Kunde bara inte låta bli..

Igår satt jag och stirrade på när Johanna hoppade Fröken. Kände hur hoppsuget bara växte och växte. Det såg ju så lätt och roligt ut för henne liksom. Så, efter lite rådfrågning om vad jag skulle göra idag blev det hoppning.

På med all hopputrustning och så byggdes det hinder. Det är så synd att inte Enter är en hopphäst, för med all utrustning på så ser han verkligen ut som en hopp ponny som skulle kunna klara av vilket omhoppning som helst.

Hade iallafall lagt mig på den vanliga höjden, 50 cm.. hehe.. Ena hindret va på 50 cm ungefär, sen hade jag lagt upp ett kryss på 50 i mitten. Hade även ett hinder på 60 cm som jag ställde på långsidan, dock hoppade jag det aldrig. Började med det rättuppstående 50, efter mycket om och men så hoppade han.

Krysset fick jag lägga ner så det blev kanske 30-35 cm i mitten. Efter ännu mera tråklande vid hindret så kastade han sig över. Hoppade båda hindrena tills han kändes avslappnad på dem.

När han väl va avslappnad och hoppade båda la jag av, kändes inte värt att ta det sista hindret som låg på 60 cm. Visste att han bara skulle göra samma sak igen, kändes bättre att lägga av när jag uppnått det jag ville.

Lite bilder som är printade ur mobilfilm, därav kvalitén, kan ju diskuteras om att jag ser ut som en sumobrottare.. Men det är jackan som blåser upp sig..


Han har ju lite marginal att spela på



Som sagt, sumobrottare.. Och häst som tar i och hoppar upp sig.


Här vet jag inte alls hur jag tänkte med min sits..


Han är allt lite söt endå :)


Stallet från 11.00-17.30

Tjenare allesammans! Idag stod det två hästar på ridningslistan! Nathelle och Enter. Började med att fixa allt till båda hästarna.

Red sen Nathelle, och jesus va härlig hon blev mot slutet. I alla gångarterna. Jag tycker hon är väldigt svår att rida, mycket häst liksom och när man är van vid Enter som gör typ allt utan nått arbete så är det jävligt jobbigt att försöka få Nathelle att göra någonting. Men idag kändes det som att jag lyckades!

Hade hela tiden noterat att Enter såg hängig ut i hagen och stod hela tiden vid grinden. Johanna hade bestämt med mig och Ida att vi skulle rida ut en längre runda, så vi tog in hästarna och jag tyckte fortfarande att Enter såg trött och hängig ut. Tempade honom, men han hade ingen feber, så red med endå, för att se, annars kunde jag ju ha vänt om nått va fel. Men han piggnade till ganska fort så körde hela rundan. Blev inte så jätte intensivt, mycket pauser.


Saknar sensommarens stubbåkrar :(

Imorgon ska Linda låna Enter för hon ska rida ut med en medryttar aspirant. Har bett henne hålla koll om Enter är hängig, vill ju inte att lillkillen ska bli sjuk!


Vill ha


Detta är något som jag är sugen på att köpa. Har redan en vinterjacka men den är lång, vill ha en till som är kort och har spanat in denna under en tid nu. Kanske skulle passa på nu när det är 20% rea på alla jackor på Hööks.

Finns att köpa från 343:- HÄR!


.



Jag är med och tävlar HÄR!

Jag är med och tävlar


Man kan inte välja när och hur man ska dö, det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

Känner att det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna, men jag har verkligen inte haft tid då skolan har tagit över mitt liv känns det som och jag har druknat i skolarbeten.
I onsdags så fick Sigge nya skor, är så otroligt glad att de har suttit hela tiden! :D När jag skulle rida lite på kvällen så var han dock halt, men tror han mest var öm efter skoningen för i torsdags så var han jättefin!

Nu ska jag snart sticka till stallet, idag blir det en långritt med Ebba och Johanna :)

Berättar och uppdaterar mer sen :)

Kram


Let me see your eyes


Vilken tur att jag har dig, du är min livskraft!
Älskar dig mer än ord kan beskriva <3





TACK MAMMA! :D






Ett vintertäcke med hals:

Vintertäcke med hals, 300 g fyllning, bensnören, dubbla bogspännen med snabbknäppen, kryssgjordar och svansskydd. Finns på Hööks för 699:-


Ett stalltäcke med hals:

Stalltäcke med fast hals, 200g fyllning, dubbla bogspännen med snabbknäppen, kryssgjordar och svansrem. Finns på Hööks för 579:-

Älskar verkligen färgerna och tror Sigge kommer bli skitsnyggg i dessa täcken, eller vad tror ni? :)
Behövde verkligen dessa täcken kände jag och de kom precis lagom :)








Kort inlägg: ridning

Idag skrittade jag ut en sväng med Johanna och Fröken. Blev bara skritt då jag inte ville trava pga av sigges sår. Ville att han skulle röra lite på sig men tänkte böra trava lite imorgon och se om han visar något, han visade absolut ingenting idag så det känns bra :)


Kärlek! ♥


Red på paddocken och jobbade med ungefär samma sak som i lördags, fast mer galoppjobb och min häst var helt gudomlig! Hur härlig som helst i traven, speciellt i högervarv, liksom tjaffsade inte någonting utan va bara fokuserad på vad jag bad om och flyttade hur lätt som helst för alla skänklar. 
Hur underbar som helst i galoppen, hur ärlig som helst och trampade grymt bra runt sig i de små volterna!

Finns inte mycket mer att säga förutom att han va grym!


Där stod ju du som alltid skulle va min.. ♥


varning! blod...

Tänkte att ni skulle få se själva hur Sigges ena bakben/hov ser ut. Bilderna är tagna ikväll efter att jag hade tagit bort bandaget, men kan säga att även det var helt blodigt.




Usch vad jag lider av att se honom såhär och se hur ont han har.

Imorgon är jag ledig från skolan så åker ut på morgonen och tvättar rent och fixar det samt byter bandage. Åker även ut senare och byter till natten. Pratade med veterinären idag och hon frågade om det behövde sys, men det blir nog svårt eftersom själva såret är så nära hoven, men skulle bara lägga tryck mot det och försöka stoppa blodet. Blir det inte värre får veterinären komma ut och kolla på det. 

När väl såret var rent och ett nytt bandage hade kommit på plats såg det lite bättre ut:



Happy times!

                                                    

Just sådär känner jag mig just nu! Full av positiv energi från dagens ridtur,
full av inspiration och har även fått tillbaka en av mina kära vänner! 



    


När jag rider:

Nästan varje gång jag rider på paddocken så lyssnar jag på musik. Rider även till musik när jag rider ut själv, upplever det att Enter blir lugnare när han hör musiken, det blir som om någon förutom jag är med. 

Har musik när jag iprincip gör allt, rider, under lektioner i skolan, när jag sitter vid datorn, duschar, när jag mockar och har även min radio på hela natten.

Jag rider aldrig med hörlurar, hänt någon enstaka gång men vill ha koll på olika ljud som Enter skulle kunna bli rädd för, då är jag ju beredd om han skulle göra något. Enter har med tiden blivit väldigt van vid att jag dunkar på högsta volym så det är liksom normalt för honom att musiken dras igång.

Detta är lite av den saliga blandningen som jag har när jag rider:


Markus Krunegård - Jag är en vampyr

Coldplay - Paradise

Veronica Maggio - 17 år

Veronica Maggio - Måndagsbarn

Swedish House Mafia - Save the world

Veronica Maggia - Satan i gatan


Underbar ridtur!

Linda drog med mig ut på en tvåtimmars runda nere vid Hagyholm idag. Underbart att få komma ut och galoppera och bara låta hästarna sträcka ut.

Enter va grymt tittig ibörjan när vi travade igång hästarna, vi stötte nämnligen på en fjordning med ryttare och Enter kunde inte riktigt släppa den där hästen, gick och kollade bakom sig i säkert en halvtimme efter vi sett den, men vi bara fortsatta. Enter tyckte nog om när vi drog på lite för han hade inte sin korta snabba galopp som han får när han blir riktigt taggad utan han flöt mestadels på i en riktigt lång ökad galopp.

Härligt att få komma ut ordentligt när man inte ridit på några dagar!




Väl i stallet blev det ju som sagt att ta hand om lilla Sigge tills Ida kom. Hans sår såg riktigt läskigt ut, i början forsade bara blodet och varje gång han satt ner hoven så forsade det bara fram mer, nej usch.. Nu hoppas jag bara att det inte är ett så jätte allvarligt sår utan att Sigge är tillbaka på banan direkt!


Saknar..

Vill tillbaka till Norrköping och Skogslotten, vill köra fyrhjuling och traktor. Vill bo i stugor med alla klasskompisar, ha grymt kul och bara chilla runt.


Johanna, Jag och Denise


Stackars Sigge...

Precis inna jag skulle åka till stallet idag så ringde Ebba och berättade att Sigge hade fått ett stort sår vid kronranden på ena bakhoven och att det blödde väldigt mycket. Så jag skyndar mig ut och ser att Sigges hov är helt blodig. Såret var väldigt stort och djupt så blodet bara rann. Stackars Sigge var jätteöm så det var svårt att få rent såret och stoppa blodet. Men Ebba var snäll och hälpte mig så tillslut fick vi på ett bandage.

Nu ska jag ut till stallet och lägga om bandaget för natten och även kvällsfodra. Imorgon blir det att åka och fylla på min sjuk-låda i stallet, har knappt något kvar.


Ridning!

Stallet idag för första gången på tre dagar! Red på paddocken för de var jakt i skogarna runt stallet. Lånade dressyrsadeln och jobbade grymt mycket med traven.

Dessa övningar gjorde jag:
Ursäkta för mina sämsta paint beskrivningar, hehe..


de på att få honom stadig och att han inte fick smita ut på spåret och ta stöd av kanten. Sen utvecklade jag det och red rätt upp mot två stående tunnor passerade dem och böjde sedan runt Enter ut mot spåret och ut i nya varvet.
Jobbade även med slalom och dessa övningar jobbade jag med i samlad trav.

Galopp innanför spåret runt konerna, sen en liten samlad volt på båda långsidorna där Enter fick trampa in under sig och böja ordentligt. Detta jobbade jag inte länge med utan min tanke med ridpasset va massa travjobb.

Enter va otroligt lugn för att ha stått i fyra dagar och han va lyhörd på allt jag ville. Han brydde sig inte om tunnorna, konerna eller hinderstöden som jag hade som slalom. Nära några gånger att jag skulle ha vällt hinderstöden med knäna. Tunnorna gick han så nära att han hade nosen över dem i böjningen runt dem. Fokuserad häst med andra ord.


Gammal bild från i somras..

Red även Fröken en kortis. Uppgiften va att travhoppa henne i båda varven engång på ett 50 kryss. Hade aldrig ridit henne förut och hon verkade vara hur mysig som helst att rida. Rullade liksom bara på och lyssnade hela tiden. Därefter satt Johanna upp igen och hoppade själv Fröken ett antal gånger och det gick lika bra för henne.


Hade ingen annan bild på Fröken så det fick bli denna..


Morgonpigg?

Kan inte kalla mig sälv morgonpigg, men trots detta pallrade jag mig upp tidigt idag, åkte till stallet och släppte ut hästarna.

Denna helg är det min tur att ha stallhelg, vilket innebär att man ska morgonfodra, släpppa ut hästarna, ta in dem och kvällsfodra. Kom hem för ca 1h sedan, då ag mockade och fixade allt imorse. Åker ut och rider innnan intaget :) Jag hör av mig senare och berättar om ridpasset :)





Imorgon blir en rolig dag, för då ska jag rida en vit häst som har stått i fyra dagar! Wiho, vilken kanon han kommer vara




Hoppning!! :D

De senaste dagarna har jag och Sigge jobbat på bra i paddocken. Dressyrpassen har varrierat, i måndags jobbade jag honom i en hög och kort form och igår (tisdag) var syftet lång och låg. Sigge har varit riktigt duktig tycker jag och är nöjd med passen :) Det var lite smått och gott om de två senaste dagarna, vill ni veta mer så kommentera så berättar jag gärna! :)

Idag då, torsdag den 19 oktober:
Idag kom jag ut till stallet sent (för jag jobbade på gymnasiemässan och berättade om min skola), så mamma var snäll och följde med mig ut. Hon mockade och fixade allt medan jag red. Idag var det hoppning som gällde! Ställde upp en kombination med ett galoppsprång mellan ett räcke och ett högre kryss. Under väldigt lång tid nu, under hela detta år men har inte hoppas så mycket pga hans rygg, så har jag suttit och tränat på 60 cm höga hinder, vilket inte är så mycket. Men idag kändes han så grymt fin och eftersom jag hade sällskap med så höjde jag lite. Jobbade honom på 75 cm ett tag och de sista sprången låg över 95 cm. Om detta skulle varit för ett år sedan hade den höden inte varit någonting, men efter att ha suttit och jobbat över så pass låga hinder så kändes hindret betydligt högre. Men shit vad kul det var!!! :D Är så grymt sugen på att börja hoppträna, får ta och snacka med mamma ;)



Smart som man är så glömde jag kameran hemma, men hade nog ändå inte blivit några bra bilder då det var så mörkt ute...




1 steg fram och två steg bak..

Som rubriken lyder känner jag verkligen att Enter och jag tog ett steg fram i hoppningen, men nu känns det som vi glidit tillbaka två steg igen. Någon förklaring till varför det gått så dåligt de senast gångerna vi har jobbat med hinder eller bommar har jag inte. Enter har varit super tittig, speciellt på bommar på marken.

Red med lite bommar ibörjan av veckan, galoppbommar, och han kom liksom aldrig över att det va bommar på marken, tittade på bommarna om och om igen trots att jag hade ridit över dom i skritt, trav och galopp säkert ett 50-tal gånger. La sedan upp mellan bommen till ett hinder på ungefär 50 och flyttade ut resterande bommar lite grann. Första bommen hade han inga problem med, men den andra, på andra sidan hindret var ett monster.

Slutade med att jag åkte av den gången, i vredesmål kastade jag bort den bortre bommen, upp på Enter igen och bara över hindret. Blev så förbaskat förbannad på honom, att han bara ska fjanta runt hela tiden!

Känner verkligen för att lägga hoppningen åt sidan för detta året och börja rida till honom ordentligt i dressyren istället. Ja, så får det bli! På med hårdhandskarna i dressyren och nu skiter jag i allt som har med hoppning att göra!




Jag är med och tävlar om:




Jag är med och tävlar HÄR!

torsdag 13/10-11

Jag kommer inte att vara i stallet på torsdagar framöver, det kanske jag har berättat? sak samma, kan berätta ändå :)

En tjej i stallet frågade om hon fick låna Sigge så att hon och hennes syster kunde rida ut tillsammans då. Detta är en tjej som jag tycker är väldigt duktig och lita på henne totalt och eftersom jag har mycket i skolan så tyckte jag att det var ett bra alternativ. Så hon mockar och fixar allt till Sigge på torsdagar också.



Av den anledningen kan det bli lite tomt på bloggen från min sida på torsdagar eftersom jag inte kommer ha så mycket att skriva om, men ska försöka hitta på något ändå :)

Kan berätta om mig dag ist:
var i skolan som vanligt, satt kvar en stund efter också och pluggade, gick sedan till mammas jobb och satt där och pluggade en stund. Sedan blev det stan med mamma, köpte 3 par skor, 1 kjol och 4 tröjor :)
Väl hemma blev det middag och rensning av garderoben och sen ännu mer plugg. Nu väntar sängen!

Vi hörs imorgon :)


Onsdag kväll på lösdriften


tjockisen gör sig redo för en natt i den andra boxen.


Ännu ett täcke på och redo för natten :)


Godnatt!<3

Blev bara dessa bilder, alla andra var jättesuddiga. Hade ingen kamera så det får duga med lite mobilbilder :P


Annan box men samma häst

Idag red jag ut en sväng med Ebba och Johanna. Travade och galopperade lite, gick bra. Nu i några nätter framöver ska Sigge få stå i en annan box, ute på lösdriften med Enter och Fröken så de tre väner sig ännu mer vid varandra eftersom tanken är att de ska gå i samma hage.

Tog en del bilder idag, men har inte lagt över de på datan än så lägger upp de sen :)

Nu bli det till att plugga... *suck*


Då var hästen rakad och fin! :)

Idag fick jag hjälp av min syster att raka Sigge, ville ha någon med mig när jag gör det eftersom man inte kan binda upp Sigge utanför hans box så någon måste hålla i honom och även för säkerheten om det skulle hända något. Men det gick super, Sigge är alltid så snäll vid rakning, precis som all annan hantering. I början stod han nästan och sov mot mig, men i slutet hade han tröttnat lite på att stå stilla, men gick super ändå! är nöjd med rakningen också, körde på en annan varriant denna gång. Tog bilder men ingen blev bra, alla blev typ suddiga. Men ska försöka visa någon gång.

Men nu är klockan över 00.00  och jag har pluggat inför mitt matteprov ett tag nu så tycker det är dax att stänga av datan, stänga igen böckerna och krypa ner i sängen.

Godnatt!


Framgång består av en mängd små segrar

Idag sov jag ut utan att ställa klockan, vilket känns som en evigeht sen jag gjorde det sist. Satte mig då och pluggade lite innan jag åkte till stallet.

Väl i stallet mötte jag Ebba och Johanna, vi fixade hästarna och sedan bar det iväg till tvåtimmars-turen. Det blev inte alls hårt idag, Sigge blev inte ens trött. Tog några skrittpauser när underlaget inte var tillräckligt bra att galoppera på. Men det var trevligt och Sigge var jätteduktig tycker jag :)



Efter turen så släppte vi ihop Sigge och fröken igen. Sist vi testade så gick det ju inte alls bra, men idag var det hur lugnt som helst. De fick gå en stund tillsammans och vi släppte även in enter, vilket också gick bra. Vi ska släppa ihop dem igen på tisdag och fungerar det bra så fortsätter vi att ha de tre i en hage så slipper fröken och Enter gå själva. Hoppas verkligen att det funkar!


Blev inga bilder från dagen så ni får nöja er med dessa två från början av september.




tjenare alla glada!

Tänkte slänga in ett snabbt inlägg så här på kvällen.

Idag åkte jag till stallet tidigt och red ut med Ebba. Blev inte en sån jättelång runda men det räckte. Vi galopperade på en liten sträcka, vände och galopperade tillbaka. Sigge var taggad till tusen!! Fick trava en vit när Ebba galopperade och var ändå tvungen att hålla i honom. Men han kände fin ändå :)

Imorgon sticker jag till stallet vid 14, Ebba och jag drar ut på tvåtimmarn så hästarna får galoppera av sig lite. Sigge behöver verkligen komma ut lite känner jag :) Men innan stallet ska jag försöka få lite skolarbeten gjorda, *suck*.

Nej nu ska jag nog ta och göra min kudde sällskap och krypa ner i sängen, kanske slå på en film?


dagens ridpass - paddocken


Idag jobbade jag med olika former och varierade mellan lång och kort häst. Jag hade ställt upp en tretuds med tre meter mellan varje hinder, vilket gjorde att det blev lite längre för honom mellan de två sista hinderna. Han fick verkligen galoppera på och stäcka ut sig för att inte komma fel i kombinationen. Kom på hinderna några gånger och sedan jobbade jag ihop hon en stund så han skulle gå så samlat som möjligt. Han var riktigt duktig men jag fick kämpa som tusan när jag skulle rida ihop honom.


Bilden är från när jag tömkörde härom dagen.

Red ganska länge och jobbade med olika övningar, nästan hela tiden innanför spåret så han inte skulle ta stöd av kanten. Han blev verkligen trött i slutet, men jag är nöjd över passet :)
Imorgon blir det troligen en uteritt med Ebba och Enter, antagligen galoppsträckan. Det ska bli väldigt roligt fast samtidigt vill jag inte, är lite rädd att Sigges skor ska lossna då ena hoven spruckit lite :/ Men vi får se :)
För övrigt ska jag till Fahrim sen så vi får se om jag hinner skriva något mer. Men ska självklart försöka :)


Mina ben är trötta...

Kom hem efter en stund sedan och är helt slut. Dagen började med idrott-konditionsträning (biptest). Det gick faktiskt bättre än jag trodde och är nöjd. Fast har bestämt att jag ska börja träna lite mer inför nästa test i januari. Efter skolan blev det stallet, körde riktigt hårt med Sigge idag så jag själv blev helt slut i kroppen, som sagt så behöver jag nog komma igång lite mer med träning :P


There are times when I wonder what life's about

Träningen började väl inte på bästa sätt. Sigge vad jättestel och spänd, men efter en stund lossnade han ordentligt och blev sperfin! Jobbade mest med lösgörade övningar och en del med galoppen och att jag skulle sitta stadigt (som jag brkar ha problem med). Riktigt nöjd med allt faktiskt, till och med skänkelvikningarna satt! :)

Resten av dagen och kvällen kommer jag antagligen tillbringa framför datan och skrivbordet och plugga. Har väldigt mycket att göra så det är lika bra att sätta igång.

Detta är bara matten och fysiken, jag har även engelska, samhäll och historia att göra.

Vi hörs kanske lite senare :)


Just nu

Lediga i skolan så sitter och pluggar lite och ska snart sticka till stallet och träna för Camilla. Det var ett tag sen och jag ndrar verkligen hur det kommer gå... Sigge var väldigt pigg och dryg i måndags på paddocken och igår blev det bara en promenad. Men det visar sig, kul ska det bli iaf :)


har även fått nya ridbyxor! Skulle ha blivit ett par Whitaker, men de var inte alls snygga på mig, så det blev de på bilden ist. Är spernöjd med dem, vad tycker ni? :)
Inte den bästa bilden men den får duga.


Planer

Planerna inför morgondagens stund i stallet är att rida tillsammans med Zandra och Pandis. Vet inte vart eller hur hårt vi kommer rida det får vi se imorgon.

Men sen! Sen åker rakmaskinen fram! Lurvhästen ska rakas och bli fin.



Tanken är att vi kommer raka helhals för att sedan vika ner mot flanken och raka under magen, som ni kanske ser på min otroligt vackra Paint bild :) Väntat på denna dagen länge nu, inte kul att rida en häst som blir svettig efter en uppvärmning.

Ska försöka att komma ihåg kameran, då ska jag försöka ta bilder före, under och efter rakningen! :)


Ang. kommentarerna

Vi uppskattar såklart att ni kommenterar våra inlägg, men skriv gärna någon bloggadress eller hotmail så vi kan få en chans att svara på era kommentarer istället för att ta dem i bloggen som ett inlägg :)





Ändrade planer

Hade tänkt att rida på paddocken idag igen med mera galopparbete men så blev det inte. Blev en skritt tur barbacka runt Brunnby med Jossan och Pandis. Enter va ungefär 2 meter i manke för han va så spänd. Inte heller va det kul när vi skulle gå förbi där alla kossor stod och då stod de flesta av dem och råmade. Tveksam Enter trippade förbi med en livrädd Pandis bakom sig.

Hem kom vi iallafall och lurvhästen fick gå ut i hagen för att chilla i eftermiddagssolen :)


Urgammal bild från nog första sommaren med Enter.


RSS 2.0