liv, jag börjar på nästa kapitel. Jag är väldigt nervös, men samtidigt ska det bli väldigt roligt och spännande :)
Mina tre kommade skolår kommer jag att tillbringa på Kunskapskgymnasiet där jag sla läsa den naturvetenskapliga linjen :)






movie

vet att musiken inte är den bästa, men hade inte orken att leta :P Jag vet några saker själv som jag verkligen måste jobba med, men ni får gärna kommentera vad ni tycker :)








Film kommer inom kort!

Då bilderna från i fredags är försenade, kan jag lägga ut filmen från när vi hoppade för ett tag sedan. Vet att det väldigt sent ute, men bättre sent än aldrig :P


bilder?

Lovade ju bilder från i fredags, men har inte fått några än och kommer troligen få dem på tisdag. Så ni får hålla ut till dess :)


inte nu igen...

Sigge blev skodd i måndags och nu, inte ens en vecka senare så hade skon skjutits bak igen, tåkappan åkt i i hoven vilket resulterade till en öm och något halt häst så fick dra bort skon. Detta händer hela tiden och när dt inte ens kan hålla en vecka är det väldigt trist!

har fått lite förslag nu på vad man kan göra av Evelina, så ska testa och se hur det fungerar :)


dagens inköp

Idag åkte mamma och jag till Hööks. Skulle egentligen bara köpa paddar till mina lindor, men som vanligt fick man med sig lite fler saker :)





Nya paddarna, ribbad, 129 kr:


Nya lindor, showmaster elastisk/fleece, vinröd, 169 kr: (vilken färg tycker du är snyggast?)


Nya skor, jodhpur casual steeds, 379 kr:


Vinterskor, Muddy, 279 kr:





Imorgon väntar något roligt!

Kom hem för en stund sedan från stallet. Ebba och jag åkte ut lite senare då det har varit ganska varmt idag. Det blev ett lugnare ridpass, då Sigge gått hårt de två senaste dagarna och så vill jag att han ska vara lite piggare imorgon, för då ska en kompis till mig följa med till stallet och ta lite kort på mig och Ebba, ska bli superroligt! :) Det är inte ofta som någon annan kan fota nr jag rider, så det är ju alltid lite extra roligt när det väl händer :)

Så idag blev det en lite längre stkritttur och sedan trav och galopp runt en åker, så att hästarna skulle f sträcka ut sig lite. Sigge fick rulla på i sitt eget tempo och jag krävde inget av honom.

Sedan fixade jag klart allt i stallet och skjutsade sedan hem Ebba på moppen. Det var jättedimmigt när vi skulle åka hem, så såg knappt cykelbanan :o

Men nu ska jag nog snart gå och sova, då jag ska upp tidigt imorgon.
Glöm inte att hålla koll här imorgon, då förhoppningsvis några bilder kommer upp. Vem vet, kanske det kommer en film också om ni vill? ;)




gårdagens ridpass



Igår blev det stubben igen, men denna gång för ett dressyrpass. Värmde upp i alla gångarter runt åkern, Sigge blev rätt taggad så hade en del att joba med sedan.

Till en  början var han väldigt stel, men efter mycket volter och lösgörade övniingar så blev han riktigt mjuk och fin! Arbetade bra med bakdelen och lyssnade supe! han gick precis där jag ville ha honom :)

Tränade på avbrott/igångsättningar och alla gjorde han verkligen bra ifrån sig på. Dock hade han svårare att orka samla upp sig ordentligt och göre att bra avbrott, men det får vi träna på.

I övrigt är jag väldigt nöjd över ridpasset! Ikväll sticker jag ut med Ebba igen, det blir nog ett lugnare ridpass idag. 

 

Hiss eller diss?

Jag skulle vilja hissa ridsövlar/shortchaps då jag tycker att man får otroligt mycket bättre stöd av de när man rider. Jag rider nästan alltid med ridsövlar eller shortchaps, förutom när jag rider barbacka (fast ibland kan de väl åka på, det beror på vad jag ska göra). Desto mer stöd man får, desto stillare skänkel får du (iallafall jag),vilket resulterar till bättre sits och ridning.

Jag tycker även att det ser mycket snyggare och proffsigare ut med ridstövlar eller shortchaps. vad tycker ni?





Använder ni något av detta (vilket isåfall) eller rider ni utan?
Tycker ni mest om shortchaps eller ridstövlar?







Intervaller

Idag red jag på stubben med Ebba. Dock var det bara stubb längs kanten av hela åkern (åkern är välsigt stor), så det blev som ett väldigt långt spår. Där tog Ebba och jag tillfället i akt att intervallträna hästarna mellan galopp och skritt. Det var även väldigtbra träning för hästarna att kunna lyssna på ryttaren och inte få in tävlingsinstingten, att kunna låta den andra hästen få ligga en bit före ibland utan att behöva galoppera fortare och komma ifatt. Detta är något som jag tycker är viktigt, för jag vill att min häst alltid ska lyssna på vad jag vill, oavsett hur situtionen ser ut. Sedan kan hästen få gloppera snabbare om jag säger det.



Vi började självklart med att värma upp Sigge och Enter. Sigge var väldigt stel eftersom han vilat i några dagar, så jag fick böja och ställa massor för att försöka få honom mjuk.

När vi sedan började med intervallerna så tände Sigge till en aning. Han lyssnade super och galopperade i det tempo jag ville, lyssnade även super bakåt. Dock var han väldigt lätt i bakdelen, så fick jobba med att sysselsätta honom, hålla upp huvudet och se till så han inte skulle bocka. Om han väl har bockat en gång så kan han göra det hela tiden och de är inte små, utan man flyger verkligen ur sadeln! Men han var superduktig!



Efter några varv bäjade Sigge bli lite trött, men jobbade även på precis som jag ville ha honom :) Ridpasset avslutades med nerjoggning och avskrittning som vanligt.




Här blev jag den jag är










härskulledetvaritenbrarubrik!

Har ridit två hästar idag och båda två kändes kanon.
Har väntat på att Enter ska kännas såhär avslappnad som han gjorde idag i några dressyrpass nu och idag va det som allt stämde in. Nathelle va helt underbar som vanligt att rida, kände dock krampen i benen mot slutet.

Enter: Red med gramanen idag bara för att han skulle få lättare att koppla av, vilket han alltid får med den. Han slutar liksom bry sig om omgivning hela tiden och blir mer fokuserad på vad jag vill. Därav jobbar han bättre med både påskjutet och ryggen. I traven blev det mycket åttor i lättridning där jag ville få in ett stadigt tempo med aktiva bakben. I början blev han lite springig i volt bytet i åttan men kom över det rätt fort.

Galopperade honom i båda varven i ett stadigt tempo och då stod jag även hela tiden i fältsits. Tränade sedan på fattningar, avbrott och sedan att få honom lugn i traven efter och innan den nya fattningen. Även där stod jag i fältsits i galoppen hela tiden. Fattningarna och avbrotten funkade perfekt, behövde aldrig ta i honom när jag skulle gå ner i trav utan det va bara att lugnt säga till honom så bröt han av.


Vi avslutade med att gå och äta några äpplen :)


Min lilla plutt ser nästan ut som en ponny.. :)

Nathelle: Fortsatte ifrån där jag slutade i lördags. Jobbade med åttor i kort trav med en halt på medellinjen och sedan kort trav igen. Riktigt jobbigt att sitta ner och hålla ihop henne för det är riktigt mycket häst att hålla ihop. I början va hon lite studsig för det blåste lite, men när man är van vid Enter så gör det inte någonting, hon skärper till sig när man aktiverar henne.

Jobbade ungefär på samma sätt i galoppen, åtta - galopp,halt,galopp. Ibland blev det åtta - galopp, tre travsteg, galopp. Men red även volter och på fyrkantspåret i både traven och galoppen.

Gjorde lite galoppombyten och skänkelvikningar, slutor och öppnor.


I hagen :)


Notera att detta va innan jag red..

Grymt kul att få möjligheten att rida Nathelle, stor skillnad ifrån Enter och jag som är så kär i dressyr älskar ju det. Kan så mycket mer än Enter, han ligger under utbildning, Nathelle finrider man på! :D


äntligen!

Idag fik Sigge äntligen nya skor! De andra vär vääääldigt slitna, så de skulle inte hålla länge till och ända har han bara gått fem veckor med dem.


Hovslagare?

Sitter oh försöker få tag på en annan hovslagare än den jag brkat ta ut till Sigge. Min hovlsgare rekomenderade en annan som eventuellt ska sko Sigge en gång, för att se om skorna sitter bättre och hur det funkar, men det beroro ju helt  på om jag får tag på henne och om hon har tid.




Tappar era hästar skorna ofta?






She was born this way...

Sitter hemma hos Malin och lyssnar på när hon rappar för fullt. Innan var vi på stan och klippte oss, blev även lunch.


Malin provar glasögon

Ikväll cyklar jag till stallet med Ebba, hästarna får sova inne. Får se om vi hörs innan det eller om jag kanske skriver något senare :)


you just might find who you're supposed to be

imorse gick jag upp tidigt för att släppa ut Sigge oh Enter. Mockade även efter Sigge och fixade vattnet i hagen. just nu försöker jag hitta något att ha på mig för dagen som kommer tillbringas med Malin :) Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men något roligt blir det väl :)



Ikväll ska hästarna stå inne igen tror jag, så åker väl ut lite senare med Ebba antar jag och fixar :)


kvällar i stallet

Igår vaken orkade eller hann jag skriva något, så jag berättar nu istället :) Sigge har tappat en sko, så jag kan inte rida just nu. Men de två senaste nätterna har Ebba och jag låtit Sigge och Enter sova inne då det har blivit riktigt kallt på nätterna. De ska även sov inne inatt.

Så igår kom jag hem väldigt sent efter stallet, men cykelturen var otroligt uppriskande!



nyborstad, täcket på och redo för natten :)

alltid lika spännande när dörrrna dras igen...

stor box, massor med hö för natten, kraftfoder i krubban, vatten i en hink. Då var väl allt klart!
 
Det fick bli den sista bilden.


Tre hästar

Planen för dagen va att rida två hästar, Enter och Pandis, men fick sedan erbjudandet att rida min kusins häst Nathelle som jag gladeligen red!

Enter: Han va mycket mer på arbetshumör idag än igår, jobbade på samma sätt idag som igår fast med mer trav. Tvärtom ifrån igår så va han enklare i traven än va han va i galoppen, där ville han mest bara gå med huvudet högt och lyssnade knappt. Traven funkade han kanon i högervarv och tyckte det va jobbigare i vänstervarv men vid många tillfällen jobbade han på riktigt bra även där.

Känner att han kanske ska få några vilodagar med promenader och extra havre för han va väldigt trött och rätt så hängig i traven.. inget bra påskjut från baken. Nog därför han inte ville jobba och bara springa i galoppen för att han inte orkade.

Nathelle: Red ungefär en halvtimme efter order från min kusin! Nathelle har varit lite halt för några dagar sedan och har inte blivit riden så mycket dom två senaste dagarna. Jobbade mycket med kort trav på volter och åttor, men även volter i galoppen. Lite galoppombyten bara för att känna lite på henne.

På måndag ska jag rida henne igen och tänkte jobba vidare ifrån där jag slutade idag. Känns otroligt kul att få möjligheten att rida Nathelle, hon är så välskolad och gör allt man ber om direkt. En stor skillnad med skolningen om man jämför med Enter.




Lite trött efter ridpasset :)

Pandis: Jobbade ungefär likadant med Pandis som jag gjorde med Nathelle, åttor och volter mestadels i trav för jag tyckte hon blir så loj i galoppen och kommer liksom inte igång i en bra galopp. Men hon jobbade på bra för att vara en tjock liten brun ponny i traven.

Jag måste ju ha i tanke att Pandis har dålig kondis och ser dräktig ut när jag rider henne, så jag kan ju inte kräva hur mycket av henne för det orkar hon ju inte. :)


Tycker det är grymt kul att rida olika hästar, är ju så van vid Enter och hans korta steg att när jag sitter upp på Nathelle som är runt 1.70-175 i manken så känns det ju väldigt annorlunda, helt annat steg och allt. Och att sen sitta upp på en ponny som är runt 1.50 i manken är ju hur konstigt som helst. Men det är ju nyttigt det med!


Kvällen

Skrev aldrig något igår kväll för jag kom hem från stallet vid tolv och orkade inte skriva något. Men vi cyklade ju iallafall ut till stallet och först var tanken att vi skulle slänga på dom täcken men vi ställde in dom över natten istället för min mamma erbjöd sig att åka ut och släppa ut dom imorse.

Så vi mockade iordning boxarna och sen fixade allt inför natten och hästarna. Sen satt vi mest och bara snackade massa.

Det va riktigt uppfriskande med en cykeltur på kvällskvisten!


Enter iklädd stalltäcket och stallbandagen, redo för en natts sömn inne!


Så grymt härliga! Va ju bara tvungen att ha dom! :D
Mamma va dock lite skeptisk..


Nu ska jag...

Nu ska jag byta om för att sedan cykla (här är vi duktiga och värnar om miljön) till stallet med Ebba :) En kvällstur till stallet för att sätta på hästarna och mysa lite med dem är alltid trevligt :)



Vi hörs lite senare :)
Kram


Nu:

Tar jag och Ida cyklarna och trampar ut mot stallet! Ska bli kallt i natt så vi tänkte slänga på våra hästar täcken så slipper dom frysa när dom går ute i kylan. När jag kommer tillbaka ska ni få se bilder på vad jag köpte idag! :)


Vissa dagar..

Vissa dagar ska man bara inte rida dressyr.. Lånade min mosters dressyrsadel och tänkte tammefan nu ska vi jobba! Men herregud nej tänkte Enter tillbaka. I traven va han helt tittig i ett hörn, vissa gånger struntade han i det totalt och sen kunde han bli hur "skraj" som helst.. Jag blev frustrerad och därefter arg.. ingen bra kombination när man rider..

I galoppen struntade han helt i hörnet och där gick han faktiskt bra, men även där va jag frustrerad över traven. Men när jag skulle trava av honom efter galoppen gick han hur bra som helst.. Känns hemskt att ett humör ska stoppa glädjen i ridningen..

Kände att jag fick en grymt mycket bättre sits i dressyrsadeln, vilket gillades, tänke även mycket på mina armar i den korta traven och min blick utöver hela passet. Visst gjorde jag mycket som jag ångrade när jag blev irriterad på honom, men inget jag kan göra om nu efter. Tänkte köra imorgon igen och se om han är bättre då, håller tummarna!


gym med vännerna

Kom hem för en stund sedan från Sura. Har varit och gymmat med Malin och grabbarna. Det var rätt roligt, dock kände jag att jag inte alls är i form, men det ska vi ändra på :)

Bilder från dagen:

från vänster: Malin, Benjamin, Pää, Fahrim, jag (Ida)

Från vänster: jag (Ida), Fahrim, Pää, Benjamin


ge aldrig upp

Sitter och kollar på olika hoppryttare när de tävlar och det är helt sjukt hur sugen jag är på att börja hoppträna för instruktör! Men det är svårt att hitta någon... För tränaren måste kunna ta sig till mitt stall, då jag inte har någon möjlighet att åka någonstans med Sigge, och det får inte kosta allt för mycket heller. Om ni vet någon bra hopptränare som uppfyller dessa krav i Västerås eller i närheten, så säg gärna till!! :)



nej inte liite långt ifrån...




det är en ny tid, en ny dag, lika ny som ett hjärtas allra första slag









I love you<3


stan och bio

Kom hem för en liten stund sedan. Kvällen har tillbringats på stan med Malin, Fahrim, Benjamin och Pää. Malin och jag gick på bio, Bridesmaids, shit vilken rolig film alltså! rekomenderar verkligen att se den :)

Efter bion så mötte vi upp grabbarna oh det slutade med middag på Spicy hot med hela gänget :)


Bjuder på en bild på mig och Malin från avslutningsmiddagen


Tight på hindret? Nää..

Tänkte visa er hur långt Enter ibland hoppar av på ett hinder, nått man kanske inte lägger märke till i filmer men när man pausar över vissa hinder så ser man det.

Detta hinder ligger på 70 cm, inte mycket alltså!



Det va 70 ja...


Tar i för kung och fosterland!


Inte alltid så lätt att följa honom bra i dessa språng,
är ju inte alltid beredd på hans kanoner..


Inköpningslista!

Imorgon hade jag tänkt spendera lite pengar på hästsaker! Svider alltid i plånkan men det är ju kul att skaffa lite nya saker också! Hade tänkt att åka först till Glada hästen i spiltan och sedan vidare till Hööks.

På Glada hästen ska jag köpa ett par nya ridbyxor och det blir ett par marinblåa JW, dom har jag velat köpt länge men aldrig kommit till skott eller hur man ska säga.. Men imorgon ska jag trotsa min snålhet! På Hööks hade jag tänkt investera i en ny väst, ridstövelstrumpor och rosa reflexboots. 

Såklart finns det mycket mer jag vill köpa i hästväg inför vintern men känner att snålheten tar stopp där.. hehe, ganska sorligt att jag sitter den 11 augusti och skriver om höst och vintersaker. Men man måste ju börja tidigt med att ladda upp för sen står man där i mörkret och den bitande kylan och allt är utsålt!

Hela kalaset går på hela 1370 kronor, då inräknat två rabatter jag får i båda affärerna, annars skulle det kostat 1495 kronor.. Men vem vet.. kanske det blir dyrare endå, kanske hittar något annat som lockar för mycket! ;)

Imorgon får ni se bilder på mina inköp!


Ibland går inte allt som man tänkt sig..

Nu när det hade regnat i några dagar så drog jag och Ida ut på tvåtimmarn för att hästarna skulle få sträcka ut lite i galoppen.

Grusvägarna va jättefina efter allt regn, men på själva galoppdelen verkade det som det gått mycket tung last som bilar och maskiner så massa stenar va uppkörda på vägen. Detta ledde till att Sigges sko vred sig och vi vart tvungna att vända.

Enter kändes lite frustrerad när han bara hade fått galoppera rundan och sen vända för att skritta hem men vad skulle vi göra för vi kunde ju inte direkt fortsatt..




Ni får två bilder på Enter från i söndags när han hade
blivit frusen av att vara ute i regnet


Back in the game ..

Nu känner jag att jag vill börja blogga igen efter min onämnda bloggpaus!

Tänkte att ni skulle få se en film från när jag och Ida hoppade i måndags! Finns inte så mycket att säga, Enter va hur underbar som helst, han tvekade nästan ingenting! Känner att på bara några gånger har han växt grymt mycket! Men ni får se och säga själva!



Kommentera gärna va ni tycker! :)


Du är allt jag någonsin önskat, du är allt jag någonsing drömt<3


Bilden är tagen ur en film, därav den dåliga kvalitén.


keep holding on

Ska snart sticka till stallet i regnet. Skönt att Sigge har haft täcke på sig idag, men snart ska han få komma in och värma sig lite. Får se om det blir någon ridning idag eller inte, men skriver mer ikväll :)


bilden är 2 år gammal


suck...

Satt och höll på att klippa ihop en film från gårdagens hoppning när plötsligt moviemaker bara stängs ner och ingeting sparades. Känns super att börja om från början nu!

Hade tänkt att ladda upp den ikväll, men det kanske kommer imorgon eller mycket senare.


Nu blir det stallet! :)


Just nu

Dunkar musik och städar. Nu är det storstädning av rummet! Det är rätt roligt när man väl kommer igång och speciellt med bra musik till :)

Paus från solen

Har legat ute i solen och solat en stund. Nu gick jag in då det blev alldeles för varmt, men ska väl snart gå ut igen och försöka få lite färg. Jag brukar aldrig bli brun, men man kan ju alltid försöka ;)
Bilder från Kroatien:

småskutt

Idag blev det hoppning tillsammans med Ebba och Enter, Zandra var även med och filmade samt tog lite kort :)

Sigge kändes hur fin som helt, dock vääääldigt taggad! Det var riktigt länge sedan han var så här taggad vid hoppning, han drog verkligen med mig! Han verkade tycka det var roligt och det är ju bra :)

Kan lägga upp lite bilder och kanske någon film, men inte nu. Så håll utkik! :)

Men kan bjuda på två bilder:






Jag är med och tävlar om:

http://johannagrant.se/2011/08/07/bloggtavling-2/#comments


A place in this world









Hemma hos Malin

Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna, men har intehaft tillgång till dator eller haft någon lust.

Just nu sitter jag hemma hos bästa vännen och vi ska väl snart äta. Ska sova här inatt, får se hur länge vi blir uppe inatt då, men det blir inte till 9.30 som förra gången.

Nu ska jag gå och vara social mot henne, men vi hörs senare eller imorgon :)


17.21

Har varit ute och badat och solat hela dagen :) just nu sitter jag och väntar på att det ska bli lite svalare ute så man kan åka till stallet, det är så grymt varmt ute! Iaf, så åker Ebba med mig ut och vi ska väl rida ut tillsammans. Det var ju några dagar sedan vi träffades så vi har nog massor att snacka om. Ska bli trevligt att äntligen ha någon att rida ut tillsammans med igen ;)


01.31

Nu ska jag sova! klockan ringer 9.30 imorgon, då ska jag ut och bada med familjen :) Ha det bra så hörs vi imorgon.

Godnatt! :)


Filmen



Slängde bara ihop alla filmer och bilder från dagen lite snabbt, därav att den inte är så snyggt gjord.


sugna på film?

Sitter och försöker klippa ihop en liten film från idag när jag longerade Sigge och även lite under lydnadsträningen efter. Fast det var då inte det lättaste att filma/ta kort samtidigt som man ska hålla koll på Sigge. Ville att han skulle fokusera på mig hela tiden, vilket han nästan aldrig brukar göra. Så det blev typ som frihetsdressyr, att han skulle följa efter mig, stanna när jag stannade, springa när jag sprang ovs. Gick riktigt bra! önskade att någon att kunnat filma/ta kort åt mig, för han var verkligen superduktig!




Nu blir det stallet såhär på kvällsfronten :)



Kram

16.25

Malin åkte hem för en stund sedan så nu sitter jag här själv och lyssnar på lite musik. Vi var uppe hela natten och somnade vid 9.30 och sov till ca 14. Snart skulle mamma komma hem med lite mat och sen sticker jag till stallet :)

Är trött och har egentligen inte så mycket ork att rida, men Sigge fick en lugn dag igår så idag ska jag rida ordetnligt! Är dock inte alls sugen på dressyr eller jobba i padocken, så tar nog och rider ut en sväng :) Idag är även sista dagen jag har hand om Enter, för denna gång, då Ebba kommer hem inatt. Känns lite konstigt då det har varit riktigt trevligt att pyssla om Enter :) Men det kommer väl fler gånger :)

Så idag får Enter så för dett inläggets bilder: (ursäkta för den dåliga kvalitén)









Drop everything now, meet me in the pouring rain

Klockan är strax efter 6 på morgonen, jag och Malin har varit uppe hela natten! Känns konstigt när det nu är helt ljust ute efter hela natten, men ingen av oss är trötta... Men snart ska vi väl försöka sova några timmar och sen är det bara att försöka vända tillbaka dygnet igen. Jag har varit vaken i 20 timmar nu och det är inte vanligt när det gäller mig! Malin är helt förvånad över att jag har hållt mig vaken :P

 


Gästinlägg - Malin

Hejhej! Det skrivs så mycket om mig i denna blogg så varför inte presentera mig på riktigt? Jag heter Malin och är 16 år. Jag bor i Västerås och är Idas så kallade "bästa vän". Men jag ser inte henne som min "bästa vän" utan mer som en syster.
Jag och Ida är väldigt olika. Hästarna är hennes liv, medan musiken är mitt liv. Jag vísste absolut ingenting om hästar tills jag träffade Ida, men under åren jag känt henne har hon lärt mig massor och det är väldigt interessant. Det är samma sak med musiken för henne. Hon visste inte mycket. Men under åren så har hon lärt sig mer och mer. Till och med några ackord på gitarren :)

Vi är mycket olika, men väldigt lika om man tänker efter. Ida är den enda som någonsin har förstått mig och jag tror hon känner samma sak. Jag vet det låter... smörigt, men det är sant.

Nu i augusti börjar vi gymnasiumet tillsammans och jagkan inte bli gladare. Det känns tryggt att spendera yttligare tre år tillsammans med Ida, min "bästa vän", min SYSTER.

Nu tackar jag för mig. Om ni inte har något bättre för er så kika in på min blogg: www.cirene.blogg.se

Kram :)



 

varför vara sminkad och seriös, när man kan vara osminkad och oseriös?

Sitter här med Malin och snackar massor! Vi kom hem för en stund sen från björnön där vi grillade och hade trevligt med några vänner :)








RSS 2.0