5 januari

 
Sista söndagen på lovet nu innan skolan börjar igen, är verkligen inte taggad på att gå tillbaka till skolan igen. Har redan börjat räkna ner till sportlovet och för att inte tala om nedräkningen till studenten. Det går inte att beskriva hur skönt det ska bli att ta studenten, är verkligen inte avis på er som har flera år kvar. 
 
Dagens ridpass fick bli på paddocken, med sadel denna gång. Har faktiskt lite träningsvärk i låren sen igår men det är ju bra för det betyder ju att jag fick arbeta lite. Enter var väldigt på idag, stark och lite springig. Slog ur sig så fort jag tog i honom. Märktes att han har tappat mycket styrka under denna lugna period men samtidigt så vill han arbeta och göra rätt hela tiden. 
 
Jobbade mest i galoppen eftersom han var minst springig i den. Jobbade på att rida på en så liten volt som möjligt, ungefär som en början till piruetter. Alltså den hästen kan ju vända på en femöring. Behöver bara ta lite i yttertygeln så svänger han. Förstå vilken omhoppningshäst han skulle kunna vara, svänger fort och är ju jäkligt snabb iväg igen. Det liksom bara spritter i benen och så är han iväg i full fart. 
 
Nästa gång vi hoppar ska vi nog leka till det lite och testa gränserna lite grann. Bara på skoj eftersom vi ändå inte är så bra på hoppning liksom. Detta året ska användas till att utveckla dressyren. Skulle ju gärna vilja lära honom galopp piruetter och det känns som att han skulle klara av dem någorlunda. Här pratar vi inte Grand Prix piruetter men någorlunda fina. Kommer ju bli svårt men vi ska försöka. Bytena kändes ju omöjliga dem med när vi började men dem sitter ju nu helt fullständigt, skam den som ger sig! 
 
 
Skulle gärna vilja ha lite nya bilder på Enter, dock måste han ju jobbas upp lite så det blir lite fina bilder. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0