Duktiga hästar!

Hoppningen gick bra idag och jag är supernöjd över båda hästarna! :) Sigge var suerfin! men dok så rev han två gånger vilket inte alls är likt honom, så det måste vi jobba med. Hade ställt upp 3 hinder på medellinjen (vill bara tillägga att vår padock är jätteliten) och hoppade ur olika vinklar och respentinbågar. Han fick samla ihop sig och mina ben fick jobba massor, men är nöjd över passet :)



Med den andra hästen, Fröken, gick det superbra! Det var första gången jag red henne och är riktigt nöjd. Otroligt stor skillnad jämfört med Sigge, men kände hur nyttigt det är att rida andra hästar, så det var kul :) Hoppade ca 80 cm som högst och det är jag supernöjd med! I övrigt var hon jättetrevlig och arbetsvillig, men krävde lite mer hjälp vid hoppningen än vad sigge gör, men det är inte så konstigt med tanke på att hon är mycket mycket yngre. Kul vare iaf :) 


...

Herregud vad fort denna vecka har gått och nu är det ett efterlängtat påsklov! Enter har lullat runt ganska kravlöst hela veckan. Ridit barbacka varje dag förutom i tisdags då han vilade.
.
Tyckte faktiskt han gick riktigt bra barbacka förutom att han sitter helt fast i vänstersidan. I galoppen är det som att försöka böja ett bord. Där har jag något att ta tag i ;)
.
Fick dra bort en sko idag som bara satt i två sömmar. På måndag kommer hovslagaren så då får han nya skor igen. Imorgon tänkte jag gå ut och gå med honom lite i en klätterbacke och sen kommer det en tjej med en sadel som vi ska prova. En dressyrsadel! Yeey :)
Vilket ovärt inlägg detta blev..

Snart...

Snar ska jag till stallet och hoppa två hästar :) Är grymt taggad!
Med Sigge hade jag tänkt ställa upp hinder på böjda spår, inte så jättehöga. Hade tänkt träna på att verkligen rida ihop honom så han inte hoppar av för tidigt och så ska vi fortsätta träna på att hoppa ur olika vinkar och stärka ryggen.
Den andra hästen jag ska hoppa får ni höra mer om ikväll :)

Mina mål inom hoppningen år 2012

Jag har satt upp mål inom hoppningen detta år:

- Sigge ska få bättre hoppteknik. Han har tappat en del teknik då vi inte har hoppat så mycket som vi gjorde förut. Teniken sitter i honom, men det är dels att han inte riktigt orkar bära upp sig.

- Börja tävla mer. Vill komma ut på mer tävlingar i år, hålla igång allt och utvecklas.

- Börja träna för instruktör. Jag har vill börja träna regelbunder för en instrukör och utvecklas inom hoppningen. Har stått stilla på samma nivå jättelänge nu och jag vill verkligen framåt.

- Sigge ska bli mycket starkare.  Han ska bli starkare så han orkar bära upp sig mer över hindrerna, även så han orkar hålla ihop sig innan och efter hindrerna och inte blir så lång.

- Hoppa en bana på 1.20 m. Vill hoppa en bana på 1.20 och klara det. Sigge ska vara så pass stark att han orkar det. Tidigare har vi bara hoppat enstaka hinder på denna höjd. Det kommer ta tid innan vi är här, men då har jag något större att jobba mot.




Godmorgon:)

Eller ska jag kanske säga "god dag?". Sak samma, vaknade för ett tag sen och ska snart åka till stallet tror jag och sen blir det att ta tag i en massa skolarbeten. 




:)

Hade ett dressyrpass inplanerat idag och var så otaggad för det då jag visste att Enter skulle vara dryg. Och det var han, tjaffsig i vänstervarvet och när han blev trött så började han bli tittig. När han blev tittig så började han slänga sig och göra sina fina arabstopp.
Blev måttligt irriterad när höll på. Men stundtals var han någorlunda fin. Jobbade på att få honom lugn i en bra form. Nu ska vi jobba vidare på att bygga upp alla tappade muskler så han orkar arbetet och inte blir tittig ;)
Imorgon står mitt alarm på 06.30. Yeey, tidigt ut till stallet för att rida med Johanna. Vid 12 ska jag jobba i 4 timmar. Kanske är dags att gå och lägga sig ;)

Dagens träningspass

Hoppade bushästen idag. Blev ändrade planer så Fahrim följde inte med till stallet, det får bli en annan gång :) Hade bara ett lågt hinder på 50 cm som jag ställde på medellinjen. Tränade på att han skulle hoppa nära det, han hoppar alltid av för tidigt. Tränade även på att komma ur olika vinklar, blev mycket snett igenom så han hoppade hindret snett så att säga. Jösses vad duktig han var och någon broms fanns inte alls i huvudet på honom. Hade en stoppsträcka på minst två varv på paddocken för att kunna ta ner honom i trav från galopp. Det var länge sedan han var så här pigg, men kul är det :)

Imorgon hade jag tänkt att rida ut och på söndag blir det en långrunda så förhoppningsvis får han ur sig lite energi då.

Det blev tyvärr inga bilder från idag, ska fixa lite nya bilder, men fram till dess får ni dras med gamla.



som sagt, han hoppar av lite tidigt... Bilderna är från första året jag hade honom, år 2009.




.
.
.

You raise me up


tagen ur en film, endast 90 cm.

Saknar verkligen den tiden när jag hoppade massor, på höjder. Vi har backat flera steg pga av många olika anledningar. Men snart är vi tillbaka på banan igen!<3


:)


Inte en enda hov i marken ;)

Imorgon ska jag hoppa, Fahrim är snäll och följer med mig för att hjälpa till :)<3 Är riktigt taggad, nu ska Sigge bli riktigt fin i kroppen och få tillbaka alla fina muskler som han hade för lääänge sen.



pics

Min plan om att testa lite höjder sket sig.. Stannade på 60 när jag kände mig säker. Någon annan gång får jag träna höjder ;)
.
.
.
.
.
.

ja...

Såhär tacklar Enter en bom.. aningens oförbered ryttare..
.
.

Taggad häst?

Enter var aningens taggad idag..  hehe...
.
.
.
.
.
.
HINDER!!!!

Långtur

Blev en riktig långtur idag med massor av galopp! Jösses vad duktigt Sigge var, helt underbar! Galopperade på som bara den utan att dra eller göra något, så fort jag lutade mig lite bakåt bromsade han in. Red med Johanna idag och vi höll ett friskt tempo hela vägen. Nu jäklar ska Sigge få bra kondition och mycket muskler :)




Taggar!

Har taggat sedan i söndags inför imorgon. Ska nämligen hoppa ;) Tänkte även försöka jobba lite på min höjdskräck om Enter är på samma humör som förra gången. :)

Cute?

Alltså hur söta är inte dessa marsvin? Varför ska alltid djurbebisar vara så satans gulliga? Man vill ju bara gosa in sig i dem!

Dagens inköp

Sverigegrepen, Granngården. Hade inte alls någon tanke på att köpa en grep men det var en liten present från pappa :)



B-vitamin 10 kg i pelletsform, Granngården.


Pälsglans TIB, Glada hästen i spilan.



Termometer, Glada hästen i spilan
 



:)

Idag är jag hästfri. Enter är utlånad till en tjej i stallet och hon skulle fixa allt. Men endå har jag en plan på en PW med stavar ut till stallet för att smörja läder och tvätta skydd :)
Min bebis och fina Sida :)



10.59 = dags för fysik

Då kör vi! Musik och allt i sin ordning.




Lediga dagar gillar vi :)

Hemstudiedag i skolan, så är hemma idag. Gick upp lite tidigare för att plugga ändå, så ska väl fortsätta beta av högen av saker att göra.

Johanna har Sigge idag, känns jättekonstigt att inte åka till stallet när man är ledig, men men. Senare ska jag träffa Fahrim så får se när jag hinner uppdatera något mer, men håll koll :)



Kram


Birthday boy :)

You are the only exception!

Idag fyller min fina pojke 13 år! Tänk att han var 8 när jag fick hem honom, tiden går fort:)

Dagens:

Idag hade jag planerat att hoppa lite själv :)
Hade 5 trav bommar på långsidan och sen ett rättuppstående på medellinjen.
.
Enter var hur duktig som helst och han blev verkligen taggad. Kastade sig framåt mot hindret och drog iväg på travbommarna.
En gång när jag skulle lägga en volt framför bommarna slängde han sig över dem istället för att göra en volt och en gång drog han i galopp över dem. Aningens taggad kille ;)
.
Hoppade inte alls högt då jag är så feg. Hehe.. Måste verkligen börja träna mera på det så jag får upp självförtroendet på höjder :)
.
Bjuder på lite halvkassa bilder ;)
.
-
.
.
.
.
.
Höll faktiskt på att åka av två gånger.. Första gången skulle jag runda en kon, blev ett missförstånd och det blev något konstigt stopp/hopp och sen iväg åt sidan. Kände att jag hängde lite löst då...
.
Sen andra gången kom jag efter hindret, jag ville vänster och Enter ville höger. Nära då, men tack vare min snälla häst som tillslut svängde dit jag var påväg och räddade upp situationen :)

Den jag en gång var...

Utan ett ljus att följa känns natten alltför mörk.



Utan hopp känns allt så meningslöst.

Glöm aldrig vem du är!


imorgon: veterinären

Nu är det dags för mig att krypa till sängs. Imorgon kommer veterinären till Sigge för vaccination och kolla hans tänder. Det har inte varit några probem med tänderna, faktiskt har det varit ovanligt bra, men brukar ändå kolla dem åtminstånde en gång om året.

Hörs imorgon, godnatt!




HOPPAS!!!

Är så grymt taggad och jag hoppas verkligen att det blir av. Pratade med mamma idag och om allt går bra så kommer det ske :D vad det är berättar jag inte än, ni får gissa lite. Det är rätt långt kvar, men berättar sälvklar när tiden börar dra ihop sig. Glad tjej! :D




Smygtitt :)

Här kommer ett litet språng från dagens hoppning. Hoppade till en början 5,5:an men avslutade med några språng på bara en oxer. Han kände hur fin som helst idag och jag vill bara hoppa mer!! Hindret på filmen ligger på 90 cm och det var även det högsta vi hoppade idag. Ville inte att han skulle ta ut sig för mycket eftersom det var länge sedan han hoppade. Men är nöjd över passet och kanske försöker sätta ihop nån film. Men här får ni ett språng iaf :)








Tjoho!

Blev en snabbis i stallet idag. Enter fick stå eftersom jag hade planerat en vilodag för honom igår.
Nu ska jag snart gå till bussen och åka till Erikslund för att shoppa men Sara och möjligen Ida :)

Dagens planer

Har varit så grymt hoppsugen ett tag nu och bara gått och väntat på att padocken ska bli mjukare. Igår såg jag några i stallet som hoppade och suget bara växte. Dock hade jag redan ridit då, men idag planerar jag att ta några skutt. Försökte få med syrran att hjälpa till och ta kort, men tyvärr gick inte det igenom. Får se om jag får med någon snäll själ.



Hör av mig lite senare :)

Kram



hehe..

Beviset till varför jag inte borde bli fotograf :)


-

-

-

-

Någon halvsekund senare så kunde denna nog blivit bra.. :(
-

Men som sagt, var enda bild failad :)



Dagens :)

Tänkte ta och berätta lite om hur det gick idag :)

Hade ingen tanke på att rida idag då jag inte hade mycket tid på mig och när jag kom till stallet så satt Linda uppe på paddocken och kollade när två andra red. De höll på och hoppade lite smått så då frågade jag Linda om hon var sugen att hoppa lite igen. Såklart fick jag ett ja. ;)



Så fixade iordning Enter och matchade till honom fint då Linda satt i kavaj och vita ridbyxor -hon hade vart och tävlat sin häst tidigare.


Bild från Lindas blogg.

Enter skötte sig kanoners och det verkar som hoppningen även satt sig lite i honom sen i höstas. Det känns kanon :D Då är det bara jag som måste träna upp mitt självförtroende lite ;)
Han lackade ur två gånger och stannade.

När han hade stannat två gånger var Linda på honom mycket med vänsterskänkeln och då hoppade han
kanoners igen :) Han hoppades som högst 80 idag, men Linda tycker att han har en kapacitet för så mycket mer.

Skuttbilder

-
-
-
-

Skutt

Sugna på fler bilder från idag? ;)



20.28

Skola och resten av eftermiddagen spenderades på stan med Fahrim. Nu blir det att skriva klart en uppsats som ska in imorgon samtidigt som jag ska försöka få någon mat i magen.

See you later! :)


I mina tankar...



Du finns alltid i mina tankar<3

Detta är en valig dag i skolan när man räknar fysik:



Plugg...!

Klockan är snart 22.00 och jag sitter och pluggar, suck! Det är så sjukt mycket i skolan så däröfr blir tyvärr bloggen lidande. Försöker slänga ihop ett inlägg så fort jag hinner, men har svårt att få all tid att räcka till.


Kram!


Skrittarbete och övningar

Idag var det hårt i marken (så typiskt att det har frysit på igen!) så blev skrittarbete på padocken. Ställde upp cavalettibommar på böjt spår, slalom och en till kon och jobbade utifrån det. Bommarna var jättebra för honom, han behövde verkligen träna på att lyfta på benen. Slalomsvängarna blev ganska snäva, vilket var bra för då blev han riktigt mjuk i kroppen. Sedan använde jag den enskilda konen mer som markering och flyttade bakdelen runt. Han var riktigt fin vissa stunder! I slutet hade börade han dock tröttna lite så då bar han inte riktigt upp sig själv, annars gick det över förväntan! :) han är så duktig min lilla häst :)




:ggg

De röda+någon annan de andra färgerna.
-
Det rosa ska bli mitt.
-
Lite söndags drömmande är inte fel ;)

Härligt värre

Kan man ha önskat bättre väder än vad det varit den här veckan? Sol och plusgrader varje dag. Varje dag har jag tagit av Enter hans täcke så han har fått solat sig lite och sluppit täcket. Men idag är jag väldigt tacksam över att jag inte tog av det då han såg ut såhär när han kom in..
-
Mammas första kommentar när hon såg bilderna var att han såg ut som en ponny.
-
Tusan va härligt det var att rida idag. Drog ut och galopperade på Brunnbyvägen. Härligt väder, bästa Den Svenska Björnstammen på högtalarna och en super mysig häst.
-
Finns en vattenpöl på Brunnbyvägen. Varje gång vi kom mot det tog jag tillbaka honom och han taggade till riktigt ordentligt på det. Sen när han skulle göra sitt hopp blev det nästan alltid pannkaka. Halvhopp blandat med längd galopp. Kul tyckte han det var iallafall.
-
När han blev grymt laddad gick hans rumpa lite snabbare än framdelen, vilket ledde till att han gick lite på sidan. Men han skötte sig väldigt bra idag. Bara massa bus.
Tycker han har en lite väl stor mage just nu ;)

andramarstvåtusentolv

Testade att rida Enter med ett pelham idag och fytusan vilken förändring. Upplägget var mycket galopparbete - fattningar från halt, skritt och trav, avbrott till trav, skritt och halt, byten. Han brukar oftast koka över i skallen när vi kör galopparbete, men med pelhamet så gick han super.
-
Det skönaste var att jag knappt behövde göra någonting i handen, slippa den jävla dragkampen som blir när han kokar över och bara blockar allt.
-
Igår red jag på mitt vanliga bett, inte mycket galopparbete, men igår blockade han allt efter ett tag. Riktigt frustrerande när han riktigt skiter i mig fullständigt. Han liksom bara flamsar runt och när han väl blir trött då gör han som jag vill.
-
Men med pelhamet gick han riktigt samlat, kan inte sluta le när han går sådär fint. Och visst, han kan gå så på ett vanligt tredelat när han har de muskler så han orkar göra det jag kräver om. Nu när han knappt har kondis eller muskler väljer han att blockera för att komma undan.
-
Ska bli intressant att se hur han kommer vara om jag fortsätter med pelhamet vid galopparbetet. När jag testade rida på ett hackamore så gick han exakt som idag de första veckorna, men nu har han blivit riktigt tung i handen och bara drar ifrån allt.

Joy!

Älskar att båda mina JW-ridbyxor nu är sönder, härligt! Eller inte...
Mina älskade röda och marinblå :( Vila i frid :(
Går kanske... men bara kanske... att rädda dem marinblå. Dem röda har redan gått emot ljuset :(

Bloggtävling

Var med och tävla du också hos Johanna Grant. Tävlingen hittar du HÄR och den är sponsrad utav  www.chevalridsport.se

Godmorgon alla glada!

Vaknade för en liten stund sedan. Nu blir det att plugga i ungefär en timme innan jag sticker till stallet. Blir att rida ut idag, hoppas på att grusvägarna är lika bra som igår!

Ska försöka höra av mig lite senare och berätta mer :)
Kram

One way or another

Känns trist att börja de flesta inläggen med att be om ursäkt för dålig uppdatering, men förlåt! Har sportlov och därför egentligen mer tid för bloggen, men har ingen motivation alls. Allt rullar på som vanligt i stallet, Sigge är superdukig när jag rider och han ger mig allt större självförtroende för vare dag som går, vilket behövs nu. Det är mycket i skolan så lov eller ej, skolböckerna är med hem och måste tas igenom.







Jag hör av mig så fort jag får lite ny inspiration! Har ni tips är ni varmt välkomna att dela med av dem :)


RSS 2.0