Jag vore ingenting om du inte fanns

En vän är en individ i vars sällskap man törs vara sig själv

 

Dagens träning

 
Grym häst! Hoppningen gick jättebra, jag gjorde några missar men som jag får lära mig av till nästa gång. Är jättenöjd över Sigge med tanke på att vi inte har hoppat på ett tag. Hoppade bana på 80 cm och tränade på olika svängar och även lite galoppombyten, kände att det blev lättare för varje gång så det var kul. Ridpasset gjorde att jag verkligen blev tävlingssugen! Hoppas bara att underlaget håller så vi kan fortsätta träna nu.
 
Vill ni se film också? :)
 

Just nu

Kom hem för en liten stund sedan. Jag har varit nere på stan och träffat tjejerna, middag på Spicy, gått runt på cityfestivalen och lyssnat på Loreen. Tråkigt bara att det regnade, men annars har det varit en trevlig kväll :)
 
 

11.47

Snart ska jag sticka till stallet. Idag är det hoppning som gäller! Taggad som tusan!! Tar med mig kameran så får Ebba ta kort och filma lite :)
 
Jag berättar mer sen och då kommer troligtvis bilder ut också. 
 
Kan bjuda på en bild som jag hittade:
Från Sigges och min första pay&jump på 60 cm
 

Underbara häst!

Red på paddocken idag och kände lite på Sigge. Först ville han inte alls i höger varv, men i slutet var han riktigt fin. För att inte tala om hur fin han blev i vänter varv, jösses säger jag bara vilken fin pålle jag har!<3 Gjorde inga svåra eller speciella övningar, bara basic, men tycker det är viktigt att kolla av de sakerna också ibland. Är nöjd över passet!
 
 
Imorgon planerar jag att hoppa lite. Har inte hoppa sedan den första maj (på hopptävlingen) och är så grymt sugen. Det kommer nog bli mycket grundövningar imorgon också eftersom det var ungefär två månader sedan vi hoppade, men lite ska han allt få jobba också :) Jag berättar mer imorgon.
 
 
 

Hästgodis

Lyssnar på musik och bakar Sigges favoritkakor. Sen ska jag sola i det fina vädret och städa på rummet innan jag  åker till stallet :)
 
 
Vi hörs, ha det bra! :)
 

A Secret f. 1992

Sitter och försöker hitta mer om Sigges tid innan jag fick honom. Har bland annat hittat en del saker från när han gick på galoppbanan, som han gjorde tills han var tre år. Skulle vilja hitta mer från den tiden och även efter. Om någon vet något om min lilla häst så säg gärna till :)
 
 

Och så var det ju det här med rubriker

Måste bara meddela att jag åkte av igår! Har aldrig skrattat så mycket vid en avramling som jag gjorde igår.
 
 
 
Skulle ut och klättra lite så jag hade extra korta läder, travade i jätte högt gräs men så kom det en del i det höga gräset som var kort och geggigt. Enter skulle ju absolut inte gå igenom det utan han stannade och drog ner huvudet för att kolla in gräset. Jag trodde jag kunde parera händelsen men hade inte en chans utan jag gjorde en riktig köttbulle rakt över huvudet på Enter och så stod jag där bredvid honom. Skrattade över att jag hade så många ögonvittnet eftersom jag var nära en väg och gick sedan vidare. 
 

20/6

Tjenare!
 
Gällande Sigge och ridningen, så hade det kunnat varit bättre. I söndags tappade Sigge en sko och hovslagaren kommer imorgon, så har inte kunnat rida dessa dagar. I måndags kväll hade Sigge även lättare kolik. Som tur var, var det inte så allvarligt så efter att ha gått med honom ett tag verkade han piggare. Igår åkte jag till stallet två gånger för att kolla till honom och han var betydigt piggare. 
 
 
Jag har varit på en ledarskapsutbildning i Saltsjöbaden under helgen, kom hem i måndags. Det var väldigt intressant måste jag säga och riktigt roligt. Jag lärde mig många nya saker och fått massor av inspiration. Får ni chansen att gå på en sådan utbildning, ta den!
 
Det är riktigt fint väder idag och väldigt varmt, så nu tänkte jag dra på mig bikinin och sola lite. 
 

Trött pojke

Denna syn möttes jag utav när jag skulle gå ut och ge Enter sin havre. Enter, Fröken och Sigge låg helt utslagna i sina boxar. Trötta över att gå ute på nätterna. 


Satte mig hos Enter medans han sov och bara gosade. Satt nog med honom i säkert en halvtimme innan han reste sig upp. Sigge och Fröken låg båda helt utsträckta och bara njöt av att få sova inne. 









Brev från rektorn på skolan

"Ida är sedan hösten 2011 med i den marknadsföringsgrupp jag driver på skolan. Den går kort ut på att några av mig handplockade elever planerar och genomför skolans makadsföring utåt i form av öppna hus, elevbesök, mässor, föreläsningar och övriga informationsmöten. Att Ida blev utvald beror på hennes sociala förmåga och naturliga sätt. Ida är ansvarstagande, ambitiös och positiv. Hon har lätt för att samarbeta med alla typer av människor men arbetar även bra på egen hand. Jag är mycket nöjd över det marknadsföringsarbete Ida har utfört under läsåret. "
 

Visst blir man glad när man öppnar ett sådan brev från skolans rektor och blir erbjuden att fortsätta nästa år. Trodde inte jag skulle få, med tanke på att det bara var några få blivande tvåor som skulle få vara kvar i marknadsföringsgruppen, då fokuset ligger på ettorna. Glad tjej! :)


Shopping

Har varit på stan under eftermiddagen. Fick med mig två t-shirtar och två shorts hem, allt från H&M.

Sedan åkte jag vidare till Hööks där jag köpte en ny flughuva samt flugspray då mitt håller på att ta slut.


Galopp på gräsfältet!

Idag stack jag ut oh galopperade med Sigge på ett gräsfält. Jösses vad roligt det var! Sigge var positiv för allt och lyssnade hur bra som helst. Både Sigge och jag behövde detta kan jag säga, då vi mest har haft motgångar i ridningen de senaste passen. Jag har inte haft någon inspiration och Sigge har varit trött, ingen bra kombination. Men idag var det superkul! Fler sådana här turer ska det bli så både Sigge och jag får upp humöret lite :)




Det finns ingen så bra som du!





You can wrap your fingers round my thumb and hold me tight


Man kan inte välja när och hur man ska dö, det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

 Lyssnar på musik och tar det lungt. Det har inte ens gått en vecka av sommarlovet och jag har redan vänt på dygnet totalt. Måste försöka vända tillbaka det till lördag då jag ska iväg över helgen. Tåget går då 06.52, suck, hur ska jag orka upp? btw, jag älskar ändå sommarlov!


 

P.S I love you



Ridningen gick bra. Började att rida med sadel då jag planerade dressyr. Men känner att jag inte alls kommer åt honom när jag har sadeln och han var så himla seg. Så jag tog av den när jag hade värmt upp. Barbacka kommer jag åt honom mycket lättare och får därför fram honom mer också. I slutet var Sigge riktigt framåt och trampade på bra. Galoppen kändes betydligt bättre idag än vad den har gjort sedan han var halt för några veckor sedan. Dock krävde jag inte så mycket av honom i galoppen utan nöjde mig med att han var relativt mjuk i den.




Det finns saker jag saknar

Nu sticker jag till stallet, till min älskade häst :)




If you don't see, open up your eyes

Äntligen var rummet städat. Nu ska jag ta tag i alla kläderna innan det är dax att fixa lite lunch och sticka till stallet.




So many things I need to say to you

Nu ska man tatag i städningen va rummet, det går knappt att komma in längre. Ska även rensa bland mina sommarkläder, om jag hinner, så jag vet vad jag behöver köpa nytt. Efter det blir det stallet. Hoppas på att padocken är harvad så man kan jobba lite där.

If I could hold you now, just for a moment, and lying in your loving ams again




Den enda du kan ändra på är dig själv

Hemma igen! Haft en trevlig kväll med glass, godis, en bra film och bra sällskap.

Nu blir det att ta det lugnt, kanske sätta på någon bra film? :)




Ditt ego tar upp hela bilden

Sitter hemma hos Malin. Låter bilderna tala :)




That's all that I know for sure

Måste börja med att säga att jag älskar att sova länge! Älskar att sova till 12 och sedan bara chilla, kunna åka till stallet när man vill utan att stressa massor.
Snart ska jag till stallet och sedan väntar en trevlig eftermiddag och kväll med Malin :) Berättar mer sen!

Sigge i ett nötskal

Något som är typiskt Sigge är att sträcka ut tungan när man ska ta kort. Vet inte hur manga bilder jag har när han lipar åt kameran. Här är några bilder, dock bara ett urval, jag har flera.










Kan inget annat än att le åt hans personlighet


I've got this friend, he's not much for words








visste ni att...?

Visste ni att Sigge har tävlat på Strömsholm för några år sedan med sin förra ägare?

Jag fick reda på det under kvällen och gissa om jag blev glad och stolt över min lilla häst! Tänk att min Sigge har tävlat där, kan inte fatta det! Tycker det är rätt coolt faktiskt om jag ska vara ärlig :)


Min underbara lilla häst! Duktigt och fint ekipage. (Sigge och hans förra ägare, som vi köpte honom av)


Underbar häst!

Haft en lugn dag. Åkte förbi Glada hästen i spiltan på väg till stallet för att se om jag kunde hitta någon bra flughuva, men hittade inte var jag sökte.
Red barbacka idag på padocken, för att verkligen komma åt honom. Fokuserade endast på traven idag då det var lite för hårt för att galoppera. Sigge blev riktigt fin och är verkligen nöjd över honom! Han gick precis i den formen som jag ville ha honom i och var lätt i handen, härlig känsla :)

Jag sökte dig och fann mitt hjärta






Hästar hela dagen = BRA!

Har varit på Strömsholm med Ebba idag och kollat på tävlingarna. Vädret hade kunnat varit bättre, men det var trevligt ändå. Sett många fina hästar som man bara ville ta med sig hem. Jag köpte även ett nytt schabrak till min snygging :)

Efter tävlingarna var det stallmöte på schemat, inget speciellt som tog upp. Nog hann man drömma väldigt många gånger under tävlingarna att man hade en sådan fin häst. Väl hemma går man ut i hagen och ser sin egen lilla tjockis som tryker i sig så mycket gräs som möjligt. Nog är han tjock och ganska lat av sig, men han får mig alltid att le och gör min glad, min lilla häst.




I wanna look at the horizon and not see a building standing tall

Ridturen med Ebba var trevlig idag. Det var länge sedan vi red ut på en längre tur tillsammans, bara vi, så det var kul :)

Vi red bort mot mitt gamla stall och provade lite vägar där. Sigge var verkligen på blandat humör. En stunden tittade han på, gick och spände sig och gick på tårna. Nästa sekund verkade han så trött så jag kappt fick honom att gå.


Vi red även förbi sommarhagen där Sigge gick första sommaren jag hade honom. Jösses säger jag bara, vad jag saknar den hagen! Det var verkligen den bästa hagen jag haft Sigge i.


Den dagen du inser vad du har gjort, är dagen jag kan förlåta dig.





I think I love you better now

Kom nyss hem efter en riktigt trevlig kväll på Löga. Dock var det riktigt kallt ett tag men som tur är ha man fina vänner som värmer en. Lite senare drog jag och några till, till donken. Där satt vi ett tag och snackade en massa skit och hade trevligt innan det var dags att cykla hem. Det är alltid trevligt att lära känna nya människor :)



Imorgon är inget speciellt inplanerat, förutom en långtur med Ebba. Får se hur det går. På söndags ska jag till Stömsholm och kolla på tvälingarna. Åh vad taggad jag är! Ska bli så grymt kul!! :)


19.02

Äntligen sommarlov! Haft en trevlig dag med brudarna och sedan stallet en snabbis. Snart ska jag cykla iväg med vännerna och fira sommarlovet. Ser fram emot en trevlig kväll med massor av människor :)
Bilder kommer sen



Imorgon är det dags att avlusta mitt första år på gymnasiet

Shit vad skönt med sommarlov imorgon! Dagen spenderades med klassen och chillade. Vi hade femkamp och allmänt trevligt.

Sigge fick inte ett så hårt pass idag. Jag red barbacka och skrittade ut en sväng med Johanna, galopperade sedan lite fram och tillbaka på en väg. Sigge var duktig, fast blev så jäkla taggad och började bocka så hängde på halsen ett tag och var nära att få smaka på gruset. Snäll häst som stannar i de lägerna :)

Imorgon är det avslutning, sedan blir det väl att chilla på stan en stund med fina vänner innan stallet. På kvällen ska jag träffa vännerna igen för att fira det avslutande skolåret :) Helgen är även fullspäckad med roliga saker! Berättar mer sen :)



Nu ska jag fortsätta fixa mig innan jag ska sova.


The life you promised was a lie.

Snart sticker jag till syrran som ska hjälpa mig att tona håret. Sedan blir det stallet.
Jag berättar mer om dagen sen :)

I'm not much for dancing, but for you I did




Min mening med livet!<3



If you love someone you shouldn't let it show

Har varit ute och sprungit, imponerad över mig själv faktiskt. Kanske dags att börja träna lite mer och satsa på beach 2013?

Nu ska jag nog stänga av musiken och slå på en bra film innan jag somnar :)



I've been too long in the wind

Dagen började med shopping och lunch på stan med Malin. Jag köpte en klänning och ett linne. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och hade riktigt trevligt. Efter det blev det stallet.


På avslutningsmiddagen i nian, för ett år sedan.

De senaste dagarna har Sigge känts helt låst i ryggen när jag har ridit, samt jättestel. Så idag Stod det tömkörning på schemat för att försöka få loss honom i kroppen. Jag vill inte rida när han är så pass låst och går och spänner sig. Då tycker jag det är bättre att tömköra för försöka få honom lång och låg för att slappna av i ryggen.

Jösses säger jag bara, han var en helt annan häst idag! Han jobbade på som tusan och lyssnade superbra, det vara riktigt länge sedan det gick så här bra när jag har tömkört honom, snacka om att jag är glad! Önskar att jag hade tagit lite bilder eller filmat. Hoppade sedan upp lite snabbt barbacka för att se om han kändes mjuk även från ryggen och det var han verkligen. Dock fick jag inte till galoppen så rund och mjuk som jag önskade, men den var betydligt bättre än gårdagens galopp.




Nu blir det myskväll med världens bästa hund, Lucas :)




And it's dark in a cold December, but I've got you to keep me warm

Blev skolan en snabbis idag och slutde tidigt då jag inte har något mer i skolan, är klar med allt. Så himla skönt! :)

Kom till stallet vid två och åkte hem vid åtta. Stod först och bara fördrev tiden genom att snacka lite skit med Johanna, alltid trevligt! Fixade sedan till Sigge och red. Sigge är inte halt längre men idag var han helt låst i ryggen. Så nu blir det att börja tömköra och massera igen och försöka få honom att slappna av. Fungerar inte det så kommer det en equiterapeut till stallet snart och isåfall frågar jag om han kan kolla på Sigge också. Annars rullar allt på :)
 



Imorgon har jag ingenting i skolan, så är ledig. Jag ska då träffa Malin och sedan till stallet. Kanske blir en springtur på kvällen också med Madde :)

Peace and love!


Följ ditt eget hjärta istället för att försöka följa alla andras förväntningar






A perfectly good heart







Inga ord kan berskiva min kärlek till dig!


En bra helg!

Fredagen spenderades i stallet med världens bästa häst. Skrittade ut en sväng med Johanna, tilket såklart var trevligt och skönt att få prata av sig lite.

Efter stallet åkte jag hem till Malin och träffade vännerna. Vi tittade på film, lyssnade på musik och spelade kort, en riktigt trevlig kväll faktiskt. Jag sov sedan kvar hos Malin, det var riktigt länge sedan jag kunde slappna av så här och faktiskt ha trevligt.

Lördagen började med att jag vaknade hos Malin. Åkte sedan till stallet, fixade massa saker och tog det lungt. Riktigt skönt nu när man inte behöver stressa i stallet för att man ska göra andra saker. På kvällen åkte jag till min syster och passade hennes hund medan hon var borta. En riktig myskväll och sedan sov jag där.



Idag, söndag, har jag tagit det lungt. Jag har varit i stallet och bara haft det bra. Släppte ihop Sigge med några adra hästar, gick väldigt bra. Red sedan en sväng med Ebba, trevligt värre! Dock inte så långt uta travade bara en bit eftersom Sigge har varit dålig typ hela veckan.


Det har varit en riktigt trevlig helg och har därför inte haft tid att uppdatera.

Inser mer och mer för varje dag som går att ingen någonsing kommer få ta eller kunna ta Sigges plats i mitt hjärta. Ingen är som honom och han är den som får mig att le även om jag är ledsen.


RSS 2.0