Today

Sitter vid tv:n/datan och slappar lite. Ska väl snart ta och käka lite lunch och sedan sticker jag till stallet. Idag är det, som Ebba sa, hoppning på schemat :) Det kommer nog inte bli några höga höjder, men vi hade tänkt bygga upp en liten bana. Jag kommer inte köra så hårt med Sigge eftersom gårdagens ridpass blev rätt hårt och så har han gått hårt de senaste dagarna. Men lite ska han allt få jobba ;)

Det blir nog en del bilder och några flmer idag, hoppas jag :) Blir nog kvar där en stund, ska fixa en del också är tanken så kommer nog hem ikväll. Får se om jag orkr blogga något då, kanske slänger upp något inlägg så håll koll :)


Mr. Rubrik!

Helt underbart trött är jag idag, somnade runt 3 inatt, låg och pratade med mina kompanjoner i Stockholm till typ halv 3. Kan väll inte direkt skryta om att jag va direkt medverkande i samtalat på slutet... hehe..

Snart åker jag ut till stallet för att köra hö. Men därefter ska jag och Ida hoppa våra små hästar. Vi har tänkt att bygga upp en bana i en av våra hagar som är tom just nu. Har precis laddat kameran så den åker med, hoppas på många fina bilder och filmer!


Idas åsikter om flugspray



Jag vill hissa Swich flugmedel!



Ett medel som räcker länge! håller i de flesta väder, även mot regn. Du häller på nytt medel efter 4-8 veckor. jag har haft detta under alla mina somrar med Sigge och det fungerr verkligen. Sigge har stora problem med myggor, knott, bromsar, fästingar osv. Men Swich håller de borta. Jag brukar bara behöva hälla på nytt efter a 8 veckor. Ni tycker säkert att det låter helt onstigt när jag skriver "häller" men det gör man faktiskt. Borsta hästen noga innan, helst badat så den verkligen är ren ;) Sedan häller du på vänster sida om hästens mankam ner till manken, hoppa över sadelläget och förstätt sedan bak på rumpan. Se bild:



Däremellan behöver du oftast inte ha något annat medel, kan hända att du får förstärka, men då rekomenderar jag Swich-spray som du inte heller behöver använda särskilt  ofta. Swich är ett ganska starkt medel som man inte ska överdosera.


En nackdel med Swich är att det är ganska dyrt, men jag tycker verkligen att det är värt det! Det räcker hela sommaren, du behöver inte komma ihåg att spraya på då och då, eftersom medlet som man häller oftast är rätt drygt och håller länge på hästen. Jag tycker att man väl kan kosta på sig bra flugmedel som räcker ett tag istället för att köpa billigare och riskera att hästarna störs av alla de olika insekterna.

Det är inte många flugmedel som fungerar på Sigge, men detta gör det verkligen! :)

Det här är ju bara mina tankar och åsikter.
Vad tycker ni om Swich?
Har ni något annat flugmedel som ni kan rekomendera? :)





Fullspäckad dag!

Åkte ut till stallet runt ett, tog direkt in Enter och skulle låta honom stå inne ett tag, såg då att han hade jätte många sår på sina bakben, endast ytliga men han var jätte svullen vid alla. Ringde till mamma och bad henne komma tillbaka så jag kunde springa med honom, han va inte halt. Red lektionen så att han fick röra på sig.

Gick väll hyffsat, men när ribban satt så högt efter förra veckan kändes det inte så bra idag om jag jämför med förra veckans bedrift. Gick bäst på slutet när vi jobbade med traven. Camilla sa att han såg riktigt bra ut i galoppen också, men känslan var inte densamma som jag hade förra veckan. Tror det berodde på värmen, jag orkade liksom inte anstränga mig lika mycket som jag gjorde då. Bättre lycka nästa gång Ebba!

Åkte sedan vidare till Jossan, såg riktigt lovande ut när hon red. Hennes första runda gick väll lite knackigt, några stopp blev det men sen hoppade Safira dom. Andra rundan på samma höjd blev felfri och då såg det skit bra ut!

Efter stallen åkte vi och tog ett kvällsdopp innan det begav sig hemåt.

Imorgon ska jag tydligen vara med och köra hö, yääj..


på fyra ben går den som jag gillar allra bäst

idag fick sigge på sig skon igen :)
Det blev även dressyrträning för Camilla. Det har nog aldrig gått så bra någongång för henne. Jäklar vad fin häst jag har!! han aretade av EGEN vilja (det brukar han aldrig göra) och trampade jättebra under sig. Har hela tiden jobbat med att få honom lång och lösgjord, men idag var han mjuk från början så nu kan vi äntligen börja med lite svårare övningar. Både jag och Camilla var heöt chockade över hur fin han var!

Fick  ihop honom jättebra i galoppen och gick precis där jag ville ha honom, han kunde korta galoppen massor (som han inte gjort på lääänge) och samtidigt jobba i rätt form, trampa under sig och jobba med ryggen. Vilken övning vi än gjorde gick han klockrent! kan skriva hur mycket som helst om hur fin han var idag men har inte riktigt den tiden.



Gillar Camillas kommentar när vi var klara "jaha, då ses vi snart på dressyrtävlingarna om det fortsätter så här bra".

Nu ska jag äta, fixa mig och sedan blir det bio med Malin :)

hejdå!


Tjabba, tjena, hallå!

Tjolahopp i stugan!
Just nu håller jag på att göra lite pastasallad som jag tar med mig i stallet, beräknar att vara där ute ett tag. Just nu kan jag även hålla med Ebba: det är FÖR varmt ute. Stackas hästarna som ska gå lektion idag (kanske Sigge). Men man får göra det bästa av situationen.

Vill bada!! men kan bjuda på några bilder från Kroatien:


Vem har sagt att man ska ta seriösa bilder? ;)

Om ca en timme kommer hovis så måste skynda mig lite. Jag hör av mig mer ikväll :)



To hot!

Jag kan faktiskt erkänna här och nu att jag inte är en sommarmänniska.. Visst, när vintern börjar lida mot sitt slut och jag är trött på att det hela tiden är -25 ute då kan jag klaga att jag vill ha sommar.
Men när sommaren väl kommer på riktigt och tempraturen ligger runt +30 varje dag är det inge kul.. Jag kan ju inte göra något förutom att bada och är egentligen inte en badmänniska heller.

Alla säger att jag ska sluta klaga, men nej! Jag hatar värme! Längtar tills vi åker upp till ångermanland, där ligger tempraturen runt 20-23 grader varje dag, det är perfekt!!

Iallafall, idag är det dressyrträning för Camilla Sveder, klockan halv tre och då ska det vara +27, yääj... Stackars Enter.. Får trycka i honom melassvatten både innan och efter träningen. Efter träningen ska mamma skjutsa ut mej till Hellby och då ska jag kolla på när min gamla barndomskompis som jag inte träffat på år och dar ska hoppa en Pay&Jump!

Tycker det ska bli hur kul som helst. Jossan (www.onfourlegs.blogg.se) har ett arabsto på fem år vid namn Safira, hon ser nästan ut som Enter gjorde när han var i den åldern. Safira är precis som Enter bom/hinder "rädd" så ska bli spännande och ser hur det går för dom!


Enter vid kanske 3-4 års ålder


Safira vid 5 års ålder.

Enter är lite mörkare men han är ju yngre än Safira på de där bilderna, har tyvärr ingen bild på Enter när han är 5 år.


01.21 och jag borde sova

Har precis rensat på mitt skrivbord, det behövdes verkligen! Jag har rätt stort skrivbord och det låg stora högar med papper och andra saker överallt. Jag hade bara en liten ledig plats för datan, annars var det bara papper så man knappt såg datan om man stod vid sidan. Men nu är det renast och fint. Har fyllt hela min papperskorg!

Kroatien<3

Nu är klockan 1.21 och jag borde krypa ner i sängen. Imorgon kommer förhoppningsvis hovslagaren och sätter fast Sigges sko och efter det kanske det blir dressyrträning, det beror på hur öm Sigge är i hoven och så. Lite senare imorgon (eller idag) ska jag träffa Malin :) Men hör av mig mer då.

God natt!



Idag åkte jag till...

idag åkte jag ut till stallet och bara pysslade om Sigge lite, gav honom lite mat och drog även bort skon som satt konstigt. Stot över mig själv att jag lyckades ta bort den ganska bra iaf :) fast jag börjar väl bli van nu :P
Sen åkte jag hem och har precis duschat. Nu ska jag äta lite vid tv för att kolla på "Allsång på skansen", mest för att min syster sitter i publiken och jag hoppas på att få se henne. Inte för att det är så troligt, men ändå :)

Powerwalk!

Igår kväll runt klockan 9 gick jag och Sara ut på en powerwalk. Vi bestämde oss för att gå ut till betet där Hamre ridskola har sina ridskolehästar, och det ligger vid brunnby alltså bara en bit ifrån vårat stall! Vi stannade en stund i hagen också och klappade på alla hästarna innan vi begav oss hem igen. Kom hem kvart i 12, var alltså ute i över 2,5 timme. Sjukt skönt var det iallafall!


West och Guinness, två ponnier som även stod på Hamre när jag red där!


14.30

Idag sov jag lääng, vaknade vid 12.45 :o. Men det var skönt at verkligen få sova ut.
Idag är det riktigt varmt ute igen och fint väder :) jag kan ju inte rida eftersom Sigges sko har vridit sig. Men imorgon kommer hovslagaren så då bli det fixat. Tänkte åka ut om en stund och ta in honom, ge honom lite mat och försöka få bort skon, så hoppas att han inte har haft av sig den själv.
Nu ska jag nog ta och gå ut och sola lite :)

jaha, så var det skon igen då...

Idag skulle jag rida med Ebba och Zandra på en tvåtimmars-tur. Men när vi närmar oss sträckan där galoppen börjar, så känner jag att Sigge inte går rent med bakbenen. Det visar sig att han har lyckats vrida skon på något sätt, så jag hoppar av och börjar gå hem igen. Sigge blev lite ledsen när han var tvungen att lämna de andra som fortsatte.

Det var en bit att gå så tog tillfället i akt att träna på att Sigge skulle stanna när jag gjorde det, öka/minska tempot när jag gjorde det. Till en början gick det inte alls bra, men eftersom vi hade en bit att gå så gav jag inte upp. I slutet gick det betydligt bättre, men vi måste jobba väldigt mycket med det.  

Fixade klart lite i stallet och borstade en del på Sigge innan jag åkte hem. Såg nyss att jag har väldigt stora skavsår av stövlarna, fick hoppa på ett ben nästan hela vägen för det gjorde så ont när jag gick :P Att gå en längre sträcka i ridstövlar är verkligen iingenting att rekomendera! så nu ska jag smörja in mina sår, på ena hälen har det nästan börjat blöda, men det är småsaker som man får tåla :)
 
Tack och hej leverpastej!


Ved in my heart!


Denna lilla snygging har varit min bästis idag :) Började stappla upp alla denna ved vid halv 10, tre timmar senare var jag klar! Det tog sin tid men med bra musik i öronen så var det verkligen värt det för kommer ju få pengar för att jag gjorde det! :)


Gaah!

Här kollar man inte på bloggen och då ser man att Ida har lagt upp massa jättesnygga på mig från förra veckan... Helt osminkad och sliten... Nej Ida, det va taskigt! uschusch.. suck..


idag ska jag...

Har nyss duschat och ska fixa mig lite nu. Vid 13 ska jag träffa Malin, vi drar ner till hamnen och käkar lunch :)



Lite senare sticker jag till stallet. Det är väldigt varmt idag och därför åker jag till stallet lite senare när det är svalare att rida.

kram från en av mupparna!

gårdagens ridpass

Orkade inte skriva något igår, så nu tänkte jag berätta hur ridpasset gick :)

Igår red jag dressyr. Var väldigt taggad och drog på mig sporrarna för han är så himla trött och seg nu när han går ute drygnet runt. I början var han rikttigt trött och ville inte alls gå fram eller något, men i slutet var han hur fin som helst!!! :)


Eftersom Sigge inte har så bra ryggmuskler så orkar hn inte gå samlat och samtidigt arbeta på rätt sätt med ryggen och bakbenen. Han brukar även vara väldigt stel så mina dressyrpass består till största del av lösgörande övningar. jag jobbar väldigt mycket med volter, varierar storlek och tempo. På volterna brukar jag även rakställa och ställa honom utåt ibland, för att han ska fokusera mer och lyssna på mig, det är även övningar som gör att han kommer loss i hela kroppen.



Igår gjorde jag även en annan övning. På ena långsidan körde jag öppna, på den andra sluta. I hörnen överdrev jag nästan ställningen för att han verkligen skulle lossna. På båda kortsidorna så gjorde jag en volt och hade honom då lite mer rakställt/utåt. Det gick mycket bättre än jag hade trott, han jobbade på bra med både rygg och bakben. Även galoppen satt super! han brukar inte riktigt orka bära sig själv då, men igår var han jätteduktig :)


ja Sigge får stå ut med ett och annat :)

Kram

bilder

Tänkte slänga upp några bilder från när Ebba och jag red med Evelina (från www.stallmupparna.blogg.se). Bilderna är tagna utanför hennes stall :)


hela gänget i fullblodsmuuparna är samlade:


Enter och Evelinas häst Sida:

jag och Sida:

Sigge vill också hälsa:

Klockren bild på Ebba och Enter:

Jag älskar dig <3

Evelina vågar också rida på Enter:


Fler bilder kommer :)


Pollar!

                                                         
Idag får ni bara lite snabbt igenomdragning av ridningen, glömde helt bort att jag hade kameran med mej ut till stallet så det blev ju inga bilder heller...

Pandis: Red henne uppe på paddocken för att känna på henne lite. Måste säga att hon är riktigt tjock, tror faktiskt att jag aldrig ridit en så tjock ponny, haha.. Trodde dock att jag skulle få hade det ännu jobbigare än vad jag egentligen hade det. Hade på mig sporrar och hade även dressyrspöet som extra hjälp. Jobbade på en stor volt med tempo och ställning. Mycket ben hela tiden och massor av beröm, tyckte det kändes som om hon växte för varje beröm hon fick. Tyckte även att hon hela tiden bjöd ärligt framåt, bara för att jag nån gång kanske slutade driva så drog hon inte ner på tempot, vilket är bra med tanke på att jag red uppe på paddocken!

Enter: Blev tvåtimmarsrundan för Enter idag. Istället för att galoppera hela rundan runt för att sedan gå in i skogen som man brukar red vi mer än halva rundan för att sedan vända och köra samma väg tillbaka. Det är så underbart kul att bara galoppera och låta allt rulla på. Blev även massa ökningar i backar och sen på slutet av rundan släppte jag Enter och tryckte till. Herregud vilket fart han kan få upp, direkt. Han blev dock lite sur för det va typ bara 30 meter som han riktigt fick dra ifrån en bit från Sigge.

Känner att det har varit väldigt nyttigt för min ridning att rida två lite lugnare hästar några gånger nu. Av att jag red Sigge några gånger har min lättridning blivit mycket lugnare och det hjälper Enter hur mycket som helst för då blir även han lugnare.


Planer för morgondagen!

Imorgon ska jag ut till min moster och äta lunch med släkten, stannar därefter kvar i stallet och ska då rida två hästar. Hästen som jag ska rida förutom Enter är Pandora. Ska bli riktigt intressant för jag har bara hoppat upp och ridit den ponnyn några fåtal gånger och då inte ridit alls länge.


Pandis, ett D-ponny sto som är korsning mellan fjordning, nordsvensk och travare om jag inte minns fel..


Hade tänkt testa henne lite uppe på paddocken och se vad hon kan i dressyren. Vet att hon inte har nån direkt glädje där uppe eftersom hon är en gammal ridskoleponny som verkligen inte trivdes på ridskolan, men jag ska försöka locka fram hennes drivkraft!

Ni får uppdate imorgon om hur det gick ;)


Drivkraften..

Drivkraften för bloggen har varit lite låg dom senaste dagarna. Har en grov träningsvärk sen i onsdags då jag red en tvåtimmars runda som har en galoppsträcka på lite mer än 6 kilometer. Och under denna galoppsträcka stod jag i fältsits med läder som jag kortat två hål. Känns underbart att inte kunna gå ner för trappor!

Igår red ju som sagt jag och Ida med Evelina (www.stallmupparna.blogg.se), riktigt kul och vi fick även se deras stall, stod där och snackade en bra stund och Evelina fick även testa rida Enter. Efter det red jag och Ida runt Brunnby och galopperade lite på grusvägarna som finns där. Måste medge att det var underbart att galoppera från Brunnby påväg hem och Enter gick i ett lugnt stadigt tempo utan tankar på att öka.


Ibland får även den bästa hästen stå ut med nybörjare.. suck Evelina..

Idag red jag uppe på paddocken och målet var att tänja lite på hans sidor. Han har ju väldigt svårt när han ska korsa över sina ben när man flyttar från vänster. Men tyckte det gick kanoners idag. Flyttade högersidan i trav och där går det hur bra som helst, i vänstervarvet håller jag mej i skritten för annars springer han bara iväg från jobbet. Slutade även några gånger med att han själv valde att piaffa på stället för det tyckte han var enklare än att korsa benen. Tänk, min helt oskolade häst kan piaff och snart även galoppombyten i båda varven.

Avslutade dagens ridpass med att köra galopp på en åtta och byta vid volt bytet, klockrena byten från höger till vänster medans det blev strul med att byta från vänster till höger. Det är bara att kämpa på!


Dagens planer

Jag gick upp tidigt idag för att åka till Sigge. Blev ingen riding idag utan åkte bara ut och gav honom lite mat samt borstade honom :) Stod ute och han höll på och somna, sötisen.
Vid 12 ska jag åka till  våran stuga och på vägen hämtar jag och pappa upp Malin som ska med :) Det är första gången vi firar midsommar tillsammans, så ser verkligen fram emot det! :)
Bild från skolavslutning i år, har inte så många bilder på mig och Malin på denna data så denna för duga.

Nu har jag precis duschat och ska gå och fortsätta fixa mig, samt packa då vi stannar där till lördag. Av den anledningen kan jag inte blogga något till dess, så vi får väl hoppas att Ebba skriver nåt :)
Ha det bra och glad midsommar till er alla!



Gårdagens ridpass

Förlåt att jag inte uppdaterade något mer igår, men varken hann eller hade någon ork. Igår red jag ju som sagt med Evelina och Ebba. Evelina har en liten skäck och under hela den tiden som jag har haft Sigge så har han varit livrädd för skäckar, fråga mig inte varför :P Så jag var verkligen beredd på att han skulle stanna och inte vilja gå, men han var hur duktig som helst! Han fick gå fram och nosa på den lilla hästen ordentligt och efter det gick han lugnt bakom henne och gjorde ingenting! Vo gick t.o.m förbi några kor och han gjorde ingenting! Åh vad glad jag blev och stolt över sötnosen! :')
Bilder kommer! :)

Två sidor

Hörde av Ebba och såg här på bloggen att Sigge inte riktigt var så lugn som Ebba trott. Tycker det är lite roligt, för han kräver verkligen att man rider honom i dressyren och ute kan har lätt tända till. Jag stod bara och skrattade när hon berättade vad han hade gjort när hon red ut, för de är så typiska Sigge-saker.
Han är så söt min lilla pålle :)

Hemma!

Nu är jag hemma efter en helt underbar vecka i Kroatien tillsammans med min mamma och ena systern. Jag berättar mer sen och lägger upp massa bilder :)
Nu ska jag snart sticka ut till stallet, i regnet, och göra iordning Sigge för en ridtur med Ebba och Evelina (från stallmupparna.blogg.se). Ser verkligen fram emot det, trots det kalla vädret.
Vi hörs!
Kram

Rensning!

Tänkte göra en rensning i stallet! Sälja bort massa saker som jag inte vill ha kvar!
Någon som är intresserad att se saker som jag ska sälja?


Wiho!

Sigge: Red ungefär på samma sätt som jag gjorde i lördags. Blev mer galopp idag. Travade igång honom väldigt länge idag med olika volter, åttor, serpentiner och såklar på fyrkantspåret där jag mest fokuserade på att göra ordentliga hörnpaseringar. Det kändes ännu bättre idag än va det gjorde i lördags för då bråkade han lite mer och protesterade när jag krävde nått men idag protesterade han inte så mycket utan han gjorde det jag bad honom att göra. I galoppen ville jag att han skulle ha en samlad galopp utan att bryta av, vilket Sigge mer än gärna gör! Men även i galoppen va han ganska energisk på vad uppgiften var och han gjorde det jag bad honom utan att protestera genom att trycka upp huvudet i luften som han gjorde några gånger i lördags.

Förstår inte varför Ida inte satsar mera på dressyren med Sigge.. han sitter inne på en så stor kapacitet och om man bara anstränger sig lite granna så är han hur fin som helst. Men så är det ju.. Hoppryttare ser inte tjusningen i dressyren.. :/

Enter: Herre min gud va fin min lilla prins va idag! Red ju lektion för Camilla och han var helt underbar. Tränade lösgörande övningar, skänkelvikningar, galoppen och traven. I traven jobbade vi på att han ska vänta på mig, för han har en stor tendens till att det är han som ska bestämma tempot, vilket det inte är. Men idag va han sansad och lyssnade perfekt, han va stadig på bettet och tog stöd vilket han kan bli lite loj med och då sticker han helst upp nosen i luften och trampar på snabbare istället. Men som sagt va han jättefin i traven idag. Galoppen likaså. Eftersom han är ex galoppör så är ju han skolad till att galoppera fort och då är ju inte direkt meningen med det att han ska lyfta på benen utan dom ska bara fram. Idag va han jätte fin, fick honom riktigt samlad men endå en stor galopp, vi tränar på att han ska få upp sina ben från marken. I skänkelvikningarna är han ganska fast i vänstersidan, han har problem med att korsa över benen från den sidan, men dom musklerna ska vi tänja ut!

Skulle ju kunna tjata vidare hur länge som helst om båda hästarna!
Har tyvärr inga bilder.. :/


Och inatt kommer Ida hem! Kul, men endå dystert för då kommer jag inte få rida dressyr på Sigge längre :(


Jag är med och tävlar om:



 
http://stallviggeby.blogg.se/2011/may/tavla-om-ett-par-jw-ridbyxor.html

Today, tommorrow, toyota!



Dressyrträning för Camilla Sveder imorrn på Enter, innan det ska jag
även rida Sigge på paddocken och sedan blir det stallmöte!


torrt med rubriker!

Hann precis få in både Enter och Sigge innan det började vräka ner regn idag.. puh.. Mamma och jag väntade ut regnet för att sedan ta en skritt tur i en skog. Ja, jag blev ju dyblöt.. yääj, men jag härdade ut min frustration!



JW <3

Ibland är min mamma snäll!









Mums!


Älskar när man går för att hämta dricka och så ser
man att mamma har köpt munkar! (L)


Känslig polle

Bestämde mig för att åka ut till stallet runt 2, när jag gick ut till bilen började det regna och när jag kom ut till stallet öste det verkligen ner. Sigge brydde sig inte så värst utan stod bara och betade medans Enter stod vid grinden och såg väldigt olycklig ut medans han darrade. Lille plutten då, han är lite känslig.

Tog in båda hästarna och satte på dom varsitt fleecetäcke. Hängde kvar i stallet ett tag eftersom det va massa personer där att snacka med.

Vid sju åkte jag ut sen och satte på Enter ett regntäcke för det regnade fortfarande innan jag släppte ut honom för natten. Blev alltså ingen ridning idag utan hästarna fick stå inne och gotta sig med massa hö.

Imorgon ska jag rida ut med mamma igen. Ville så gärna rida på två timmars rundan och bara galoppera nu när det har regnat så mycket, men det orkade inte mamma..


Fasen!

Där sket sig min dag.. Hade ju tänkt ligga inne och lata mig hela dagen eftersom det skulle regna.. Men nu är det ju bara molnigt och jag får dåligt samvete över hästarna. Får väll åka ut och göra nått med dom iallafall om en stund..


Regn..

Imorgon ska det tydligen ösa ner regn hela dagen så åker ut imorgon på förmiddagen och tar in Enter och Sigge så slipper dom stå ute i regnet hela dagen, tycker faktiskt lite synd om dom för hur kul är det egentligen att stå ute i regnet när det regnar hela dagen?


Hiss!



Tänkte slänga in en hiss till alla killar som rider! Tycker det är så strongt av dom att rida.
Hela mina uppväxt har jag fått höra från killar att det är fånigt att rida, pffh! Till alla killar som rider, keep going strong!


Alexander Zetterman, min svenska favoritryttare!

Va tycker ni? Är det en hiss med killryttare?


Dressyr!

                                                     

Idag blev det äntligen paddocken för båda busarna!

Enter: Red med graman idag för att få honom mindre stissig och mer aktiv. När jag rider på graman har jag den väldigt slapp, graman är aldrig liksom sträckt från gjorden till min hand utan den dinglar runt lite. Så fort Enter känner att den är där så söker han sig nedåt och han blir mycket lugnare och enklare att kontrollera. Körde mycket galopp idag, att han skulle ha en stor men ändå lugn galopp. Red även på en åtta och saktade av från galoppen, ett travsteg och sen bytte galopp och varv. Enter kan endast galoppombyten från höger till vänster galopp om man byter från vänster till höger blir han bara en boll och kickar sen galopperar vidare i vänster galopp. Trodde att han skulle vara mera sur vid avsaktningarna och att han inte skulle vilja ta den nya galoppen utan bara fatta samma igen, men han tog alla klockrent.

Sigge: Snacka om skillnad att gå från att rida på Enter till att rida Sigge.. haha.. Har ju hört från Ida att det tar evigheter innan han blir mjuk och följsam och visst tog det en stund innan han bjöd på nått med formen men trodde att det skulle vara mycket värre än vad det egentligen var.
Travade igång honom länge och kände mest på honom, nästan direkt blev han villig och sökte sig nedåt med hjälp av mycket och åter mycket skänklar. Kände även att han var mer samarbetsvillig i vänstervarvet för i höger röck han mest upp huvudet, men när jag hade klurat ut att om jag höll en riktigt stadig hand på ytter så slutade han med det och sökte sig nedåt istället. Gjorde samma sak i galoppen. Gjorde även lite galoppombyten, vilket jag tycker är så kul att göra när man rider en häst som kan och gör det varje gång liksom! Avslutade med att trava av honom i en lång och låg form där han fick söka sig så långt han ville!


I väntan på mat!
Chill endå att kunna ha dom i samma box, brothers from an other mother!

 

 

 


Header

Har ni lagt märke till den nya headern?
Kändes att det var dags att byta ut den gamla!



Regn = Skit humör!

Ja, det är ju alltid lika roligt att åka ut till stallet när det spöregnar... Men självklart måste man bara härda ut det och göra det..

Åkte ut tog in båda hästarna på lösdriften drog av både med en svettskrapa och slängde på dom varsitt fleecetäcke. Efter det slängde jag in hö till båda så dom skulle ha nått att göra, därefter svällde jag deras betfor. Jätteroliga saker, visst? Ville verkligen inte rida när det bara öste ner, så satte mig på en foderlåda och tyckte synd om mig själv för det va en hel timme kvar tills min skjuts skulle komma.. men då lättade regnet och det bara duggade.


Så då fixade jag fixade jag iordning Enter och red honom en snabbis på paddocken, längesen han var så spänd och han var mer i luften än på marken.. suck! Sigge red jag ut på och galopperade på en grusväg. Har alltid haft en bild av att Sigge är en lugn och lite seg häst.. pffh.. han ville ju bara springa när vi skulle hem och stissade upp sig för allt! Det gjorde ju inte saken bättre av att jag var på värsta dåliga humöret..


Sorry för att ni inte fick någon bild, men glömde kameran i stallet!


Skjuts

Har äntligen hittat skjuts ut till stallet så nu drar jag dit för att rida två blöta hästar i detta underbara väder!


Yäääjjj....

Jamen gud vilket roligt väder vi har här i Västerås idag då...



Riktigt ridväder är det ju inte direkt när man inte har ett ridhus att rida i.. Sen problemet att komma till stallet, cykla 1 mil i regn? Nej tack! Gå till bussen, genomblöt när man kommer fram? Nej tack! Får se hur jag gör för pollarna måste iallafall på nått sätt få röra sig idag för imorrn blir det antagligen Löga eller nått med några härliga personer!


Staden!

Som sagt blev det staden med härliga personer idag. När vi fikade såg vi att dom körde med ett litet "stadståg" som gick runt hela tiden, såklart ville vi åka det.. Men då skulle vi bli tvungna att hitta vart det stannade.. Hmm.. efter mycket om och men hittade vi stället där det skulle stanna, så då satte vi och väntade på det, satt typ 20 minuter, gick iväg en runda och sen tillbaka för att vänta en stund till och då kom det!

Sammanlagt tog hela lilla stadsrundan 1 timme fast vi åkte inte direkt nån lång sträcka.. haha, kul var det iallafall! Sen åkte vi tåget igen fast då var det jag, Ida, Martin och Jonte för Alida hade dragit hem, och vad gjorde jag då? joo.. såklart glömde jag min kasse på tåget när vi hade gått av! Som tur va det sista gången den åkte så den stod kvar men det va ju inte lite pinsamt att gå och fråga han som körde..




Jonte får stå för dagens två bilder!

Kom hem runt halv 7 så blev tyvärr ingen ridning, åkte ut och klappade på både Enter och Sigge, gav även båda hästarna avmaskingsmedel för alla skulle avmaskas idag. Imorgon ska jag rida dressyr!


Dagen

Sitter nu här och plattar mitt hår, ska nämligen ner till stan med Alida (www.alidaalm.blogg.se) och två killar från gamla klassen. Samtidigt som jag plattar håret sitter jag och diskuterar med dom på en facebook chatt om vad alla ska ha på sig... haha.. ibland är killar riktigt roliga också.

Efter stan ska jag till stallet och rida dressyr med både Enter och Sigge. Känner verkligen inte just nu för det, men när jag väl gör det kommer jag inte ångra mig.


Spammar!



Måste erkänna att den här är bra! Äger ju ut orginalet!!

Mor & dotter ritt!

Skrev ju att jag skulle rida med min mamma idag och det gjorde jag. Jag på Sigge och hon på Enter. Måste säga att det är annorlunda att rida med sin mamma istället för med sina kompisar, men det funkar.

När vi tog in hästarna hade det ju regnat i typ tre timmar till och från innan, började även spöregna när jag gick för att hämta Sigge i valackhagen. Och både va ju leriga såklart också.. Måste erkänna att sigge såg väldigt skabbig ut på sin rumpa och hals.. menmen, han vart fin efter ridturen (a)

Vi red ungefär samma runda som jag och Ida red i måndags, så vi körde skritt, trav och galopp. Krävde inget utav Sigge eftersom det va första gången jag red ut på honom med nån annan, och visste inte riktigt hur han blev när man galopperade och så, han brukar ju bocka lite då så ville bara att han inte skulle stressa upp sig och börja bocka. Blev en relativt lugn ridtur!


Dålig mobilbild från ridturen!

Imorgon hade jag tänkt att båda hästarna skulle få köra lite dressyr, hoppas paddocken är bra, annars får jag köra i gräshagen. Ska bli väldigt intressant att rida Sigge "på riktigt" för jag har inte direkt ridit honom ett helt pass, utan bara i typ tio minuter och så har jag bara ridit ut själv på honom.


Trött bebis bus <3



Denna bild fick jag på mms imorse, en trött liten enter som lite halv sover, gud så gullig han är ibland.. och skitig.. Just nu öser regnet ner, yäääj! Hatar att det ska regna hela tiden, speciellt när jag snart ska ut och rida.. aja, hoppas det slutar snart iallafall!


Skype

Igår kväll laddade jag och Belinda (www.belindaholmgren.blogg.se) ner Skype, halvt tvingad av några killar i gamla klassen. Sen skulle vi ju snacka med dom där, men såklart var ju klockan halv tolv, mina föräldrar sov och våran dator står precis utanför deras sovrum så jag kunde ju inte direkt suttit mig och börja babbla (pratar ganska högt i min normala samtalston) för då skulle jag ju väckt dom. Det hela slutade med att jag och Belinda bara satt och lyssnade på killarna... haha, ibörjan var det kul, men sen bara tråkade dom.. Så drog efter typ två timmar för att dejta kudden.



Hästrelaterat! eller inte (a)



Jag minns när jag va 11 år, alltså 2005, då sände dom världens bästa serie på sommarlovsmorgon. Nämligen "Flyg 29 saknas", älskade den serien och idag såg jag att dom kör den igen på sommarlovsmorgon eller vad det är dom har nu... Det som är sämst är att den är dubbad till svenska, allt dubbat blir fett sämst men det gör inget för älskar serien ändå! :D

Är jag den enda som älskar denna grymma serie eller??


Longering + bilder!

Blev som sagt longering idag, även om det inte blev exakt som jag hade planerat..
Hade tänkt mig att jag skulle vara uppe på paddocken, men nejnej, den va ju stenhård så jag fick gå till lilla gräshagen på gården istället. Var på dryghumör så spännde inte in Enter på inspänningslinor när han va uppvärmd utan körde bara med longeringslinan i bettet och tränade lite på att han skulle lyssna på mina röst kommandon i galopp och trav. Gick hyffsat, kunde gått bättre om jag va på ett bättre humör.

Sen spännde jag in honom och lät han trava i en låg och lång form i en lugn och samlad trav gick som det brukar när han kör den formen - lugnt och sansat. Sen hade jag lite tråkigt, så satte upp honom i en högre form och släppte lös honom från linan, va ju i en hage så han kunde ju inte komma nånstans! Så min häst sprang där, utan lina på en stor volt runt mig.. ibland är han väll lite överdrivet snäll?


Ser lite sliten ut efter att ha gått på bete i nån vecka nu..











Dessa två bilder är ej redigerade, han longerade sig själv utan lina ett tag!
Han är så snäll att han är dum ibland.. haha..
(bilderna är inzoomade, jag står inte sådär nära honom egentligen)





godmorgon sunshine!

Första sommarlovsdagen där jag sover längre än till 9, underbart, alla tidigare dagar har jag antingen gått upp 9 eller som igår 8..

Idag står iallafall longering på schemat för Enter, stretcha ryggen genom att vara lång och låg i ett lugnt tempo. Imorgon ska jag rida tillsammans med min mor!! Det va längesen kan jag iallafall säga! Men nu har jag ju som sagt hand om lilla Sigge i några dagar så då tänkte jag passa på att rida ut med min mor, då får ju hon såklart rida Enter :D



23.49

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men har verkligen haft bloggtorka. Tyvär kommer det inte heller bli så mycket uppdatering från min sida fram till onsdag nästa vecka. Jag åker nämligen till Kroatien imorgon :) Har haft fulllt upp hel dagen med att hinna med massa förberedelser och ska forstätta att packa lite nu :P

Det ska bli riktigt skönt att komma bort ett tag! Dock kommer jag sakna Sigge och vännerna otroligt mycket!! Vet inte hur jag ska klara mig, men Ebba har lovat att sköta min buse så jag får väl lita på henne.

haha, bjuder på några ego-bilder.

har provat sommarkläder och bikinis större delen av kvällen, kul när man hittar nya kombinationer :)

Nu måste jag fortsätta, ska upp tidigt imorgon och åka till hästen för att sedan åka till Arlanda vid 13.30.

Kanske hinner slänga upp något inlägg innan jag åker, men annars så hörs vi nästa vecka :)

KRAM!


hovis!!

Idag va hovis och fixade till Enters tossingar! Äntligen säger jag bara, tossingarna började bli väldigt långa och framskorna var riktigt slitna. Enter sliter sina skor snett eftersom han är så inåttåad och därefter biljaderar när han går. Lyfter han inte riktigt högt på tossingarna så sliter han skorna snett när han går. Ska ta en bild imorgon i stallet så ni får se hans gamla skor. Iallafall, snackade lite med hovis och fick svar på några frågor jag hade om Enters baktossingar.

Hann även med att rida med Ida innan, vi va ute på en runda med skritt, trav och galopp. Alla grusvägar har blivit så mycket bättre efter regnet som kom för några dagar sedan underbart! Innan har det mest bara blivit skritt när man inte hittat någon gräskant som man kunnat haft ett högre tempo på. Men idag var allt wonderful även om Enter blev lite stissig stundvis, men det får man ta ibland som arabryttare! ;)


Bild från imorse när jag skulle ta in Enter
hästgos på högsta nivå, Fröken & Enter, två riktigt tajta pollar!


sry..

Skäms så in i bomben för all denna dåliga uppdatering, försöker bättre mig men det krävs ju lite energi också.. vilket jag inte alltid.. menmen :/


snart...

Jag ska snart cykla till min syster som ska fixa till mig så gott det går till avslutningen, hon är så snäll :)
Om fyra timmar har jag sommarlov, gu vad härligt! :)
Hör av mig sen,
Kram

imorgon gäller det

Imorgon går jag ut 9:an vilket betyder att jag är klar med grundskolan. Känns bra att ha tagit sig hela vägen hit, men samtidigt vill jag inte sluta. Jag vill gärna ha sommarlov, men sen vill jag nästan komma tillbaka till denna skolan då jag verkligen har trivts bra! Men livet går vidare och jag är även väldigt taggat att börja på gymnasiet :)

idag fick vi även våra klasströjor, lite sent men bättre sent än aldrig ;)

Nu ska jag nog taa och fixa lite inför avslutningen imorgon. Jag sticker till syrran vid 8.30, hon har lovat att hjälpa mig med både hår och smink så det ser jag fram emot :) Hon brukar ifta hjälpa mig och måste säga att hon är riktigt duktig på det! :)


14.26

Haft fotbollsturnering idag, gick väl sådär för mitt lag :P Kom hem för en stund sen, har hunnit äta lite och ska snart åka ut till stallet.
kan inte avgöra hur Sigge känns just nu. Ena sekunden känns han hur fin som helst och nästa varv känns han nästan halt och inte alls med i bakdelen. Hm... Men han ser inte halt ut eller något så tror bara att han är stel, men det känns ändå konstigt. På söndag har jag träning för Camilla så får se vad hon tycker. På tisdag åker jag till Kroatien och är borta en vecka, vill inte åka ifrån min älskling!!
Nej nu ska jag nog dra på mig ridkläderna :)
Kram

just nu



Ska glida ner till skolan snart och ha avslutningsmiddag med alla 9:or :)


Shopping!

Slutade klockan kvart i tolv, så när mamma slutade åkte vi till Hööks.
Skulle först bara köpa en flughuva, men när man är med mamma eller pappa brukar nått annat alltid på något sätt glida med i påsen hem! Så köpte en flyweil man kan ha utan grimma med nät för öronen också! :D
Vill verkligen inte att Enter ska behöva gå med en grimma när han går ute dygnet runt, så är skit glad att jag har flera saker jag kan byta mellan nu.



Flughuvan :)


Flyweil saken :)


ARG!!!

Förslåt för dålig uppdatering, men har verkligen inte hunnit. Har haft saker att göra hela tiden, men det har varit roligt :) Bland annat har jag varit på Strömsholm fredag och lördag, kan berätta mer någon annan dag.

Just nu är jag riktigt arg! Det har verkligen varit en jättebra helg oh en superbra dag! Men så skulle jag prova kläderna som jag ska ha imorgon på avslutningsmiddagen och det ser inte okej ut. Jag blir helt frustrerad när jag inte hittar något. Frågde mamma vad hon tyckte men vi har då inte samma smak så den planen rök. Har ingen lust alls att gå på middagen imorgon, känns som om jag ändå inte kommer hitta något att ha på mig. ne nu blev jag riktigt sur!

Hoppas ni har det bra iaf. Men får tänka på dagen och resten av helgen så blir jag väl glad ;)


Flughuva!

Nu när hästarna går ute på bete brukar Enter alltid få ha en flughuva på sig. Älskar verkligen min flughuva, nät över ögonen och öronen, sen är det ett hål för pannluggen!
Det enda med den är att Enter fick gigantiska skav under ganascherna men då tog jag hem den och sydde på en bit resår där man spänner och då blev den perfekt!


Detta är den jag har nu, blå med cremé färgat nät.

Och nu tänkte jag köpa en ny, alltid bra att ha två av samma sak har jag märkt!
Men den finns inte kvar i den blåa färgen :( Nu finns den bara i vit..


Den nya, samma, fast annan färg.

Vilken färg tycker ni va snyggast, blå eller vit?  

Kommer endå köpa den "nya" men jag vet att den kommer bli skitig direkt!
Denna flughuva finns på Hööks för 129:-

Kör ni med flughuvor/flyweils under sommaren eller låter ni dom gå utan?



Bett!

Gjorde iordning fyra träns med bett idag så det går snabbt att byta bett när jag ska rida.
Dessa bett rider jag Enter på:


Tredelat kopparbett med lösa ringar


Tredelat nickelbett med lösa ringar


Tredelat gummibett med lösa ringar

Tredelat eggbett med fasta ringar


Han går bäst på eggbettet, men det är inte så stor skillnad, det enda är att han blir mer fokuserad på uppgifterna han får, därför rider jag nästan alltid med eggbettet när jag rider dressyr eller lektion.
Jag rider med fyra olika för att få någon slags variation med betten, jag tror att om en häst går med samma bett en lång tid blir den nog ganska stum i munnen och sen är det väll lite kul för hästen med variation? :D

Vilka/vilket bett rider ni era hästar på?



Hektisk vecka!

Kände att idag va en riktig slappdag!
Har haft fullt upp hela vecka, började med klassresan måndag-onsdag, skit roligt att spendera så mycket tid med klassen. Mellan torsdag och lördag bodde jag ute i stallet och kollade till alla hästarna, åkte även till Strömsholm tävlingarna både fredag och lördag. Hängde där hela dagarna och blev lite extra bränd som om det inte räkte från klassresan.

Så idag spenderades dagen i stallet och det blev en riktig städdag! Tömde hela skåpet och skrubbade hela insidan, la undan alla vintersaker jag hade där inne såsom reflexer, smörjde allt läder som jag har, städade vid mina täcken och la alla dom snyggt på hyllan och la in alla schabrak/vojlockar i mitt tävlingsskåp! (extra jag har för att jag har för mycke täcken)

När allt var snyggt och prydligt longerade jag Enter. Lät han endast gå i skritt och trav idag eftersom han endå inte lyssnar när man galopp longerar. Tränade att han skulle lyssna endast på rösten vid ökningar/saktningar och halter. Kändes kanoners!




forever and almost always

Blir ett snabt och kort inlägg, är jättetrött så ska nog ta och gå och lägga mig innn jag somna framför datan. Idag har fick Sigge nya skor så skrittade ut en liten sväng bara för att han skulle få röra på sig. Travadenågra steg för att kolla om han fortfarande var halt, dock var han inte helt bra i bakdelen, men det kan vara för att han är stel.

Imorgon ska jag upp tidigt och dra till stallet. Vid 13 ska jag och min syster på handledarkurs för bil-körkort :) efter det ska jag ut och träffa massor med vänner som nog hela kvällen kommer spenderas med. Så det kommer nog inte bli så mycket uppdatering imorgon :/


RSS 2.0