Fullt ös, medvetslös

Dagarna bara flyger förbi känns det som. Allt rullar på i stallet och båda mina hästar mår bra. Känns rätt häftigt att kunna säga båda min hästar, haha.
 
Med Attityd tar vi en dag i taget, kan inte riktigt planera för en hel vecka eller så långt fram där jag aldrig vet från dag till dag om paddocken ska vara frusen eller inte. Ena dagen är Attis hur pigg som helst och nästa är han seg. I söndags red jag ut med Sigges skötare, Emma, och Attityd var överallt och ingenstans, det verkade mest snurra runt i huvudet på honom. Helt plötsligt blev han rädd för något och fort åt alla håll, fick vara glad de stunderna han hade alla fyra benen på marken. Sedan fick han vila i måndags och i tisdags var han rätt seg. Speciellt häst det där.  Men annars går det bra faktiskt, jag har fått mig en utmaning, vilket jag ville också.
 
Imorgon ska jag och Attityd till Skästa och hoppträna för Louise Haaga. Det blev lite hastigt bestämt då Annelie messade idag att en i hennes grupp inte kunde vara med så det fanns en plats ledig och självklart passar jag på! Ska bli så himla roligt och spännande att se hur han är.
 
Onsdagen den 27/11 har jag anmält mig till en Pay & Jump med Attityd också. Så då rullar vi mot Strömsholm och hoppar 90 cm och 100 cm. Taggad är bara förnamnet!
 
 
Bilder på Attityd hos gamla ägaren.
 
Jag har hoppat några gånger hemma, både småhinder och lite mer ordentligt när Annelie har varit med. På vår andra ordentliga träning tillsammans hoppade vi 120 cm och han gör det utan att blinka, inte direkt någon höjd för honom. Han är så säker på hinder så jag kommer nog kunna lära mig massor med honom.
 
 
 

Uppdatering

Vilken häst jag har köpt alltså!!
 
I onsdags hopptränade vi för Annelie. Fick börja med att hoppa studs (5 hinder), han måste bli lite kvickare i benen och drog lite åt vänster, men när jag la på lite extra vänsterskänkel så lyssnade han direkt. Attityd är otroligt lyhörd på det sättet och snabb för hjälperna. Fick även ta en linje med först ett litet hinder och sedan tre normala galoppsprång fram till en oxer. I slutet låg oxern på 1.15 m och han tar det så himla lätt. Fick några saker som jag måste tänka på och jobba med i hoppningen. Då han gärna blir lite platt över hinderna så måste jag lägga till ben precis innan hindret så att han hoppar mer genom hela kroppen. Är så taggad på att börja träna på riktigt nu och börja tävla regelbundet i vår.
 
Har även hunnit rida ut på min fina häst som är så himla duktig. Han blev lite otålig när han fick vänta in Sigge som tar kortare steg och inte hann med i tempot. Han blir lite studsig då men fortfarande helt kontrollerbar. Han och Sigge är så lika varandra på många sätt och de är så söta när de ska äta från samma tuss när de två får mat i hagen.
 
 
Gårdagen och denna dag har jag spenderat på Hamre som hästskötare, börjar även morgondagen där. Därefter ska Attityd motioneras och Sigges skötare tar hand om honom.
 
 

RSS 2.0