Liten Enter

 
Fick tre bilder idag på min fina plutt, från när han var bebis :) 
 
Februari 2003, Enter nästan fyra år gammal i samma stall som han stått i sen 2007.
Har faktiskt fortfarande kvar den där grimman.
 
 
 
 
/ Ebba

I wish I was strong enough to lift not one but both of us

Sitter i sängen och ska nog slå på en film innan jag somnar. Morgondagens planer blev ändrade så istället för att åka till stallet på fm tar jag lite sovmorgon och åker dit vid lunch och tränar för Annelie vid 13 (hon hjälper mig med både hoppningen och dressyen så blir nog lite blandat imorgon). Sist var Sigge helt slut när jag hoppade av och nu har vi jobbat med det själva en vecka så ska bli så spännande att se hur det går imorgon!
 
 
See you later!
 
 
 

Härlig hästdag!

Hela min dag har bestått av hästar kan man säga. Kom till stallet 8.30 imorse och då hoppade jag direkt in i Annelies bil för att åka vidare. En bil full med 5 tjejer och en häst bak i transporten, behöver jag säga att vi hade trevligt? Tittade när Annelie tränade för Mattias Jansson och fick en del inspiration. Åkte till Sana Nilssons dressyrcenter, jösses vilket ställe säger jag bara!
 
Väl hemma i stallet fixade jag Sigge och gav mig ut i skogen. Red till travbanan och körde lite kondition. Sigge hade så mycket energi och tyckte det var så roligt! Fick knappt stopp på honom, så lät han sträcka ut sig lite. Det behövde han med tankte på att varje pass på paddocken har jag jobbat med att få ihop honom, så detta pass behövde han också! Är helt död i mina ben och imorgon väntar hoppträning. Hårdträning för Sigge nu för tiden, men det behövs inför tävlingen snart! :)
 
 
 

.

 
 
Enter var visst lite framgångsrik en gång i tiden, fick dem här rosetterna och pokalerna idag av Enters förra ägare. Enter kunde inte ha haft bättre ägare innan mig, först får jag honom av dem, får nu i efterhand massa saker som bilder och sånt. Dem bor även nära stallet så dem kommer med jämna mellanrum alltid in och pratar med mig och hälsar på honom i hagen om dem går förbi. Dem bryr sig verkligen om att han har det bra :) 
 
/ Ebba

Håård mark...

 
Hård mark igen.. suck, så det blev endast skritt igen. Skrittade ut tillsammans med mina följeslagare Cissi och Toppen, vi red runt Brunnby och Klinta för att det skulle bli lite miljöträning. Stötte på allt från cyklister och bilar till grävskopor och flygande band. Alltid bra att utsätta hästarna och speciellt när man bara kan skritta så hästarna får tänka lite med huvudet också. 
 
Enter var väldigt spänd idag, han flög iväg när det kom en cykel bakifrån ibörjan av ridturen och trampade på tårna ganska många gånger. Men vissa dagar är ju så, på fredag blir det förhoppningsvis om underlaget tillåter hoppträning. 
 
/ Ebba
 
Sorry för ingen bild..

Film från igår

 Titta gärna i HD och fullskärm.
 
Som sagt, det är ju absolut ingen avancerad film utan som en försäljningsfilm, där vill man ju gärna ha det simpelt och höra inspelningsljudet. 
 
 
Det som låter som ett ånglok är den andra hästen i ridhuset, frustade hela tiden gjorde den och speciellt mycket i galoppen. 

/ Ebba

Dagen har börjat bra!

Tillbaka i stallet efter att ha varit iväg med några från stallet och tittat när Annelie tränade. Trevlig förmiddag med mycket skratt! Nu väntar jag på att Sigge ska äta upp sin lunch och sen ska hästen få jobba lite. Hörs ikväll!

Kram
IDA


One direction

 Så grym låt.. finner inga ord. 
 
 
 
/ Ebba

Di Rossi

 
Har suttit ett bra tag nu och knåpat ihop en film på min kusin och hennes lånehäst. Följde med henne in till Rocklunda imorse och filmade, skulle även göra en film till ägaren med det jag filmade. En väldigt simpel film men datorn gjorde så det tog några timmar, sega skit.. 
 
Slänger upp filmen imorgon så ni får se! 
 
/ Ebba 

Ingen ridning idag

Idag fick Sigge vila då hovslagaren var ute. Imorgon sticker jag och Jossa med Annelie när hon ska träna och sedan väntar ett förhopningsvis dressyrpass i paddocken för att få hästen mjuk till hoppträningen på torsdag, taggad som tusan!
 

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting

Ber om ursäkt för dålig uppdatering från min sida, men har inte haft någon motivtion till att blogga de senaste dagarna. I stallet rullar allt på och snart har vi stått där i en månad, känns som mycket längre! Jag trivs jättebra och Sigge verkar älska att gå på lösdrift och allt funkar bra i hagen.
 
 
Om underlaget tillåter så blir det hoppträning på torsdag. På hästfronten är många roliga sker inplanerade, bland annat följer jag med Annelie när hon ska träna på onsdag, till tydligen ett av Sveriges finaste ridhus eller nåt sånt. Sak samma, roligt ska det bli i alla fall. Dessutom hänger jag antagligen med när hon ska tävla hela helgen, så det ser jag också fram emot! En del planer med Sigge är på gång och idag fick jag en bra möjlighet när det gäller transport och ridhus i vinter. Hoppas på att allt går som det ska!
 
 
De positiva sakerna som händer i mitt liv just nu är dessa saker med Sigge och stallet, så det får jag leva på och försöka koppla bort andra tankar, vilket är lättare sagt än gjort.  
 
Alla bilder är gamla.
 

 


Mot stan

 
Snart ska jag ner på stan med Sara, se om jag hittar nått. Finns ju alltid nått man vill ha men det är inte alltid som plånkan tillåter. Snål som man är. Sen blir det stallet, Enter får en vilodag idag. Blir bara pyssel och så ska jag byta täcke tills imorgon, värsta stormen här ju. 
 
Förhoppningvis ska jag och Sara åka till Stockholm i veckan också om allt klaffar. 
 
Dagar som dessa saknar man sommaren.. 
 
/ Ebba 
 

:(

 
LEEYUM... vad har dem gjort med ditt hår... 
 
 
 
 
Vill ha tillbaka THIS, hur kommer man på idén att raka av Liams hår?? 
 
/ Ebba
 
 
 

Nödvändiga saker

 
I veckan har jag tänkt åka ut till Hööks om någon vill åka med mig eller om mamma ställer upp och skjutsar. Måste införskaffa lammullssulor till skorna och ridhandskar. Både termoridhandskar och tumridvantar. De tumridvantar som jag har funkar väl, men dem är lite dryga om man är ute och galopperar för man glider med dem i mina gummityglar. Tänkte även kolla på ett täcke till Enter med 400 grams fyllning och hals. 
 
Nu ska jag lyssna på Justin Bieber (haha, nörd) och ladda ner några filmer. Känner mig oerhört kriminell denna vecka alltså, haha ;) 
 
Superdundersnygga Douglas Booth får stå för bilden 
 
/ Ebba

Söndagsritt

Det blev ju som sagt en ridtur idag med bara skritt. Vi travade bara en liten kort stund så det tycker jag inte räknas. Red ut tillsammans med Cissi och hennes 3 åriga Toppen. Mitt trofasta sällskap nu förtiden, haha. Enter skötte sig jättebra idag, lite spänd men träffade både på älg som stod 5 (!!!!) meter ifrån oss och rådjur som klampade i skogen. 
 
Det var första gången Toppen stötte på älg och Enter kunde gjort något bättre för att underlätta för den lilla bebisen. Älgen stod stilla och jag stannade Enter såfort jag såg älgen, därefter började älgen springa bort ifrån oss och Enter röck bara till lite istället för att snurra runt som han brukar.. Toppen blev lite upprörd och skulle springa hem men stannade efter några steg. Duktiga hästar! 
 
Enters man är så oerhört ful just nu att jag skäms.. 
 
/ Ebba

Avskyr kyla utan snö..

Sablans kyla.. Hade massa saker inplanerade som den har förstört.
 
Torsdag
Kylan hade inte kommit än så det var mjukt i marken men hade ridit hårt dagen innan och skulle rida hårt dagen efter så skrittade bara ut i ungefär 50 minuter.
 
Fredag:
Hopplektion inplanerad innan skolan. Stenhårt i marken så blev tvungen att skritta ut i 1 timme ungefär. Lektionen flyttad till söndag eftermiddag med hoppet att det skulle vara varmare.
 
Lördag:
Stenhårt i marken, igen... Skrittade ut i ungefär 1 timme och 20 minuter. Tog en kort galopp på en grässträcka som solen värmt upp, annars bara skritt. Vi träffade på en helikopter som troligen tränade på att starta och landa. Fast vi kom inte precis vid den då den bästa sig för att flytta sig när vi kom närmare. 
 
Söndag:
Planerad hoppträning, men det verkar ju skita sig... Så då kommer det bli en uteritt i skritt. Igen. Jippi. 
 
 
/ Ebba

Studiebesök

 
Idag har jag varit på studiebesök i Munktorp med klassen. Vi var på en gård där dem använde sig av minishettisar i terapiarbete. Dem hade även kaniner. Vi fick först borsta två hingstar för att alla skulle få en chans att lära känna hästarna lite - vissa i vår klass är hästrädda. 
Därefter gick vi ut och fick göra lite NH övningar med hästarna. Leda, stanna, backa och longera. Sen körde vi lite agility med dem, slalom och ett litet hinder. 
 
Sen skulle vi gå och kolla på stona, då fick vi även gå in i hagen. Massa ston och ett sex månaders föl. Åh det var så gulligt! Så sjukt små hästar också, inte änns i midjehöjd var dem. 
 
 
 
Söt eller vad?? 
 
/ Ebba

Första snöfallet mötte jag på hästryggen

Dagens ritt blev en uteritt med Johanna. Vi red runt i skogen och tog och sedan till travbanan som ligger i närheten och tog en galopp. Lät Sigge galoppera på och stärcka ut sig, det behövde han verkligen, och han gasade på som tusan. Han kändes väldigt fin och avslappnad i kroppen, samtidigt som han hade energi i steget. Vi körde inte alls länge med tanke på att det var ett tag sedan hästarna var ute och galopperade på det sättet och tempot var ändå rätt friskt, så tyckte det räckte.
 
 
Imorgon är ett hårt träningspass för Sigge inplanerat, vad jag har tänkt mig berättar jag mer om imrorgon! Godnatt!
 
 

Om hjärtat är ens starkste muskel, varför krossas det så lätt?

Godmorgon alla pigga! Sitter i skolan och pluggar tyska, ja min dag hade kunnat börja bättre. Slutar i alla fall tidigt idag och sedan ska jag rida ut med Johanna, det var länge sedan så jag längtar verkligen! Vi ska ut och galoppera av hästarna lite, det är hårdträning för Sigge nu för tiden, nu blir han fin min lilla hårboll, med massa träningar och allt :) hörs sen!

Bjussar på en bild från matten igår så blir det inte helt bildlöst.

Kram

/Ida

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2491054/images/2012/pic_5088e8d99606ee1a982ddb15.jpg" class="image">


Härligt härligt!

Igår var mamma med till stallet och hjälpte mig när jag hoppade. Sigge var superfin och jobbade på som tusan, var riktigt fin i formen också tycker jag! Då det blev ett väldigt hårt pass för Sigge igår så fick han en välförtjänt vilodag idag.
 
Eftermiddagen har tillbringats med en del skolarbeten och med Fahrim :) Vi lagade oss lite mat och chillade framför tv:n, rikigt trevligt faktiskt! Kände att jag behövde en dag och göra någonting annat så detta var toppen, att koppla bort allt annat ett tag. Nej nu måste jag ta tag i mer skolarbeten efter en härligt kväll, vi hörs!
 
 

Ja....

 
 
Douglas Booth heart
Ingen kommentar. 
Ebba

Rubrik?

Hallå i stugorna. Det var ett tag sedan. Har haft en släng av bloggtorka men nu tänkte jag försöka ta tag i det hela igen, för känner att jag har lite att skriva om nu! 
 
Idag red jag tillsammans med min kusin på paddocken, vi körde lite bomjobb. Upphöjda travbommar och enkla galoppbommar på volt. Gick riktigt bra faktiskt. Hade det vanliga tredelade bettet så Enter blev ibland lite stark mot travbommarna. Men han kändes inte så tittig utan han var bekväm i uppgiften. Gjorde några riktigt snygga galoppfattningar från skritt. 
 
På tisdag är det inplanerat dressyrträning och på fredag är det markarbete, kanske hoppning för Enter. Ser fram emot veckan faktiskt och på lördag blir det en ordentlig långritt med sällskap! 
 
 
/ Ebba

Lärdom är att plötsligt förstå något som man alltid förstått, men på ett nytt sätt

Idag red jag i paddocken samtidigt som Jossa red en av Annelies hästar där. Red för första gången på graman. Fokus i ridningen nu ligger på att försöka få upp Sigge och jobba ihop honom. Fick en del tips av Jossa och Sigge kom igång med bakbenen, men inte lika mycket som jag hade velat. Jobbade i alla gångarter på att försöka få ihop honom och känna mig någolunda bekväm med gramanen. Tanken är att jag ska rida för Annelie med gramanen bara några några gånger som en hjälp på traven. Har så mycket planer nu med Sigge, gällande träningar, så vill bara göra allt på en gång!
 
 
Efter ridingen fick Sigge stå ett par timmar och vila lite. Under tiden fixade jag massor i stallet. Två timmar senare släppte jag ut Sigge igen och jag och Jossa åkte till Glada hästen och kollade lite. Kan gå där i evigheter men vi båda kom ut tomhänta.
 
 

Hästar hela långa dagen!

Dagen började med att vara på Hamre 9.30 för att titta och hjälpa Annelie när hon skulle tävla två av sina hästar. Regnar hela dagen, så det hamnar på den negativa sidan. Annars har dagen varit hur roligt som helst! I försa klassen (av tre) kom Annelie 5:a, bra start i alla fall!

Vid 15.15 hoppade jag in i Annelies bil och åkte med henne till stallet, hjälpte henne ur med hästarna och fixa dem och sedan tog jag in och pysslade med Sigge. Jag var väldigt frusen, Sigge var dygnsur och det regnade fortfarande ute då, så beslutade mig för att hoppa över ridningen idag. Istället fick Sigge lite hö och stå inne och torka.
 
 
Tog några bilder på Sigge idag, men fick inte en enda bra. Dock ska jag försöka få med mig någon till stallet nästa vecka som kan knäppa lite kort när jag hoppar. Är grymt taggad över att hoppa nästa gång efter denna veckas hoppträning för Annelie. Sigge gick hur bra som helst och hoppade en oxer på 1.10 som ingenting, underbara häst!
 
 
 
 

Instagram

Nu följer jag strömmen och har skaffat instagram.

Följ mig gärna!
idabejmar

/IDA


Hoppelihopp

Igår när jag kom hem var jag så fruktansvärt trött att jag inte orkade skriva något. Trots att jag var tröt var jag samtidigt så himla glad efter hoppningen! Hoppade både Sigge och Fröken igår och båda hästarna var hur duktiga som helst! Hoppa studs med båda.
 
 
Fröken kom igång ordentligt och drog snabbt igenom studsserien, tur att hon är kvick upp med benen säger jag bara. Är så glad att jag får chansen att rida den underbara hästen, det är väldigt stor skillnad jämfört med Sigge och jag själv måste tänka vilket jag måste träna upp. Så glad! :)
 
Sigge då! I början red jag inte alls så då blev allt lite osäkert. Men sedan gick det betydligt bättre och jämfört med Fröken, tog Sigge det lugnt genom hela studsserien och visste exakt vad han skulle göra. Sista gången kändes så otroligt bra, då kom han upp i varje språng och var riktigt fin. Min fina häst! På torsdag är en hoppträning för Annelie inplanerad, längtar!
 
Hade det inte regnat när jag red så var planen att kameran skulle åka fram, men det får bli nästa gång.
 
 
 
 

Live while we're young

Kom till stallet strax efter 12, tog in Sigge och stod och pysslade med honom i ungefär en timme. Sedan hjälpes jag och Johanna åt att lunchfodra åt hästarna innan jag hoppade in i Annelies (stallets ägare) bil och vi begav oss till Strömsholm tillsammans med hennes barn.
 
Tittade på hoppningen, många duktiga ryttare och fina hästar, dock inte många felfria. En trevlig dag hittills!
 
 
Laddar för att hoppa både Sigge och Fröken imorgon!
 

Planer är ingenting, planering är allting

Ska snart sticka till stallet och ta hand om min lilla häst innan jag drar vidare till Strömsholm med några från stallet och tittar på elithoppningen. Några andra som ska dit? :)
 
 

Dagen i bilder

 
Hästen var grym idag med bomarbete!
 

Just nu

Sitter hemma hos min syster och pluggar samtidigt som jag håller hennes hund lite sällskap. Snart ska jag ta en promenad med honom för att sedan sticka till stallet. Hörs senare!
 
 
 

8.40

Älskar när man kommer till skolan och ser att läraren är sjuk. Nästa färeläsning är 11.30, kul! Kör på biologiplugg de närmaste timmarna...
 
 

.

 
 
Instagram bild - gustafsonebba
 
/ Ebba 

Dressyr nionde oktober

 
Idag kände vi lite på dressyren igen. Enter kändes bra, lyssnade fint men gick emot lite på slutet. Vi gjorde mycket galoppfattningar från skritt idag. Dem funkade mestadels klockrent, det var någon som han inte riktigt ville men alla andra var godkända. 

Ville inte köra för hårt eftersom han är så långhårig, så drygt när han inte torkar på typ 2 timmar när han blir riktigt svettig som han skulle blivit om jag skulle ansträngt honom mera. 
 
På slutet kände jag att jag blev tvungen att vara övertydlig för att han inte skulle gå emot mig och jag avslutade med trav på stora volten utan stigbyglar, där var han riktigt fin! 
 
Matchat och fint! Hahah, grått/vinrött fleeceländtäcke med urtvättat brun/vitt schabrak.. äsch, vi var själva mestadels utav tiden iallafall! 
 
 
/ Ebba

Ett sådant där ridpass när man inte vill hoppa av

På grund av ett sår på varje framben har Sigge varit svullen ett par dagar. Jag har skrittat och promenerat med honom för att försöka få igång blodcirkulationen och få ner svullanden. Han har blivit bättre och bättre för varje dag och igår joggade jag även honom lite lätt. Han har inte visat något tecken alls på hälta och har varit väldigt pigg i övrigt. Idag jobbade jag lite mer i traven och galopperade även lite lätt och kravlöst på rakt spår. Han kändes hur fin som helst! Han var inte alls lika stel som han brukar och hade massor av energi i stegen. Jobbade i lång och låg form och jag är supernöjd över min fina häst!
 
 

Sötis!

 
 
Stack ut och sprang i krokarna runt stallet när jag var klar med allt och Enter tyckte det var lite spännande när jag kom tillbaka med pannlampan på. Var bara tvungen att ta ett kort när han stod och tittade ut genom sitt fönster. 
 
/ Ebba

Hårigt

 
 
Ser ni hur långhårig han är eller?? Skönt att han ska klippas i veckan! 

Galopparbete

 
Idag blev det galopparbete ute på en grusväg för Enter. Fokuset låg på att ha en powergalopp men inte springig. La in skrittpauser lite överallt eftersom jag inte ville ta ut honom för mycket då han haft en minivila. 
 
Tycker att vi fick fram en relativt bra galopp och ville ju inte överanstränga honom så red inte så jättelänge men han har ju en del päls nu så han blev rejält svettig. 
 
Busade till det lite på slutet så han stod och studsade på stället, studsade när vi galopperade och bara var allmänt rolig! 
 
 
 
Tre bilder ifrån idag när vi var påväg tillbaka till stallet.
 
/ Ebba

ÅttondeOktoberTvåTusenTolv

Snart ska jag sticka till stallet. Denna vecka har jag hand om Fröken också, som dagligen ska promeneras, två hästar att aktivera med andra ord. Har dubbelt att göra i stallet nu, plus att jag kommer komma ut sent på dagarna, vilket innebär väldigt sena kvällar. Så får se hur uppdateringen blir från min sida denna vecka, då jag även har väldigt mycket i skolan.
 
 

....

 
Enter har fått en kort vila denna helg. Ni vet ju att han stod torsdag och att vi inte körde något seriöst i fredags. Han stod även igår och idag skrittade jag ut barbacka med Cissi. Enter tyckte det var jätte jobbigt eftersom han fick gå först hela tiden. Tittade på allt nästan hela tiden men han var duktig och gick framåt endå. 
 
 
Har börjat inse att jag har ovetandes börjat korta mina stigläder och rider med ganska korta läder. Jag sabbar ju hela min sits och gör det så mycket svårare för mig själv att rida i dressyrsadeln för jag blir ju van vid att rida med korta läder och sitter som en hösäck. Nej, skärpning nu! 
 
Ska börja rida dressyr "lektioner" för min moster nu också, även få hjälp med hoppningen av henne. Längtar verkligen till första dressyrlektionen! 
 
/ Ebba

Promenad, fix och nytt täcke

Idag fick Sigge bara en promenad för att röra lite på det tjocka benet. Det är så roligt att se hur mer vaken Sigge har blivit den senaste tiden, han är med mer och har blivit mer social. Han ska hälsa på alla och står hela tiden med spetsade öron och är allmänt nyfiken. Söta hästen! Stod och pysslade med honom idag och fixade med honom. Han fick även på sig sitt nya täcke som antagligen kommer vara helt lerigt imorgon. Men snygg var han i alla fall när jag släppte ut honom ;)
 
Ska försöka knäppa lite mer kort, känner att det är väldigt tomt på den fronen nu för tiden, blir mest gamla bilder.
 
 

"Vad innebär en exciterad atom? Vad händer då en atom exciteras?"

Pluggar kemi, faktiskt väldigt intressant!
 
 
Ska försöka somna i god tid ikväll hade jag tänkt!
 
 

Shopping

 
 
 
 
Mamma var på Biltema idag och då bad jag henne köpa flexilindor. Alltid bra att ha och dem var ju sjukt billiga där, 9 kronor per linda. På Glada Hästen får man 4 för 100. Hoppas bara att det är bra kvalité på dessa från Biltema. Börjes är ju också billiga men den kvalitén suger.. 
 
Mamma köpte även en grimm/tränshängare som vi ska sätta upp på uteboxen och sen en kam. 
 
/ Ebba 
 

Make over!

Före: 
 
 
 
 
 
Efter:
 
 
 
 
Under helgen har jag, mamma och pappa renoverat den box som Enter ska ha sen när det kommer en ny häst som ska stå ute i uteboxarna för just nu står han ju inne i stallet. 
 
Tycker att boxen känns så mycket större efter att vi tog bort den där träbalken, den är ju jättestor annars men nu känns den mycket större. Det är inte riktigt klart än, En krubba ska upp, saltstenshållare och två rör ska återfästas i väggen som vi fick skruva bort från väggen. Men sen är det i princip helt klart. 
 
Längtar tills jag kan ställa ut Enter i uteboxen nu, lite smått trött på att ha honom inne i stallet. 
 
/ Ebba 
 
 

Bloggtävling hos Ztreliin.se

 
 
Håller tummarna för att jag vinner dessa görsnygga stövlarna! 
 
--> Länk <--
 
/ Ebba

I can't stop loving you

 

Hööks

Det är verkligen farligt att gå in "bara för att" på Hööks hemsida. Blir helt fast och det slutar bara i depression över allt man vill ha.
 

tja... drömma är väl aldrig fel ;)
 

.

 
 
Följ mig gärna på Instagram - gustafsonebba 
 

/ Ebba 

Bildbomb väntar!

Snart kommer en bildbomb upp med Sigge, dock är det gamla bilder, men de väcker sommarminnerna! Behövs nu när hösten är här känner jag :)
 
I övrigt har jag haft en fantastisk kväll med bio och trevligt sällskap!
 
Kram!
 
 

Uteritt

Skrittade ut en sväng med Johanna och Fröken idag, för att leta lite vägar. Blev bara några travsteg på rakbanan och försökte även hitta en rundbana (travbana) som skulle ligga i närheten, efter ett tags letande och slingrande fick vi reda på vart den låg. Dit ska jag och Sigge sedan! Höll oss till skritten idag då både Fröken och Sigge var svullna i benen, Sigge pga ett sår(typiskt!), dock bara ytligt. Ville ändå att han skulle röra lite på sig för att få igång cirkulationen i benen och för att svullnade skulle gå ner lite, vilket den gjorde. Men varför kommer detta just nu? Hade många planer för den kommande vecka, men de aktiviteterna får ta och skjutas fram helt enkelt.
 
Allt kommer bli bra!
 
 

Nämen ojdå!

 
Titta vad jag hittade idag när jag tog torv ifrån Frökens box. 
 
 
En tand! Haha, blev lite paff när jag såg den. Så Fröken, om du saknar en tand så har jag den ;) 
 
/ Ebba

No one can take your place

Huvudet värker och jag håller på att somna. Fick ett ryck att plugga kemi men nu är det nog dags för mig att krypa ner i sängen och få lite sömn. Ska till stallet tidigt imorgon. Godnatt!
 
 
 

New in!

 
 
 
 
 
Ralph Lauren The Big Pony Collection #3, underbart! 
Plus en röd vinterjacka parkas. 
 
/ Ebba 

You are the reason I breathe, you'e amazing!

Bästa hästen!<3
 

Fredag

 
Idag blev det ingen ridning heller men gick upp på paddocken med longerlinan och grimman på. Blev endast oseriöst men mycket ledarskapsövningar. Började med att gå runt, stanna och backa. Basic grejer för att checka av. Därefter lite trav - halt - trav. Det funkade också. Stod två hinder uppställda som vi också skuttade över. Blev väldigt svettigt då kondisen är på noll men tycker att sånt där är väldigt kul! 
 
Lät även Enter galoppera och trava på en volt så han fick springa av sig lite. Han är så söt för han ska alltid nu för tiden hålla på och bocka och ha sig när han får galoppera på linan. Han verkar ju tycka att det är kul vilket är bra! 
 
När jag skulle gå ner från paddocken så var det två rådjur uppe på vår gamla dynghög. Varken jag eller Enter hade hört/sett dem tidigare så vi blev båda paffa när dem först sprang mot oss för att sedan vända runt och springa tillbaka samma väg och iväg. 
 
Enter flög i luften och sprang iväg. Mumsiga brännsår i handen tack vare longerlinan! 
 
 
/ Ebba 

4.10.12

 
Idag fick Enter en vilodag. Kom till stallet strax efter 5 och hjälpte min kusin lite när hon hoppade. Såg riktigt bra ut, den hästen kan hoppa helt klart. Helt orädd, lite fälttävlanshäst över honom! Därefter hämtade jag inte Enter och Toppen som vankade av och an ute i hagen och ville in. 
 
Mockade och allt sånt innan jag borstade Enter som är en riktig lurvboll just nu. Stod och kliade honom med en gummiborste på öronen vilket han verkligen uppskattade. I helgen ska Enter förmodligen klippas, wiho! 
 
 
Innan stallet så var jag in på Hamre och kollade i ridsportsaffären som finns där. Tycker att det är lite kul att bilder på Enter sitter på anslagstavlan när man kommer in och den har setat där i minst fem år också. 
Kom ut tomhänt därifrån, var på jakt efter ett GlenGordon pannband men hon hade bara kvar två i svart, så får vänta till i mars.. :( Men sparade ju iallafall mina pengar vilket är ett plus. Vi bestämde även att Anna som äger affären ska komma ut och kolla Enters sadlar vilket behövs nu igen :) 
 
/ Ebba

Dagens hoppträning

Första hoppträningen för Annelie är nu avklarad och mina ben värker fortfarande, vet någon som kommer ha träningsvärk imorgon...
 
Efter att ha tagit oss igenom en vägring, en rivning och några bockningar så gick det riktigt bra! Pigg häst som mest ville dra iväg i höger varv, men har nog aldrig ridit ett sådant lärorikt pass. Ha fått massor av bra tips, hur roligt som helst! Nu hoppas jag bara att vi kommer igång ordentligt. Närmast på schemat står nu att hitta en dag då Sigge och jag kan hoppa lite.
 
Fröken i gamla stallet.
 

Well hello there!

Just nu är det ju bara 5 hästar i stallet och Enter räknas från och med nu in i pensionärgänget. Det är Toppen, Lilly och Rossi som är 3,3 och 5 år. Sen är det Enter på 13 (snart 14..gaah, gamling) och Pandora som är 20. 

Det är lite segt med så få hästar men endå väldigt skönt att det är så lungt, inget skrik och så. Men lite små läskigt är det när klockan är halv åtta, bäckmörkt ute och man är ensam kvar. Höll på att dö när jag kom ner från höskullen och Toppen mullrade lågt åt mig, haha! 
 
 
Satte mig inne hos Enter med Mumford and Sons på högtalaren medan jag väntade på skjuts hem, mysigare än så blir det inte! :) 
 
/ Ebba 
 
 
 
 
 

The story of us

Delade paddocken idag med Camilla, som jag har tränat dressyr för, idag. Var helt tom på övningar så frågade om lite tips, fick en rätt simpel övning men som var väldigt nyttig för mig och Sigge. Jag var tvungen att verkligen rida på ytter och inte låta Sigge skjuta ut bogen, samtidigt som det var väldigt lösgörande för Sigge. 
 
Jag gjorde skänkelvikningar på diagonalerna och när jag sedan kom till mitten lade jag en volt och sedan forstsatte på skänkelvikningen. I slutet kom han loss riktigt bra tycker jag och hade en ordentlig framåtbjudning. 
 
 
Är så sjukt taggad inför hoppträning för Annelie imorgon med Fröken!
 
Nu är det dags att plugga matte innan sängen väntar!
 
 
 

Om du går så långt du kan se, så kommer du därifrån se tillräckligt för att gå ännu längre

PIGG HÄST! Undrar vart all energi kommer ifrån med tanke på att han nu även går ute på nätterna eftersom han har flyttat till lösdrift. Han verkar aldrig bli trött och han får dessutom bara halva havremängden mot vad han brukar. Ska egentligen sluta fundera på det, ska istället njuta över att han är så framåt och så otroligt arbetsvillig. Idag var han hur fin som helst! I avbrott och igångsättningar behöll han formen och samlade ihop sig, istället för att dra upp huvudet och rusa iväg som han tidigare har gjort ett x antal gånger. Härlig känsla!
 
Bjuder på två mobilbilder på min smutsiga sötnos i nya stallet, precis inkommen från hagen:
 
 

Superduktiga Sigge!

Kände igenom Sigge idag i paddocken. Till en början ville han inte alls ställa och böja men efter lite galopparbete och olika volter lossnade han ordentligt. Jösses vilken framåtbjudning han fick! I nya stallet känns allt jättebra och Sigge har kommit in i hagen med de andra hästarna. Idag var han betydligt lugnare än igår och jag är bara nöjd över honom idag. Hoppas på en hopptäning med antingen Fröken eller Sigge på torsdag!
 
 

I am what you see, I am not what they say

Sådär ja, idag har jag kunnat bocka av ett seminarium i tyskan, dock växe högen med skolarbeten. Har precis lagat mig lite kvällsmat som jag ska stoppa i mig i väntan på Johanna. Då blir det stallet och ett dressyrpass i paddocken.
 

15.33

Kom precis hem från skolan och ska slå upp biologiboken innan det är dags för lite mat och sedan åka till stallet. Ha en jättebra kväll!
 
 
Jag saknar dig!<3
 

RSS 2.0