Häst 1

Älskar detta väder som dragit över Sverige! Sommaren känns inte långt borta nu alltså. Red ut med Ida på en väldigt lugn men härlig barbacka tur och bara njöt av solen. Vi skrittade först runt brunnby och sen in i en skog. Efter skogen red vi över ett gräsfält där vi travade och även drog en riktigt härlig galopp.
Längtar verkligen till alla barbacka galopper i sommar.
Imorgon ska jag ta ett redigt dressyrpass efter att jag varit på Rocklunda och kollat på Ida och Sigge. Blir en tidig uppgång imorgon med andra ord ;)

I've got something you don't

Everybody's waiting for you to break down, everybody's watching to see the fallout.



gammal bild i know, men diggar den grymt.

Inköpt

Har den under den senaste tiden shoppat ganska mycket hästsaker, så tänkte visa er vad jag köpt!
- Mountain horse jodhpurs
- Mountain horse Richmond High Rider stövlar
- Bruna helskodda John Whitaker ridbyxor
- Blåa helskodda Horse Life ridbyxor (ser nästan ut som JW)

+ Ett orange dressyrschabrak från Schockemöhle
+ Dressyrsadel Henri de Rivel (begadnad)

Allt detta har gått på lite över 7000:- och allt har jag köpt själv ;)

Lyssnar på musik och pluggar

Dagen har varit rätt chill. Varit i stallet och fixat en del inför tävlingen på tisdag. Jag har tvättat den utrustning han ska ha och lite sådana saker. Imorgon ska jag fortsätta med förberedelserna, bl.a tvätta Sigge (som jag egentligen skulle gjort idag men orken tog slut så det får bli imorgon istället) och packa alla saker som ska med.

Är så j***a taggad inför hopptävlingen!

På kvällen blir det väl nåt litet firande, hoppas på att få träffa Fahrim!  Men i övrigt blir det en tidig kväll för mig, då första start börjar kl 8.00 på tisdag.







I will be right here waiting for you

Nu sticker jag till stallet för att kvällsfodra hästarna :)


18.05

Lyssnar på Taylor Swift och låter tankarna flöda.




Feber och förkyld

Nu ska jag slå på en film och försöka sova lite. Har feber och är förkyld, mår TOPPEN... klockan ringer tidigt imorgonbitti, har stallhelg så ska släppa ut hästarna.



Hör av mig mer så fort jag har lite mer ork och tid, så håll koll :)


Bilder del 2

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Failbilder Enter :)

Läskiga hinderstöd
Taggar upphopp
Misslyckad bakutspark som aldrig kom
Upphopp
Taggad skimmel

Bilder del 1

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hoppning för Enter

Har hört rykten om att jag inte uppdaterar, oerhört sant. Får ta mig i kragen och försöka skriva lite vettiga saker här.
.
Kan börja med Enters "hoppträning" som var igår. Frågade min kusin om hon ville ta sig an min vita häst för jag ville se från marken hur han är i hoppningen.
.
Enter skötte sig väldigt bra. Det enda som han var tveksam på var en liten oxer och ett kryss. Krysset hade två stora, färgglada trianglar som hinderstöd så dem tyckte han var läskiga. Han stannade inte en enda gång och jag måste ge cred till min kusin som aldrig tvekar.
.
Vi avslutade på 90 och han fick även hoppa som en mini bana.
.
Vi kom även fram till att Enter är väldigt snäll trots att han är väldigt tittig. Han kan komma in och börja tveka men endå så hoppar han om han har kommit över det innan. Han skulle aldrig stanna för att vara dum.
Smakprov från idag.

Lycka!

Känlsan när man känner hur hästen galopperar under sig på en bred grusväg i skogen, känlsan när det kommer en backe och driver på för att sedan känna hur hästens ben går allt fortare under sig, känslan av frihet.




Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.




provar tävlingskläderna

Provar tävlingskläderna och är så grymt sugen på att tävla så det finns inte! Men nu är det inte många veckor kvar tills jag och Sigge ska tävla vår andra lokala tävling tillsammans! :D






Ingen häst men hund

Idag hade Johanna, hon som äger Fröken, Sigge så var hästledig. Dock var jag hundvakt istället direkt efter skolan så min eftermiddag tillbringades med Lucas :)



Var ute och gick i ca 1 timme längs hamnen och njöt av solen :)



Sen blev det mys hos min syster (det är hennes hund) och jag passade även på att plugga lite.



Kram


Igår var det två hästar på schemat

Hann inte skriva något igår kväll, så berättar nu istället :)

Igår hoppade jag först Sigge, en tjej i stallet hjälpte mig lite och kom med bra tips. Hoppade studs och alla hinder på olika höjder, det var en bra övning för honom :) Slutade sedan med några språng på en oxer på 1 meter, jösses var fin han var! Riktigt glad ryttare och häst :)



Sedan var det bara att fixa Sigge och sedan hoppa upp på nästa häst. Hoppade Fröken igår igen, shit vilken rolig häst säger jag bara! Hon är jätteduktig på att hoppa och drar som tusan mot hindrerna. Allt gick bra och avsluta några språng på 90 cm :) Det är så kul när man blir erbjuden att rida någon annan häst, dels för att det är kul att rida andra hästar men också för man utvecklas massor. Så ta chansen om ni får den! :)

Har ingen bra bild på henne, ska försöka fixa det.


Om du var här hos mig skulle jag slippa sakna dig<3


Du finns i mina tankar<3


Nu plugg, sen stall







Du är så vacker utan spackel




14.51

Nu är det dags för mig att byta om och sedan sticka till stallet :)

I väntan på gästerna...

Glad påsk på er alla! :) Kankse lite dagen efter men men, idag kommer en del av släkten hit på påsklunch.



Lite senare blir det stallet, planerar att tömköra Sigge idag så får se hur det går. Jag hör av mig mer ikväll :)

Ha det bra!


Underbar dag! <3

Dagen började jättebra, vaknade upp bredvid pojkvännen och var med honom ett tag under dagen, underbart! :)<3 Sedan tog jag det lugnt en stund innan jag åkte till stallet.



På Sigges schema stod det hoppning. Satte upp en bana på 80 cm som han hoppade hur bra som helst! Höjde sedan upp ett av räckerna till 1 meter och jösses vad fin han var! det var länge sedan jag ens hoppade 1 meter och Sigge tyckte det var minst lika kul som jag, bocksprången var nära att komma. Hur som helst så ville jag inte hoppa så mycket idag då jag inte ville ta ut honom allt för mycket på första "riktiga" hoppasset. Men framöver kommer det bli ändrade planer gällande Sigges träning. Det är mycket på gång nu och jag är riktigt glad om allt går igenom som jag vill :)


Bilden är inte från idag, den är från 2010.


Idag är ingen vanlig dag för det är Sigges födelsedag, hurra, hurra, hurra!








Kan inte fatta att min lilla häst blir 20 år idag! gamla gubben. Tiden går fort när man har roligt :)





Nu blir det stallet :)


:)

Provade en dressyrsadel idag och den verkade ligga bra på Enter så imorgon ska jag testa rida lite i den och se hur det är då. Troligtvis har jag fått min egna dressyrsadel då vi ansåg att den låg bra, yeey! :)
.
Det värsta är bara att jag inte hittar några snygga dressyrschabrak.. alla är bara blää... Vet ni några snygga får ni gärna lämna en kommentar och tipsa ;)

RSS 2.0