20.06

När jag kom till stallet gjorde jag i ordning Attis på en gång så att Annelie skulle hinna rida. Han såg lite bättre ut idag än i onsdags. Annelie red loss honom ordentligt och mot slutet såg det riktigt bra måste jag säga! Jag har alltid tyckt att det är något med vänstersidan men Annelie tyckte att jag skulle kolla tänderna på honom och att problemet inte är att han är stel. Så ska försöka få ut min veterinär någon dag och tänkte då samtidigt kolla Sigges tänder så att allt ser bra ut på gammelgubben. 
 
På tal om Sigge, så trimmade jag honom lite på fältet idag. Alltså den hästen... shit säger jag bara, vad han är underbar. Han har inte jobbat i form på flera månader så förväntade mig att det skulle vara nästintill omöjligt att få honom i form idag. Men åååhh så fin han var! Började böja redan i skritten och tog en gångart i taget. Sedan gick han i lång och låg form i alla gångarter i båda varven. Bästa hästen. Känner att jag ändå har lärt mig en hel del med Attis för helt plötsligt känns det mycket lättare att jobba Sigge i form, som tidigare har varit skitjobbigt för mig. Han verkade så nöjd med sig själv, sötishästen. 
 
Du kommer alltid vara min stjärna!<3
 
 
 

.

 
Perfektion. 
 
 
 
Har flera bilder att visa er från förra veckan men jag har ännu inte orkar lägga upp dem, men de kommer förhoppningsvis i helgen! 
 
 

All of me loves all of you

 
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you
 
All of me loves all of you <3
 
 

My head's under water, but I'm breathing fine

På torsdagar börjar jag skolan vid 14, suuuperskönt att kunna vara i stallet på förmiddagen medan det är ljust. Tyvärr så var det ju jakt idag så min plan om att Attis skulle få ridas i skogen sprack, typiskt. Men det kan inte hjälpas. Han fick gå på fältet idag igen och jag jobbade vidare med dem sakerna som jag pratade med Annelie om igår. Han kändes faktiskt bättre idag, så gårdagens pass när han kom loss så bra hjälpte en hel del. Blev mest skritt och trav idag då jag inte ville att han skulle gå så hårt, eftersom Annelie ska rida imorgon och sedan 'r dethoppkurs på Skästa hela helgen så då väntar då stentuffa pass framför oss. Även om Annelie bara ska rida ett lösgörande pass imorgon så kommer han ändå gå hårdare än vad han gör med mig, eftersom Annelie är tusentals gånger duktigare än vad jag är och rider på ett annat sätt. 
 
Åter till idag. Han kändes som sagt fin från början och i högervarv gick det riktigt bra. Han är ganska ojämn i sina sidor. Åt höger är han svagare och därför är han jättelätt att böja i det varvet för att han överböjder sig, gäller att försöka att hela tiden räta ut honom och få honom på yttertygeln istället för att skjuta ut bogen och överböja sig. Vänstersidan är hans starka sida så där går han gärna mest rakt så där gäller det istället att försöka böja loss honom, mycket ställningar och få loss den sidan. 
 
Imorgon tänkte jag faktiskt försöka filma lite när Annelie rider för att kunna titta på sen och kanske ta till mig lite hur hon gör i vissa situationer. Alltid finns det väl något man kan se. 
 
Sjuuukt taggad till hoppkursen i helgen! Vill försöka få med någon som kan filma och ta lite kort men än så länge har jag inte fått tag på någon, ska fortsätta mitt letande. 
 
 

En vändning på hästfronten

Under dem senaste dagarna tycker jag att Attis har känts väldigt konstig, speciell i vänster galopp. Igår drog mina tankar iväg ordentligt och jag blev faktiskt orolig för min nya prins. Allt kändes bara skit rent ut sagt.En  Inte så att han har varit halt, men det har varit någonting som jag har reagerat på. Pratade med Annelie om det idag och hon kunde sitta upp och känna lite på honom. Så skyndade mig att sadla och göra i ordning honom och sedan hoppade Annelie upp. Det tog typ tre steg och sedan gick han i form och jobbade på, medan jag själv får jobba häcken av mig för att få honom att ta ett steg i form under ett ridpass. 
 
Bild hos förra ägaren.
 
Stod och tittade när Annelie red och tyckte att det mest såg ut som om han var rätt stel i vänster. När Annelie hade ridit en stund sa hon också det och att jag mest behöver rida på och försöka få honom mer i form för att han ska lossna. Sedan fick jag hoppa upp med Annelie som instruktör från marken och fick en hel del bra tips. I höger varv gick det väldigt bra och han var även rätt fin i vänster, men där finns det en hel del kvar att jobba med. Jag har framför allt mycket att jobba med mig själv. Skulle behöva komma tillbaka lite med kroppen för att få mer tryck bakifrån, måste även lära mig att rida med korta tyglar då jag har en förskräckligt ful ovana att låta mina tyglar glappa så får inget bra stöd. Nu fick jag mer motiviation och det var så himla skönt att höra att Annelie också "bara" trodde att han var stel och att vi dessutom fick till det i slutet. Detta tar jag absolut med mig framöver. 
 
Resterande dagar av veckan ser ut så som följande:
Torsdag (imorgon) - Fortsätter jobba Attis som idag. Hade egentligen velat rida ut men så är det tydligen jakt och då sprack den planen. 
Fredag -  Annelie rider Attis, bara hon. Ett kortare men effektivt pass, lösgörande så att han kommer loss ordentligt.
Lördag - Hoppkurs på skästa tillsammans med Annelie
Söndag - Hoppkurs på skästa tillsammans med Annelie
 
 

Tre fina hästar

Började dagen med ett härligt konditionspass med Attityd. Han var superspänd och pigg i början, hoppade åt alla håll och var "rädd" för typ allt. Travade fram ordentligt och lät honom hoppa av sig lite innan jag började att galoppera. Han låg på en del i början men gav sig sedan och låg i det tempot jag ville. Körde rätt hårt med honom men kände att han behövde få blåsa ur sig lite energi. När vi skrittade av hemåt så var han heelt svettig och snubblade på alla rötter, stackarn vad trött han var. Han brukar alltid hoppas typ tre meter över dem dikerna som finns men idag gick han bara lugnt över dem. Men Attis behövde nog det här. 
 
Ser ni förresten den där svarta lilla fläcken han har på vänster öra? Tror alltid att det är smuts men han har faktiskt en fläck där. Haha rätt fult egentligen, tur att man bara ser det från ryggen. 
 
Efter Attis fick det bli en uteritt tillsammans med Johanna på Sigge. Alltså den hästen, jag är supernöjd över allt med Attis, men Sigge kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Åh vad jag älskar honom. Han var pigg och glad över att få komma ut i skolan, han var lite stel till en början men efter första traven så fick jag loss honom och han gick i lång och låg form. Blev en hel del trav och galopp och gissa om Sigge var svettig när vi kom tillbaka. Han verkade inte speciellt trött men han har ju så otroligt mycket päls också. Den hästen gör mig verkligen lycklig! <3
 
 
Sist ut var lilla Daphne, Alvas b-ponny som behövde få springa av sig lite energi. I full fart galopperade vi runt fältet och jösses vilken energi det finns i den lilla hästen, att en sån liten häst kan vara så snabb. Skitkul att rida en sån liten häst ibland. Fick även loss henne i formen i alla gångarter så jag är nöjd. 
 
 

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself, and then make a change

 
Haha känner mig fett nördig med sådana här bilder. Det är något fel när det här blir kvällshumorn när man är dödstrött och skriver på en labbrapport. Meeeeeen, budskapet är i alla fall att alltid försöka tänka positivt, vilket jag ska försöka göra medan jag genomlider denna torsdagskväll tillsammans med skolarbete. Börjar skolan tidigt imorgon och då ska rapporten in samt ett prov skrivas. Sen får jag äntligen ta helg! 
 
 
 

2014-01-23

Hästarna mortionerade och fixade på förmiddagen, innan skolan började vid 14. Attis kändes lite seg idag, trodde han skulle vara jättepigg men nej så fel jag hade. Han kanske fick ur sig en del energi på gårdages ridpass och dessutom ha blivit longerad två dagar innan det. Fokus låg idag på att han skulle lyssna på mina hjälper och även lösgjordhet. Eftersom han hade vilat i nästan hela förra veckan så är han rätt stel nu tycker jag. Så fokus på lösglrande övningar och igår kom han loss riktigt bra. Åh vad jag är glad att jag köpte just denna häst! Han må få sina ryck ibland, igår red jag när det höll på att bli mörk och han fick spel varje gång det kom en bil och när jag vände mot stallet (red på ett fält bredvid stallet), men jösses vad han är härlig ändå. Igår hoppade och studsade han lite och sen är det bara att fortsätta arbetet lugnt och stilla. 
 
Sigge fick sig en promnad idag på ca 4 km i raskt tempo. Han fick gå utan täcke på promenaden för att lufta pälsen och så hade vi även tur att solen tittade fram just då. Mysigt med lite ensamtid bara Sigge och jag. 
 
 
För en stund sedan kom hem från skolan där jag hade en föreläsning i kemi och därefter ett seminarium som gick väldigt bra, direkt efter pratade jag med läraren som berättade att jag fick ett A. Nu är det dags att ta tag i en del skolarbeten som jag har halkat efter med när jag var sjuk. Får plugga tills jag somnar. 
 
 
 
 

Erfarenhet är att veta en massa saker som man inte bör göra

Min förkylning och feber sitter i och verkar inte direkt vilja försvinna. Suck, jag har inte tid att vara sjuk! Jag har en hel del skolarbeten som måste göras, jag har redan missat ett seminarium och ett prov på grund av att jag blev sjuk. Jag vill rida och träna Attis! V. 5 ska vi åka på pay & jump som jag är sjukt taggad till! Fälten har blivit bra att rida på nu men tyvärr har jag inte fått chansen att göra det då jag har varit glad när jag har orkat mocka utan att svimma typ, och dessutom så har Attis tappat två skor. 
 
 
Imorgon kommer hovslagare, Sigge ska helskos och Attis ska få på sina två skor som han har tappat. Under nästan en veckas tid har Attityd gått i en liten sjukhage hela dagarna och sedan bara in i boxen. Snacka om att han kommer vara pigg imorgon när han ska börja mortionera igen, vill inte ens tänka på det... Tja, kanske lika bra att baka en tårta som jag får ta med till stallet... Fick höra från Annelie att han tydligen hade lyckats galoppera och bocka i den där lilla hagen här om dagen. Hur han lyckades med det förstår jag inte för den är inte direkt stor och han är inte så liten heller. Så imorgon ska han longeras, om jag kan stå på benen, har jag bestämt. Jag ska nog longera honom några dagar innan jag hoppar upp på honom, i alla fall longera först och låta honom sprätta av sig lite energi och sedan hoppa upp och rida. Känner att i det tillstånd jag är i nu kommer ja nog inte direkt ha världens snabbaste reflexer heller så kommer nog inte dröja många sekunder innan jag ligger på marken i så fall, haha. 
 
 

Uppdatering och tävlingar

Har lyckats bli sjuk så just nu ligger jag i sängen. Båda hästarna fick därför vila idag. Tanken var egentligen att Sigge skulle få röra på sig, men det fick jag glömma med tanke på hur jag mår. Attis har tappat två (!) skor så han vilar just nu av den anledningen. På måndag kommer hovis och skor på Attityds tappskor samt skor om Sigge helt. Det är väldigt knöligt i hagarna nu efter att all upptrampad lera har fryst och än så länge är det inte så mycket snö ute. Så nu får Attis gå i sjukhagen, som är lite bättre iaf. Jag vill inte riskera att han går på det knöliga underlaget utan skor, då risken är stor för hovbölder då. Ser inte fram emot att börja rida honom igen på måndag...
 
Annars rullar allting på. Jag ska nu ta och beställa min tävlingslicens för 2014 så att jag kan anmäla mig till tävlingar, åh vad det ska bli roligt! På tal om tävlingar, jag har alltid tävlat för Västerås ryttarsällskap, men det ska jag faktiskt inte göra i år. Nu tävlar jag istället för Föreningen Skästa ridcenter. Känns lite konsitigt att inte tävla för Västerås längre, men funderade på det och känns ändå rätt naturligt att tävla för Skästa. Det är ju ändå på Skästa som jag tränar och dit jag åker när jag ska till ridhus, jag har lärt känna flera människor där och har mer och göra med Skästa än Västerås. Dessutom så tävlar ju Annelie för Skästa så det blir alltid att jag är med alla Skästa-människor på tävlingar osv. Och som sagt så tränar jag ju på Skästa för Louise Haaga och tränar även för Annelie, som båda representerar Skästa och då känns det inte mer än rätt att jag också ska göra det. 
 
 
I stallet är det även en del prat om att starta ett division 3-lag. Då skulle jag & Attis, Annelie & Fröken (Johannas häst) och kanske Anna & Leia kunna vara med. Anna är däremot tveksam då hon vill hoppa högre höjder. Vi har lagt fram förslaget till Skästa och så får vi väl se om fler vill vara med, för man behöver vara fyra stycken. Så får se om det blir något med det. 
 
 

Lately I've been losing sleep, dreaming about the things that we could be

Tagit en lång sovmorgon vilket var evigheter sedan jag gjorde sist och det behövde jag. Går alltid upp tidigt nu för tiden. I natt har det snöat så ska snart sticka till stallet för att ta ut min vita häst på en ridtur. Han vilade igår så han kommer väl vara rätt pigg idag och att det är snö kommer nog inte göra saken bättre. Men jag ser fram emot det! Har aldrig ridit honom i snö förut. Har däremot ingen aning om vad jag ska göra, då paddocken är hård och än så länge är det inte så supermycket snö och fälten har nog inte fryst tillräckligt under snön. Så får se vad jag hittar på. 
 
Nu ska jag ta och byta om iaf! Ha en bra lördag och se till att njuta av helgen nu!
 
Första vintern med Sigge. Hade inte alls haft honom länge på den bilden. 5 år sedan, tiden går fort när man har roligt! 
 
 

Foderstater

Tänkt berätta lite vad mina hästar äter och hur jag tänker kring det. 
 
Sigge:
Morgon:
ca 5 kg hösilage
Lunch:
ca 3 kg hösilage
Middag (vid intag):
ca 8 kg hösilage
Kväll:
ca 12-15 kg hösilage

Sigge går ju på lösdrift och då bär vi ut påsar dit vid de olika fodringstillfällerna. Vi packar påsarna så mycket det går och därför kan man inte säga exakt hur mycket Sigge får i sig, men ungefärliga mängder. Vårat hösilage är även väldigt torrt och fint. I och med att Sigge går på lösdrift så får jag fodra kraften själv, så det brukar han få efter ridningen. Då får han följande:
 
8 dl kraft groov 125, alternativt groov sensitive
8 dl lusern
4 dl betfor
1 kg havre
 
Till en början fick han inte kraft och han klarade sig bra utan den, men på den senaste tiden tycker jag att han har tappat lite hull och började därför med kraften. Nu tycker jag att han har tagit sig bättre så kommer fortsätta med denna foderstat som fungerar bra på honom. 
 
Attityd:
Morgon:
3 kg hösilage 
0.5 kg havre
Intag: 
8 kg hösilage
4 dl kraft groov 125, alternativt groov sensitive
4 dl lusern
2 dl betfor
Kväll:
8 dl hösilage 
4 dl kraft groov 125, alternativt groov sensitive
4 dl lusern
2 dl betfor
 
Eftersom Attis står inne på box så kan jag dela upp hans mat på ett annat sätt än vad jag kan med Sigges. Egentligen får även hästarna som står på box också lunch om dagarna, men då det är väldigt lerigt i hagarna nu så blir det mest att hästarna inte äter upp allt utan bara trampar runt det. Av den anledningen har vi i stallet gemensmt beslutat att lägga på lunchen på intaget istället. Men så fort det fryser ute så kommer dem börja få lunch som vanligt, precis som lösdriften får. 
 
Som ni ser så äter Attis och Sigge väldigt lika, ungefär samma mängder och samma sorts mat. Båda är rätt svårfödda och dessa mängder passar bra på dem, trots storleksskillnad och flera andra saker. Attis var supersmal när han kom till mig, men nu har han faktsikt lagt på sig lite mer hull, så tycker denna foderstat fungerar bra på honom. Jag har däremot funderat på om jag ska dra ner havren till Attis eftersom han är så pigg, men samtidigt så behöver han ha energi för att kunna lägga på sig mer hull, så behåller denna foderstat ett tag till och avvaktar med havren. 
 
Mina sötnosar efter ett ordentligt, svettigt pass för ett tag sedan. 
 
 
 

Två pigga hästar

Båda hästarna fick vila idag, som var inplanerat. Passade bra med tanke på att det var riktigt kallt och blåste en hel del idag. Däremot hade jag båda Annelies hästar som fick longeras båda två. Jag skulle först rida Findus, som har varit pigg hela veckan, men när jag skulle hoppa upp kunde han inte stå stilla en sekund utan galopperade på en volt runt mig. Då beslutade jag att ta av sadeln och longera honom istället. Det valet är jag ganska glad över för han for runt som en dåre och låg in mot mitten hela tiden då han drog på så mycket. Kände att det inte var någon idé att försöka bromsa honom utan lät honom galoppera på ett bra tag tills han lugnade sig. Longrade båda hästarna i ca 40 minuter i trav och galopp med den enda pausen när jag skulle byta varv, vilket egentligen kanske inte är så jobbigt för dem vältrande hästarna men dem fick iaf springa av sig lite energi och i slutet var båda rätt lugna. 
 
Efter stallet hämtade jag min ena syster på stan och åkte sedan vidare till Glada hästen i spiltan. Där lämnade jag in ett täcke på lagning och köpte även lite mat till mina små hästar. 
 
 

Hoppträning

Idag har jag varit på Skästa igen för hoppträning. Vi började med att jobba vidare med samma övningar från i tisdags, kunde knappt sitta i sadeln för mina ben värkte så av träningsvärken... Jobbade utan stigbyglar till en början och sedan skulle vi korta dem 5 - 7 hål från våra normala, sedn var det att stå upp i fältsits utan vila. Hoppade några linjer i omgångar. Medan man väntade skulle man vid ett tillfälle sitta i balanssits och vid ett annat stå upp i fältsist. Ingen vila här inte! 
 
 
Attis var betydligt lugnare idag jämfört med i tisdags, fast han var ändå inte seg. Han drog inte lika mycket utan var reglerbar hela tiden, mn samtidigt aktiv. Vi hoppade bland annat på en åttvolt där hinderna höjdes för varje varv så sista sprången låg på ca 130 cm. Hoppade sedan en bana med en del kluriga vägar, men shit vad nöjd jag är över den rundan! Louise sa att det var stor skillnad från första gången jag var där och hoppade så det kändes kul att höra. Hon tyckte att jag bland annat hade fått bättre koll i galoppen. Kul när någon annan ser resultat då jag själv sitter och jobbar med det där jämt och blir kanske lite fast i min egen värd. Jag tycker själv att det går bättre, och nu fick jag det bevisat. Supernöjd över min fina häst och faktiskt över mig själv också. 
 
 
 
 

Tisdagens träning på Skästa

Igår, tisdag, var jag iväg på kvällen till Skästa för att träna för Lousie Haaga. Markarbete stod på schemat och Attis var taggare än taggast. Jösses vad pigg han var!! Men så himla stolt och nöjd ändå för gud vad fin han blev, kom verkligen loss i hela kroppen och jobbade på bra. Vi jobbade mycket med tempoväxlingar, öppnor och slutar i trav och galopp, allt utan stigbyglar. Har nog aldrig ridit så länge utan stigbyglar förut. Haha snacka om att jag har träningsvärk idag... 
 
När vi hade vår paus, typ den enda på hela lektionen så såg jag i spegeln att jag var helt röd i ansiktet, Attis var helt blöt av svett och att det var ett stort rökmoln runt oss, japp här jobbar man på! Hann tänka en gång att Attis kanske var trött nu, vilket jag fick bevisat att det var han minsann inte. Hoppade och for som en galning och drog genom hinderserien sedan när vi började hoppade. Han var inte ens trött när jag travade av, haha. Men helt sjukt var fin han var ändå, finaste hästen!!! 
 
Imorgon sticker vi till Skästa igen och hopptränar, ska bli spännande att se hur han är då :)
 
 

5 januari

 
Sista söndagen på lovet nu innan skolan börjar igen, är verkligen inte taggad på att gå tillbaka till skolan igen. Har redan börjat räkna ner till sportlovet och för att inte tala om nedräkningen till studenten. Det går inte att beskriva hur skönt det ska bli att ta studenten, är verkligen inte avis på er som har flera år kvar. 
 
Dagens ridpass fick bli på paddocken, med sadel denna gång. Har faktiskt lite träningsvärk i låren sen igår men det är ju bra för det betyder ju att jag fick arbeta lite. Enter var väldigt på idag, stark och lite springig. Slog ur sig så fort jag tog i honom. Märktes att han har tappat mycket styrka under denna lugna period men samtidigt så vill han arbeta och göra rätt hela tiden. 
 
Jobbade mest i galoppen eftersom han var minst springig i den. Jobbade på att rida på en så liten volt som möjligt, ungefär som en början till piruetter. Alltså den hästen kan ju vända på en femöring. Behöver bara ta lite i yttertygeln så svänger han. Förstå vilken omhoppningshäst han skulle kunna vara, svänger fort och är ju jäkligt snabb iväg igen. Det liksom bara spritter i benen och så är han iväg i full fart. 
 
Nästa gång vi hoppar ska vi nog leka till det lite och testa gränserna lite grann. Bara på skoj eftersom vi ändå inte är så bra på hoppning liksom. Detta året ska användas till att utveckla dressyren. Skulle ju gärna vilja lära honom galopp piruetter och det känns som att han skulle klara av dem någorlunda. Här pratar vi inte Grand Prix piruetter men någorlunda fina. Kommer ju bli svårt men vi ska försöka. Bytena kändes ju omöjliga dem med när vi började men dem sitter ju nu helt fullständigt, skam den som ger sig! 
 
 
Skulle gärna vilja ha lite nya bilder på Enter, dock måste han ju jobbas upp lite så det blir lite fina bilder. 
 

Händelserika dagar

 
Herregud, igår var jag med om nått av det läskigaste jag har varit med om. 
 
Jag och Cissi bestämde oss för att rida ut en rätt lugn barbacka tur tillsammans i mörkret. Vi skrittade först ner till Brunnby och red runt husen så man kommer tillbaka samma väg. Vi små travade lite grann på vägen tillbaka hem till stallet, varken någon av oss kände oss motiverade för att göra nått vettigt så det fick räcka tänkte vi. Sen när vi ridit ungefär halva Brunnbyvägen upp så stannar båda hästarna och stirrar ut över ett gräsfält. Men vi såg ingenting eftersom det både var kolsvart och dimmigt så lamporna hjälpte inte på grund av dimman. Vi mest skrattade och sa frågade hästarna vad dem ser eftersom det inte är nånting där. Sen hör vi ett grymtande och det låter som att det är precis bredvid oss typ. Vildsvin alltså. Fy satan vad rädd jag blev. I panik bröt jag ut ett "Vi drar!" och Cissi svarar bara "Vart?" samtidigt som vi båda vänder hästarna ner mot Brunnby igen och galopperar tillbaka dit. 
 
Vi red alltså tillbaka och tog bilvägen tillbaka till stallet igen. Aldrig varit så rädd som jag var just då. Vildsvin kan ju vara väldigt aggressiva och springer ju nästan snabbare än hästarna, nej usch. Kommer dröja innan jag vågar mig ner på Brunnbyvägen i mörker igen. 
 
Idag blev det istället ett pass barbacka på paddocken. Inte direkt krävande men nyttigt för mig då jag aldrig anstränger mig på det sättet när jag rider, Enter är ju trots allt väldig lydig och lätt riden när man väl kan honom. 
Blev jobb i alla gångarter men inte så länge eftersom hans kondition inte direkt är nått att hänga i julgranen. Blev faktiskt lite förvånad över hur lätt jag hade det, vanligtvis brukar jag vara chanslös när jag rider barbacka på paddocken. Men han har ju även blivit mycket lydigare sen jag senast red barbacka där. 

 
Kom förresten en ny häst till stallet idag, roligt nu när det börjar bli ett gäng igen. Ibland saknar man tiden då stallet var fullt hela tiden. 
 

Schema v. 1 - 2

Söndag (v.1):
- Attis vilar
- Emma (Sigges skötare) har Sigge
- Rida Daphne (Alvas b-ponny)
- Jag har intaget
 
Måndag (v. 2):
- Attis lösgörande arbete
- Emma har Sigge
- Rida Fröken
- Putsa alla saker
- Jag har intaget
 
Tisdag:
- Attis träning på Skästa, markarbete
- Emma har Sigge
- Rida en av Annelies hästar, antingen Skutt eller Findus
 
Onsdag:
- Attis uteritt
- Emma har Sigge
 
Torsdag:
- Attis hoppträning på Skästa
- Hovslagaren kommer till Sigge så han vilar
 
Fredag:
- Attis vilar eventuellt, beror på hur han känns på träningen
- Sigge uteritt
 
Lördag:
- Attis uteritt
- Lisa (Sigges andra skötare) har Sigge
- Longera båda Annelies hästar
 
Söndag:
- Attis konditionsträning
- Emma har Sigge
 
 
 

Mål 2014

Attityd:
Hoppning: mitt mål inom hoppningen med Attityd är att innan 2014 är slut ska jag ha startat minst en 1.10 m på tävling. Pratade med Annelie också och hon tycker det målet låter väldigt rimligt, vilket känns bra!
 
Dressyt: jag har länge funderat på ett mål inom dressyren. Jag ska dock inte tävla dressyr men vill ändå ha något att jobba mot. Efter mycket om och men har jag nu kommit fram till att innan detta år är slut ska jag kunna rida Attis i stadig form i alla gångarter. Det kan låta ganska simpelt och lätt för andra, men för mig och Attis är det något att jobba med. Varje gång Annelie ska hjälpa mig med dressyr eller markarbete, eller har ridit själv, så säger hon att det inte är någon lätt häst jag har köpt rent dressyrmässigt. Hon sa att när jag kan rida den här hästen i form kan jag rida vilken häst som helst i form, just för att han inte är ett dugg lätt. Så nu jäklar ska jag jobba med formen!
 
Sigge:
Med Sigge kommer jag bara jobba vidare med att han ska ha ett superbra liv, vara frisk och må bra. Han äter jättebra och verkar allmänt trivas med livet. Målet med att han ska må så bra som möjligt gäller inte bara detta år, utan är något som kommer förbli så länge han andas, vilket förhoppningsvis blir många år till. Men än så länge behöver jag inte oroa mig. Sigge är pigg och fräsch!
 
Min pärla!<3
 
 
 

Underbara häst!

Red till den raka travbanan tillsammans med Anna och hennes häst Leia idag. Så kul att rida ut med Anna för hon kommer på bra övningar där man får loss hästarna väldigt bra även om man rider ut. Dessutom kommer hon med lite tips och hjälper samtidigt till med hur man ska jobba och aktivera. Jobbade med tempoväxlingar och till en början stretade Attis emot varje steg och tänkte minsann inte jobba utan drog upp huvuduet i vädret så högt han kunde. Att jag dessutom inte hade någon martingal på gjorde inte saken bättre. Men efter en del tempoväxlingar och sidvärtsövningar så lossnade han massor, jösses vad fin han blev! 
 
Så mycket som han kom loss idag vet jag inte om jag har lyckats med tidigare utan martingal eller något. Åh vad nöjd och glad jag var med honom idag. Jag kunde både korta och länga honom exakt hur jag ville utan att han gick ifrån arbetet utan jobbade på som bara den. Lilla hästen blev även svettig, vilket inte är så ofta. 
 
 
Efter ridturen så spolade jag benen på honom, klippte manen, fyllde på halm och gosade i boxen. Imorgon ska Attis få jobba igen, på söndag vilar han, på måndag blir det ett lugnare pass med bara lösgörande övningar och på tisdag samt torsdag åker vi till skästa och hopptränar för Louise Haaga, jippie!! 
 
Mysigt med en skimmel som älskar att rulla sig! På tisdag ska han få sig ett bad innan vi sticker till skästa. 
 
 
 
 
 

Tre hästar

Jösses vilken härlig dag! jag har fått tre hästar ridna och jag njuter av livet! 
 
Först ut var Attityd. Jag hade verkligen inga idéer på vad jag skulle göra men så när jag kom till stallet frågade Annelie om vi skulle hoppa tillsammans. Självklart! Vi släpade ut några hinder till paddocken och sedan väntade ett styrkepass för hästarna. Vi började med att hoppa ett räcke på volt, men en bom framför och en bom bakom, som vi höjde succusivt och hästarna fick ta i en del. Annelie red samtidigt så det var skönt att se henne rida och hur det liksom skulle se ut, vart man får passa mer på ytter osv. Därefter la vi in en oxer, som vi travhoppade med en travbom framför. Som högst blev den 100 cm hög och ca 120 cm bred eller något. Nyttig träning! När allt kändes bra tog vi bort travbommen och tog oxern, som efter en stund byttes ut till ett räcke, i galopp istället. I slutet låg hindret på 120 cm och jag fick komma på lite snävare svängar på den för att, återigen, träna styrka och spänst. Häftig känsla när hästen bara går med öronen framåt och hoppar, har liksom aldrig känts så lätt förut. 
 
 
Nummer två blev Sigge. Jag sadlade honom och begav mig sedan ut på en skogstur med gammelgubben, som blev gladare än gladast av att vara ute och galoppera och bara leva livets liv. Shit vilken glädje det fanns i den hästen idag och vilken glädje han ger mig. Att bara vara ute med Sigge, bara han och jag, det är livet och jag känner att där hör jag hemma. Shit vad jag älskar den hästen, kan lita på honom till 110 %. 
 
 
När jag kom in med Sigge frågade Annelie om jag ville rida hennes dotters ponny, då hon inte kunde rida idag. Det tackar man inte nej till direkt. Så Annelie fixade ponnyn medan Sigge fick äta sin mat. Från att ha ridit Attis tidigare under dagen till att hoppa upp på en b-ponny, kändes konstigt. Kände mig typ fem meter lång. Jag började rida fram henne och sedan kom Annelie ut till paddocken och tyckte att jag skulle ta ett språng över ett av hinderna, så fick hoppa den lilla sötnosen också. Det var första gången jag red henne och jösses vad häftig ponny, skitkul var det! Helt plötsligt såg hindret på 70 cm högt ut men det var inga problem för den hästen, som har tävlat msv hoppning. 
 
 
 

Ett hårt dressyrpass

Igår blev det ju en nyårsritt med Annelie. Det var lite hårt i marken men vi hamnade till slut på travbanan där det gick att trava och galoppera i mitten. Annelie låg först med Findus och jag höll mig bakom, eller försökte så gott jag kunde, fast Attis ville mest springa om och dra gärnet. Han var pigg och låg på som tusan men vi drog på mer och mer för varje varv och ju högre tempot blev desto mer fick han koncentrera sig på att hålla alla fyra ben på marken och inte bocka hela tiden. Vi fick sällskap av en travhäst som var där och själva banan är inte så bred så det fanns liksom inget alternativ att stanna och ta en paus då vi skulle ha blockerat hela vägen isåfall, så vi galopperade på och travade sedan av hästarna på en väg som leder från travbanan. Attis blev väldigt svettig och lugnade sig lite sen så det kändes bra, skönt att ha galopperat ur honom lite energi. 
 
Idag bestämde jag mig för att trimma på paddocken. Han kändes faktiskt lite trött idag. Eller lugn kanske är ett bättre ord. Fast det gjorde inte så mycket för jag var inte själv på bockhumör och att sitta på spänn varje sekund. Jag bestämde mig för att jobba lite med gramanen idag, men började att värma upp utan den. Fokus under uppvärmningen låg som vanligt på att han ska komma igång i hela kroppen och bara lyssna på mina hjälper när jag driver och tar en förhållning, vilket gick väldigt bra. Sedan satte jag på gramen och även om jag har den får jag jobba häcken av mig för att få honom att jobba. Efter ett tag kändes han väldgt lösgjort och fin så då tog jag av gramanen igen. Jag ville se om det höll i sig utan graman eller om han gick tillbaka till samma läge som innan. Men den hjälpte kan jag säga! Åh vad fin han blev och i slutet kunde jag mest sitta och bara "åka med" en stund för han var så himla fin. Lugnt det bästa passet på egen hand! 
 
 
Dagens ridpass blev rätt hårt ändå, inte mycket pauser förutom när jag tog av eller satte på gramanen, utan jobbade på hela tiden väldigt länge. Men han kan liksom inte ta det lugnt en dag bara för att han är lugn utan då är man tillbaka på ruta ett igen dagen efter och han får masssssor av energi. Så bara att rida på!
 
 
 

RSS 2.0