Attityd

I lördags fick jag ju äntligen hem min nya häst!!! Han var stencool, trots att han var på ett helt nytt ställe och allt har gått så bra. Han är bara såååå stor hahaha, Sigge ser pytteliten ut bredvid honom, jag också för den delen.
 
Attityd, som han heter, är en valack på 10 år. Igår red vi första passet tillsammans sen han kom och det blev väldigt kravlöst. Passen med Sigge har inte direkt blivit ansträngande och därför känns det nu som om jag har tappat allt vad gäller att jobba en häst, de senaste veckorna. Dessutom är det mycket häst att rida ihop eftersom han är så stor.
 
Pratade även med Annelie och la upp lite planer med honom. Han är inte så musklad och väldigt tunn i kroppen så nu ska han få massor av mat för att få upp hullet på honom. Idag kom Annelie ut precis när jag skulle rida och tipsade om en övning. Hon tyckte att jag skulle rida på en relativt snäv åttvolt och byta galopp över en upphöjd bom (eller den låg på kanske 30 cm). Det var lättare sagt än gjort. Attityd bytte galopp, men några språng efter hindret. Och DÄR måste jag jobba med mig själv och spänna MIN båge att han ska byta tidigare för det hänger bara på mig. Annelie hoppade även upp på honom och kände lite, så nu kan hon lättare hjälpa mig.
 
På onsdag ska jag och Attityd hoppträna för Annelie, ska bli så himla spännande och roligt. Igår tog jag bara några språng på 60 cm, men på onsdag blir det ordentligt. Åh vad jag längtar!!
 
De tre understa bilderna är tagna från filmer från provridningen.
 
Alltså, kan ni fatta att jag har köpt en skimmel??! Jag kan inte det, jag som sa att jag aldrig skulle köpa en skimmel utan är så himla svag för mörka hästar. Nej, hans färg är det enda negativa, men det är en trevlig häst.
 
 
 
 
 

Imorgon händer många saker!

Sa precis hejdå till Fahrim som åker till Italien imorgon och är bort i en månad, hur ska jag klara mig i fyra veckor? Jösses vad jag kommer att sakna honom!!! Dagen har som sagt då spenderats med Fahrim, trevligt trevligt!
 
Sigge fick vila idag och imorgon ska Fredrik låna honom för att rida ut med Annelie, så då går gammelgubben komma ut på en sväng. Imorgon eftermiddag ska nämligen jag och Ellika, min syster, vara med på en tävling som hennes ridgrupp har ordnat. Man ska nämligen vara i lag och så ska man rida en bana bestående av lite volter, bommar, slalom och sånt, så fort som möjligt. Det ska bli väldigt roligt faktiskt!
 
Och gissa vad som mer händer imorgon?!! Imorgon vid kl 10 rullar en transport in på vår stallplan med min nya häst i!!! Asså shit vad roligt, som jag har längtat och kan nog inte riktigt fatta att min nya, fina, stooooora häst kommer hem till mig imorgon och äntligen kan jag börja träna på allvar och utvecklas mer! Bilder kommer imorgon, då får ni se hur ******* ser ut :D
 
 
 

Bilder Surahammar 13/10

 
 
 
 
 
 
 

Planer

Snart ska jag ut med min mamma och syster till Hööks. Dags att shoppa lite till min nya häst (!!!!!!!) som jag mest bara vill ha hem nu. Tänkte införskaffa mig några täcken som kan behövas. Som tur är så har han och Sigge ändå nästan samma storlek på allting förutom täcken, denna häst måste ha 155, medan Sigge har 145. Så det måste skaffas! Annars så tror jag att jag har rätt bra förråd på vad som behövs och får även med en del saker med hästen. 
 
Efter Hööks åker jag direkt till stallet där mitt lurviga fullblod väntar på mig. Är så sugen på att rida ut men nu har ju älgjakten börjat så får nog skjuta lite på det. har ingen aning om vad jag ska hitta på gällande ridningen idag, men det visar sig. Igår red jag över travbommar och Sigge blev så himla pigg, kul med lite energi så hoppas han är lika pigg idag. 
 
Åh jag är så himla tävlingssugen, vill tävla och hoppträna nu!!!
 
 
 

Bilder Surahammar 13/10

 
 
 
 
 
 

Surahammar 13/10

 
Hej på er, tänkte lite så här i efterhand skriva om hur det gick på Pay&Riden i söndags. Det var ju som sagt första gången vi var ut på nått sånt här och har sammanlagt varit iväg med Enter 5 gånger sen jag fick honom tror jag.
 
Vi kom dit strax efter fyra men det var så segt så jag fick inte rida förrän vid ungefär 6-halv7 och då var det bara 19 starter totalt. Fattar inte hur det kan gå så segt. Aja. Enter var ju ett nervöst vrak ungefär. Helt genomsvettig när vi lastade av och trampade bara runt över allt. Satt upp rätt direkt och han blev mer kontrollbar med mig på ryggen istället för mamma vid sidan om.
 
Började rida fram och han var ju som ett ånglok, spänd och ångade på i traven som en galning ungefär. Travade runt där och tänkte "Kommer aldrig kunna utföra det här programmet i nedsittning". Han lugnade ner sig en stund men då var det ungefär en timme kvar till start. Mot slutet innan jag fick gå in på banan så kände jag bara för att lasta in hästen och dra hem igen. Kunde ju inte stå stilla för Enter blev bara hysterisk då så fick skritta runt på framridningen i två timmar.
 
När jag väl var inne på banan så var han ju spänd och på hela tiden. Vi red nog i alla fall det snabbaste programmet för dagen, hahah. Men men. I och med att han var så spänd och springig så blev han ju rätt slingrig och några linjer blev väldigt svajiga. Procenten är ju inte direkt något att skryta med, men ändå helt okej för att vara första gången med en nervös arab liksom. Fick 46,48% och en kommentar om att både jag och hästen behövde slappna av.
 
 
 
Dessa två bilder speglar Enter rätt bra för dagen, spänd och stirrig.
 
Fler bilder får ni senare!
 
 

Skrivit kontrakt på min nya häst!!!!

Efter skolan skyndade jag mig till centralen för att hoppa på tåget mot Stockholm. Väl i Stockholm mötte jag upp mamma och sedan mötte vi upp Emelie. Vi satte oss på ett lugnare café och diskutera lite angående A******. Nu är kontraktet skrivet och min nya häst kommer så snart en boxplats blir ledig i mitt stall, men senast innan månaden är slut. Åhhhhhhhh, vad glad jag är!!!! Jag har äntligen hittat en häst som jag tror att jag kommer utvecklas massor med och vi ska ha så roligt ihop!!!
 
Kan berätta lite kort om min nya stjärna:
En valack f.-03 e. San Quintero. Han har tävlat t.o.m 1.25 m hoppning och LA dressyr. Han är stoooooor, 1.71 m i manken och jag ser pytteliten ut på honom, haha. Men gudomligt snäll att rida samtidigt som han har egen energi. Han är så snäll vid hantering, vad jag har sett, och det tycker jag är jätteskönt. En häst som är rutinerad och kan sin sak samtidigt som jag måste lära mig att rida ordentligt. Vid provridningen hoppade jag nästan 1.20 m med honom och jösses vilken häftig känsla det var att hoppa med honom, ville inte hoppa av. Det känns som en häst för mig, även om den är lite stor kanske. Jag berättar mer lite längre fram och då får ni även se bilder :)
 
 
Igår var veterinären ute hos min prins och fixade tänderna. Lider av att se Sigge så besvärad. Han fick tre doser med lugnande för att veterinären ens skulle kunna göra någonting. Stackars Sigge var supertrött efteråt, men piggnade på sig rätt fort ändå. Du kommer alltid att vara min bästa häst, vad som än händer!<3
 
 
 
 

Hello world!

De senaste dagarna har bara rullat på, fredag till lördag spenderade jag hos Fahrim tillsammans med hans familj, blev filmmys med honom och hans syster. När vi skulle slå på en film så kom dem in på rummet och hade gjort iodrning dipp, chips, grönsaker och varsin smothie, hur gott som helst och världens sötaste och snällaste syskon som fixar så trevligt!! :)
 
Lördagen spenderade jag sedan på Strömsholm hela dagen där jag agerade hästskötare åt Annelie i det fina vädret!
 
Sigge har fått lite blandad ridning men på paddocken har jag jobbat lite med bommar och härom dagen tog jag även några skutt över ett litet hinder, jag kunde inte motstå det och dessutom är det bra träning för gamla gubben! Jag har även ridit Fröken en dag och även hon fick sig ett pass med galoppbommar, där jag hade först två sen tre galoppsprång, och det var korta språng och det var lättare sagt än gjort att samla henne tillräckligt mycket. Tur att Annelie red samtidigt så fick några tips.
 
Igår, i söndags, var jag även och provred en häst som jag blev väldigt förtjust i, jösses vad härlig den var att hoppa!!!! Går inte att beskriva känslan. Besiktningen är gjort och jag väntar bara på protokollet från det och ser allt bra ut där så skriver vi kontrakt på torsdag! Jösses vad jag vill detta nu, men samtidigt så vågar jag inte ha några förväntningar heller eftersom jag vet hur det gick sist jag var så här nära. Men ni må tro att jag håller mina tummar. Det här känns verkligen som en häst för mig, en häst jag behöver i nuläget. Jag berättar mer om denna häst när kontraktet är skrivet. Åh så spännande!!!!
 
 
 

12 oktober

 
Idag blev det träning för min moster tillsammans med Cissi igen. Vi ställde upp två hinder innan vi gjorde iordning hästarna så det blev lite hinder inblandat i slutet med lite småhinder.
 
Vi började med att trava på en större volt där vi ibland fick göra en liten volt innanför den större volten för att sedan fortsätta på den större. Enter var lite sisådär i början och slog ur formen några gånger men inte mer än så, kändes lite oengagerat från både hans och min sida. Därefter fick jag rida på en åtta mellan de två hinder som vi ställt upp, här för att mjuka upp Enter och få en bra form på honom. Det kändes som det lossnade när jag red på åttan i traven för det gick väldigt bra.
 
När jag hade fått honom mjuk övergick vi till galoppen och jag fick rida på en stor volt runt Cissi som höll på i traven vid hinderstöden. Fokuserade på att ha honom rak i halsen så han inte över böjer den och blir som en banan. Gick riktigt bra.
 
Efter galoppen blev det en skrittpaus innan vi tog några skutt. Enter kändes positiv men jag komplicerade till anridningen några gånger med för hög hand och då blir det mest dragkamp som resulterar i att vi antingen hoppar av för nära eller för långt ifrån. Nu gör ju detta inte något då vi bara red på "skutthinder". Överlag en väldigt bra känsla.
 
Avslutade med att rida igenom programmet lite slarvigt inför imorgon. Fick tips som jag ska tänka på. Förresten så har det ju blivit lite ändringar eftersom min lärare har fått förhinder, så jag har istället anmält Enter! gaaah va kul och spännande det ska bli!
 
 

10 oktober

 
I helgen händer det något spännande, för då ska jag nämligen rida en pay and ride med min lärares häst. Och det är inte vilken vanlig häst som alla andra, utan en Islandshäst! Jag ska alltså rida ett dressyrprogram på en islänning. Vi får se hur det går! På lördag åker jag och Sara hem till vår lärare och rider de hästar vi ska "tävla" och sen på söndag är det i Surahammar jag kommer befinna mig.
 
Eftersom jag aldrig i hela mitt liv ridit ett dressyrprogram eller ens tävlat (inte för att det är en riktig tävling) någon gång, så kommer jag vara hur nervös som helst så det är tur att vi ridit ett väldigt lätt program.
 
Tränade på det idag med Enter och red igenom det tre gånger. Gick riktigt hyffsat trots att Enter var spänd som en fiolsträng då det blåste och allt var läskigt enligt honom. Blir nästan lite sugen själv att plocka med honom dit och rida ett program, bara för att se hur han skulle bedömas.

Just nu känns allt i ridningen så bra, det klaffar liksom. Han är med mig överallt och galoppen idag går nästan inte att beskriva. Så underbar han kan vara ibland. Jag och Cissi hade väl tänkt att rida för min moster snart och då troligen med lite bommar och nått hinder, det var längesen. Får se om vi lyckas klämma in det i helgen nån gång!
 
Pärlan idag
 

Måndag 7/10-13

Blev inget stall för min del idag, tyvärr. Jag jobbade nämligen på skolan under kvällen så Sigge fick en vilodag. Imorgon ska jag åka och provrida en häst och innan dess tänkte jag försöka hinna rida Sigge lite snabbt, alternativt longera. 
 
Igår jobbade jag på paddocken och jösses vad fin han blev mot slutet och dessutom rätt pigg. Jobbade med bommar. Längs ena långsidan hade jag cavaletti som jag travade över och på den andra långsida galoppbommar med normalt fem galoppsprång mellan. Varierade att rida mellan 4,5 och 6 galoppsprång, en riktigt bra övning tycker jag som man nästan inte kan göra för mycket! Sigge blev väldigt lösgjord och fin och verkade t.o.m lite trött när vi skrittade av. Efter ridpasset fick Sigge stå inne och vila en stund medan jag plockade i stallet. 
 
 
Idag har jag ringt veterinären och bokat in en tid. Det är nämligen dags att fixa Sigges tänder, vilket Sigge INTE tycker om. Så fort jag nämnde Sigges namn sa hon "och det är ju han som inte gillar detta, vi kommer behöva sätta av en hel del tid". Måste dessutom försöka få med några personer ut till stallet som kan hjälpa till att hålla fast gammelhästen som alltid ska kämpa emot trots massor av lugnande. Stackars Sigge vad han tycker det är jobbigt. Men det måste göras.
 
 
 

5 oktober

 
Igår blev Enter äntligen klippt! Mamma fixade även manen så gott det gick, tyckte den såg förskräcklig ut igår när hon var klar men idag såg den bättre ut. Den går iallafall att leva med. Blev som vanligt en halvklippning eftersom varken jag eller mamma vill klippa över kors och rumpa, speciellt nu när Enter står i uteboxen igen. 
 
Idag var Enter på sånt där typiskt "dagen efter klippning" humör, hittade spöken nästan överallt och på det så blåste det en del. Det fick bli ett kort pass på paddocken i alla gångarter men inte så krävande. Gjorde en del galoppombyten på lite åttvolt för att hålla honom sysselsatt och trötta ut lite snabbt. 
 
Han var dock på jätte mysigt humör inne i stallet. Kunde ha honom inne själv medan jag gjorde iordning honom och efter ridpasset utan att han stressade upp sig. För något år sen så stod han ju och piafferade på gången om jag inte stod bredvid honom när han var inne själv. Det är sjukt vilken stor utveckling han har gjort det senaste året. Ibland känns det som jag har en 4 åring som har mognat till sig men i själva verket har jag ju en gammal 14 åring. 
 
 
Två bilder från igår på prommis efter klippningen.
 

21.31

Dagarna bara flyger förbi! Skolan bjuder på fler prov och inlämningar, försöker hitta tid till pojkvännen, två hästar som ska provridas och Sigge hålls igång. 
 
Idag blev det däremot en lite lugnare ridtur för Sigge. Jag följde med Anna ut, som nästan precis har flyttat till stallet. Vi travade bara då hennes häst har varit skadad och är under igångsättning. Sigge skötte sig fint och travade mest på mer öronen framåt. Underbart att rida i solen mellan flera fält, åh vad mysigt det var! Eftersom det inte blev någon anvancerad ridning så passade jag på att jobba med sitsen, att verkligen ha skänkeln stilla och min hållning. 
 
Under den kommande veckan är väntar några prov i skolan, en provridning är inbokad och förhoppningsvis en till. Veckan bjuder även på jobb både på måndag och onsdag. Måste även ringa till min veterinär och boka in en tid, dags att fixa Sigges tänder! På onsdag ska Sigge få nya skor också. Mitt i allt ska jag även se till att hitta tid att spendera med Fahrim! :) 
 
Nu ska jag plugga lite till innan fredagsmyset kan dra igång. Imorgon ringer klockan igen och jag sticker till stallet för att dra ut på en härlig ridtur med Annelie! 
 
 
 
 

Barbacka tur med mitt hjärta

 
Idag hade jag nog årets skönaste ridtur. Allt bara klaffade och inget gick fel. Red ut barbacka och Enter var verkligen på bra humör, han var så harmonisk och oavsett situation så kunde jag lita på att han inte skulle göra något. Jag kunde sitta med en hand på tygeln och bara gunga med i allt. Såna ridturer är så värdefulla. Visst är det kul när det händer saker men eftersom han var rätt dryg förra veckan så var denna ridtur guld värd!
 
Skrittade ut i ungefär 50 minuter och avslutade med att rida lite på en stubb som finns kvar på vägen tillbaka till stallet. Kände lite på honom i alla gångarter eftersom vi ska rida lektion imorgon och har inte ridit dressyr på honom sen sista lektionen förra veckan. Det kändes helt okej även fast jag har lite svårt för att trava barbacka, men det löste sig.
 
 

RSS 2.0