words...

När inga sorger finns kvar, vad blir vi då lyckligare av?



Fem snabba om Enter..

- Enter rynkar alltid på näsan när han koncentrerar sig i ridningen.
- Enter är otroligt lätt irriterad. Han blir skit förbannad om man t.ex. står och hoppar bredvid honom.
- Så fort Enter ätit nått som han tycker är gott så ska han slicka, på ALLT! Idag stod han och slickade på min hals, men väggen och hästtäcken duger lika bra.
- Om jag själv får säga det, så är Enter den mest bortskämda hästen i vårt stall.
- Om Enter skulle stå inne i stallet skulle hans box vara sönder tuggade efter en vecka.

Den svenska björnstammen ♥

Äntligen har Den Svenska Björnstammen kommit ut med en ny skiva! :) Dem är så jävla bra, riktigt skön musik. Dessa är mina favoriter från nya skivan ;)
Ett fel närmare rätt
Ledig
Detta har hänt

Minbebis:)

Ojoj, riktig dålig uppdatering här alltså. Har varit så jävla oinspirerad, men idag är jag så stolt över min bebis pojke så jag måste bara dela med mig ;)
Skrittjobb på paddocken stod på dagens schema och valde att lägga till lite bommar för att se hur han reagerade. Så jävla bäst han är alltså! Han gjorde ingenting. Brukar ju vara jätte tittig och motsträvlig när man har bommar eller hinder men inte idag. Jag kunde göra vad som helst, halt innan, halt över bommarna och även backa tillbaka över dem. Han kunde inte bry sig mindre om dem.
Det bådar så jävla bra för våren/sommaren/hösten!  :D
We can burn brighter than the sun! ♥



...


stallhelg

var uppe tidigit imorse då jag har stallhelg, vilket innebär att  jag ska släppa ut, ta in och kvällsfodra alla hästar. Jag tycker det väldigt roligt med dessa helger för då kan man själv ändra täcken och så, plus att man får träffa hästarna väldigt mycket :)



Idag skulle jag egentligen ha ut ut för en liten stund sen och varit med och tolkat med tjerna i stallet, men har så mycket att plugga så får stå över det :( Hoppas på att det kommer fler tillfällen.

Så nu sitter jag och pluggar och ska försöka skriva så mycket som möligt så jag kommer till stallet så fort som möjligt :)



:@

fml, fuck this shit



.

Tralala va frustrerande det är att vara ryttare ibland.. Idag var Enter hur fin som helst på paddocken, när han väl koncentrerade sig på mig och vad jag ville. Resten av tiden flög han i luften, sneglade på saker och allmänt tittig. Suck, kunde inte änns trava två varv på samma volt utan att han blev uttråkad och därefter tittig..
-
Men när jag väl ansträngde mig att inte få honom uttråkad så var han oerhört härlig, allt va liksom där. Det är då man blir lycklig :) Men eftersom jag oftas kommer ihåg det negativa sakerna från ett ridpass så överskuggas den glädjen av frustration..
-
När jag hade ridit honom så släppte jag honom i lilla hagen och manade på honom. Lät han springa av sig lite av all den energin som gör honom så grymt tittig ;)

visste ni att...?

Visst ni att innan jag köpte Sigge så sa jag att jag att jag aldrig ville ha ett fullblod. Tyckte inte alls att det var en ras för mig och det är det väl egentligen inte heller, men Sigge är ju inte som ett fullblod ;)



Två bilder på Sigge och hans förra ägare, http://ljungeln.blogg.se/

Visste ni att under den första sommare som jag hade Sigge (år 2008) hjälpte jag även till att ta hand om en liten shettis också, då och då. Han heter Wiktor och var så otroligt envis så det var inte sant. Men samtidigt världens sötaste så man kunde nästan inte bli arg på honom. Jag var egentligen lite lång för honom men, det var en tjej i samma stall köpte honom till sin lilla dotter för att hon skulle lära sig att rida så han behövde få ur sig lite energi ibland. Riktig tävlingsskalle och drog så fort han fick möjlighet, att en sådan liten häst kunde vara så stark! Lärde mig så sjukt mycket på honom och ibland önskar jag att jag var liten igen och fick chansen att rida honom igen. 

 

Hoppa kunde han allt :)

min syster var stormförtjust i denna lilla ponny!

som sagt, lite lång... tyvärr!





bilderna från igår :)






Älskade häst <3 <3

Har inte hunnit fixa något med filmen än och får se om den ens kommer. När jag kollade på den visar den mest mark då jag inte riktigt har fått in det än att sringa och filma samtidigt :P


trettondefebruaritvåtusentolv

Idag var verkligen en 50/50 dag. Det Enter presterade var hyffsat, beroende på hur kritisk man är. Han var egentligen väldigt fin men efter ett tag blev han väldigt fokuserad på saker utanför paddocken. Gick och lyssnade hela tiden, vissa gånger stannade han och bara stod och kollade. Kan ha hänt att han hörde Sigge som var i en hage.
-
När Enter väl fokuserade var han grym. Fast fick jobba som en gris, så fort jag släppte med skänklarna släppte han nästintill allt... Berodde nog på att han var så ofokuserad! ;)
-
Endast skritt och trav idag. I traven ville jag ha en så lugn och harmonisk takt och såklart en bra form. Fick takten tillslut, formen var där från början och tillslut lugnade han ner sig också.
We came to rise 

nu!

Smart som man är så glömde jag min mobil i stallet, så sticker och hämtar den nu. Tar tillfället i akt att övningsköra också :) Berättar om dagen sen :)




six years ago

Känner ni igen min goding? :) Fick bilder av Klara på Enter från när han stod på Hagbyholm 2006, alltså 1,5 år innan jag fick honom.
Ser ni någon skillnad? ;)
Heheh, jag har fortfarande kvar den där grimman :)
Alla bilderna är tagna utav Klara

You'll lift me up ♥


Hej tjock fet dvärg? :o


imorgon kommer bilder!

Imorgon ska jag lägga in bilderna från dagen och se om filme på Sigge blev bra, så kanske den också :) Men nu är det dags för mig att säga godnatt och krypa till sängs. Vi hörs imrgon :)

Kram

händelserik dag :)

Idag var det verkligen underbart väder och kring noll grader, underbart! Böjade med att följa med mina föräldrar till sjön och åkta lite skridskor inna jag åkte till stallet. Väl i stallet fixade jag allt till Sigge, medan han fick gå utan täcke och sola lite :) Det uppskattades stark såg jag! :) Sprang och busade lite med honom i hagen också. Det är verkligen en härig känsla när ens häst följe en vart man än går och travar efter en när man springer, trots att det finns andra hästar där.  Hoppade några gånger över en liten stock som ligger i hagen och åh så nöjd jag var över honom. Gjorde precis allt jag ville :D sedan tog jag in honom och red ut på en tvåtimmars tur med en i stallet. 

Sigge har inte galopperat på länge av olika anledingar, men idag blev det en galopptur. Blev ännu gladare när han var så duktig! han brukar alltid hålla på att bocka, sparka bakut och skjuta rygg när han blir pigg, men idag gjorde han ingenting! Det kunde inte bli bättre! :D



Väl hemma blev det att göra sig iordning för att sedan sticka på bio med pojkvännen, riktigt trevligt! :) Tror inte denna dag kunde bli myket bättre, har fått träffa dem som får mig på bra humör och allt har verklige varit på topp! :D




Tolftefebruaritvåtusentolv

Blev skit sugig kvalité när jag laddade upp den, tack youtube! :)
Men iallafall, krävde verkligen ingenting av honom idag. Lät han mest lulla på som han ville. Traven var fin så testade lite galopp. Där snurrade han med huvudet och var allmänt glad, väldigt flamsig. Ska bli spännande att se hur allt utvecklas, trevligt iallafall att formen sitter kvar sen tidigare. Nu ska bara konditionen tränas upp långsamt ;)

My heart is breathing for this


Den som väntar på nått gott ;)

Iväntan på filmen slänger jag in fyra bilder som är tagna ur filmen :)
Printscrin därav kvalitén ;)
Nya Totilas? ;)

Snart så..

..kommer det lite bilder från dagen! Möjligen en liten film också så håll koll ;)

Planer

Imorgon ska mamma med ut till stallet, tänkte även dra med mig kameran så jag får lite nya bilder. Det är ju inte jätte hög kvalité på dem men iallafall bättre än mobilbilder ;)
Tänkte först ta lite barbacka/porträtt bilder och sen lite när jag rider. Möjligen lite filmer också. Tanken är även att jag ska testa trava lite imorgon och se hur det går. :)

Woho!

Beställde precis hem en Iphone 4 S! Längtar som fan tills jag får hem den!

elftefebruaritvåtusentolv

Idag skrittade jag ut med Ida och Cecilia. Båda gick med på att endast skritta vilket var tur för Enter. Vi red en runda på ungefär en timme. I mina fyra år med Enter har min största rädsla när man rider dagens runda är att det ska flyga upp fåglar när man rider över en bro. Det är ett stort krondike med en bro över, bron har inga räcken vilket är obehagligt. Så idag när vi kom till bron och Cecilia ska precis rida över då flyger det upp flera fåglar. Alla hästarna var påväg runt men ingen drog som tur var.
-
bild från förra vintern
-
Resten av rundan gick bra, Enter gjorde dock en liten plan för att få galoppera lite. Han stod och kollade på lite vass som blåste i vinden och när vi skulle gå vidare smackade jag på honom och lutade mig framåt då det var massa grenar som jag fick ducka för. Då sätter hästen av i galopp efter Sigge och Tompa. Inte att han blev rädd, utan bara drog på lite. Sigge och Tompa måste ju ha funderat vad Enter höll på med..

visste ni att...?

Visste ni att det är jättesvårt att få bra bilder på Sigge? Han tycker verkligen inte om att vara med på kort. Han kan vara jätteglad men så fort han ser att en kamera åker fram blir han sur och vill inte alls vara med på kort. Det är svårt att få honom att stå stilla och ens se lite glad ut. Så de bilder jag har på honom när han står stilla, ser glad ut OCH till och med tittar in i kameran är få. Men de bilderna jag får till är jag riktigt stolt över. Han är ju så fin min lilla häst, så varför visa den dåliga sidan?



Han har jättesvårt att stå stilla när man ska ta kort, så större delen av bilderna jag har på honom är suddiga. Nog vore det lite roligare om han var lika glad på bilderna som han är annars, men han är söt ändå ;) Alla kan inte vara bra på allt helt enkelt :)

Kan berätta i ett annat inlägg om någon starkare sida han har :)



23.16



Stallet idag och red ut med Johanna. Blev massor av prat om allt mellan himmel och jord. Sigge var riktigt duktig och travade en del, över förväntan vad bra det gick! Jag tog ett tillfälle i akt och provade några steg i galopp medan Johanna travade och förväntade mig flera bocksprång av en hyperpigg häst. Nog var han pigg och glad, men lyssnade på mig direkt när jag tog tillbaka honom och gjorde det jag bad honom, duktiga häst :)

Imorgon ska jag och Ebba rida ut, känns som evigheter sedan! Dock blir det bara en skrittur, men det är härligt det med :)

Vi hörs!


tiondefebruaritvåtusentolv

Äntligen härliga fredag. Har gått och längtat hela veckan efter helgen men jag har inte haft något roligt eller speciellt att längta efter. Börjar även tröttna på att bara hänga hemma förutom stallet, fan gjort det hela veckan typ. Så uttråkande, vill ha kul för en gångs skull!
Enter fick en vilodag idag, han blev skrittad i ungefär 30-40 minuter igår då jag följde på två som skulle skritta ut. Idag hade min moster mockat åt mig på morgonen så jag hängde mest bara i stallet och snackade med alla som var där.
Skulle vilja ha en ny photoshoot med Enter snart, synd att man inte har någon kamera bara..

aldrig ska jag sluta älska dig<3



No one is perfect but you are perfect for me <3



It's never simple, never easy

Vill börja med att be om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen från min sida. Det beror delvis på att jag inte har så mycket inspiration nu för tiden gällande bloggen. Sigge har som en liten viloperiod, skrittar bara, då jag har massor i skolan och pga väder och underlag tycker jag att då kan han lika gärna få en lugnare period nu. Då får jag inte heller så mycket att skriva om.


sommaren<3

Men idag då, skola först, sen stallet och pyssla om Sigge-bus och sedan hem för en helkväll med skolarbeten. Har puggat en del nu, men det är så mycket så känns som om man inte får något gjort hur myket man än skriver på uppsatserna.

Jag hör av mig så fort det kommer något intressant att skriva om, så håll utkik och är glad att Ebba håller igång detta nu :) några fördelar ska man väl ha med att driva bloggen tillsammans med någon annan :)

Kram



You da one

Ledsen för den tröga uppdateringen, legat deckad i två dagar nu och haft otroligt tråkigt.
Men imorgon måste jag gå till skolan, ska spela in en film med stockholms dialekt och jag känner att jag måste vara med. Känner även att jag kommer faila sönder när jag ska prata med stockholms dialekt, min gnälliga västerås dialekt är svår att rubba :)
Enter har börjat sättas igång nu, har skrittat tre dagar uppe på paddocken. Första dagen kände jag bara på honom och de två senaste har han fått jobba lite grann i ungefär 20 minuter.

...

...nu är det nära, ni får veta mer när allt är klart! :)


Alltså detta gjorde min dag så jävla bäst! Mått piss dåligt hela dagen men detta gjorde mig så jävla glad! ♥
Att få sitta på Enters rygg efter hela 4 veckor är obeskrivligt, fan vad jag har saknat det.
Bjuder otroligt mycket med dessa bilder, ser ju ut som en michelingubbe

Onmywaytovallby

Nu drar jag till Vallby Friluftsmuseum här i Västerås. Vi brukar vara där på måndagar med klassen och sköter om djuren där. Inte direkt det roligaste men det är ju bättre än att sitta och stenplugga matte, right? ;)
Är dock rädd att jag kommer frysa ihjäl..
En karta över Vallby



Beslutsångest..

Fly - Nicki Minaj feat. Rihanna
Käre Gud, sänk gärna detta till mig. Skulle bli jävligt tacksam :)
Nu ska jag inte köpa nya saker på ett tag så jag kan ha råd med detta schabrak och lindor. Sista problemet är bara vilken färg jag ska ha till Enter. Alla är ju snygga och han passar i färgerna, fast det gör ju det hela bara värre. Kan ju inte utesluta någon färg..

before i die..

.. i want to ..

rightnow

Sitter just nu i värmen framför teven och kollar på Ponnyakuten. Älskar verkligen det programet, jävligt intressant och man lär sig så mycket av att se när andra får hjälp.
-
Dock tycker jag att det nästan är samma problem i varje säsong, alltid lastningsproblem t.ex, skulle vara lite roligare om dem tog in andra problem som dem inte tagit in i tidigare säsonger :)
Man blir aldrig för gammal för barnkanalen ;)

.

-
-
Stalljouren är äntligen över! Betyder att jag får sova ut nästa helg :)
-
Känner att jag håller på att bli lite förkyld, inte bra.. inte bra.. Måste vara frisk denna vecka för på tisdag börjar jag äntligen min praktik. Allt har dragit ut på tiden så jävla mycket men nu har det iallafall blivit klart. Så från och med nu praktiserar jag på Arken Zoo varje tisdag fram till sommaren.
Har höga förväntningar och hoppas det ska bli jävligt kul! :)
Känner att jag håller på att bli lite förkyld, inte bra.. inte bra.. Måste vara frisk denna vecka för på tisdag börjar jag äntligen min praktik. Allt har dragit ut på tiden så jävla mycket men nu har det iallafall blivit klart. Så från och med nu praktiserar jag på Arken Zoo varje tisdag fram till sommaren.
Har höga förväntningar och hoppas det ska bli jävligt kul! :)
-
Om allt går som jag tänkt mig ska jag testa rida Enter imorgon, tänkte känna lite på han i skritten barbacka på paddocken. Men får se vad mamma tycker han går, jag har ju blivit helt blind på det nu då jag letar felen när jag vet att han är kraslig..

fjärdefebruaritvåtusentolv


Känslan att sitta i sadeln efter fyra veckor var gudomlig! :)
Det var svinkallt men hur kul som helst. Packade på mig tre tröjor, två byxor, sockor och en fluffig halsduk så det var bara att härda kylan.
Red i en av våra hagar som inte används just nu och jobbade lite basic saker i alla gångarterna. Pandora skötte sig väldigt bra och protesterade ingenting när jag smått krävde saker av henne. Red i ungefär 45 minuter totalt och frös ryggen av mig när jag skrittade av :)

Veckans andra shopping

Gled in på Gitygross efter IKEA och hittade några riktigt kap därinne! :)
Tog några snabba bilder i bilen ;)
Magic Brusch 79:-
Hästgodis - äpple 29:-
Pälsglans 99:-

Favorit i repris :)

Är ni lika trötta som jag är på vintern? Tänkte att några härliga dressyrbilder från i somras och skön musik kanske ger hopp inför en vår ;)
Alltså jag älskar bakbenet :)

Dåligfantasigerendåligrubrik

Denna spelas om och om igen på min dator just nu :)



Om en liten stund ska jag åka ut till IKEA och shoppa lite till mitt rum. Händer kanske att jag glider in på Citygross också och ser om dem har något roligt på hästavdelningen :D

Just nu..

.. trotsar jag kylan och beger mig mot stallet för att släppa ut hästarna. Stalljour är inte det roligaste under vintern, men det måste ju också göras :/

Modellhäst?

Enter är en väldigt uppmärksam häst, vankas det kamera måste man hålla reda på den. Titta in i kameran är också viktigt anser han! ;)

Skills?

Dog nästan när jag såg denna bild. Skills Sigge och Enter har att få till detta. Inte lätt att sätta exakt samma steg som den andra, men på något sätt lyckades våra hästar i somras ;)

Hallelujah!

Imorgon ska jag få rida! Äntligen, börjar bli lite nedstämd då jag inte ridit på snart 4 veckor :/ Men fick förfrågan idag om jag ville rida Pandora som står i stallet. Det är ju inte direkt riktigt samma sak som Enter men ska inte klaga. Taggar redan att ta mig an denna bestämda ponny! :D

Tredjefebruaritvåtusentolv

Härliga fredag är äntligen här, det betyder sluta "tidigt" och helg! Åkte till stallet strax efter två och la ut lite sent lunch hö till hästarna. Fixade iordning allt efter det. Ida kom ut efter ett tag så stod och snackade med henne medans hon mockade, riktigt skönt för huvudet att få babbla av sig.
-
Vi tog även sällskap av varandra ut på en promenad med hästarna, kul att få sällskap på en promenad för en gångs skull. Enter var betydligt lugnare när han hade någon med sig vilket också var härligt. Tidigare promenader har han drygat sönder mig och jag har tappat tålamodet. :)

Förstafebruaritvåtusentolv

Enters aktivering idag vart lite småbus i lilla hagen med mig.
Mockade och fixade allt medans han gick i den hagen med lite hösilage, tog sedan av honom täcket och började busa lite.
-
Började först med lite enkla lydnadssaker, att han skulle följa mig, stanna och backa. När jag var nöjd joggade jag ifrån honom. Direkt började han trava och tyckte det var jätte roligt. Slängde med huvudet och följde med mig. Rundade massa träd och runt i hela hagen.
-
Det var inte den bästa idén att springa runt otränad i termoridbyxor och en tjockvinterjacka. Var lite som en michelingubbe som sprang runt där i hagen.
-
Borstade sedan Enter en stund och lindade hans ben, samt gav honom hans medicin.
-
Blev inga bilder då det var för mörkt när vi höll på.

Plånkan klagar..

Åkte till Hööks idag med mamma innan stallet. Hade en liten inköpslista i huvudet när jag gick in, men kom ut med lite fler saker än vad det var tänkt.
-
Ni får några mobilbilder på vad jag köpte:
Regntäcke med hals, ofodrat
Nackludd och nosludd
Gummityglar på rean
Longeringssystem
1 kg hästgodis, äpple/kanel
1 kg hästgodis
-
Täcket, luddet och godiset hade jag redan bestämt mig för att köpa. Longeringssystem har jag funderat på ett tag och tänkte nog endå köpa det senare så varför inte passa på liksom och så hittade mamma tyglarna på rean för halva reapriset. Betalade bara 54 kronor för dem, vilket är helt godkänt! :)

RSS 2.0