Säg ingenting till mig, det hörs på stegen när du går

Skola, stallet, städat och fixat inför imorgon. Ja, så har min dag varit. Min sista dag som 16 år och den har faktiskt varit väldigt bra! Imorgon ska jag upp tidigt för att hinna till stallet och rida innan vi får gäster. Lite senare kommer tjejerna hit, trevlig kväll kör vi på!
 
Minnen för livet!
 
Nu ska jag nog dejta kudden, är helt slut i huvudet och en lång dag väntas imorgon.
 
God natt!
 
 
 
 

Ny hage!

Alla hästarna i Sigges hage sover inne om nätterna nu, så det skulle innebära att Sigge blev själv ute eftersom jag tycker han kan gå ut lite till. Så idag skulle vi släppa över honom i en annan hage, där han redan har gått med 2 av 3 hästar. Trodde inte att det skulle bli några problem, men de hästara vaktade väldigt mycket på varandra så det slutade med att Sigge och Lilly (som han inte gått med tidigare) får gå i en mindre hage i natt och imorgon så de får hälsa på varandra ordentligt.
 
 

Surahammar!

Idag har jag varit med min klass i Surahammar, vi kommer hädanefter ha våra profildagar på Surahammar Ryttarförening och vi kommer få ett djur med "våra" djur som vi kommer sköta om. 
 
Men idag var vi där för att rida (:D) så började dagen med att jag tillsammans med Sara tog tåget från Västerås till Sura. Så underbart skönt att kunna åka tåg och speciellt när skolan står för det! 
 
Väl där var det fem hästar vi skulle ha, stod och pratade med stallchefen och bestämde mig för att jag ville rida Clabbe. En stor skäck. Så söt var han när han stod i sin box och tittade ut när jag kom ner i stallet. Jättelite muskler och inte i direk fint hull för den delen heller men fastnade verkligen för hans utseende utöver. 
 
Ida fick börja rida eftersom hon är rätt oerfaren, så hon fick skritta igång och trava några långsidor. Ida skötte sig galant och hon börjar få kläm på lättridningen nu! Sen fick en annan i min klass hoppa upp och därefter jag. 
 
Clabbe - tävlad 120 hoppning och LA dressyr. 
 
Vi fick trava över några bommar på en långsida för att i nästa hörn göra en 20 metersvolt och gå in på en böjd linje mellan några koner och avsluta med en till 20 metersvolt. Därefter fick vi galoppera på dem stora volterna. 
 
Tänkte inte så mycket på att Clabbe skulle arbeta i en korrekt form eftersom han inte har några muskler för att klara av det så jobbade mest med ställning och att jag skulle få tryck i bakdelen. 
 
Clabbe och Ida 
 
/ Ebba
 
 
 

Hoppning 28/8

Sorry för den dåliga uppdatering. Långa skoldagar och så har jag varit i stallet till åtta varje dag så mitt bloggande har blivit rejält lidande. Men tänkte iallafall ta er igenom hopp "lektionen" för Ida.
 
Vi hoppade 5,5:an. Har faktiskt aldrig hoppat den. Enter var på ett fantastiskt humör idag och han stannade inte en enda gång på framhoppningen. 
 
Kände själv att jag inte hade hoppat på evigheter och sist Enter hoppades var i somras när Ida hade honom en vecka och då hoppade hon ju bara små hinder, så vi höll oss på 75 cm på utsprånget. Jag var efter i väldigt många språng och det såg väl lite "hejkomochhjälpmig" i några språng, men jag roade iallafall Ida. 
 
 Detta hoppade vi, ser ut som att det närmaste hindret är typ lika högt som det andra men det ligger på bara 40 och det andra på 75. 
 
/ Ebba

Jag måste ta steget ur vår sista dans

Åkte direkt hem efter skolan (brukar annars åka direkt till stallet). Men nu ska jag byta om, dra på mig regnkläderna och åka till stallet. 
 



 

Jag minns så väl hur hon blev presenterad. Ja det finns dagar jag tänker mer på henne än på dig

Effektiv kväll! Har gjort klar engelska uppgiften som vi hade till fredag, skrivit på svenskan och nu sitter jag med matten som går ovanligt bra. Härligt! Jag laddar upp inför imorgon, då andra planer än stallet är inplanerat. Ska givetvis dit också. Men vad jag mer ska göra imorgon, får ni veta imorgon. Är faktiskt riktigt taggad över det och det är verkligen inte likt mig!
 
 

Lung dag för Sigge

Idag fick Sigge en promenad på ca 45 minuter. Vi gick i en varierad teräng, så både på plan mark och i skogen. Han fick jobba (och jag också för den delen) över stenar och rötter, upp och ner i backar. Bra träning! Stod och pysslade med honom ett tag och sedan hjälpte jag Ebba som skulle hoppa.
 
 

Nya favoriter II

 
18/8-2012
 
 
 
 
/ Ebba

I wish I knew then, what i know now

Söndag kväll. Det innbär skola imorgon och ännu en skolvecka som väntar. Eftermiddagen har tillbringats tillsammans med min fina mattebok och nu har jag även börjat på svenskan. Har även hunnit baka bullar och haft det trevligt med familjen, ett bra avslut på helgen.
 
 

You are the best thing that's ever been mine

 

Bra start på dagen!

8.00 ringde min väckarklocka imorse. Vaknade till disigt regn och 13 grader ute, härliga augusti. Hade bestämt mig för att cykla till stallet idag, så vid 8.30 trampade jag iväg och 21 minuter senare var jag framme. 
 
Idag väntade en tvåtimmars tur med Johanna som blev väl lyckad! Underlaget var underbart efter allt regn och Sigge kändes fin, dock väldigt trött i slutet. Den kommande veckan blir det en del tömkörning för Sigges del, vill få upp ryggen på honom och då vill jag inte störa honom från ryggen. 
 
 
 
 

Eh?

 
Läste en tråd på Bukefalos tidigare och hittade en människa som skrev att man absolut inte skulle ge havre till Arabiska fullblod då dem riskerar hjärnblödning och hjärntumör om dem utfodras med havre. Har aldrig hört nått om detta och undrar bara vilken källa hon fått det ifrån? 
 
El Shaklan - Enters farfars far. 
 
/ Ebba

I'm gonna pick up the pieces and build a lego house, when things go wrong we can knock it down

Luften har gått ur mig och jag är jättetrött. Tidigare idag var jag på bra blogghumör, men alla idéer har lagts åt sidan till imorgon. Kvällen spenderades istället med matteboken och mi grafräknare, härliga lördagskväll! Avlutades dock med tv tillsammans med trevligt sällskap. Klockan har passeerat elva och jag håller på att somna, är förvånad över mig själv som får tvinga mig själv till söms vid ett på nätterna. Så nu är det dags för mig att dejta kudden! Hoppas på bättre humör imorgon och fler inlägg. Godnatt :)
 
 
 
 

Nya favoriter I

Nya favoriter från när Maria var och fotade oss. Tycker verkligen att hon är en fantastisk fotograf som verkligen fångade många fina bilder! 
 
 
 
 
18/8-2012
 
/ Ebba

Två hundar och en bil!

 
Detta möttes jag utav när jag åkte hem från stallet idag, haha! 
 
 
Två riktiga chillare till hundar som njuter av en biltur i en sliten bil! 
 
/ Ebba

Solsken+regn+halt häst

 
Ridturen startade med solsken, halvvägs in regn och mörk himmel i vad som kändes som en evighet, avslutades med promenad för mig en ganska bra bit. 
 
Enter råkade trampa på en sten när vi travade, frambenet bara flög upp och så började han halta kraftigt. Stannade direkt när han började sprattla med benet. Travade fram några steg, halt. Skrittade, halt. Satt av. Sprang med honom på en väg som det inte var några stenar och varken Ida eller Johanna tyckte han var halt då men tyckte även att det kändes fel att rida vidare eller rida hem så bestämde mig att gå hem. 
 
Ida och Johanna fortsatte en annan väg och jag fick sällskap hem av Lina och Rossi. Blev lite smått chockad att Enter var så himla cool att lämna Sigge och Fröken. Tidigare skulle hans värld gått under men nu var han hur lugn som helst, visst han hade sällskap men det har inte hjälpt tidigare. 
 
Han gick rent hela vägen hem så hoppas nu bara inte att det utvecklas till en hovböld eller liknande. Surt att behöva gå på en grusväg på ungefär 1 kilometer som var så perfekt, men vad gör man inte? 
 
 
 
/ Ebba

This is the part of me that you're never gonna ever take away from me

 

You say it best when you say nothing at all

Jag trodde dagen skulle bli bra, men nej, nästan allt har varit raka motsatsen till bra.
 
Nu sitter jag med bra musik och kollar igenom bilder med mig och Sigge, vilket alltid får mig på bra humör, att se min älskade häst! Tänk att en häst kan få en att le så mycket och glömma det som fick en på dåligt humör.
 
Du är min lycka! <3
 
 
 
 
 
 

Bilder igen!

16/8-2012
 
 
 
 
 
 
/ Ebba

Ser fram emot en trevlig långtur

Nej om man ska ta och rulla till stallet nu för en ridtur med härlig tjejer? Japp, vi kör på det!
 
 
Har en del idéer till bloggen som troligen kommer upp ikväll!
 

Uppvärmningsbilder

 
Bilderna är tagna den 18/8-12
 

Idag och imorgon

Idag stod tömkörning på schemat för Sigge. Han var stel och ville inte alls göra det sakerna som jag ville. Blev mycket tjafs mellan oss två idag, då vi ville två helt olika saker och ingen var på riktigt bra humör. Passet blev inte så lågvarigt utan jag nöjde mig när jag hade fått igenom en del av övningarna och när Sigge kändes relativt fin. Han ville inte ta ut steget idag tyckte jag, utan gick mest och trippade, så det jobbade vi med.
 
 
Imorgon planeras en långtur och då kommer fokuset ligga på att få Sigge avslappnad, men samtidigt aktiv i stegen och rund i formen, framför allt att han ska ta mer ordentliga steg, så han inte bara går och spänner ryggen, utan att få honom att slappna av. Det kommer nog bli lättare sagt än gjort, men nu har jag ett mål med morgondagens ridpass i alla fall.
 
 

Regn+skog

 
Dagens planer var en uteritt med Zandra på Pandora och så blev det. När vi ridit i ungefär 10 minuter så gick en stooor blixt över himlen och det började regna. Vi bestämde oss då för att rida den vanliga vändan i stora skogen då åskan var väldigt långt bort. Vi ville inte vara ute på någon dundertur om det skulle bli världens skyfall så den passade bra. 
 
Vi red blandat i alla gångarterna och jag lät Enter rulla på som han ville vilket var behagligt. I skritten satt jag med tröjluvan över hjälmen och händerna vid framvalvet då det regnade. Tyglarna var Enters ansvar om vi säger så! 
 
Imorgon blir det en mer ansträngande och längre tur med Ida och Johanna och på söndag blir det en lugn ridtur med Cissi och Toppen för att ta med bebis Toppen på äventyr! 
 
/ Ebba

Brännbollstunering!

 
Idag har jag spelat brännboll hela förmiddagen i skolan. En tunering som är tänkt ska vara varje år med vandringspokaler och priser. 
 
Det började med "uppvärming" vilket var att tre personer skulle representera sin klass och man skulle äta upp en godisrem snabbast. Jag var klar först utav alla klasser, men för att vinna var alla tre tvunga att vara klara först, så vi vann inte den :( 
 
Denise, Sara och Jag närmast kameran i våra "krigsmålningar" 
 
Och som vi krigade i tuneringen. Vi vann tre utav fyra matcher och kom tvåa utav 5 lag. Vår sista match urartade lite smått. En kon flög och mycket skitsnack från andra laget när dem förstod att dem skulle förlora så dem sa att vi sa saker och inte var sportsliga. Läraren som dömde fick tillslut bryta och prata med båda lagen. Vi gick iallafall segrande ur den matchen ;) 
 
Så nu är benen sega och rösten borta, men vad gör man inte när adrenalinet pumpar hos en tävlingsmänniska? Hahah :) 
 
/ Ebba

Motion!

Imorse cyklade jag till skolan (det händer inte ofta!) och sedan gick jag runt på stan i några timmar och nollade ettorna. Efter skolan blev det en till runda på stan för att kolla efter nya skor samt kläder, var på shoppinghumör och det händer inte heller alls ofta, så får väl ta vara på dem tillfällerna. När jag gått runt på stan och inte hittat ett dugg satte jag mig på min kära cykel igen och trampade ut till stallet (det är en bra bit!). Väl i stallet tömkörde jag Sigge och trampade sedan hemåt. Ja, nog har jag mina ben fått röra på sig idag. Är faktiskt nöjd med mig själv, med tanke på hur otroligt otränad jag är.
 
 
 
 

Hejhopp!

16/8-2012
 
 
 
 
 
/ Ebba

Smakprov!

18/8-2012
 
 
/ Ebba
 
 

23/8-2012

 
Idag fick Enter gå på linan med Pessoaloungen igen. Inte alls lika länge och jag hade inte direkt stort fokus så han blev inte lika fin som sist. Lade störst vikt vid traven med avbrott och igångsättningar, dem lyssnade han jätte bra på! 
 
Tog sedan in honom, tvättade hans mugg med svampshampoo och smörjde även in med svampsalva innan han fick på sig stallbandagen och fick gå in i boxen. Därinne har han vad jag tycker fritillgång på hö och massa kraftfoder + äpplen och morötter! :) 
 
 
 
Inte lätt att ta kort när man longerar, haha :) 
 
/ Ebba

Oopss...

Ida och Jag tänkte att vi skulle ta lite galoppbilder tillsammans mot Ida med kameran och sen rida på varsin sida om Ida - Detta verkade inte Enter vara helt med på! 
 

 
 
 
Lyckades rädda upp det så Ida slapp bli överriden ;) 
 
/ Ebba

:/

 
Enter har nu de senaste dagarna tappat mycket i vikt, det har gått väldigt fort och idag var det verkligen så det märktes ordentligt. Revbenens syns lite och man behöver bara lägga handen löst mot sidan och låta handen glida nerför sidan så känner man dem jätte mycket.. Han fick gå ute på nätterna för länge på för lite bete. Helst skulle jag ha velat tagit in honom på nätterna för två veckor sedan redan, men nästan ingen utav dem andra ville ha in sina. 
 
Igår kväll ställdes Enter och Toppen in på nätterna från och med nu - vilket känns grymt skönt. Tycker inte om när det är kallt på nätterna så man velar om man ska ha täcke på och sen på dagarna blir det +20 och strålande sol. 
 
Nu gäller det att göda upp Enter, har börjat ge honom korn igen och han får ju redan ganska mycket betfor. Sen ska jag köpa olja imorgon som han också ska få. 
 
Tänker även att han ska få ta det lugnt nu ett tag och se om han svarar på kornet, betfor och olja + fritillgång på hö. 
 
Idag fick han en ridtur på 50 minuter, mest skritt men lite trav också. 
 
Tycker det är så hemskt att det går så väldigt snabbt när dem väl börjar tappa.. 
 
 
/ Ebba

I will stand by you forever

 
 
Idag var Sigge lite trött och tror han hade lite träningsvärk också. Så det blev en lugnare ridtur i alla gångarter. Ville inte att han skulle vila helt då han blir så himla stel då, så tyckte det var bättre att han får röra lite på sig. Lät han mest sträcka ut sig och jobba på i sitt eget temp. Givetvis checkade jag av att knapparna satt som de skulle, vilket inte var något problem, han lyssnade jättebra på mig. Imorgon ska Sigge antagligen skrittas, det behöver han och på fredag är tömkörning inplanerad, om allt går som det ska.
 

Busbilder

Den som säger att valackar inte har en personlighet har aldrig träffat Enter
 
 
 
 
 
 
 
Han studsar, kickar och har sig när han tycker att man kräver för mycket. Bushäst! :) 
 
/ Ebba
 

Galopp och jockeyläder!

Som Ebba skrev tidigare så var vi ute och konditionstränade Sigge och Enter idag. Jag tror allt att jag måste köra mer kondition med Sigge för han blev väldigt trött och i slutet hängde han inte riktigt med. Annars kändes han väldigt mjuk och fin och lyssnade väldigt bra på mina hjälper. Halva galoppen körde jag med  jockeyläder. Dels för jag tycker det är riktigt roligt och en häftig känsla och dels för att man måste få betydligt bättre benmuskler. Så tog tillfället i akt att snurra och korta läderna.  
 
 
 

Kondition+lek

 
Idag när jag kom ut så gjorde Ida iordning Sigge och frågade om jag ville rida med henne ut, sagt och gjort så red vi ut och körde galoppintervaller på stubben. 
 
Lite konditionsträning är aldrig fel och Enter blev nog lite väl het i skallen efter att vi hade ökat rejält en sträcka. Men han tyckte nog att det var kul och ibland måste han få dra på lite också! ;) 
 
Vi avslutade hela kalaset med att ställa upp hästarna bredvid varandra och sen dra iväg i galopp. Typ som en start i en galopptävling förutom startboxar. Enter fattade ganska snabbt vad det var frågan om och han drog iväg snabbt, höll honom kort några gånger för att han inte skulle koka över allt för mycket, men sista gången körde vi järnet :) 
 
 
/ Ebba

You can take my breath away

 
 

21/8-12

Dagen började med en tidig morgon. Jag åkte ut till stallet för att ta av Sigge täcket, som han haft under natten då det skulle regna en del, för att sedan dra vidare på utvecklingssamtal i skolan. Det var faktiskt roligt att gå in genom dörrarna och mötas av alla glada lärare som var där! Imorgon är första skoldagen och det drar igång ordetnligt. Tycker faktiskt att det ska bli rätt roligt! 
 
Men nog kommer jag sakna sommaren och alla underbara minnen!
 
Efter den kosta stunden i skolan så väntade en fika på stan med Malin, det var ett tag sedan sist så det var trevligt!
 
 
 
 

 
Love of my life, my soulmate..
 
 
 
 
..you're my best friend 
 
/ Ebba

Invänta bomber!

 
Nu har jag gjort iordning massa tidsinställda med bilderna från i torsdags! Den som väntar på nått gott! 
 
 
 
/ Ebba

Todays!

Enter fick en behaglig skrittur idag. Skrittade ut själv i kanske 40 minuter. På asfalt, stubb och i skog. Han var avslappnad och skrittade på fint. 
 
Hade det väldigt trevligt med hans tryck i bakbenen, musiken på högtalare och facebook i handen! 
 
 
/ Ebba

All I do is think of you

Nu sticker jag till stallet!
 
 
Snart får jag även alla bilder från i torsdags, så håll utkik efter en bildbomb!
 
 
 

Sneakpeak ;)

 
 
/ Ebba

Visste ni att?

..Att vi har ett halv syskon till Malin Baryards Tornesch i stallet? 
 
Taste of Lily Asp "Lilly" *09
 
..Att jag genom mitt liv har följt miljontals med tv-serier? Är en riktig succer för tv-serier, Desperate Housewifes, Vampire Diaries, Vänner, you name it! Det enda jag inte klarar av är kriminalserier såsom Criminal Minds och CSI, klarar inte av det. 
 
..Att jag troligen skulle börja grina om jag fick reda på hur mycket pengar jag (och mamma) lagt ut på Enter? 
 
..Att jag för tillfället har ett stort "att ha-begär" när det gäller hästsaker? 
Skulle kunna åka och spendera ALLA mina pengar på saker jag inte behöver. T.ex. benskydd, har 4 uppsättningar och endå vill jag köpa en ny uppsättning. 
 
..Att jag tycker att denna sommar har varit den sämsta någonsin? 
Allt har sugit, speciellt vädret. 15 grader i Juli är väl inget att hurra för? 
 
/ Ebba 

Longering+pottis!

Idag longerade jag Enter med Pessoaloungen på och gud vilken SNYGG häst han är!! 
Fokuserade mest på traven för att få bra tryck i rumpan men med en avslappnad form. I början ville han inte riktigt trycka ifrån i stegen men med övertalning så blev han SÅ fin! Rund fin form och fint undertramp. 
 
I slutet utnyttjade jag nästan hela paddocken och lät honom galoppera några varv i båda galopperna. Där var han även underbart fin. Kunde inte vara mer nöjd med dagens longering faktiskt och jag tror han tyckte det var skönt att få jobba för sig själv. 
 
Klippte även Enters man idag, sen får mamma trimma till den om någon vecka så den blir topptrim igen. Han har ju fått gått och varit sommarful med en lång man för att få mer skydd från flugorna. 
Det var faktiskt första gången jag fixade Enters man - mamma har alltid rykt den. Halvnöjd med mitt resultat men det ser lite ut som han har pottfrissa.. haha. Trimmade även pannluggen som jag inte rört på två år ungefär. 
 
SÅKLART tog jag inga bilder.. :( 
 
Enter och lilla Mulle (Welsh/Arab) 2006 vid Hagbyholm 
 
/ Ebba 
 
 

En eftermiddag med fina vänner

 

I'm really gonna miss you picking fights

Red ut med Johanna idag, det var länge sedan så det fanns en del att uppdatera om. Hennes häst Fröken var lite hostig och har haft feber under veckan så det blev en lugn tur, dock i alla gångarter för att mest känna lite på hästarna. Sigge kändes fin idag, han hade bra framåtbjudning och lyssnade även när jag tog tillbaka honom. Annars krävde jag inte så mycket av honom. 
 
Min fina tjockis!
 

I hope you find it, what you're looking for

Dunkar musik medan tankarna växer! Nu är det dags att laga lite lunch och fixa hemma innan stallet :)
 
 

Du kan inte följa mina fotspår

 
Står på toppen, jag är stark. Båda benen på stadig mark. Inga misstag, snubblar ej, ingenting som kan rubba mig. 
Känner styrkan inifrån, ingenting står över mig. 

 
/ Ebba
 
 
 

Dagens

Kom hem för en stund sen så jag har inte haft tid att dela dagen än, men nuså! 
 
Blev ju väldigt hastigt att Idas vän skulle komma ut och jag var redan påväg ut till stallet när jag fick reda på det så jag hade helt fel kläder på mig så såg ut som jag vet inte vad :( Men men, Enter var gullig iallafall! 
 
Enter var väldigt fin, men sliten, han har ju gått väldigt hårt flera dagar i rad så han kommer nog behöva ha några dagars kravlös ridning i skog och mark. 
 
Vi tog väl ganska mycket olika bilder - galopp, dressyr och barbackagalopp, men dem kommer ni ju få se om ett tag! 
 
Lånade min kusins Glen Gordon set, så Enter fick bära en luva idag! Väldigt ovanligt att se honom i en. 
 
 
 
Ida och Sigge från idag. 
 
/ Ebba
 
 
 
 
 

Ida hissar!

Det var ett tag sedan vi körde en hiss eller diss, så varför inte ta och hissa lite?
 
När vi ändå är inne på detta med kort så tänkte jag ta och hissa det. Jag tycker det är jättebra om man kan ha med någon som tar kort eller filmar, eller helst både och, när man rider. Då kan man själv se hur det ser ut och se dem misstag man gör (för ingen rider perfekt hela tiden). Personligen tycker jag det är jättejobbigt att se en film eller bilder på när jag rider, men försöker ändå titta flera gånger för varje gång kanske man hittar nya saker som man kan förbättra. Många saker kan man själv se som man behöver förbättra, man behöver inte alltid en instruktör till det.
 
Många kan säkert känna att det är jättejobbigt när någon riktar en kamera mot dem. Själv känner jag ofta så. Jag vill gärna att det ska se så snyggt ut som möjligt på bilderna och börjar då oroa mig lite, blir lite frustrerad när hästen kanske inte har rätt form, man kanske hade blicken fel och så vidare. När någon ska ta kort på mig känner jag allt detta inom mig samtidigt som jag vet att jag ställer väldigt höga krav på mig själv. jag jobbar på det och försöker se det ur den positiva vinkeln att jag faktiskt utvecklas av det.
 
 
Så ja, mitt tips till er är att ha med någon (om möjligheten finns) som kan filma och/eller ta kort när när ni rider, även om det känns jobbigt. Man lär sig otroligt mycket av det!
 
Vad tycker ni? Är det en hiss eller diss?
 

Snart så!

Nu har Ebba och jag blivit fotograferade två dagar denna vecka och snart får vi bilderna. Så håll utkik nu efter massa nya härliga bilder!
 

Today

Idag bestämdes, men kort varsel, att min vän Maria skulle förlja med till stallet och fota. Så idag blev det dressy på schemat för Sigge. Han kändes rätt fin och mjuk idag. Han lyssnade på mina förhållningar och jag tyckte han jobbade på rätt bra. Ska bli spännande att se bilderna sedan om det stämmer överrens med sina egna känslor. Oavsett vad, så är det väl viktigast att det kändes bra och det gjorde det.
 
Vi tog även några galoppbilder samt bilder barbacka innan batteriet på kameran tog slut.
 
 
 

I'm not blind anymore

Haft en härligt fredagkväll med brudarna! Vi hängde på stan och i hamnen, åt lunch och tog fina bilder. Sista fredagen innan skolan drar igång igen, lite trist, men ska bli skönt att komma tillbaka till rutinerna.
 
 

Blodmask

Igår hade en i stallet gjort ett täckprov på sin häst för att se om hennes häst mask. Det visade sig att den hästen hade blodmask. Väldigt lite, men man vet ju inte om någon av de tre "nya" hästarna som inte var med när vi kollade mask på alla stallets hästar tidigare i år bär på masken och har tagit med den hit. 
 
Så imorgon ska jag köpa "Kolla Masken" till Enter och kolla om han har något. Troligen kommer han ha eftersom han går i samma hage som hästen med konstaterad mask. 
 
Får hoppas på att det iallafall är lilla blodmasken och inte den stora. 
 
/ Ebba

Skog+stubb

Enter fick gå i ungefär 30 minuter idag, mest skritt. Red ut i lilla skogen bakom vårt stall och sen ut på en stubb åker där jag tog ett varv trav och ett halvt varv i båda galopperna. Jag lät honom bestämma tempo nästan helt, förutom om han släpade fötterna efter sig. 
 
Han tyckte nog det var rätt skönt att få gå i skogen och sen sträcka lite på benen på stubben. Hade tänkt skritta runt de flesta stubbarna på slutet men då började det ösa ner regn så jag struntade i det :( 
 
/ Ebba 

You are beautiful to me

Snart ska jag sticka till stallet och pyssla om min sötnos. Sigge ska få vila idag, det förtjänar han då han har gått rätt hårt de senaste dagarna. 
 
 

Ridpasset!

Som tidigare nämns red jag på stubben idag med Ebba när hennes kompis Ida fotade. Försökte jobba loss Sigge men det var betydligt lättare sagt än gjort. Har lag dressyren åt sidan ett tag då jag inte haft någon inspiration eller motiviation för det. Men idag fick han allt jobba, den lilla hästen. Han var stel som en pinne, vilket inte alls var konstigt, och framåtbjudningen var inte att tala om. Blev därför mycket jobb på volt, ställa böja åt olika håll och tempoväxlingar. Han kom igång bättre än vad jag hade trott, även om han var långt ifrån att gå bra. Men det förväntade jag mig absolut inte heller!
 
Efter att ha jobbat igenom hästarna lite så tog vi några galoppbilder. Vid det laget hade Sigge hunnit komma igång och vissa stunder kändes han riktigt fin!
 
 

Stubb+foto

Idag var ju min goa kompis Ida med ut i stallet och fotade när både jag och "Sigge-Ida" red :) 
 
Enter var riktigt rolig, som en lite boll vissa stunder. Han blev väldigt studsig bak stundvis men det är ju bara kul. Blev mest galopparbete med fokus på fattningar, avsaktningar och byten. Bytena kommer mer och mer nu vilket är kul att se framsteg i våran träning. Märker även att Enter behöver stöd hela vägen innan och igenom bytet även om han själv inte alltid tycker det. 
 
Imorgon får Enter en skritt/joggnings uteritt för att röra bort lite träningsvärk och slagg från dessa tre dagar som han gått ganska hårt på stubben. 
 
Ni får se lite bilder när jag fått dem! :) 
 
 
/  Ebba 

12.42

Har nyss bakat och ska nu sätta mig ute i solen med hunden och teoriboken för körkort som sällskap. 
 
 

Outfit

Letar efter något att ha på mig idag. Ebbas kompis följer nämligen med ut till stallet och ska knäppa lite kort. 
 
 
 
Jag är inte den som bryr mig om outfit så mycket i första hand. Men vid sådana här tillfällen vore det ju roligt att kanske ha piffat upp det lite. Dock känner jag att min plan att matcha ihop en snygg outfit rasar allt mer.
 
 
 
 
 

Nu ska jag leva livet, livet med min häst

Himlans rolig ridtur idag! Jag, Ebba och Lina drog ut på stubben och galopperade. Efter lite uppvärmining kortade jag och Ebba våra läder. Jag fick snurra mina läder två varv och sedan körde vi på jockeyläder ute på fältet. Benen värkte (kände hur otränad jag är...) men jösses vilken känsla när man ställer sig över hästen och ser fältet framför sig! Det är sådana stunder som man (eller jag i alla fall) glömmer både tid och rum, det finns bara jag och min häst, vi är ett med varandra och tilliten finns. Älskar känslan när man kan lita så på sin häst att man inte är rädd för att lätta i tyglarna och hästen galopperar allt fortare under sig. LIVET!
 
 
Finner inga ord som kan beskriva hur lycklig Sigge gör mig. Även om dagen kanske har varit bland den västa i sitt liv, så glömmer jag allt det och bara ler när det är jag och Sigge.
 
 

Mot stallet!

Nu tar jag och rör mig ut till stallet. Idag ska jag och Ida rida på någon av stubbarna. Vi tänkte väl skoja till det och köra någon galopp med jockeyläder, hoppas jag sitter kvar! 
 
2011
 
/ Ebba

I remember when we broke up the first time

Tog min runt 5 km i spåret och nu är det dags att ta och läsa lite körkortsteori. Inte det roligaste, men det ska göras någon gång så lika bra att sätta igång. 
 
Dubai...
 

Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå

Ska nog ta mig i kragen och dra ut på en powerwalk. Så, tar med hunden och börjar dra mig mot spåret där 5 km väntar. 
 
 
/Ida
 
 

Frihet!

Äntligen har de skördat på några av fälten vid stallet så nu finns det äntligen stubb att rida på! Stubben finns inte många dagar om året så det gäller att passa på. Älskar verkligen känslan när man har en stor stubbåker framför sig, man känner hur fort hästen galopperar under sig och man kan bara lätta i tyglarna, lita på sin häst och känna sig FRI!
 
Bilder från förra årets stubb
 

 
 
I love you forever, forever and always
 
Älskade Morfar 
 
/ Ebba

Snart stallet!

Fixat och pysslat hemma, försökt sysselsätta tankarna. Just nu sitter jag och spanar in Hööks-katalogen som jag inte riktigt hann när den kom. Tänk om man var rik! Nej om man ska sluta drömma om fin utrustning och istället pallra sig till stallet. Vi hörs sen!
 
 
Kram
 

Killen i mitt liv!

 
Aldrig att jag kommer lämna dig!
 
/Ida

Pics!

 
De klassiska "arab-poserna" som man alltid måste ta ;) 
 
 
 
Sen de lite mer normala uppställningsbilderna
 
 
 
 
 
 
Tycker han har blivit väldigt fin i kroppen nu på senaste tiden. Har även kommit underfund med att Enter aldrig kommer få den där runda muskulösa rumpan, utan han kommer alltid ha markerade höftben och kors. Men tycker han har mycket rumpmuskler på andra ställen istället.
 
/ Ebba

2 saker ni kanske inte visste om Sigge

- Han älskar saltstenar
- När man kliar honom vid magen eller bakbenen, lyfter han på ena bakbenet och börjar ibland veva det, som en hund. (Ska försöka få det på kort eller film någon gång)
 
 

The Typical Enter?

Haha, hittade sidan The Typical Hästen på Facebook nyss och kunde inte annat än skratta åt några av sidans bilder. Dessa tre bilderna är så Enter
 
 
 
Och så den bästa! 
 
 

/ Ebba
 

Såkallad rubrik!

Hej på er. Idag vart det bara en kortis i stallet då jag skulle iväg vid ett. Så jag tog bara in Enter, borstade på honom lite och gav honom sina vitaminer och annat smått :) 
 
Innan jag åkte hem tog jag några uppställningsbilder på honom, men ni får bara ett smakprov knäppisen - resten får ni senare! 
 
 
/ Ebba

I think of you every step of the way

Sjuk. Har bara varit hemma och tagit det lugnt hela dagen. Har planer att jag skulle tömköra Sigge och var riktigt taggad för det. Skulle även träffa tjejerna som jag verkligen såg fram emot. Men tyävrr så hindrade feber och illamående mig. Blev istället en slappardag framför tv:n, låtit tankarna snurra och åkt till stallet en snabbis för att kolla hästarna (har nämligen tagit hand om Fröken igår och idag).
 
Hoppas på att jag mår bättre imorgon och att uppdateringen här blir bättre. Ebba och jag får allt ta oss i kragen!
 
 

Loj Enter

Till min stora glädje så har dem börjat skörda åkrarna runt vårt stall nu! Woop woop! Men tyvärr var jag för tidigt ute så dem hade bara hunnit halvvägs på en åker när jag skulle rida :( 
 
Skrittade fram Enter på cykelbanan som går bredvid åkrarna och såg längtande ut över den lilla stubb som fanns, men jag fick helt enkelt röra mig tillbaka till paddocken. 
 
Där jobbade jag Enter i alla gångarterna, fast det blev mest galopp. Mycket volter, fattningar och avbrott. Några byten och lite förvänd galopp också. Han jobbade på bra idag fast jag blev lite sur på honom ett antal gånger. 
 
Jag vet att han kan byten -i båda varven- men endå ska han trixa. Byter endast fram när man byter till vänstergaloppen vilket han tycker är enklast och i det andra varvet surar han sönder, gör ett hopp och fortsätter i samma galopp. 
 
Enter börjar dock bli ganska loj av att gå ute på nätterna nu. Har dem tre senaste ridpassen på paddocken ridit med sporrar, vilket inte alls brukar funka ett helt ridpass utan i galoppen blir han sur och kickig och efter galoppen blir han en kanonkula. Men de senaste passen har jag blivit tvungen att trycka till han ganska mycket med sporrarna för att få fram honom. 
 
 
/ Ebba 

Förklaring

Jag vet att jag varit borta länge från bloggen, dels för att jag inte varit hemma men även för vissa händelser har gjort att jag inte haft någon lust. Senaste veckan har det känts som mitt liv helt vänds upp och ner och vet inte hur jag ska reagera på detta just nu, det känns som jag ställer in mig på det värsta möjliga. 
 
/ Ebba 

Ebba in the house!

Som Ida skrev red vi tillsammans idag vilket var evigheter sedan så vi hade mycket att prata igenom, både nytt och gamla sköna minnen. 
 
Vi red ner till Hagbyholm för att galoppera ur hästarna lite, riktigt kul. Vi var även väldigt bad ass när vi red på ett slaget gräsfält som man egentligen inte får göra ;) 
 
Enter kändes okej, väldigt trött i början och i galoppen ville han inte ta ut steget så mycket utan han kunde låta Sigge dra iväg en bit utan att bry sig. Sen istället för att öka ut steget så gick han i sin vanliga korta galopp så det kändes ju som det gick i 180 med hans klapprande hovar under. Haha, men kort och gott var det en skön och loj ridtur med mycket galopp och skratt! 
 
/ Ebba 

When I see your face, there's not a thing that I would change

I mina tankar
 
 
/Ida

10/8-12

Snart ska jag åka till stallet och rida med Ebba. Det var väldigt länge sedan vi red tillsammans så det ska bli roligt :) Hoppas på att vädret håller i sig så att det inte börjar regna. Ha det bra så hörs vi sen!
 
Bilden är tagen från de första veckorna jag hade Sigge, mycket har hunnit ändras. 
 
/Ida

Pluggar på sommarlovet...

 
Längtar till körkortet!
 

Just nu

Just nu tittar jag på hoppningen, OS
 
 
Jens Fredricson var först ut av det svenska laget och hoppade en felfri runda. Lisen Bratt Fredricson, som var andra svenska ekipaget, ramlade tyvärr av. Snart är det dags för Henrik von Eckermann och sedan Rolf-Göran Bengtsson. Kom igen nu Sverige!!!
 

På hästfronten

Har inte haft tid eller ork till uppdatering. 
 
Sigge: 
Har varit ute och konditionstränat och jobbat på, han måste komma i form nu. Han har varit riktigt fin de senaste dagarna, så hoppas det håller i sig. Igår red min syster Sigge, vi red ut tillsammans (jag hade Enter) och det var riktigt trevligt! Lite ovant att se någon annan på Sigge, men han verkade fin. Är så gad att Sigge är som han är!
 
 
Enter:
Jag har hoppat/jobbat med bommar, klättrat och samt varit ute i skogen. Han har skött sig över förväntan faktiskt, så är riktigt nöjd med honom. Som ni säkert vet är ju Enter lite speciell när det kommer till bommar och hinder. Men det ridpasset tittade han knappt på bommarna. Körde mycket galopparbete över och volter. Som sagt så var det inga problem, han jobbade på som inget annat. Duktig häst!
 
 

Film

Hittade en film som jag klippte ihop väldigt snabbt förut, den är inte arbetat med, så ha lite överseende. Tänkte i alla fall bjuda på den :)
 
 

Håll utkik

Lite senare kommer film upp, så håll utkik!
 

Turkiet 2012: Merhaba askim

 
Jag låter bilderna tala för en bra semester
 
 
 
 
 
 
 

En månad kvar...

... tills jag blir 17 år!
 
Sen är det bara ett år kvar tills körkortet! Längtar som tusan.
 
 

1 augusti 2012

Gårdagen fick helt ändrade planer som resulterade i att båda hästarna fick stå. Idag är tanken att mamma ska följa med ut till stallet. Mamma håller på att lära sig att rida och tidigare har vi bara varit på paddocken. Så idag tänkte jag ta tillfället i akt att ta med henne ut i skogen, nu när jag har två hästar. Mamma får rida på Sigge, så tar jag Enter. Tycker det ska bli så himla spännande, för jag har aldrig ridit ut på enter på det här sättet förut, bara skrittat fram/av ute. Så det ska bli roligt att se hur han är.
 
 

RSS 2.0