En bättre måndagkväll!

När jag kom till stallet bestämde jag och Annelie oss för att dra ut på en långtur tillsammans då ingen av oss hade någon speciell tid att passa, vilket typ aldrig händer. Så vi fixade hästarna och gav oss ut på en långrunda och galopperade våran långa konditionssträcka längs svartån, huuur underbart som helst i t-shirt, med varma vindar, solen som lyste, vattnet på ena sidan och fält på andra sidan och bara en flera kilometers lång grusväg. Riktigt trevlig ridtur med en del skitsnack och allt mellan himmel och jord. 
 
Fixade sedan allt i stallet, gick en promenad med Johanna när hon skrittade fram hennes häst och hade lite tjejsnack. Blev en sen kväll men det var det värt, behövde den här kvällen i stallet kände jag! 
 
Imorgon sticker jag till stallet tidigt. Jag ska rida Attis, en av Annelies hästar och sedan vara lite hinderpersonal åt Annelie när hon ska hoppa Johannas häst. Nej nu ska jag sova, är supertrött! Godnatt, vi hörs imorgon :)
 
 

Just nu

Tjenare! Klockan är 10 och just nu sitter jag i skolan och kollar igenom mitt tal som jag ska hålla i em, som är den muntliga delen inom nationella provet i svenska. Däremot vill mina tankar gärna flyga iväg på annat håll. Jösses vad skoltrött jag är nu alltså!! Räknar bara ner dagarna till studenten, som jag längtar! Skönt att det är en kort skolvecka i alla fall. Måste dock försöka hinna plugga en del under dem lediga dagarna också, när jag nu ska hinna det, haha. På torsdag, lördag och söndag blir det hästar hela dagarna. Då ska jag agera hästskötare åt Annelie och så även fixa mina egna hästar som ska ha mat och mortioneras. På fredag är det ingen tävling, men då jobbar jag 15-21, så fredag får bli avsatt åt skolarbeten, stall och plugg på fm, så får det bli!
 
Nu vill jag bara få svenskan avklarad så att jag kan åka ut min mina älskade hästar. Attis ska få komma ut på en uteritt hade jag tänkt. Tror att Sigge får vila idag. Han har förlorat en del vikt så han får gå i gräshage hela dagarna och så håller jag på att övergå till ett proteinrikare foder. Så för hans del gör det inget om han vilar en extra dag. Snart ska han även få åka bort till betet och då hoppas jag att han lägger på sig igen, min bästa Sigge. Annelie är snäll och hjälper mig att flytta honom till gräshagen om dagarna, då han går i sin vanliga hage på nätterna. Men idag skulle Sigge få gå lös på deras gräsmatta istället, haha. Det gjorde  han ofta förra sommaren, så himla skönt att ha en häst som inte sticker någonstans utan där det finns mat - där finns Sigge! Så nu hoppas jag att han inte har kommit på hyss under vintern och vill ut på upptäcksfärd, utan är lika snäll och duktig som förra året. 
 
Inga ord kan beskriva hur underbar du är <3
 
 

Uppdatering

Bloggen hamnar tyvärr ganska långt ner på min långa to-do-lista som görs varje dag. Skolan ger ingen ledig stund och i stallet jobbar jag på. Att jag dessutom har börjat jobba lite nu också gör att jag inte får många sekunder över. Även om jag sa till mig själv att jag ska köra igång ordentligt efter studenten så får jag en hel del förfrågningar om jobb och då kan jag inte säga nej om det är så att jag faktiskt skulle kunna hinna den dagen. Idag var jag så trött att jag somnade med datorn i knät när jag pluggade efter stallet och lyckades sova bort en del pluggtid, suck. 
 
Tävlingen förra veckan gick så himla bra!!! Kunde inte ha varit gladare när vi lämnade tävlingsplatsen. I 100 cm  tog vi hem femte platsen och fick rida ärevarv. I 110-debuten slutade vi på en åttonde plats, vilket jag är sjukt nöjd med! Han har taggad och slog som bara den med huvudet. Dock så måste jag lära mig att hålla koncentrationen hela vägen in i mål. Nu var det att för varje hinder som vi klarade blev jag gladare och gladare och tyglarna blev längre och längre, haha så typsikt mig. Stolt och glad över hästen som räddar alla lägen där jag inte red ordentligt. 
 
Finaste, älskade hästen!<3 Hallsta 20/4, 110 cm. Tagen från film, därav kvalitén. 
 
Idag red jag lektion för Annelie, vi åkte in till Skästa och hoppade lite på deras utebana, där jag ska tävla v. 20. Han var väldigt tittig idag och extremt stark tycker jag, jag fick inte ihop honom och hade inte en så bra känsla. Han hoppade i alla lägen och det gick bra, bara att känslan inte riktigt satt där. Annelie tyckte att det gick jättebra, så kanske ska lyssna på hennes bedömning istället. Jag måste lära mig att lägga mina höga krav åt sidan. Jag blir aldrig nöjd av att det, som idag, bara går vanligt bra. Så det måste jag jobba med! Det är ju trots allt, som Annelie säger, att för varje träning höjs svårigheten och då kan det inte gå superbra från första början. Nu tränar jag liksom på ett sätt jag aldrig har tränat förut, då var maxhöjden 100 cm när jag hoppade bana och kanske maaax 115 cm på enstaka hinder om det gick jättebra. Nu för tiden hoppar jag aldrig en bana på ex. 90 cm utan börjar alltid banan på 100 cm och höjer sedan.
 
 

Mycket har hänt

Mina dagar bokstavigen flyger förbi känns det som, tidiga mornar och sena kvällar. 
 
Jag har fått ett jobb där jag börjar nästa vecka så fram till studenten kommer det dock inte bli så mycket jobb eftersom jag har skolan också, men sen så! Det känns riktigt kul och jag fick det som jag ville också så nu hoppas jag verkligen att jag trivs där! 
 
Annelie har köpt en till häst som kom igår, en femåring från Holland. Sjuuuuukt fin häst!!!! Vi har gjort en deal att jag ska hjälpa henne två dagar i veckan så tanken är att på tisdagar ska jag rida Findus och på fredagar den nya, utöver mina egna. Så det är en del på hästfronten nu, dessutom tävlingar regelbundet både för min egen del och alla dem helgerna jag ska hjälpa Annelie när hon tävlar. Men tycker bara att det ska bli kul att få rida hennes hästar två dagar i veckan framöver, och är nöjd över vår deal. Kommer lära mig otroligt mycket i och med det här så är mest taggad faktiskt! 
 
Dagen då Attis kom till mig. 
 
Med mina två egna rullar det på, Sigge lever livet som nybliven 22-åring och är pigg och glad. Attis känns fortfarande skum i munnen men tycker ändå att vi kommer någonstans. Inom hoppningen tar vi nya kliv för varje träning och det går bara bättre och bättre, kanske för bra för att vara sant. Nu ska vi bara få ordning på dressyren också, men som faktiskt gick väldigt bra igår. I tisdags hopptränade jag för Annelie och fick göra en nyttig övning. Skulle rida på en åttvolt och komma på ett litet kryss och sen fyra galoppsprång till en oxer för att sedan vända in på kortsidan och hoppa ett räcke på böjt spår. Här snackar vi om att träna kontroll efter hinder vilket jag och Attis behövde. I slutet låg oxrarna på 135 - 140 cm och jösses vad fin min vita häst var!! Gick och log resten av dagen, min fina pojke. Nu är jag ännu mer taggad inför tävlingen på söndag!!!
 
Bilder från träningen i tisdags:
 
 

Påsklovet är igång!

Alltså, åh vad det är skönt med påsklov!!!
 
Åkte till stallet vid kl 9 imorse efter att ha skjutsat min mamma till jobbet för att kunna ha bilen hela dagen. Mockade och fixade det vanliga, samlade ihop massa löshalm och fyllde en hel del kärror som tömdes i olika boxar tillsammans med Annelie, red ett nyttigt pass med Attis, gosat en hel del med Sigge men som fick vila idag, lunchat alla hästarna, skrubbat rent och fyllt upp två badkar samt städat mitt täckesskåp och tagit hem vintertäcken som inte används nu. 
 
Attis var väldigt lugn idag måste jag säga. Jag hade lagt ut två bommar med 17.5 m mellan och varierade mellan 4, 5 och 6 galoppsprång. Tränade inte bara på lydnaden utan väldigt mycket på att komma rätt på första bommen, att se distansen. Det är något jag tycker är lite svårt och det blir att jag ofta ser distansen när det är typ tre galoppsprång kvar och då är det alldeles för sent för att hinna göra något. Jag fick även träna mycket på detta i fredags på träningen för Annelie. Så idag tränade jag mycket på det och rida an mot första bommen från olika håll. Dessutom jobbade jag utan stigbyglar vilket bara i sig är jobbigt tycker jag, haha. 
 
 
 

Dagarna flyger förbi

Jösses vad alla dagar går fort! Under veckan har jag hunnit med en hel del saker, bland annat hoppträning, galoppjobb på travbanan med Attis och en spenderat hela söndagen med hästar. 
 
I fredags hoppade jag för Annelie, hoppade bana på 110 cm. När jag först skulle ta banan på 100 cm så hade jag inte en sån superbra känsla, vi kom runt utan problem men ändå inget att hurra över. Jag red inte ordentligt vilket resulterade i att vi kom fel på en del hinder och jag fick mest vara glad att min stora häst bara kliver över den höjden, haha. När annelie sedan höjde upp hela banan till 110 fick jag fokusera hela tiden och då red jag verligen igenom hela banan och vi fick ett bättre flyt och en betydligt bättre känsla! Avslutade med att höja upp en oxer på 120 och tog en del av banan där den ingick och även det kändes helt kanon! Så snacka om att jag är sjuuuukt taggad till nästa helg nu (bara en vecka kvar!!!!) när vi ska tävla och jag ska hoppa 110 cm för första gången på tävling!!!
 
Titta vilken söt bild jag fick på min prins och en shettis hos gamla ägaren! 
 
Igår red jag bort till travbanan (rundbanan) med attis och körde rätt hårt galoppjobb med honom. Trodde att han skulle vara trött efter hopptränigen dagen inte, men ack så fel jag hade! Fin blev han i alla fall och efter några varv lugnade han ner sig och sprätte inte omkring så mycket haha. 
 
Eftersom Attis har fått gå riktigt hårt två dagar i rad blev det bara en skrittur i skogen idag, barbacka för första gången i skogen. Stolt över hästen som höll sig på backen trots att han gick och spände sig med huvudet i vädret och blåste konstant, och stolt över mig själv som satt kvar, haha. Efter att ha gjort klart allt i stallet och var klar 9.40 så hjälpte jag Annelie att fixa hennes hästar inför tävling och sedan har jag spenderat resten av dagen på Hamre med henne. Oavsett hur det går på tävlingen så tycker jag alltid att det är lika roligt att spendera en dag på tävling med Annelie, även om jag var rätt trött idag efter endast 4-5 h sömn. 
 
 

Tisdag v. 15

Tisdag och jag har varit ledig från skolan idag. Så jag skjutsade min mamma till jobbet imorse och åkte sedan direkt till stallet. Började med att mocka och fixa allt innan jag tog in både Attis och Findus. Annelie och jag hade ju planerat att byta hästar idag så tog in båda och började sedan göra iordning Attis. 
 
Så himla skönt att Annelie kan rida honom lite då och då för det behövs så väl. Hon tycker, precis som jag, att han är knepig i vänster. Vi vet inte riktigt vad det kan bero på men mest troligen är det tänderna, men man får inte ens ta på innetygeln när man rider i vänstervarvet, han liksom biter tag där. Skumt är det i alla fall. Men eftersom Annelie är så himla mycket duktigare än vad jag är kan hon rida honom på ett annat sätt och det brukar alltid kännas bättre efter att hon har ridit. 
 
Så dagens ridpass blev på Annelies hoppkanon på 1.60 i manken, hoppar som en gud men otroligt slingrig på marken. Jobbade med att försöka rama in honom, vilket inte är det lättaste, och även en del tempoväxlingar. Den hästen slingar sig verkligen åt alla håll, men trots det så tycker jag att han är väldigt rolig!
 
 
Nöjd med hästen i alla fall, nöjd över mig själv, glad att Annelie kunde hjälpa mig med Attis och glad över att han ändå kom loss ordentligt. Fick en del tips som jag ska jobba med, hur jag ska jobba vidare med min vita häst. Han gick hårt igår, ännu hårdare idag och kommer få gå ordentligt imorgon också. Sedan får han vila på torsdag och sedan fortsätter hårdträningen!
 
Nej nu ska jag försöka hålla ögonen öppna, är sjukt trött och kan somna när som helst, haha. Dags att ta tag i den stora plugghögen som väntar på mig, suck. 
 
 

En bra start på veckan

Sigge gick extra förra veckan så idag fick han en vilodag, medan Attis fick sig ett ordentligt pass på paddocken efter att ha vilat både lördag och söndag. Under uppvärmingen fokuserade ja mycket på min sits och gjorde även extremt mycket halvhalter för att få honom uppmärksam på mig redan från början. Därefter jobbade jag lite med förvänd galopp och då fick han jobba lite minsann. Dock så blir jag lika förvånad varje ridpass hur bra grundkondition Attis har egentligen, så himla roligt! 
 
Tycker att han kom loss lite av den förvända galoppen och efter att han böjd loss honom lite och jobbat på lite volter så tycker jag faktiskt att han blev fin, eller ja, finare i alla fall. I höger varv var jag nöjd med honom, men har fortfarande problem med vänstersidan. Tycker att jag har kört fast lite nu, kommer ingenstans och får inte riktigt loss honom. Pratade med Annelie och frågade om hon kunde rida honom någon dag, så imorgon ska vi byta hästar. Imorgon trimmar Annelie min vita häst och jag får äran att rida en av hennes. 
 
Stackars prinsen var trött efter dagens ridpass. Och imorgon lär han gå ännu hårdare eftersom det är Annelie som ska rida. 
 
 
 
 
 

Idag var ingen vanlig dag, för det var Sigges födelsedag!

Gårdagskvällen igår spenderade jag i köket och bakade Sigges favoritkakor, bestående av havregryn, morötter, äpplen och mjöl. Och idag, den 6 april 2014, blev min älskade mörkbruna häst 22 år. Gammelgubben som är piggare och lurvigare än någonsin, haha. Han är pigg som en mört och tror nog själv att han är kanske typ 12 och inte 22. Och han har päls så att det heter duga, som en riktig björn. Min älskade häst fick några hästkakor idag som han var helt galen. 
 
Älskade häst, vi har firat många födelsedagar tillsammans och fler ska det bli! 
 
För övrigt har jag spenderat hela dagen i bilen tillsammans med Annelie till Varberg i Halland för att titta på en häst. Många timmar i bilen fram och tillbaka med mycket skratt och snack om allt mellan himmel och jord. Alltid lika trevligt!
 
 
 
 

Hoppträning 2/4-14

Igår när jag kom till stallet och kollade såret som Attis hade fått dagen innan så såg det bra ut, han var varken varm, svullen, öm eller halt. Det var ingen fara alls, såg nog bara värre ut än vad det var eftersom han hade kommit upp i puls och det var väl därför som det blödde så mycket från ett sådant litet sår egentligen. 
 
Så jag gjorde iordning honom för en hoppträning för Annelie. Han har känns lite seg dem senaste dagarna och på den första övningen var och också väldigt väldigt lugn. Första övningen var en som vi har gjort tusen gånger, som är extremt nyttig. Två längre hinder med 17,5 meter mellan, normalt 5 galoppsprång men att kunna rida på 4-6 galoppsprång. Här kommer det så himla tydligt fram om hästen är framme för skänkel för att kunna rida på 4 samtidigt som hästen ska kunna vara så pass samlad och mellan hand och skänkel för att nästa varv kunna rida på 6 språng, det vill säga ett mer än det normala. Även om jag gör denna superofta med Attis, och gjorde den även mycket med Sigge, så tröttnar jag inte på den, tycker bara att den är så bra, basic men man kan göra den betydligt svårare och t.o.m försöka få in 7 galoppsprång. Ofta att jag bara lägger ut två bommar att trimma över. 
 
Övning nummer 1.  
 
Hur som helst, tillbaka till träning. Blev lite orolig över Attis då han alltid taggar i när man väl börjar hoppa men efter första övning var han fortfarande ganska loj. Han fick vila ett tag och sedan gick vi över till nästa övning som var en serie på fyra hinder i rad med ett galoppsprång mellan. Har aldrig hoppat en sådan serie med Attis förut så var nyfiken på hur han skulle ta det. När jag vände upp mot serien spetsade han öronen, körde upp huvet och drog sedan igenom serien i fullt ös och körde sedan några bocksprång efteråt. Haha, han är så söt alltså, och mina tankar om att det var något fel på honom släppte. Övningen var en del styrka, teknik och att Attis skulle få tänka själv då jag inte kunde göra så mycket väl inne i serien mer än att räta om mig lite och följa med i sprången. Annelie höjde hinderna lite grann samt minskade avståndet mellan dem, vilket gör det svårare. Men i slutet var han riktigt duktig, då höll han inte på att krascha in i alla hinder för att han sprang så fort utan hejdade sig lite och tänkte efter. Duktig häst och stolt ryttare. 
 
Övning nummer 2. 
 
Älskade hästen! <3
 
Nästa träning ska vi hoppa bana bestämde jag och Annelie, då jag vill hinna hoppa minst en bana innan jag ska tävla sedan. Så då bygger vi en bana som liknar 110-bana på tävling så att vi får träna på det. Redan taggad!!!
 
 
 
 

Avbruten hoppträning

Dem senaste dagarna har jag varit grymt hoppsugen, men det har inte riktigt varit läge att hoppa. Men idag skulle jag äntligen få hoppa igen och jösses vad taggad jag var! Han kändes lite seg idag, vilket han även gjorde igår. Men det var bara så himla roligt! Jag hann hoppa en linje några gånger åt båda hållen och skulle komma igen och försöka få in ytterligare ett galoppsprång mellan hinderna, när Annelie ropar att jag ska stanna. Attis hade slagit i sig på något sätt så han hade börjat blöda. Hoppade av på en gång och försökte stoppa blodet som rann. Tog in honom till stallet och tvättade rent lite ifall det hade kommit in något grus eller liknande. Det tog en bra stund innan det slutade att blöda och såret kommer nog att läka snart. Det var inte så farligt som det såg ut, Annelie tyckte att jag nästan hade kunnat fortsätta rida men jag ville inte riskera att det skulle börja blöda igen. Så imorgon kan jag nog rida igen och om han inte har blivit värre kanske jag tar några språng imorgon istället, det beror också på om Annelie kan vara med och hjälpa mig. 
 
 
Jag vill bara träna massor nu, v. 16 ska vi tävla igen och då ska jag faktiskt debutera 110 cm också om allt går enligt planerna. Attis har ju tävlat betydligt högre tidigare men jag har faktiskt aldrig tävlat högre än 100 cm, så snacka om att jag är taggad! 
 
 

RSS 2.0