Taggad till tävling!!!

Tillbringade flera timmar av dagen i stallet och fixade inför imorgon. Började med att mocka och göra iordning maten, därefter putsade jag alla saker, tillsammans med Camilla och Annelie vars hästar också ska tävlas, vi är ett gäng som åker iväg imorgon från stallet, himlans trevligt tycker jag! När sadel + sadelgjord, träns + martingal och stövlar var rena packade jag ihop lite saker som ska med. Efter det var det Sigges tur! Efter en timme såg han skaplig ut och jag nöjde mig. Efter en hel del pyssel med honom gick vi en promenad för att han skulle få röra sig lite innan han ställdes in i boxer för natten, ren och fin.
 
Hela dagen har jag varit grymt nervös, har knappt kunnat äta, hur nervös kommer jag inte vara imorgon då? Johanna är snäll och hjälper till att köra Sigge och vi åker dit tillsammans med Annelie, Camilla och hennes häst. Annelie och jag går banan tillsammans, vilket känns jätteskönt. Därefter är det bara att hoppa upp på Sigge och börja värma upp. Nästan bättre att det blir lite stressigt för då har jag inte riktigt tid att oroa mig för saker och bli ännu mer nervös. Men det ska verkligen bli sjukt roligt!!
 
Klockan ringer 5 imorgon så dags för mig att sova lite. Bjuder på bilder från dagen:
 
Fick mig några rejäla pussar, han har verklige blivit social och mysig den senaste tiden:
 
 

If I could only hold you now

Natten till idag, mellan söndag och måndag, har Sigge fått sova inne, för att ladda inför tävlingen på onsdag. Så när jag kom till stallet började jag med att mocka och sedan fixa maten. Efter det tog jag in Sigge som fick bli longerad i ca 25 minuter med promenad längs vägen både före och efter. Han trampade på rätt bra tycker jag och lyssnade både framåt och bakåt, så det kändes bra. Därefter blev det lite pysse med Sigge, var så skönt att borsta av alla lera på benen för en gångs skull.
 
Har inte så mycket att skriva om, det är supermycket i skolan så drunkar i plugg och i stallet har fokus legat på tävlingen. Imorgon får Sigge vila, då ska allt packas och putsas, Sigge ska få sig en rejäl omgång så han blir fin till onsdagens tävling. Det jag nog mest ser fram emot är att få tävla mot Annelie, hon som annars tävlar höga klasser men nu ska rida en annan häst, spännade att se hur det går. Fast jag och Sigge ska äga ut alla, så akta er ;)
 
För exakt ett år sen, på onsdag, stod jag och Sigge som vinnare i en av klasserna. Vi ska dit och försvara segern!
 

Fredag!

Mycket plugg i skolan, fick sitta kvar en liten stund för att göra klart biologin som skulle in. Efter skolan blev det stallet och en uteritt stod på schemat. Sigge kändes lite seg, men red till rakbanan och där brukar han aldriv vara särskilt framåt utan snarare väldigt tillbakadragen. Red inte så länge. Imorgon är det hoppträning som gäller, det ska verkligen bli kul och hoppas på en sista bra känsla inför tävlingen, han har varit så fin de senaste gångerna och dessutom varit riktigt fin de senaste dagarna på paddocken. Startlistorna till tävlingen har kommit nu, det såg väl helt okej ut. Kul ska det bli i alla fall! Sigge ska få sova inne tre nätter innan tävlingen, det kan han behöva.
 
 

Vill bara vara med dig, ingen annanstans

 
Åkte till skolan innan matten började imorse för att plugga lite. Skoldagen slutade vid 14 och då blev det mera skolarbete. Blev en paus med mat på stan för att sedan återkomma till skolan för ännu mer plugg. Vid 18 var det vip-kväll för de som har kommit in på skolan, så hjälpte till där. Väl hemma vid 20.30 startades datorn direkt för att försöka få klart lite skolarbeten. Nu har klockan passerat 23 och jag är helt slut. Dags att dejta kudden för att orka upp till ett nationella prov, engelsk debatt och två inlämningar imorgon. Dessutom ska väl en del annat skolarbete försöka göras och hästen ska motionera. Välkommen fredag och helg! På lördag blir det hoppträning, sista innan tävlingen.
 
 
 

Du, bara du!

Det finns en person i mitt liv, som jag aldrig någonsin vill förlora. Denna person finns alltid där för mig, får mig alltid att se saker positivt och får mig alltid att le oavsett hur en situation ser ut. Denna person har lärt mig att ta vara på livet, se vad som är viktigt och framförallt, lärt mig vad älska innebär. Denna person stöttar mig i alla lägen och är någon som jag alltid kan gå till, som jag kan prata om allt med.
 
Utan dig är jag inget och är så glad att jag har dig! Du finns i mitt hjärta, du gör mig hel. Jag lovar att jag alltid kommer finnas här för dig, precis som att du finns för mig, jag ska göra allt jag kan för att du ska må bra för jag mår som bäst när du ler!  Du är mer än en vän, mer än min bästa vän, du är den jag alltid vill vara med, oavsett vad! Jag älskar dig<3
 
 
Jag kan inte ens gå, utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå, när du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag, utan dina andetag
 
 

22 april 2013

Idag hade jag ingen som helst idé på vad jag skulle göra med Sigge, visste bara att jag skulle göra någonting. När jag kom ut till stallet så låg det tre olika bomövningar upplagda på paddocken och Annelie gick igenom dem så det fick bli dagens aktivitet!
 
 
Hade inga som helst förväntingar på att Sigge skulle ha någon bra form eller gå särskilt bra. Började värma upp och han kändes som vanligt, lunkade på lite med huvudet uppe i vädret. I galoppen gjorde jag en övning som jag har fått träna lite på under hoppträningarna hemma, att göra en volt och sedan öka ut ur den. I lördags gick det inge vidare men idag gick det mycket bättre, han höll igång och ökade bra tyckte jag. Självklart så var det inte perfekt, men får ta ett steg i taget känner jag, kan lägga på mer saker under träningarna och kanske var lite noggrannare då jag kan få tips och hjälp hur jag ska göra. Då kom han igång rätt bra tyckte.
 
 
Sedan gick jag över till att galoppera över två bommar som låg på en linje med 17 meter mellan, normalt 5 galoppsprång. Inga som helst problem, försökte tänka på en del saker som jag fått i läxa och det hjälpte faktiskt! Varierade mellan att länga och rida på 4 galoppsprång och korta för att rida på 6 galoppsprång. Jösses vad fin han var vissa gånger och vad han lossnade. Kunde verkligen få ihop honom och formen var inte så dålig den heller måste jag säga. Så bra som han gick idag har han inte gått på ett tag, när jag har ridit helt själv utan tränare vill säga. Så jag är supernöjd över honom och gissa vem som har ont i benen nu...
 
GRYMT TAGGAD TILL TÄVLINGEN 1 MAJ!!!
 
 

Gårdagen

Igår ringde min väckarklocka 05.00 och klockan 6 var jag i stallet. Då lastade vi Annelies hästar och begav oss till Sundbyholm för hopptävling. Tävlingen gick bra och hästarna hoppade fint! Malin Baryard-Johnsson var också med, det var faktiskt en rätt häftig känsla att stå på framhoppningen och sedan hoppar hon bara någon meter ifrån en, otroligt fina hästar hon har! Så det var lite roligt. Ungefär klockan 17 var jag tillbaka till stallet och då stod Sigge på listan.
 
 
Igår blev det konditionsträning för Sigges del (och även för mig). Red till travbanan och körde intervaller. Red inte speciellt många varv utan red fort istället. Jösses vad fin han var. Tränade på att dra på ordentligt för att sedan snabbt kunna fånga upp, svänga snävt och sedan öka fort igen. Nyttig övning, men Sigge har verkligen blivit mycket finare sedan vi började träna på det. Han var så fin min lilla häst och tror konditionen är bättre än jag tror.
 
Tänkte att jag skulle visa lite hur travbanan ser ut, det är ju bara en träningsbana i och för sig.
 
På bilderna ovan ser ni hur en kortsida på travbanan ser ut.
 
Här nedan ser ni långsidan efter korsidan på de övre bilderna:
Den andra "långsidan" inte rak som denna, utan slingrar sig en del. Så det händer lite när man rider där, en del svängar, en liten backe och så, skönt när det inte bara går helt "runt runt" tycker jag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Slutet på veckan

Det är när man inte ridit på flera veckor som man uppskattar ynkaste lilla ridning som mest. Att bara skritta ut är helt plötsligt roligt igen och då ska vi inte prata om hur kul det är att få galoppera. 
 
Torsdag 18/4
Blev paddocken i torsdags, blåste ju nästan storm ute så kände inte för att rida ut själv. Valde att rida honom på pelhamstången eftersom jag ville ha sten kontroll över honom om han skulle flyga i luften på grund av blåsten. Men såklart så slutade det blåsa när jag väl skulle till att sitta upp, Suck. Jag vill ju inte rida på det bettet för ofta då det är rätt skarpt, men han är allt fin på det. 
 
Red bara kravlöst runt i skritt och trav. Gjorde lite avsaktningar och halter. Tänkte inte mycket på formen eller nått utan nu ska vi bara komma igång. Avslutade med att galoppera 1,5 varv i båda varven. Snacka om att det var roligt med galoppen igen. Efter det skrittade vi av och begav oss in igen.
 
Fredag 19/4
Red ut med Cissi igår. Vi visste inte riktigt vart vi skulle rida men till slut hamnade vi på det ställe som Enter är mest drygast på. En grusväg som går från Brunnby gård ut mellan massa fält och sen runt tillbaka till Brunnby vägen så man kommer ut på den längre upp. Grejen är att man rider rätt nära E18 och Enter blir så sjukt taggad av det. Det går bra fram till att grusvägen svänger första gången men sen blir han jätte taggad. Går att kontrollera men han blir jobbig. 
 
Började med att trava honom men sen blev han alldeles för taggad och gick över i galopp. Han blev sen jätte på eftersom Toppen plaskade igenom vattenpölarna bredvid honom så då blev han tvungen att börja byta galopp och studsa. Vi avslutade med att rida genom skogen hem och fick hoppa lite vattenfyllda diken. 
 
Lördag 20/4
Idag blev det paddocken igen. Började med att skritta igång ute och sen jogga igång på paddocken. Hade lagt ut en bom på medellinjen så jag kunde rida på en åttvolt över den. Han kollade knappt på bommen. Nått har hänt med honom, han är inte rädd för vatten, bommar eller tunnorna. Hoppas det håller i sig bara. 

Blev mer galopp idag. Galopperade ett tag på en åtta över bommen vilket han tyckte var jätte kul. Hade honom i en samlad galopp runt och ungefär tre galoppsprång innan bommen körde han upp huvudet i luften och drog på den. Nästan varje gång försökte han dra över den, galningen. Blev lite svettig men inte mycket idag. Imorgon funderar jag på att ge mig ut på grusvägen som vi red på i fredags fast själv. 
 
 
Älskar att vi är på gång igen, så grymt kul. 
 

I said I love you and I swear I still do

Eftermiddagen har bland annat spenderats tilllsammans med matteboken, annars har jag bara tagit det lugnt framför datorn och försökt sysselsätta min syster, haha. Nu ska jag fortsätta plugga lite innan middag och lördagsmys med familjen. Det blir en tidig kväll för min del, imorgon ska jag nämligen vara i stallet kl 6 på morgonen för att åka med Annelie på tävling, sova i bilen eller vad? Blir nog kvar på tävlingen ett bra tag och efter det ska jag rida Sigge. Har jag någon ork kvar efter det så står akolarbete på schemat som vanligt.
 
Förresten så måste jag fråga, är det någon av er som läser Havrepappans blogg? Läste nyss de senaste kapitlerna ur hans så kallade bok. Känner igen en del saker som jag kopplar till mig själv medan andra delar inte riktigt stämmer in på mig, men så roligt att läsa ur en icke-hästmänniskas perspektiv på hästtjejer. Det ligger nog en hel del sanning i det han skriver om och det skrämmer mig faktiskt lite. Är det så hemskt att leva med en hästtjej, egentligen? Visst, det står även om positiva saker med en hästtjej men de negativa... jösses, det skrämmer mig.
 

Hoppträning 20 april 2013

Strålande sol ute, varmt och skönt! Åkte till stallet när strax innan 10, fixade Sigge och allt som ska göras innan ridning.
 
Började värma upp Sigge, kändes som vanligt. Annelie kom ut och jag fick börja med en övning som gick ut på att göra varsin volt runt tre olika hinder och sedan öka ut ur volten. Jag har fått göra denna övning tidigare också, men det var ett tag sedan sist. Låter så lätt egentligen, men det gick inte det minsta bra. Jag red inte ordentligt vilket resulterade i att han inte alltid höll igång varvet runt, min sits har jag massor att jobba med då jag alltid drar upp skänklarna när jag ska driva. Så den övningen gick inte så bra tycker jag, men värt att fortsätta träna på det då det är en nyttig övning. Alltså började inte passet superbra.
 
Vi började hoppa fram och det gick väl helt okej, han kunde varit mer framåt och jag red inte så bra, men det funkade. Kändes som om jag inte fick fram honom och inte hade någon energi att samla upp, vilket gjorde det svårare. Hoppade en evighetsbana något varv vilket inte var det snyggaste gjort enligt mig.Fick träna mycket på att rätt antal galoppsprång, kunna både öka och minska antalet på samtliga linjer. Tja... kan ju inte påstå att ridpasset började super och jag var inte den mest positiva människan heller.
 
Inte den bästa bilden men så här stod hinderna
 
Höjde sedan hela banan och då kom Sigge verkligen igång, det är en helt annan häst när man höjer hinderna. Kom lite nära in på en linje men han var ritkigt snabb och hoppade upp sig bra, han var superfin! Han hoppade jättefint hela banan, sen att jag inte var helt bestämd med vägen var en annan sak. Jag red inte ut ordentligt efter ett hinder så då var det bara att göra om och göra rätt, bra med en tränare som liksom inte ger sig. Sista rundan låg två av fyra hinder på 1.10 m och det kändes jättebra. Trots en rätt dålig start där jag tyckte att ingenting gick eller kändes bra så fick vi ett väldigt bra avslut!
 
Bilden tagen innan träningen, under framskrittningen.
 
Efter det fick Sigge stå ute och äta sin kraft i solen medan jag, mamma och min syster fikade lite. Jag och Sigge delade på en macka, skogaholmslimpan går verkligen hem hos honom! Sedan släppte jag ut Sigge och lunchfodrade, han får gå utan täcke en stund idag så sätter Johanna på det sen, skönt i detta väder!
 
 
 

Helgplaner

Imorgon ringer klockan vid 9, ska vara i stallet vid 10 tänkte jag för att fixa iordning Sigge inför hoppträning. Ska bli väldigt roligt faktiskt och spännande att se hur det går. Känner att jag måste verkligen få hjälp med formen, tips på hur jag kan gå vidare, så det ser jag fram emot!
 
Resten av dagen är ännu oplanerad, men troligen blir det att plugga en hel del, tänkte kanske försöka få in lite övningskörning också! På söndag åker jag på tävling för att hjälpa till och självklart ska Sigge motioneras också.
 
 

You can't be "just friends" with someone you're madly in love with

 
Dagen har bestått av en hel del plugg, en träff med Fahrim och därefter god middag med familjen. Nu är det dags för tv-kväll, slappna av och försöka släppa resten av livet för en liten stund, måste ta en paus och försöka andas. See you later! Trevlig kväll allihopa!
 

Dressyr

Även idag blåste det en del när jag var ute i stallet så fick hoppa över travbanan även idag. Istället fick det bli ett pass på paddocken där vi tränade på galoppombyten, förvänd galopp, temopväxlingar, öppnor, slutor och volter. Lite gott och blandat med andra ord. Då jag tycker det känns som om jag har tappat allt vad gäller dressyr de senaste två veckorna, så förväntade jag mig inte att det skulle gå så bra idag. Hade hela tiden i huvudet att hitta på något nytt för att aktivera och sysselsätta Sigge. Han kom igång av temopväxlingarna men kräver att hela tiden bli aktiverad för att jobba, inte det minsta gratis här inte. Av den anledningen blev det så mycket olika saker, han kom loss rätt bra och jag är nöjd över det med tanke på hur det har gått tidigare dagar för mig.
 
 
Efter ridningen fick Sigge äta sitt kraftfoder innan jag släppte ut honom och kvällsfodrade lösdriften. Får se hur det blir imorgon. Ska jag rida så ska jag ut i skogen då det är hoppträning på lördag. Får se hur det blir, ska även träffa Fahrim en stund efter skolan.
 
 
 

Vad vore jag utan dina andetag

Idag var ett pass på travbanan inplanerad för Sigge och mig, för att träna kondition. Däremot så har det blåst massor här idag, så att rida igenom skogen där träden vajade rejält för att sedan komma ut på en helt öppen plats kändes inte som en så bra och rolig idé. Jag var absolut intepå humör för paddocken, så det fick bli ridning fram och tillbaka på vägen vid stallet istället.
 
Red på en ganska kort sträcka, då underlaget var bäst där. Till en början hade jag ingen fantasi allt, Sigge gick med huvudet upp i vädret och verkade inte riktigt vara på arbetshumör. Började att jobba med min egen sits, tänkte på det som Annelie har tjatat på med om, försökte att tänka på genom hela ridpasset. Under tiden jag red kom jag på olika övningar, blev mestadels temopväxlingar, avsaktningar och igångsättningar. Sigge blev faktiskt väldigt mjuk av det och kom loss rätt bra. Det märktes verkligen att han har blivit mycket starkare under vintern. Idag gjorde tränade vi bland annat galopp - halt - galopp och han gjorde det hur bra som helst, max ett skrittsteg emellan tog han. Fick honom att gå väldigt samlat dessutom, kunde varit bättre men en bit vägen tycker jag allt! Han var riktigt fin och är det bättre väder imorgon så får det bli travbanan då!
 
 
 
 

Händelserik praktikdag

 
Ännu en dag förbi. Enter fick vila idag och var bara ute med mamma en snabbis och fixade allt till honom. Trist väder så pallade inte rida för det blir ju endå bara en kvarts ridning ungefär när jag rider på paddocken som jag skulle gjort. 
 
Blev tvungen att stanna kvar ett tag på praktiken då en häst hade början till kolik. Fick gå med den ett tag innan jag blev avbytt och kunde åka hem. Hoppas allt gick bra, återstår att se imorgon. 
 
En annan sak som hände på praktiken idag var att några idioter hade slängt in sten genom ett fönster in till en häst. Så glaset var helt sönder, glas i halva boxen och stenar låg inne i spånet. Varför kan man aldrig låta andras saker vara ifred? Nu måste hela boxen mockas ur och hästen blev tvungen att byta box. 
 

I've felt this emptiness before

Tar en kort paus från pluggandet. Inget stall för min del idag då jag måste få undan lite skolarbete och dessutom har prov imorgon. Imorgon blir det eventuellt travbanan och konditionsträning för Sigges del och i helgen blir det hoppträning.
 
Jag har inget vettigt att skriva så bjuder på två bilder från i söndags, där ni kan se vad jag och Sigge fick hoppa på träningen.
 

15 april

 
Idag travade jag på min häst igen för första gången på tre veckor. Även fast det började regna när jag skulle sitta upp så gjorde det inget för det var så kul att få trava honom igen. Red bara i 15 minuter men då travade jag i kanske någon minut i varje varv och sen var det bara skritt resten.
 
Han är verkligen helt orädd för vattenpölen som blir på paddocken i mitten och kan enkelt trava igenom den. Han brukar vara livrädd för den där pölen och han kan absolut inte gå igenom den utan skänkel av mig. Nått har hänt under vintern. Inte mig nått emot, skönt om han kan vara lite mer säkrare och orädd. 
 
 
Imorgon ska jag trava igen, kul. Hoppas allt rullar på nu! 
 

14 april

 
Återigen en söndag har passerat. Känns som veckorna går jätte snabbt just nu och sommarlovet nalkas typ. När jag gjort klart min praktik har jag räknat ut att jag har 26 skoldagar kvar till sommarlovet. Gud, detta kommer gå fort. 
 
Vi hade tydligen fått skäll för att vi red där vi red igår. Tydligen hade våra hästar efterlämnat sig stora hål i grusvägen och hela vägen var också tydligen förstörd. Alltså whuuut. Visst blev det hovavtryck på vägen men det lät som vi hade skapat största avgrundshål typ. Så nu ska vi inte rida på den vägen längre för att undvika att den där bonden blir arg på oss. 
 
Idag red jag ut med Cissi i 50 minuter. Blev bara skritt idag också och Enter skötte sig jätte bra, skrittade mycket mer avslappnat och lyfte inte sådär på bakbenen som han gjorde igår. Imorgon ska jag nog trava lite tror jag. Så sugen på att komma igång igen. Igångsättningar suger. Ska dem göras ordentligt ska dem vara lika långa som själva vilan, för Enter alltså 3 veckor. På tisdag har han rört på sig varje dag i en vecka så vi är på gång. 
 
Söndagsrutiner. Packa höpåsar för fem dagar.

Ännu en fin häst!

Idag fick jag faktist rida en häst till. Efter träningen med Sigge fick jag frågan om jag ville prova att rida en av Annelies hästar. En sådan chans tackar jag absolut inte nej till! Jag fixade klart i stallet och med Sigge och gick sedan ut till paddocken igen. Fick hoppa upp på hennes jättestora häst och red lite. Snacka om skillnad jämfört med Sigge. Skutt, som han kallas, är betydligt känsligare och mer välriden. Maffigt att sitta på en så duktig häst! Kom på mig själv flera gånger att ge lite för mycket och stora hjälper, men fick tänka mycket på det. Annelie sa vad jag skulle göra och ibland fick vi till det. Vet inte riktigt hur det såg ut men för mig, med mina kunskaper så är jag nöjd och tyckte det kändes bra, speciellt med tanke på att det var första gången.
 
Ja ni kan ju tänke er hur mycket jag pratade i bilen på väg hem sen, efter att ha fått rida Annelies superfina häst och haft ett otorligt bra pass med Sigge och var helt lyrisk. Hade gärna velat haft det på film. Till nästa träning ska jag nog försöka få med någon som kan filma/ta kort.
 
Efter att ha spenderat många, välbehövliga, timmar i stallet ska jag nu ta tag i biologin som ligger över mig, om jag någon gång kan släppa dagens båda roliga, lärofyllda och underbara ridpass.
 
 

Sigge imponerade idag!

Idag blev det äntligen hoppträning, som jag har längtat! Den senaste veckan har det inte alls gått bra i dressyren för mig och Sigge, jag har tryckt ner på mig själv och kändes som om vi nästan var tillbaka på ruta ett igen. Så idag bad jag Annelie rida honom först, dels för att jag ville att någon annan skulle känna på honom om det var något annat och dels för att rida loss honom då jag tror att han mest har varit väldigt stel. Jag började skritta fram och travade några varv, tyckte att han kändes lika seg och omotiverad som resten av veckan. Så Annelie fick hoppa upp, efter några steg gick han i form och var redan fin. Haha tecken på att det hänger på ryttaren! Hon red loss honom ordentligt och la märke till saker som aldrig skulle ha kommit på själv så det var bra. Hon tyckte att han kändes mycket finare än för ett halvår sedan när hon red honom sist vilket kändes kul att höra. Han fick jobba på ordentligt och var riktigt fin måste jag säga!
 
Sedan fick jag hoppa upp och med Annelies hjälp jobba vidare. Det var en helt annan häst än den jag hade skrittat igång! Han tramapde på, var aktiv och så otroligt mjuk, med på ett helt annat sätt. Fick känna några saker som vi nu ska jobba vidare med, alltid roligt att ha något specifikt att jobba med tycker jag. Så fin som han var då var det länge sen han var. LYCKA!
 
 
Han fick pusta ut en liten stund och sedan började vi hoppa. Vi fick hoppa en serie med först en studs med två hinder, sedan ett galoppsprång till en oxer. Sigge hoppade som en Gud! Oxern låg till slut på 1.10 m och han hoppade den utan minta lilla ansträning. Vi hoppade nästan en precis likadan serie i höstas och då fick han verkligen ta i för att komma över den höjden. Nu var det lätt som en plätt tyckte Sigge. Han har då allt blivit lite spänstigare min gamla gubbe!
 
Avslutade med att hoppa några språng på ett björkhinder som kom rätt snabbt efter svängen. Hoppa det hindret också på 1.10 och jösses vad bra han hoppade. Är så stolt över honom efter idag, vilken skillnad det har blivit sedan jag började träna ordentligt. Måste säga att jag faktiskt är imponerad över honom i dressyren också, trodde inte han skulle vara så fin :') Älskade häst!<3
 
 
 

13 april

 
Idag red jag min fina häst igen för första gången på snart tre veckor. Super kul även om det bara blev skritt. Red ut tillsammans med Cissi och Lena i duggregnet. Hela morgonen fram till strax efter lunch så kom det snöblandat regn här så var inte direkt taggad på att rida men jag bet i det sura äpplet och red ändå. 
 
Vi hade tänkt att rida ner bakom Klinta IP på en lite kortare runda men sen när vi väl var där nere så fortsatte vi på en grusväg och försökte hitta nya vägar. Lena är verkligen expert på att hitta nya så hon var verkligen lyrisk över att vi visade henne denna väg. Enter var på hugget och trampade på jätte mycket. Han klev på väldigt mycket med bakbenen men tror det bara var för att han var lite spänd över att vara ute nu när han stått så länge. 
 
Vi var ute i en timme och det var hur kul som helst att rida igen även om det bara blev skritt. Imorgon ska jag rida igen och rider då med Cissi igen. Kanske blir lite trav imorgon, vi får se hur han känns. Hatar igångsättningar, helst av allt vill man ju bara starta upp där man var förut. Speciellt nu när man kan rida på paddocken. 
 
 

Regnigt ridpass i vattenpölar

Blev tyvärr ingen hoppträning idag då det var jättemycket vatten i paddocken efter allt regn. Så vi sköt fram det till imorgon istället och hoppas på att det har torkat upp tills dess. Istället gav jag mig ut i regnet och bort till travbanan. Sigge var positiv och trampade på. Väl på travbanan var han väldigt framåt men lyssnade så fort jag tog tillbaka honom. På vissa ställen var det väldiigt mycket vatten så blev vattenträning idag. På två av tre ställen var det inte så jättedjupt så där galopperade jag igenom för att han skulle få jobba lite extra. Däremot var det rätt djupt och lång sträcka på det tredje stället, så där tog vi det lite lugnare. Red inte så länge om det blir hoppträning imorgon, men han kändes fin, så jag är nöjd.
 
 
Väl tillbaka till stallet kom ett blött ekipage. Sigge fick äta lite mat och torka lite medan jag fixade i stallet innan han fick gå ut i hagen igen, lilla plutten. Kan kännas lite konstigt att släppa ut honom igen när det regnar men jag vet att han innerst inne mår bäst av att vara ute och han har tillgång att gå in under tak om han vill.
 
 
 

San Quentin 12 april

 
Halv åtta satt jag på häst ryggen imorse. Fick helt själv välja vilken häst jag skulle rida och efter lite övertygande från Anna så tog jag San Quentin eller Fläcken som han kallas. Skulle tippa på att han är en liten storhäst precis över ponnymåttet men samtidigt så suger jag på det där med mätning och kategorier. 
 
Började med att skritta fram samt jogga igång i trav och galopp. Han testade lite i galoppfattningarna och blev lite tjurig, kröp ihop och "hotade" med att sparka bakut. Men galopp blev det iallafall och han hade verkligen trevliga gångarter. Stora för att vara så liten så det kändes som att sitta på en storhäst. Han var verkligen lätt i sidorna, en riktig gummiboll som hade hur lätt som helst för skänkelvikningar. 
 
Även fast jag bara red 40 minuter så blev jag svettig. Märks att jag inte ridit på länge eftersom jag inte red särskilt jätte hårt heller men endå blev ansträngd. 
 
På slutet blev han verkligen fin och trevlig. Avslutade med att skritta av lite utomhus. 
 
 
Det gick faktiskt hyffsat okej så tror inte att jag behöver skämmas över att både Lena och Roland såg när jag red, haha.. 
 

Välkommen helg!

Äntligen är denna skolvecka över! Nu är det bara si sådär 8 veckor kvar eller något med minst lika mycket att göra, helvetesveckor... Sen är det sommarlov!
 
Nu ska jag äta lite och byta om innan mamma kommer hem från jobbet och jag kan ta mig ut till stallet. Troligen kommer jag övningsköra ut, precis som jag har gjort de senaste gångerna. Körde även till skolan imorse, stolt i morgontrafik! Känns lite trist att jag inte åkte till stallet igår när det var fint väder utan får istället dagens kalla och gråa väder. Men det är inte mycket att göra åt, imorgon ska jag hoppträna och eventuellt åker jag till Skästa nästa vecka också, så jag får någon ordning på Sigge innan tävlingen. Börjar känna mig lite stressad över det nu då han inte är i den bästa formen. 
 
Vi hörs sen! Ha det bra allihopa! :)
Haha hittade en gammal bild från 2006 från när jag red på ridskola. Bilden är från ett ridläger jag var på, det var sista dagen och vi skulle ha hopptävling. Det där var min favorithäst då, Målina, saknar henne faktiskt lite, men nu har hon gått i pension. Inte var man särskilt stor då inte, Målina var/är en c- eller d-ponny, kommer inte riktigt ihåg. 
 

11 april

 
Bloggen ekar tomt från mig denna vecka, det är skit kul på Rocklunda men jag är ju rätt död på kvällarna efter en heldag på Rocklunda och sen ut till Enter. Till nästa vecka ska jag försöka göra några tidsinställda inlägg så det inte blir helt tomt. 
 
Idag longerade jag Enter lite, tio minuter max i alla gångarterna. Inget arbete utan bara i grimman och syftet var bara att han skulle springa av sig lite. Avslutade med att lägga upp tre tunnor på rad som är kanske max 50 centimeter höga. Som jag tänkte träna att Enter skulle gå över utan att bli nervös. Det fanns inget att träna på. Gick med honom mot dem, började själv jogga mot dem och han bara hakade på och hoppade dem som inget. Förut har han vägrat gå över dem där även om jag går med honom. Kunde till och med ha honom på en volt i trav och han hoppade över dem. Duktig häst! 
 
När jag kom ut till stallet så låg det två vhs-band utanför min box. Enters gamla ägare hade varit förbi med två filmer på Enter när han tävlar. En från Jägersro och en från Täby. Den från Täby vet jag att han vinner. Gud va kul. Alltid velat se någon film från när han gått ett lopp. Om vår gamla vhs-spelare funkar ska jag kolla på dem ikväll. 
 
 
Enter idag.
Imorgon börjar jag 07.15. Ska rida tillsammans med Lena. Har inte ridit på snart tre veckor och det första jag ska göra är att rida tillsammans med Lena. Hoppas jag inte suger allt för mycket. 
 

I don't know how to be something you miss

 
Kunde haft en roligare kväll. Taggar inför hoppträningen på lördag som blir min motivation just nu.
 

And tonight, I'll fall asleep with you in my heart

Idag skulle jag egentligen ha hopptränat, men det blev framflyttat till lördag. Jag har sjukt mycket i skolan så idag får jag nog tyvärr stanna hemma från stallet och i stället borra ner mitt huvud i en engelskatext som ska in imorgon och sedan tillbringa resten av kvällen tillsammans med min mattebok inför provet imorgon. Det är fint väder och även om de senaste passen inte har gått så bra för Sigge och mig så skulle jag så gärna vilja åka till stallet för att krama om Sigge, skulle så väl behöva det nu när tankarna går åt alla möjliga håll. Men det är bäst att fortsätta plugga så jag blir klar någon gång.
 
 
Drömmer mig bort till Qatar...
 

Bilder från 6 april

 
Den 6 april 2013 fyllde även min finaste häst 21 år. Kan inte fatta att tiden går så fort, nyss var han 16 när jag köpte honom liksom. Men han är pigg och glad så det känns bra!
 

Efterlängtad ridbar paddock

Äntligen är paddocken ridbar, all snö är borta och när solen har legat på några timmar så är paddocken mjuk och fin. Så idag blev det premiärtur för i år! Hade tänkt att ut och lulla i skogen precis som igår, eftersom Sigge stått i 9 dagar. Men om tre veckor är det tävling igen och lagt upp lite träning med Annelie så idag fick det bli paddocken. Det stod två hinder uppställda med 3-4 galoppsprång mellan, så tog några språng med Annelies hjälp. Hinderna låg bara på 50 cm och det blev inte så många språng, men kände att det räckte.
 
Fick tänka på att komma in rätt då det blev en rätt snäv sväng in då det inte går att rida längst ut i kanterna än. Så fick planera vägen och hålla emot på ytter. Skulle rida på fyra galoppsprång så fick hålla ihop lite för att få fyra jämna. Trots allt jag och Sigge har jobbat med under vintern och att vi ändå har hoppat mer än vi någonsin har gjort under en vinter, så har vi massor att jobba med. Formen var inte den bästa idag. Ridpasset blev inte så hårt, jag kände mig trött då jag kom hem från Qatar igår och till en början kändes Sigge också lite seg i kolan, men det blev betydligt bättre sen.
 
Nu taggar jag som tusan inför våren och alla träningar, har gett mig tusan på att Sigge ska bli riktigt fin. På några månader har han satt en del muskler, rest lite i ryggen och är betydligt finare i kroppen, så nog sjutton ska han kunna bli ännu finare med rätt träning så!
 
På onsdag eller tordag drar första hoppträningen igång hemma för i år, hur roligt som helst!
 
 
 
 

7 april

Detta var Enter idag.
 
 
Helt full med lera på hela kroppen och då menar jag verkligen hela. Sen hade dem tydligen sprungit i hagen så benen var fulla med lera enda upp i ljumskarna. Väldigt kul att borsta, eller inte. 
 
Tog sin tid att borsta Enter idag, fick nästan användning för alla borstar jag äger men endå så är han ju hur dammig som helst. Fick iallafall bort väldigt mycket päls. 
 
När han var färdigborstad så gick vi iväg på en promenad i skogen. Var lite halt på vissa ställen för mig så jag halkade omkring men Enter klarade det helt okej med sina fyra broddar i varje hov. Han var lite på men det är förståeligt när han stått i två veckor och så blåste det lite grann som alltid gör han trippig. När vi kom tillbaka gick vi upp på paddocken och lekte lite, inte så länge men lite så han fick tänka. 
 

Ny design

Jag antar att ni har sett den nya designen? Tack till Hannah som gjorde den åt oss, verkligen hur snällt som helst. 
 
Har ju redan varit i stallet och släppt ut hästarna. Gjorde dock inte iordning nått så åker ut vid två tror jag och fixar allt. Funderar på om jag ska gå ut på en promenad med Enter idag, kanske i skogen. Hoppas bara det inte är lerigt där men det kommer det väl säkert vara. Aja, jag får se hur jag gör. 
 
 
Usch, sista dagen på lovet idag. Men imorgon börjar min blockpraktik som jag har i två veckor. Två veckor med bara stall och hästar, det blir nog kul. 
 

Memories.

 
We'll fight till it's over, like the ceiling can't hold us
 
 
 
/ Ebba

6 april

 
Enter tyckte verkligen inte om finadynen, stackarn. Valde att ge honom den i en spruta direkt i munnen för tror inte att han skulle ätit maten om jag blandade ner den där. Man såg hur mycket han led när han hade fått den för att det smakade så illa, han stod i ett hörn och stängde igen munnen allt han kunde och så ville han inte ha nått som jag höll fram till honom. Varken äpple, morot, lusern eller hästgodis. Det tog nog minst en kvar innan han ens rörde hösilaget igen. 
 
Borstade av honom lite snabbt med ryktstenen och till min glädje så hade han nog rullat sig i snön som finns kvar i hagen för han var inte lerig. Han var verkligen inte lika dammig som igår iallafall och ögat såg fortfarande bättre ut! 
 
 
/ Ebba

Morgonen

 
Kom nyss hem från apoteket. Hämtade ut Enters finadyne som han ska äta i fem dagar nu. Var ute i stallet vid åtta och släppte ut alla hästarna samt behandlade Enters öga. Gjorde även klart allt i stallet nu på morgonen så slipper jag göra det senare när vi ska ta in hästarna. 
 
Nu har jag tänkt kolla några avsnitt av Teen Wolf innan det är dags för att åka till stallet igen. 
 
 
/ Ebba

Qatar

Uppdateringen den senaste veckan har inte varit så bra för min sida, tur att Ebba har varit duktig och skrivit! 
 
Jag har spenderat veckan i Qatar och även en dag i Dubai. Otrolig upplevelse och har sett massor! Har haft det kanon och enligt uppdatering från mamma mår Sigge bra. Stolt över min mamma som t.o.m har gett sig ut på en skogstur, dock bara i skritt. 
 
Kan meddela att jag just nu befinner mig på flygplatsen i Qatar i väntan på att få komma hem. Planet skulle avgå 02.05, men var försenad till 3.30. För ca 45 minuter sedan kom beskedet om ännu en framflyttning till 4.30. Får se när vi kommer hem egentlige.  Suck! 
 
/Ida
 
 
 
 
 

...

 
Åh, skulle jätte gärna vilja ha en ny design och header till bloggen men jag tror nog att både Ida och jag är lika obegåvade i detta med photoshop och skapande av allt sånt som behövs och koder sen som ska stämma. Är inte direkt nöjd med hur bloggen ser ut nu och den har ju gjort det i en evighet nu känns det som. 
 
Har vi någon bloggläsare som känner sig manad att ta sig an vår bloggs utseende så får du mer än gärna göra det! 
 
/ Ebba 

Stallet igen.

 
Idag har Enter levt ett riktigt häst liv ute i hagen, iallafall efter hur han såg ut. Hela högersidan var lerinpackad. Fy vad det var drygt att få bort och nu har jag istället en häst som är gråbrun på ena sidan medan den andra sidan är ren. 
 
Mådde verkligen bättre när jag kom ut till stallet och hans öga var så mycket finare. Han knep nästan ingenting med det och det rann ingenting ur det. Såg så mycket bättre ut än vad det gjorde imorse. Snacka om att han verkligen behövde detta. 
 
 
I helgen har jag stalljouren, vilket är bra eftersom han ska ha salva i ögonen två gånger varje dag. Även om det kanske inte är det roligaste att åka ut tidigt för att släppa ut hästar men det ska ju göras det också. 
 
/ Ebba 

5 april

 
Har varit hemma nu ett tag. Veterinären har kollat på Enter, men hon kunde inte se någon skada på hornhinnan utan hon tror att det är näthinneavlossning istället. Nu ska han få pupill vidgande droppar en gång om dagen, sen en annan ögonsalva som jag ska lägga i två gånger om dagen och till sist ska han få antiinflamatiorisk medicin. Detta ska han få dagligen tills veterinären kommer ut igen och det ska hon göra nästa vecka. 
 
Hon förväntar sig att han ska bli helt återställd men säger också att näthinneavlossning gärna återkommer när dem väl fått det. 
 
Ska åka ut igen på eftermiddagen och fixa allt med boxen, borstning och lägga i ögonsalvan igen. 
 
 
/ Ebba

4 april

 
Det är sjukt vilket väder vi har nu, så skönt och vårkänslorna är verkligen på G. Gick upp på paddocken för att kolla hur den var idag och den är verkligen på gång. Visst det är mycket snö kvar på den, men ge det en vecka med detta väder så är den nog ridbar igen. Grymt, om man hade en häst att rida. 
 
Enter var återigen feberfri och stod ute på stallplanen och borstade i sköna vårsolen. Han har typ kommit in i en ny fällning för jag fick av hur mycket päls som helst när jag stod med ryktstenen. Han verkade iallafall tycka att det var skönt att få av den lösa pälsen.
 
Efter borstningen smörjde jag alla mina träns. 6 stycken och ett hackamore. Gick faktiskt rätt fort och det var inte så tråkigt när man stod ute i solen med Enter som kom och hälsade på några gånger vid hagstaketet. 
 
 
Mamma ringde för att rådfråga med vår veterinär om Enters öga eftersom det inte blir bättre. Så imorgon blir en tidig morgon för veterinären skulle komma redan halv åtta och titta på Enter. Hon trodde att det möjligen kunde vara hål på hornhinnan. Hoppas på det bästa.
 
/ Ebba 

Enter igår och idag

 
Igår blev det en kort promenad för Enter, kanske var ute i 25 minuter men han fick iallafall komma ut och se nått annat. Tempen var bra, 37,9. Han verkade tycka det var skönt att få komma ut och så fick han se bilarna på en av de stora vägarna så han tittade på dem rätt mycket vilket måste varit lite händelserikt. 
 
 
Idag var hans temp bra också, samma som igår. Men det blev ingen promenad idag utan det blev bara borstning och fix. Hans öga var något sämre idag. Rödare i slemhinnan och det hade runnit rätt mycket från det. Får se hur det ser ut imorgon och antingen ta ett beslut efter det. Eftersom hans temp har varit okej nu i fyra dagar så fick han gå ut utan täcket när jag släppte ut han igen. Skönt att få lufta sig i några timmar. Helst av allt vill jag ha han utan täcke så han får lufta pälsen, klia sig ordentligt och bara lulla utan täcket men känner att det är lite tidigt att gå hela dagen utan. 
 
 
/ Ebba 

Fabrina

 
Förlåt för att det inte blev någon bloggning igår, men jag hamnade hemma hos Zandra och sov kvar där. Idag följde jag med henne till stallet där hennes sköthäst står, inte alls långt ifrån vårt stall. Eftersom jag inte har ridit på en och en halv vecka nu så sa hon att jag fick komma ut dit och rida. 
 
Fabrina som hon heter är en Noriker och det var längesen jag red en så grov häst, men det var kul endå. Hon är inte i världens form och har en rejäl vinterpäls så det blev mest skritt men även lite trav och galopp. Fick även rida barbacka vilket jag inte gjort på någon månad. Ringrostig med all ridning typ. 
 
Hon var väldigt gungig i sina gångarter men jag antar det blir så när dem är så breda, men man satt iallafall som i en soffa i skritten och traven. Körde lite galopp vilket var skit kul. Fabrina kan inte galoppfattning korrekt då hon egentligen är en körhäst så man får gasa in i galoppen. Hon drog iväg som en kanon och det var rätt maffigt att galoppera på en sån grov häst. 
 
 
 
Fabrina
/ Ebba 

.

 
You made it so sweet. 
 

1 april

 
Blev en lång dag i stallet idag. Åkte ut vid halv elva för att vi skulle ha en pysseldag med de flesta i stallet. Var nog klar med det vid ett och därefter gick jag ner till stallet för att fixa allt till Enter. 
 
Enter hade 37,9 i temperatur idag, skönt. Det var riktigt skönt väder idag så stod ute och borstade av Enter medan han åt sin lusern. Eftersom hans temperatur var bra så valde jag att gå ut på en promenad med honom. Vi följde med Cissi och Toppen ner mot Hagbyholm. Gick inte hela vägen ner utan stannade medan Cissi travade ner och vände. Enter blev lite spänd när Toppen travade ifrån honom men det enda han gjorde var att spänna sig lite och blev aningens svår att fotografera. 
 
Väl tillbaka i stallet så tvättade vi Enters ögon och behandlade med salva. Tvättade med koksaltlösning i en pipett och det gick igenom från ögonen ner till näsborrarna, vilket är bra för då är ju inte bihålorna igenfyllda. Köpte även nya såna på apoteket idag så man kan skölja igenom helt varje dag. 
 
Hängde kvar ett tag för det var så skönt i solen på stallplanen och var inte hemma fören vid 5, blev en lång men skön och definitivt rolig dag. 
 
 
/ Ebba 


.

 
Someday.
 
 

RSS 2.0