Gott nytt år!

Gott nytt år önskar Ida och Sigge! :)
Hittade två bild som jag fått av en kompis med riktigt gamla bilder, alltid kul att tänka tilllbaka hur det var tidigare år :)
Kram!

My love for you is endless

Åh vilken underbar häst jag har!
Har inte ridit någon som helst dressyr på flera veckor förutom lite skrittjobb, men idag va underlaget i paddocken så fint så kände att det var dags att känna lite på dressyren. Min häst är så perfekt! Gick som en klocka i alla gångarter och jag behövde inte jobba mig till döds för att få honom dit utan direkt från början arbetade han på ordentligt.
I galoppen va han som en kanon som bara väntade på att få skjutas iväg, vilken energi alltså. Han blev lite tjurig där när jag krävde att han skulle lugna ner sig så svansen fladdrade runt och blev lite gunghäst på vissa ställen men när han hade lugnat ner sig så var han hur fin som helst.
Idag har Enter varit min i hela fyra år! Känns som det var igår som vi åkte iväg med transporten för att hämta honom och kommer än idag känslan när jag öppnade stalldörren i hans gamla stall och såg honom där på stallgången redo för avfärd! :))

Forever young

Sigge har haft så grymt mycket energi de senaste veckorna då jag har sjukt mycket i skolan och då har jag inte haft orken eller tiden att rida så hårt. Men imorgon får jag jullov och var ledig idag, så nu blir det ordentliga ridturer igen.

Idag red jag ut själv en sväng, tänkte att han kanske skulle vara lugnare då och mycket riktigt så var han det. Dock väldigt taggad och hade otroligt mycket power i stegen, men det är bara kul! Travade och galopperade så mycket jag kunde, speciellt när det blev lite mer snö så han fick jobba lite extra. Gud vad duktig han var! Red på en väg och vände två gånger på den för han skulle få galoppera lite längre. Han brukar dra iväg som tusan när man har vänt men idag lyssnade han bra, så jag är nöjd :)



På vägen hem så låg det en smalar gren på vägen som jag knappt la märke till, men det gjorde Sigge som tog sats och hoppade över den som om det vore ett hinder på 1 meter. Haha, han är så söt min lilla buse :)<3




Respekt!

Känslan att springa med sin häst lös bredvid sig på paddocken är obeskrivlig.
När hästen därefter följer minsta rörelse man gör, varje vändning, varje minskning och varje ökning. Varje steg. Och man ser att hästen njuter och har roligt, då smälter mitt hjärta! 
Hur skulle jag kunna klara mig utan denna varelse?



.

Det gör alltid ont i hjärtat att se när ens bästa vän inte mår bra.. :((

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder

vill först och främst bara säga att det är jätteroligt att ni kommenterar! :D fortsätt så ;)

Imorse åkte jag till stallet tidigt för att släppa ut hästarna. Egentligen är det rätt myigt att vara i stallet på morgonen, mötas av gnäggningar när man kommer in för att sedan höra hästarna tugga på sitt hö.

Fixade allt och åkte sedan hem. Nu ska jag dra till stallet igen för att rida. Sigge har så grymt mycket överskottsenergi nu så hade tänkt ta en långtur, men det snöar och har ösregnat hela dagen, så motivationen är väl inte på topp. Men jag vet att det blir bättre bara jag kommer ut :) När jag kommer tillbaka tar jag in hästarna samt fixar allt runt omkring för att sedan åka hem och städa på mitt rum. Jag ska försöka slänga ihop en text här ikväll, måste bli bättre på att uppdatera!





Tjingeling!


Icke hästrelaterat

Blir trött på människor som inte tar hänsyn till andra, bara trycker ner folk och de som lever i flera världar. Dags för er att börja ta ansvar för era handlingar, gå vidare i livet och SUCK IT UP! Sluta gråta och lägg över era problem på någon annan!
Jag tänker gå vidare på min väg utan er..
It's what you do that defines you



Tack Trigger, tack!

BLIR INGA STYCKINDELNINGAR ÄVEN NÄR JAG GÖR DEM..

Ungefär hela dagen har tillbringats i stallet då jag har min praktik där! Mockat, fixat hö, matburkar och vattenhinkar samt ridit Enter från 8-14.
Jag och Sara - vi praktiserar tillsammans - skrittade ut barbacka i skogen för att värma upp hästarna. I slutet av skogen innan man kommer upp vid våran paddock så rider man väldigt nära en av våra hagar där tre valackar går. Två av dem började springa runt lite när vi red förbi. De sprang förbi oss och iväg. Enter och Pandora reagerade inte så mycket av det, men när den tredje hästen som stod kvar sprang förbi blev dem lite sprattliga. Enter skulle sticka efter så han började galoppera, då gjorde Pandora samma sak. Pandora kastade sig även upp i luften och skulle kicka. Tog några galoppsteg tills vi fick stopp på dem.
Avslutade med skrittarbete på paddocken i ungefär en kvart. Samma arbete som igår. Enter känns bara bättre och bättre för varje gång! :))
blev tyvärr inga bilder :((

Mange Makers nya!

De gör alltid så sköna låtar och i denna är det ju en häst ;)

Galoppombyte á la Enter!

Enter är som sagt en bestämd herre som inte låter sig hönsas med!
Så ibland kan det se ut såhär när man tränar galoppombyten ;)
Han har dock gjort stora framsteg och gör nu rena vid vissa tillfällen! :))

Drog


Ser du något bakom molnet
Känner du lyckan bakom sorgen

<3

Älskar när Blogg.se inte gör styckindelningar fast man själv gör det :)) <3





Long time ago..

Dagarna flyger förbi och samma mönster varje dag. Snöbristen i Västerås börjar verkligen bli deprimerande nu.. Vill ha snö så man kan spränga fram i full galopp över fälten och rida runt i tjockis termokläder. Men som det ser ut nu kommer det inte vara en möjlighet på länge.
Under den senaste tiden har det blivit mycket mockning med våran allas stallmamma Johanna! Blivit diskussioner om mixade ämnen. Vi har på de senaste dagar kommit väldigt lätt in på ämnet - Hockeyspelares utseende. Inte mig något emot! Förutom att vi kanske har olika killar i tanke, men man kan inte få allt.
Jobbade Enter på paddocken idag - skrittjobb barbacka! Han var hur ärlig som helst och gjorde allt jag bad om. Inga protester när vi jobbade igenom sidorna med skänkelvikningar, öppnor och slutor. Hade sporrarna på för att få bästa effekt i skritten och som vanligt visar han personlighet! Tyckte han att jag va för irriterande med sporrarna slog han till med ena bakbenet upp mot sin mage. Så härligt att ha en häst som står upp för sig själv och inte är en nedstämd robot.
Avslutade sedan alltihop med att sitta av och vandrade iväg från honom, såklart hakade han snabbt på och följde mig vart jag än gick. Min bebis! :))
Mysig vinterbild som tar en tillbaka till tidigare års snömängd!




kärlek<3


Du är allt jag har och allt jag ber om!<3



Saknar sommaren så sjukt mycket!


snö på marken och broddar i skorna

Tjenare!
Dagen började med skola och matteprov på hela kursen. Äntligen är första matteboken avklarad och nu är det bara nationella provet kvar innan nästa kurs börjar.

Efter skolan kom mamma och hämtade mig och skjutsade mig till stallet. Väl i stallet gjorde jag de valiga sakerna och fixade sedan iordning Sigge för ridning. Idag har det snöat lite, första snön som låg kvar på marken! Men tvärr töade det bort lite under dagen... Åter till Sigge, satte i broddar eftersom det var ganska halt idag och skrittade sedan ut en sväng med Ebba och Enter. Jag märkte på en gång hur mycket Sigge gick och spände sig idag, dels för att det var lite halt och han känner att han har broddarna. Då går han och spänner sig i hela kroppen, vilket inte är bra för hans rygg, så undrar hur hela vintern kommer gå. Lite trist nu när vi äntligen hade kommit igång helt efter förra vilan i typ ett halvår... Men, men, det är bara att göra det bästa av situationen :)

Nu ska jag ta och gå och lägga mig, har varit sjut trött hela dagen så vill vara lite piggare imorgon :)
Ha det gött! Kram




Bilderna är taga för två vintrar sedan, vår andra vinter tillsammans


nästa: stallet

Jag var i skolan i lördags då vi hade typ som öppet hus för föräldrarna och av den anledningen är jag ledig idag. Hade tänk att åka till skolan iaf, men beslutade mig ändå för att vara hemma eftersom man inte behövde. Så idag har jag sovit ut (känns som en evighet sedan!), har hunnit plugga lite och ska nu sticka till stallet.

Om jag hinner så skriver jag ikväll, men måste plugga en del och ska kanske ut och övningsköra :) det är verkligen hur kul som helst att övingsköra enligt mig, längtar massor tills ag får mitt körkort! Dock är det ju typ två år kvar men man kan väl få drömma lite ;) Kvällen kommer även bestå av MASSA plugg, har matteprov på onsdag på hela boken, kursprov, plus massor med andra saker som ska lämnas in och redovisas denna vecka.

Nej nu ska jag dra på mig ridkläderna och sticka ut :) Vet fortfarnade inte om jag ska vara duktig och cykla eller ta moppen...


You're simply the best, better than all the rest<3


Gårdagens bilder

Ridtur i det mysiga hästvädret<3





I fredags kom en ny häst till stallet så igår (söndag) släppte vi ihop honom med Sigge, Enter och Fröken. Ihopsläppet gick bra, de gjorde typ ingenting och den nya hästen gik mest för sig själv. Får hoppas att han blir en i gänget sedan när de har lärt känna varandra lite mer :)
Bilder från hagen, dock bara på Sigge, Enter och Fröken:







älskar leriga tider.







RSS 2.0