tttrrrrrööööööööööööööööttttttt

Är så grymt trött just nu så funderar väldigt starkt på att stänga av datan och krypa till sängs...


planer

Förrlåt att jag inte hunnit skriva något, varken igår eller idag. Mén jag har verkligen inte hunnit... Imorgon får vi även se hur uppdateringen kommer att se ut. Först ska jag till stallet, rida Sigge och ta hand om Enter. På eftermiddagen ska jag ut med några vännner och sen ska Malin sova hos mig, trevligt :)


Malin och Sigge fick stå för bilden :)

Det var lite om morgondagen, idag då...
Jo, idag var jag först i stallet. Red dressyr i paddocken, provade nya bettet som jag tyckte funkade rätt bra. I övrigt var Sigge inte så arbetsvillig att gå i form så jobbade mest på att han skulle lyssna för små tygeltag och för sätet. Gick rätt bra faktiskt :)


Mitt allt och mer än så!

Inte de snyggaste bilderna med salva i Sigges ansikte, oborstad häst och smutsig på mulen efter att han ätiti. Men det är bilder iaf :)




Min syster (i randig tröja) var med i stallet och ville också pussa på fina hästen:





JAG ÄLSKAR DIG <3


Nytt bett


Har nu skaffat mig ett nytt bett, ett tredelat med fasta ringar. Tror att det kan fungera bra på Sigge, speciellt på våren och en del på hösten. Det är perioder som han är riktigt dryg i ridningen! Han blir väldigt stark och ibland får man inte alls någon kontakt med honom. Själv är jag riktigt dålig på bett, men känner att jag måste prova något nytt nu då jag alltid har ridit honom på vanligt tredelat med lösa ringar på honom. Så vi får se hur det går :)

Har ni några åsikter om detta bett?
Har DU något förslag på vad man kan använda för bett om hästen blir stark, drar iväg utan att bry sig om ryttaren?




Huvudstaden väntar imorgon!

Imorgon ska jag till Stockholm med bästa vännen så försöker hitta något att ha på mig. Ska vara hos Malin lite innan 9 så det blir till att ställa klockan ;)

Vi är hemma senast 18 så då blir det stallet och sköta finaste hästarna :) Ser verkligen fram emot morgondagen :)


Nu sticker jag på bio, hörs senare :)



Kram




Min bästa vän!








Ikväll blir det bio med Malin

Har precis duschat och håller nu på att fixa mig. Ikväll blir det bio med Malin - Harry Potter och döödsreikerna del 2. Ska bli spännande att se avslutet på dessa filmer! Men dock så har jag haft väldigt svårt att hänga med i de tidigare filmerna, iaf de senaste, så får väl se hur det här går. Men ska göra ett försök :)

Har ni sett den?
Vad tycker ni om avslutet på alla dessa filmer om Harry Potter?




Just nu

Tjenare bloggen!
Kom nyss hem från stallet. Det har gått riktigt bra, Jasmin hängde med och red på Sigge lite. Hon är riktigt duktig måste jag säga! :) Tog massor med kort som jag kan slänga upp sen. Just nu sitter jag här med Jasmin och ska väl snart skjutsa hem henne antar jag och sedan duschaför att sedan träffa malin :)

Dagen började bra och kommer nog sluta lika bra!

Ha der bra så hörs vi sen! :)

Kram


nu väntar sängen

Nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen så jag orkar upp imorgon :)

God natt!




Morgondagens planer

Imorgon ska jag upp tidigt, eller tidigare än jag brukar. Jag ska plocka upp Jasmin kl 9.30 med moppen så ska hon följa med till stallet :) Hon ska nog få rida lite på Sigge om hon vill, så det blir nog inte så hårt för honom imorgon. Jag kanske också hoppar upp och känner lite på honom, men som sagt så blir det nog en lugnare dag.

På eftermiddagen ska jag träffa Malin :) vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det blir väl något roligt :)


22.03

Idag blev det konditionsträning för Sigges del. Jag körde inte slut på honom, men han var ritkigt duktig och gav allt :) jag red på en väg fram och tillbaka och efter att ha vänt en gång blev han riktigt taggad! Han ville gärna bocka lite, så fick jobba med det också :) Han blev ritkigt svettig och var till och med löddrig på halsen där tyglarna legat, så jag är nöjd :)

När jag hade ridit tog jag in Enter och borstade honom och fixade det vanliga medan han och Sigge stod och åt. Fixade lite i stallet och fyllde på vatten i hagen till hästarna inna jag släppte ut dom och mockade.

Ja sen var det väl inte så mycket mer som hände i stallet...? Nej tror inte det.


Hiss eller diss?

Jag skulle gärna vilja hissa de kombinationer mellan lädertvål och fett, läderkombi. 


Det gör det lätt och smidigt att effektivt smörja in efter ridning för att behålla lädret i så gott skick som möjligt. man kan använda det dagligen och det är bara att dra på. Man behöver inte hålla på och tvätta lädret med lädertvål först och sedan fetta in det, utan här är allt i ett. 

Visst, man får ju tvätta och fetta in och göra det"ordentligt" ibland, men för er som vill ha hållbart läder i fint skick kan jag rekomendera detta!  Som sagt måste man göra det lite mer noggrant ibland, men detta är lätt att smörja på dagligen.

Vad tycker ni om detta?
Vad föredrar ni: tvål och fett var för sig eller i en kombination?





Bilder från dagen :)

Pandora, Enter och Fröken:

Enter och Fröken:

Enter, smutsig efter regnet:

Sigge:










Hade tänkt att ta fler bilder på Enter, men glömde helt bort det när jag tagit in honom :( Ska försöka komma ihåg att ta fler imorgon :)



pysseldag i stallet

Idag blev det ingen ridning. Det fanns bara en box ledig på lösdriften så tog in Sigge och pysslade lite med honom, han fick även stå inne ens liten stund när jag fixade lite i mitt skåp. Sedan fick han sin mat och jag tog in Enter som också fick sin mat. Enter fick stå på gången och äta ur en hink samtidigt som jag borstade honom lite :) Så idag blev det bara en pysseldag men det behöver man ibland. När jag var klar med allt släppte jag ut hästarna och åkte hem.

Tog några bilder med mobilen, därav den dåliga kvalitén, men bättre än inget ;) slänger upp dom sen :)



toppen...

hade precis tänkt att åka ut tilll stallet, men så börjar det precis att åska... men ska väl kanske ta och skynda mig innan det blir värre så jag hinner få in hästarna.


Don't leave me like this

Sitter och chillar lite vid datan men ska väl snart fixa ihop lite lunch och sedan sticka till stallet :) Vet inte riktigt hur ridpasset med Sigge kommer se ut, men det blir nog inte så hårt iaf. Ska nog försöka fixa lte i skåpet, det är riktigt stökigt där! Nej nu ska jag nog äta lite lunch så jag kommer ut någon gång :)


Ida hissar!

Det var ett tag sedan jag gjorde en hiss eller diss, men har verkligen inte haft någonting att hissa eller dissa :P Men nu skulle jag iaf vilja hissa de grepar med "väggar" även på sidorna! :) personligen tyker jag en sådan grep är mycket skönare och bättre att mocka med, då det är minde skit och smut som åker ut för när jag mockar har det alltid en förmåga att ramla ut på sidorna. Med denna grep hindrar du det och får därför en renare bädd :)



Vad tycker ni? Är denna grep en hiss eller diss?
Vad brukar n använda för typ av grep när ni mockar?





tre hästar och två ridpass

Idag har jag ridit två hästar och även haft hand om Enter, eller ska kolla till honom hela veckan då Ebba är bortrest :)

Sigge: Idag var det träning för Camilla. Jobbade mycket med avbrott och igångsättningar, gick väl ganska bra. Från galopp till skritt var han jätteduktig! men vi fokuserade mest på mellan trav och galopp, att han skulle arbeta genom fattningen och avbrottet. Tränade mycket på att jag skulle vara stadig och bara sitta still, men det var då inte det lättaste då Sigge brukar dra tyglarna ut händerna på en och sedan bara springa. Men vissa avbrott kändes bra :)
Tränade på galoppfattningar på ett annat sätt också, genom att först trava på en liten volt sedan flytta ut på en större volt och där göra en fattning. Först tyckte jag det lät väldigt enkelt, men det var det verkligen inte! Det är säkert inte en så svår övning men jag fick kämpa riktigt mycket för att få till det då Sigge vara sköt ut bogen (för jag hade ingen koll på yttersidan) och sprang iväg i slängtrav. det var inte den bästa träningen, men jag kände ändå att jag fick ut något av den, vilket jag alltid känner :)


Nathelle: När jag precis hade sadlat av Sigge efter träningen så kom Lina och frågde om jag ville rida hennes häst Nathelle. Självklart ville jag det! har ridit henne en eller två gånger innan. Nathelle är ett fuxsto, något större än Sigge, närmare 170 cm i mankhöjd kanske? Vet inte hur gammal hon är men har tävlat en del tidigare. Hon är jättemysig men kräver verkligen att man arbetar henne och hon är rätt stor så det är otroligt mycket häst att jobba. Mina ben var helt döda efteråt! Eftersom jag inte har ridit henne så många gånger så kände jag mest efter lite i dressyren. Jobbade mest på volter av olika storlekar. Nathelle är väldigt välutbildad så hon kan så otroligt mycket vilket är väldigt roligt :) Dock ville jag idag mest bara ha en rund och låg form, bara få henne att börja jobba lite och mest lyssna på mig. Red inte så länge men är nöjd :)


Enter: Medan jag red Nathelle fick Sigge och Enter stå inne och sov lite samt äta deras mat som jag hade fixat innan. När jag väl var klar med båda ridpassen var det Enters tur. Stod och borstade honom riktigt länge och han somnde nästan. Kollade igenom hela honom och allt såg bra ut. Ebba har berättat att han har lite småsår, men de såg fina ut :)



Efter det fick hästarna stå inne och sova lite till medan jag tvättade alla mina träns, vilket verkligen behövdes! Men nu är det gjort så det känns bra :) Sen släppte jag ut hästarna, mockade boxarna  och åkte hem. När jag väl satt på moppen kände jag hur hungrig jag var efter 8 timmar i stallet utan att ha ätit något :P Känner att jag fått mycket gjort idag och imorgon blir det nog en lite lugnare dag ser det ut som.


Movie!



Ja, jag vet att vi har en lång väg kvar tills vi är där jag vill vara, men så än så länge, vad tyckte ni?

Jag vill höra ERA åsikter nu! :)


21.55

Har precis duschat och ska nu fixa lite inför imorgon, då jag åker till Gröna lund med några vänner :) Ska nog lägga mig i tid idag (innan 00.00) då vi åker vid 9 imorgon, kommer hem på kvällen så under dagen kommer uppdateringen vara låg för min del.


Glad ryttare!

Dressyrträningen idag för Camilla gick mycket bättre än jag trodde! Sigge började arbeta på en gång när jag kortade tyglarna, vilket han inte brukar, så vi fick en bra start!

Vi jobbade en del med galoppen, fick rida på en stor volt och i den volten skulle jag göra en mindre volt. Till en början gick det sådär, jag höll inte ihop honom ordentligt och drev inte tillräckligt så han bröt av ganska måga gånger. Men sen gick det mycket bättre! Vi gjorde även en liknande övning i traven.

Annars så jobbade vi väldigt mycket med avbrott och igångsättningar, mest mellan galopp oh skritt. I ena varvet kom han igång ganska fort, men i det andra varvet hade han svårare. Så det ska jag jobba mycket med :)

Är riktigt nöjd över ridpasset och det är så roligt att höra att någon annan också ser skillnad på Sigge för varje träning :)


At the moment:



Sitter och plockar lite med filmen! :)


Kanoners!

Träningen idag kändes rent ut sagt SKITBRA! Vi arbetade mycket med övergångar från galopp till trav, då att han inte ska springa iväg efter övergången utan att han skulle fortsätta jobba i traven också. Gick jättebra tyckte jag, visst han tryckte upp huvudet direkt efter övergången, men nästan direkt gick han ner och fortsatte jobba!

I traven arbetade vi mest på att öka och minska volten i ett stadigt tempo, där va han jättefin och mjuk, samma arbete i galoppen med volten. Första gången jag ökade volten vart han nog lite förvånad, han va nog inte riktigt med på vad jag ville, men resterande gånger gick även det bra!

Ja, idag tänkte jag inte sitta och skriva värsta långa om hur det gick, för ni kommer lite senare få en film från träningen där ni själva får bedöma! :)

Det sista jag skriver är återigen, det gick SKITBRA! haha :)


Nu:

Drar mig ut till stallet för träningen med Camilla! En kamerakvinna hänger på ut, så kommer säkert få mängder med filmer!


Dags för era åsikter

Nu vill jag höra ERA åsikter :)

Vad tycker ni är "bäst" att använda? vad föredrar ni?

Sporrar eller långspö?

Om ni måste välja en av dem, vilken blir det då?
Vad använder ni på era hästar?


Jag har börjat rida Sigge väldigt mycket med sporrar när jag rider i paddocken, speciellt när jag ska rida dressyr. Men då använder jag även långspö. Det är väldigt många som är emot sporrar, men vad tycker ni?




Paddock vs. ridhus!

Paddock eller ridhus? Vad är egentligen bäst? Alla har ju delade åsikter i detta ämne så jag tänkte ta upp det tankar jag har om både paddockar och ridhus, en gång för alla!

Paddock


Fördelar:
Luftigt och öppet
Man slipper vattna oftast vattna paddocken för det tar ju regnet hand om
Om man har en paddock utan staket blir hästen inte så "beroende" av väggar, kan även hjälpa till att hästen blir stadigare

Nackdelar:
Är det dåligt väder är det inte så jätte roligt att behöva sitta och arbeta hästen
Hästen har fler saker att se, alltså fler skrämselföremål, därav kan hästen lättare bli skrämd
På vintern fryser paddocken och rekommenderas inte att rida på

Ridhus


Fördelar:
Även om det hällregnar ute kan man torrt sitta inomhus och rida sin häst
Även om det är svinkallt ute och marken är genom frusen kan man rida sina hopp och dressyrpass

Nackdelar:
Kan bli ganska instängt, alla hästar trivs inte med att spendera varje dag inom fyra väggar
Hästarna kan bli "beroende" av väggarna och söka mycket stöd mot dom
Under sommaren när det är stekhett ute kan det bli ännu varmare där inne

------------------------------------------------------------------------------------------

Jag själv föredrar paddock, känns mycket mera öppet och fritt än vad det gör i ett ridhus. I ridhuset har man sina fyra väggar att hålla sig inom och ett tak. Jag känner mig instängd och kan inte tänka mig att min häst skulle uppskatta att gå där inne varje dag under vinterhalvåret, vilket många privatryttare låter sina hästar göra eftersom de inte vill rida ut när det blir mörkt.

Sen förstår jag de som har tävlingshästar och vill hålla dom i trimm hela året runt. Men för oss med paddock finns det ju alltid massa snötäckta fält som man kan rida dressyr på när paddocken inte funkar.

Dock är jag väldigt besviken, för det finns ett ridhus ungefär 15-20 minuters skritt ifrån vårat stall, men det stallet är nerlagt och nu har dom kor där, så då får vi inte rida i deras ridhus, vilket vi fick förut.. Perfekt att ha på vintern egentligen som man kan rida i någon gång i veckan för att verkligen rida igenom hela hästen. Riktigt surt!

Vad väljer ni, Paddock eller Ridhus, och varför väljer ni som ni gör?



rubrik???

Har inte hunnit skriva något idag, men såg att Ebba har varit aktiv :)

Hade tänkt att berätta om dagens ridpass, men allt har ju Ebba redan sagt så finns inte så mycket mer att tillägga. Kan säga att Sigge kändes mjuk och fin. På vägen hem blev det även lite arbete i galoppen för min del och det gick över förväntan! De senaste dagarna/veckan har han alltid börjat bocka och dra massor på hemvägen, så har inte kunnat galoppera så långa sträckor. Men idag var han superduktig, lyssnade på en gång när jag tog tillbaka honom :)

Idag blev det ju som sagt en ganska flumdag inom ridningen, men man måste få ha sådana här dagar också tycker jag. Imorgon är det dressyrträning för Camilla och hoppas verkligen på att Sigge är lika fin som han var förra veckan :)

Efter träningen imorgon hade jag tänkt att fixa lite i stallet, saker som man borde göra men som aldrig blir av.


Mina favoriter!



Patrik Kittel och Watermill Scandic h.b.c är mitt absolut favorit ekipage nu i dressyren när inte Edward Gal och Totilas finns längre. Sen måste jag säga att Patricks musik är riktigt klockren, passar så in i bombens bra till hans kür!

Nån som håller med?


Jag är med och tävlar:

Jag är med och tävlar om ett schabrak från HV Polo hos showjumper.se



http://showjumper.se/?p=2695


Spargris!

Idag investerade min far i en ny spargris till mig! Planen är att alla pengar som hamnar i den kommer gå till hästsaker! Låter det som en plan kanske? ;)


Länge spanat på en sån här! Finns ju massa olika färger och med olika texter!


OH YES I WILL!




Fick även en vacker bild idag på Enters snygga far -Om El Tanam!
Han är så himla snygg, ibland önskar jag att Enter var mer arabaktig, genom våra år har jag fått många kommentarer att han inte direkt ser ut som en arab, dels för att han är så stor!


Hiss&Diss

Tänkte att det va lite längesen jag slängde upp en Hiss/Diss och idag har jag verkligen två saker att hissa och dissa!

Hiss

Fyra ess Hästsalva är nog den bästa salvan jag har invensterat i! Den är bra till ALLT, den funkar perfekt som mjukgörande på sår, speciellt på sommaren när man gärna vill hålla flugorna borta från alla hästen små sår,  salvan håller insekterna på avstånd och är väldigt mjukgörande! Den är även den enda produkt som jag vet tar bort kåda. Inte så jättekul när hästen har kliat sig mot ett träd i hagen och har hela halsen och manen full med kåda, det enda man behöver göra är att kladda in lite salva och vips, nästa dag är det borta! Beroende då på hur mycket kåda det är, är det packat kan det ju ta några dagar att få bort allt!

Detta är lite produktfakta: En specialsalva för hästar. Fet mjukgörande salva som förebygger skav och friktion. Salvan är en perfekt hov- och karledsalva. Salvan fungerar som skydd mot rispor och dylikt. Smörj runt ögon och på juver när hästarna går på vall. Granskad av STC:s expertgrupp för doping. Karenstid är = 0 timmar.

Diss

Folk som ger vitlök till hästar! Ser inte någon mening till att ge vitlök till hästar. I nästan alla artiklar jag läst om vitlök till hästar står det nästan alltid att hästen har inte enzym så de kan inte bryta ner ett ämne i löken, därav bryter löken ner de röda blodkropparna och att det även kan ge problem med njurarna. Det kan ta en längre period innan man märker något på hästen, men all lök är farlig för hästar även i små doser!


De jag pratat med ger vitlök för att hålla hästen frisk från förkylningar och under sommaren hålla bort insekter och fästingar, men jag anser att det finns andra sätt att komma undan dessa anledningar. Låt inte hästen gå ute i regnet utan täcke på hösten, släpp inte ut den i en hage om den är svettig på vintern och på sommaren finns det ju mängder med flug/insektsmedel!

Nu är det ju inte så att jag går runt och säger åt de som ger sina hästar vitlök, utan detta är min åsikt och jag lägger mig oftast inte i om hur andra hanterar sina hästar!

Tycker ni likadant som mig eller har vi delade åsikter?


Ebba=Jockey?

Idag red jag och Ida ut för att klättra lite, påväg till klätterbacken tog vi tillfället i akt och värmde upp hästarna. Eller värmde och värmde.. Vi busade mest! Haha, började med traven, hade först joggat hästarna en stund sen ställde vi oss upp, la händerna framme vi öronen -iallafall jag(a)- och då rullade hästarna bara på i traven. Enter flög fram i en riktig trav.. Hmm.. han kanske har lite travare i sig?

Andra gången rullade båda över i galopp, det va ju inte någon race galopp direkt utan båda hästarna hade ju helt fria tyglar men höll sig i ett ganska lugnt tempo. Sen körde vi en gång till, då mot en väg.. hehe.. och så kom det ju bilar.. som glodde på oss.. Skämmigt speciellt för jag gjorde en segergest för jag och Enter "vann"! Haha, lite kul måste man väll få ha?

Klättrade lite, och då öppnade sig ju himlen, bara vräckte ner och vi båda jämrade oss.. Klättrade några gånger innan vi begav oss hem. Kan ju inte direkt säga att jag fick ut så mycket av ridturen, men ibland behövs de här turerna också! Hästar är hästar och de vill ha kul!!

Imorgon blir det seriöst iallafall för då blir det dressyrträning för Camilla!


Hoppning!

Ledsen att jag inte skrev nånting igår, men hade verkligen ingen lust. Så tänkte ta er igenom gårdagens ridpass nu!

Som Ida skrev så hoppade vi! Gick super, red först ut för att trava och galoppera igång. Sen checkade jag honom lite i alla gångarter på paddocken också innan jag började hoppa. Hade en martingal på så han blev lite extra tjurig i galoppen och ville studsa lite extra då.. dock gick ju inte hans planer som han planerat för jag älskar verkligen när han är på det humöret, så kul att rida då!

Men tillbaka till ämnet, vi hade byggt upp en två kombination med 2-3 galoppsprång mellan, det första hindret låg på runt 30 cm, sen det andra på ungefär 70. Det svåraste med Enter va att få honom bra på det första, han blev mer osäker på det låga en det höga. När han väl hade hoppat det lilla rullade han bara på mot det höga.

Tog det även några gånger åt andra hållet, så hoppade det höga först och sen det låga. Gick bra det med, dock var jag nära på att åka av två gånger. Först var när jag kom mot det, han drog i handbromsen och gled in i hindret och rev ner det med bogen, jag tappade ena stigbygel och då kastar sig hästen över bommen på marken. Det enda jag hörde var hur Ida drar efter andan. Men till skillnad från Ida så sitter jag ju kvar när min häst gör sådär! Haha..

Andra gången så kom jag på samma hinder, alltså det höga, Enter va skit osäker men jag drev på. Och han kastar sig över, riktigt över och var ju inte direkt beredd på det så tappar helt balansen och mitt ena ben bara flyger upp mot sadeln.. haha, nära på att åka av där med men körde bara vidare.

Måste säga att det gick väldigt bra igår, Enter rullade på nästan hela tiden, visst blev han väldigt över taggad men det blir han när han kommer igång och blir säkrare.. Kände nästan varje gång som jag kom i galopp att jag tappade kontrollen över honom mellan hindrena, han liksom bara drar. Man kommer i en samlad galopp, vänder upp på det lilla hindret, hans öron vänds fram och så far han iväg. Känns som att sitta på en riktig hopphäst, känns som han gör den där sista ökningen dom gör de sista tre, fyra stegen innan hindret.

Nästa gång jag hoppar hoppas jag det är någon med så jag kan få lite bilder och filmer!! :)


nyss ringt veterinären

Igår kissade Sigge ca 6-7 gånger under tiden jag red, varav 3 gånger kom det mycket. De andra gångerna kom det bara små skvättar och en gång kom det inte ens något. Blev då väldigt orolig att det skulle vara något. Så ringde och rådfrågade lite med en veterinär idag. Hon sa att jag skulle hålla koll på det, eftersom han ändå var så pigg och kisset såg ju inget konstig ut. Men det är klart att man blev orolig.
Har ni haft något liknande problem? Hur gjorde ni då?

01.25

Nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen och försöka sova. Håller på att försöka vända tillbaka dygnet då jag insett att det inte funkar att sova till 13.30 på dagarna. Dock går det inte så bra, så får väl ställa klockan tidigit imorgon för att förhoppningsvis kunna sova imorgon kväll :)


tjockisen Sigge från olika tiillfällen under våren och sommaren



Sigge och Silver:










Hoppning

När jag kom till stallet så hade såklart Sigge rullat sig så fick börja med att skölja av hela honom, sedan satte jag på ett täcke så han skulle torka snabbare. Sedan gjorde jag iordning honom för ridning och stack sedan ut med Ebba och Enter. Vi värmde upp lite ute och gick sedan till paddocken och hoppade några skutt. Sigge var riktigt taggad idag men lyssnade jättebra på mig :)

Vi hoppade en kombination på två hinder med två språng mellan. Gick riktigt bra och hade önskat att någon hade tagt kort och/eller bilder. Men det blir någon annan dag :)


regnet öser ner och jag...

Idag vaknade jag vääldigt sent! Eller vaknade av väckarklockan kl 10, men såklart råkade jag somna om till 13.30, då ringde mamma och väckte mig :P
Nu sitter jag och tittar på tv medan regner öser ner. Tycker synd om min lilla polle som är ute så ska väl snart dra på mig ALLA mina regnkläder och ta moppen ut till stallet. Eftersom han fick vila igår så ska jag rida idag. Vet dock inte alls vad jag ska göra, men ska väl ut en liten sväng och trotsa regnet.

Min ridning börjde på ridskolan

Hittade en del bilder från tiden jag gick på ridkola, innan jag fick Sigge. jag red på ridskola i ca 7 år. Själv tycker jag det är ganska lång tid och är lite besviken att jag inte utvecklades mer. Jag stod stilla i flera år innan jag skaffade Sigge. Men det är lätt att tänka tillbaka istället för att se hur bra man har det nu som hela tiden utvecklas.

Detta är från mitt första ridläger, tror det är på en D-ponny?


Japp, här var det hoppning på högsta nivå. Nej vi hoppade aldrig särskilt högt någon gång under hela min ridskoletid. Vi jobbade ist väldigt mycket med vägar och sits.
Denna här var en av mina favoriter, Serenad. Ett sto som är otroligt lik Sigge utseéndemässigt och hur mysig som helst att rida :) detta var första gången jag hoppade henne:


Miss Elina, min favorit under den senaste tiden på rodskolan. Ett ponnysto med ett väldigt stort hjärta. Ställde alltid upp i alla lägen och supermysig att rida. Hon krävde inte så mycket en men en otroligt framåt häst utan att vara pigg:





Vill ni se mer bilder?
Kanske någon bildbomb?
På vad i så fall?
Kanske något videoinlägg?

Jag har helt slut på ideér känns det som, så kom med förslag vad ni vill ska komma upp här på bloggen. Vi behöver eran hjälp att bli så bra som möjligt! :)


happyface :D

Just nu är jag riktigt glad! Sitter egentligen bara i min säng, lyssnar på musik och chattar med vänner.

Kan berätta något roligt :) Denna vecka ska en kompis hänga med till stallet och ta kort på mig och Sigge :) Sk bi väldigt roligt med tanke på att jag verkligen behöver nya bilder! samtidigt tycker jag att det är otroligt lärorikt att se sig själv rida på kort eller film, att själv kunna se vad man behöver jobba med. Jag tror att det är viktigt att man vet sina misstag men även veta om sina bättre sidor och att kunna stå för det. Dock är det något jag behöver jobba med :P



Hopptankar!

Har länge suttit och tänkt lite sedan jag läste ett inlägg på en blogg igår. Inlägget handlade om inhoppning. Och då går mina tankar till Enter, kanske är han så osäker i hoppningen för att han aldrig riktigt blivit inhoppad?

Han tränades ju till galoppör när han va liten, sen när han togs av banan vid 5-6 års ålder var ju inte direkt första tanken att han skulle hoppas in.. Sen vet ju inte jag hur mycket han blev hoppad hos hon som hade honom före mig, men jag tror inte hon hoppade regelbundet direkt.

Han kanske helt enkelt inte vet vad han ska göra? Eller, helt lost är han väll inte, när han väl hoppar så hoppar han ju bra.. det är bara att komma dit, få honom över alla höjder så går han oftast säkert på hindrena han hoppat. Allt kanske ligger i att han är tittig..?

För om man hoppar ett rättuppstående några gånger och han liksom bara rullar över det sen om man lägger ner det till ett kryss blir han direkt tillbaka, han blir direkt osäker på vad det är. Hindret har liksom ändrats.. Då måste man kolla lite extra på det..

Allt kanske ligger i att jag är för feg för att gå på honom när han börjar fega, jag vet vad han kommer göra och då ger jag med andra ord upp, jag låter han få som han vill.. Så var jag nästan hela tiden förut.. Nu har jag tuffat till mig lite.. Visst, jag är osäker i hoppningen fortfarande, men det går ju inte direkt bort efter en natt. Sist jag hoppade skulle jag hoppa en oxer för första gången i mitt liv, den låg på 40 cm och jag var livrädd i ansatsen.. Patetiskt egentligen, men Enter har verkligen dödat min hoppglädje.. När jag red på ridskolan älskade jag att hoppa, jag tyckte inte direkt om dressyren då, men sedan min tid med Enter började så har jag skolat om, nu älskar jag dressyren. Visst tycker jag att det är kul att hoppa när allt funkar, men att ta sig dit är det som är jobbigt, det är ju inte direkt tråkigt men jag vågar inte alltid pusha mig själv!

Men sen kommer det till om jag inte kan låta någon annan hoppa honom?
Nej.. alla som känner mig vet att jag är grymt pedantisk med allt som rör min häst, hans box, hans mat, hans skötsel, hans ridning.. Ja, the list is long! For gods sake, his my baby! 

 Det är endast tre personer som har fått hoppa Enter sen jag fick honom och det är mina kusin som jag totally litar på, Linda (www.niniodelou.blogspot.com) som jag tycker är grym på att hoppa och Ida, men that's it. Jag har svårt för att låta att min mor (som har livslång erfarenhet av hästar) rida Enter, men det kontrollbehovet börjar släppa lite..

När allt kommer till kritan, vem är det fel på!? Hästen eller mig.. MIG såklart! När Enter väl hoppar tycker jag att han har en bra teknik för att inte vara skolad i hoppning. Jag är den som drar ner oss.. Visst, vi kommer aldrig kunna tävla, men att hoppa några gånger i månaden och ha kul ska man väll kunna med sin häst!?

Nej, jag måste bli tuffare och modigare, dags att ta tjuren vid hornen!



Kass bild från i höstas när Linda hoppade Enter..


Pigg häst!

Red idag tillsammans med min kusin! Alltid lika kul att sitta och snacka kul med min kusin. Vi började med att ta en liten skrittrunda ute i skogen för att skritta fram, sen red vi i en av våra hagar. Enter var rätt okej, väldigt pigg men det kan bero på att han har sovit inne i två nätter och går på havre. Han lyssnade på vad jag ville, tog förhållningarna i traven men han småökade nästan varje gång efter varje förhållning. Blev väldigt irriterad och frustrerad på honom efter ett tag.

I galoppen bjöd han mycket av sig själv, med andra ord så gjorde han mycket gratis. Det jag behövde göra var bara att hjälpa honom lite grann några gånger.

Helheten av ridpasset kändes bra, förutom att han bara ville springa i traven, galoppen höll han ett lagom grundtempo! Vilket kändes bra.


450 kronor på 2 dagar!

Idag åkte jag och stapplade ved igen, höll på i två timmar så "jobbade" ihop 200 kronor idag! Känns bra, ska förmodlingen stappla imorgon med, men endast om vädret tillåter. Det vill säga att det inte blir regn!


Flughuvor

Idag fick Sigge vila. Åkte ut vid 11, tog in honom och gav honom lite mat, sprayade på flugspray och satte på honom en flughuva. Då det har varit lite svalare de senaste dagarna har det inte varit lika mycket flugor så då har Sigge fått lufta lite och gått helt utan, men idag åkte den på igen. Fast jag måste verkligen köpa en ny känner jag! ingen av mina är särskilt bra...

Har era hästar ofta flughuvor varje dag eller går de utan?
Vad använder ni för flughuvor?
kan ni rekomendera någon speciell? :)

Jag har två olika flyghuvor som jag varrierar mellan är dessa två, båda från Hööks:

Denna tycker jag är br för den är mjuk överallt och det är ganska liten risk för skavsår.
Men något negativt är att om det regnar så är den så pass mjuk att nätet lägger sig slickat mot hästens ansikte.


Denna är med hårdare nät, vilket gör att man kan ha den på oavsett väder då den inte lägger sig direkt mog pälsen. Men dock får, iaf Sigge, väldigt lätt skavsår av den så denna har han bara några dagar sen får han någon annan eller vara utan helt (beronde på hur mycket insekter det är och vad det är för väder).
Något som jag även tyker är dåligt med denna är att det inte finns något skydd för öronen, vilket gör att den inte sitter så br upptill. På Sigge finns det ganska mycket luft där så det kan lätt komma in djur. Men trots detta så fungerar denna flughuva bäst på honom! :)

När Sigge går på bete och är ute dygner runt brukr jag inte ha flyweil på honom, då det kräver att han har grimma vilket jag inte vill att han ska ha. Visst, det finns sådana som man inte behöver ha grimma till, men jag tycker inte att de sitter så bra.



Vad tycker ni om flyweil?
Har era hästar grimma på sig när de går ute dygnet runt?
(om de gör det)


Arosfortet

Tjenare! Kom nyss hem från arosfortet där jag tillbringt nästan hela min eftermiddag med några vänner. Det var hur kul som helst, men i vissa celler får jag nästan panik, speciellt i en cell där det var helt mörkt och jättetrångt! Men i övrigt var det kul. Dock gick det inte så bra för oss, men vi kämpade och hade roligt och det är väl det viktigaste? :)



Kanske slänger upp lite bilder sen som vi tog efteråt, om ni vill? :)


BLOPPIS!

Tänkte göra likadant som min vän på www.hamreryttarna.blogg.se och ha en bloppis!

Har så otroligt mycket saker, både häst och ryttar saker som jag ej använder! Lika bra att sälja bort det!





Grimma, Flyveil och grimskaft, matchande. Str: Cob Pris: 60:-



Rött Schabrak med en guld passpoal och en guld/röd passpoal
Str: Full Pris: 50:-


Rosa Vojlock, Str: Full, men liten i str passar ponny Pris: 30:-


Röd vojlock, Str: Full, men liten i str, passar ponny. Pris: 30:-




Eggbett tredelat med fastaringar, Str: 10,5 cm Pris: 180:-

Senskydd, Svarta. Str: Ponny/S Pris: 100:-

Senskydd, Svarta. Str: Ponny/S Pris: 150:-
OBS: Kommer tvättas innan köp!
Knappt använda!

Bakstryckkappor, Svart. Str: Cob/M Pris: 120:-
Knappt använda!

"Pigghandske", perfekt som massage eller vid fällning!
Pris: 30 :-

Ryktborste, aldrig använd! Pris: 40:-

Sadelgjord, anatomisk. Str: 120 Pris: 100 :-
OBS: Kommer tvättas innan köp!


Schabrak i tegel nyans, knappt använt. Str: Full, Pris: 50:-
OBS: Är inte så skrynligt när det ligger på hästen!!


Grå/Brunt Schabrak, knappt använt. Str: Full Pris: 50:-
OBS: Är inte så skrynkligt när det ligger på hästen!!

Om ni är sugna så tveka inte att skicka en kommentar eller ett mail till [email protected], vid snabbt köp eller vid köp av flera saker kan pris diskuteras!


EDIT: Har även 10 olika par av tyglar som jag vill sälja, svarta och bruna i olika modeller, någon som är intresserad så kan jag ta bilder och lägga upp på det med!
Har även ett par helskodda ridbyxor Str: 38 som är brun rutiga som jag vill sälja, knappt använda!!

Novabett?

Har länge velat prova att rida Enter på ett Nova bett, men vill ju helst inte köpa ett och sen funkar han kasst på det, det känns som bortkastade pengar då.. Så då tänkte jag vända mig till er, rider ni på ett nova bett? Hur går era hästar på det och vad är era hästar för typ?



Tacksam för svar!! :)


tjejtjusaren enter? ;)

Idag fick Enter stå (vill börja varva ner honom nu eftersom han kommer få sommarvila när jag är på semester), åkte ut vid halv fyra, mockade och fixade all mat. Efter det gick jag ut och mockade i hagen som Enter går i nu. Den är inte jätte stor, men endå inte mini liten så jag tycker att den ska mockas iallafall varannan dag, för det blir ju fräschare i hagen då och man håller bakterierna samt de flesta flugorna borta!

Borstade Enter och fixade lite med alla hans småsår, han är jätte vacker med tre blå sprays fläckar på halsen och ganaschen.. Tog sedan in Enter, Fröken och Nathelle för natten.

Om vi säger såhär, Enter är kungen i hagen med alla sina tjejer! haha.. han stormtrivs med Fröken, Pandis och Nathelle den lilla pojken. Vet att det finns två valacker i valackhagen som är väldigt avis på honom!




Mina fina stora arabpojk! :)


Stappla ved än en gång!

Idag har jag stapplat ved än en gång!

Det är inte så himla tråkigt egentligen, fast gör lite ont i ryggen efter några timmar. Idag höll jag på i två och en halv timme, vilket resulterade i 250 kronor! Plånkan bugar och bockar! Ska även "jobba" lite imorgon också och några dagar till. Behövs verkligen för det är så mycket jag vill köpa just nu.. Listan är lång kan jag ju minst säga!

Lite kul var det när jag såg min kusin svischa förbi ute på Salavägen med hästtransporten. Nathelle är tillbaka, stallet känns komplett!


When will I see you again?

Efter att frivilligt ha suttit och pluggat tyska grammatik (tror jag börjar bli sjuk?) ska jag nu sticka till stallet :) Hade tänkt att rida lite dressyr, men får se om jag hittar något bra ställe att göra det på.

Senare ska jag till Fahrim, men vi hörs väl :)

Ha en bra dag!


.

Kan inte titta tillbaka trots min vilja är stark
vi vandrar iväg utan att vidröra mark!



Allting har förändrats men du finns kvar!



Enter hjärta Fröken = sant?

Idag fick Enter byta hage eftersom Fröken kom tillbaka från sitt konvalscens stall så nu går dom i våran minsta hage och så står dom inne på nätterna. Enter är nog riktigt nöjd med att bara få gå med Fröken i några för han trivs så otroligt mycket med det stoet.

Blev en riktig chill ridtur idag, skritt barbacka, gjorde även några skänkelvikningar men annars så fick han bara lulla fram. När jag släppte ut Enter igen så hade vi släppt över Helmer till Fröken, för annars skulle de båda gå själva, så Helmer gick fram till Enter och skulle nosa, då störtar Fröken imellan och jagar undan Helmer från Enter, snacka om ett överskyddande sto! Sen var det väll som om Enter och Fröken stod på varandra när de betade.

Fick även köra lite sitsträning på Pandis, Zandra longerade, och jag satt där barbacka, skritt, trav och galopp! Var faktiskt väldigt kul, Pandis är så lätt att sitta på så man skumpar ju direkt inte av. Så satt jag där, i trav och galopp med antingen armarna rätt ut eller händerna på huvudet! Haha!





uteritt i alla gångarter

Idag var jag först i stallet. Tog in Sigge, borstade honom och sadlade sedan. Idag blev det en lugn skogstur i alla gångarter. Mest skritt men hittade en fin stig som det gick attt både trava och galoppera på :) det var ett tag sedan jag galopperade ute i skogen med Sigge så han var ritkgit taggad! Men samtidigt hur fin som helst, kunde gå i kort och samlad galopp och bakbeen hängde med bra tycker jag. Han lyssnade även super jag jag skulle sakta av så tränade lite på att växla mellan skritt och galopp på den vägen för att få honom att verkligen lyssna och koncentrera dig på mig. Ritkigt nöjd :)

I går när jag tränade för Camilla så frågade jag även lite om Sigges pass, då han alltid passar när jag rider ut. Frågade lite om vad jag kna göra för att undvika detta, då jag helst vill att han inte ska passa alls. Men fick lite tips på övningar och hur jag ska rida för att undvika passen. Testade lite idag, men kan säga att det inte gick så bra, så det får vi verkligen jobba med framöver!




Camilla träning 7/7-2011

Eftersom jag inte har några bilder från igår så får ni lite bilder från förra veckans träning för Camilla!
Jag är medveten om min sits och blick, så ni behöver inte kommentera om den, tack!

Alla bilderna är tagna utav min käre vän Ida Norman

Och ja, jag vet att jag gör grymt fula uttryck när jag rider! :)































































Gårdagens träning!

Camilla lektion igår, gick helt fantastiskt. Enter var lyhörd, tålmodig och super engagerad. Började med att arbeta i skritten, ökning och förhållning av skritten, tränade även att han skulle gå i en supersamlad skritt men att han endå skulle skritta, alltså att bakbenen även dom skulle vara engagerade.

Traven gick även den bra, ökning och förhållning även i den, super! Han lyssnade direkt på mina förhållningar och hans ökningar var galanta dem med. Tidigare lektioner har han varit tvungen att protestera vid varje förhållning men igår fann han sig i att jag bad honom minska.

Galoppen går knappt att beskriva, stor, luftig galopp med driv men endå kort och samlad. Hela kroppen var engagerad i galoppen. Vänstergaloppen var bra men höger galoppen var bättre, i vänstergaloppen fick jag arbeta ganska mycket för att gå honom till den samlade galoppen första gången, högergaloppen behövde jag knappt göra någonting, där gjorde han mycket gratis om vi säger så. Men sen när vi skulle galoppera igen bjöd han mer av sig själv i vänstergaloppen.

Körde även lite skänkelvikningar och de satt även dem. Visst, de var lite ojämna, vissa delar gick han bra, och sen när det blev jobbigt ville han bara räta ut sig. Men, när han väl gick bra klev han över rejält, vilket kändes grymt.

Ridkänslan utöver hela lektionen var grym! Sen var väll inte min sits den absolut bästa, men det vet jag om! Min är alltid riktad neråt.. Och igår tänkte jag verkligen på det under lektionen och det slog mig flera gånger hur mycket jag glodde på Enters ganasch.. ska bli mer träning på det, men under Camillas träningar arbetar vi mest hästen och inte mig!


Helgens planer, från fredag till söndag

Funderar på att krypa till sängs. Imorgon skka jag försöka att inte sova bort mer än halva dagen, som jag brukar. dagens planer är istället ska jag sticka till stallet vid lunch, sedan kommer min farmor och farfar från Stockholm och hälsar på (träffar inte de så ofta så vore ju trevligt att inte vara i stallet just då) och på kvällen sk jag ut och träffa tjejerna från gamla klassen :) usch vad hemskt det låter att säga "gamla klassen" men vi går ju inte i samma klass längre eftersom vi har gått ut nian och ska nu börja på olika gymnasium. Sak samma, vi ska iaf ut och ha lite kul och tror det kan bli väldigt trevligt :)



På lördag blir det stallet som vanligt och sen ska jag troligtvis träffa pojkvännen en stund :)
På söndag bliir det stallet såklart och sen ska jag, Malin, Fahrim och Benjamin hitta på något, ser fram emot det också :)
Med andra ord blir det en rolig helg och jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan, det lovar jag! Har även varit på Ebba att hon måste börja uppdatera lite mer, tycker inte ni också det? :)



Godnatt!

bett

För några dagar sedan fick jag Hööks-katalogen. Det är verkligen en katalog som jag kan läsa hur många gånger som helst och varje gång hittar man något nytt man vill ha. Pest och pina när man måste spara pengar...

Just nu är jag väldigt inna på att köpa ett gummibett till Sigge, egentligen mest för att se hur han funkar på det, men samtidigt så känner jag att det är lite bortkastade pengar om han inte alls skulle trivas med det. Själv är jag även jättedålig på olika bett och deras funktion och har alltid ridit på vanligt 3-delat med lösa ringar sedan jag fick Sigge. Jag har hört att det är bra att varriera bett lite då och då, men eftersom jag är riktigt dålig på bett så vill jag inte byta och det blir en negativ effekt.



Byter ni bett ofta på era hästar?
Vad använder ni för bett och är ni nöjda med det bettet?




just nu

kom hem för en liten stund sedan. Har varit på bio med bästa vännen :) Vi såg på Transformers 3 och den var rätt bra. kan rekomendera den om man gillar bilar, men framför allt väldigt mycket action :)

Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik och äter liten sen kvällsmat - ris och kyckling.
 
Okej då, kan väl bjuda på en ego-bild:


Vad tycker ni?
Ska vi bjuda på fler bilder?
Blir inläggen roligare att läsa om det är fler bilder?



Dagens dressyrträning

Dagens dressyrträning för Camilla gick hur bra som helst! Sigge gick helt suveränt och rätt nöjd över min egen ridning och sits ockå.


Vi jobbade mycket med galoppen, avbrott och att samla ihop honom. Detta var andra gången som vi jobbade med att få ihop honom sedan jag började träna för Camilla efter Sigges långa vila p.g.a ryggen. Och med det i tanken gick det över förväntat! I början var han som vanligt seg och bakkärran var inte alls med. Men det tog inte lång stund innan han nästan gick av sig själv :)


Jag jobbade som tusan och fick massor av beröm om hur fin Sigge har blivit sedan den första träningen. Självklart är det något man tar med sig och plockar fram under de gråa dagarna. Jag har under den senaste tiden haft väldigt svårt med att hålla en stadig hand och använda mig till största del av skänlarna. Men idag kände jag verkligen att det satt som det skulle, även Camilla sa det. Med andra ord var denna träning bara possitiv, både för mig och Sigge :)



Tvärr är inte bilderna från idag. Som sagt så måste jag dra med något ut snart och skaffa lite nya bilder, eller vad tycker ni? ;)

Jag har Världens Bästa häst! Fast alla tycker väl att sin egen häst är det...





är barnsligt förtjust i denna låt!

Blås i honet nu...
Glöm aldrig vem du är!


 


Har ni några låtrips? :)





idag red jag...

Idag red jag iväg till klätterbacken med Sigge och klättrade där några gånger. Sigge var superduktig! Sen tog jag en sväng i skogen på en stig med mycket stenar och rötter, vilket var väldigt bra träning för min gosse som aldrig lyfter på hovarna i skogen. Sen blev det lite trav på TAGGAD häst, men shit vad fin han var! men så fort jag gjorde en halvhalt så börjde han lyfta lite fram, när jag då drev på honom var det galopp som gällde, enligt Sigge. Så hade en del att jobba med men när han väl gick i det tempo jag ville så var han underbar! :)



Imorgon är det dressyrträning för Camilla. Hoppas på att Sigge känns lika mjuk och fin som idag, men det återstår att se :) Förra gånger var jag inte så jättenöjd efter träningen, så imorgon får jag skärpa till mig och rida ännu bättre!


Andra gången jag red honom...

Imorgon ska jag även träffa Malin, så vi får se hur uppdateringen blir. Men jag ska försöka hinna slänga in något inlägg :)

Nu ska jag sova. Godnatt!

Kram


dressyr barbacka och gamla bilder

Klockan är över midnatt, jag sitter i min säng med datan i knät och kan inte sova. Hade ganska tråkigt, men... så läste jag inlägget som Ebba hade skrivit om hennes ridpass idag och shit vad jag började garva! Hur lyckas man fasta med foten i en slang som hänger på ett staket? :o 

Just ja! kan kan ju berätta om mitt ridpass ;) Idag blev det ett dressyrpass barbacka för min del också. Har inga nya barbacka-bilder så jag slänger upp några gamla jag hittade, inte de snyggaste men man får väl bjuda lite :P


I början var Sigge ganska seg i bakdelen och bara släpade fötterna efter sig. Så under uppvärmningen travade jag över en något upphöjd bom. Då började han lyfta benen och då kom han även igång med bakkärran :) Jobbade sedan lite mer över den, lite tempoväxlingar och olika storlekar av volter. Shit vad fin han var i slutet! Det var verkligen ett sådant pass som man öskar att någon hade tagit kort. Sigge gick helt klockrent och själv var jag ganska nöjd över min sits (som brukar vara katasrofal när jag rider barbacka), supernöjd faktiskt :D



Ska försöka dra med mig någon kompis snart och fixa lite nya bilder på mig och Sigge (eller "tjockis" som jag kallar honom nu). Känner att jag bara rullar runt på bilder från vårat första år tillsammans...




Barbackish!

Haha, ibland har man väldigt tur när man rider!

Red barbacka i hagen på framsidan av stallet idag, körde lite basic, böjde och gjorde skänkelvikningar. Runt hagen är det ett trästaket och på ena kortsidan av hagen hänger det en vattenslang på själva trästolparna. Så då skulle jag trava vid den kortsidan.. och kom lite för nära staketet så jag fastnade i slangen med foten och såklart drog jag ju ner den så den följde med oss en bit.. och det va ju inte direkt uppskattat av min häst.

Så han snurrade runt och satte av i galopp, med mej halv vägs ner mot marken.. Till slut lyckas jag på sätt komma upp igen men då snurrar han åt andra hållet så jag hamnar på samma sätt fast på andra sidan... suck.. Men jag kom iallafall upp och min häst stannade när jag tog i honom framsteg.

Tycker att under det här året har han blivit så mycket mera lydigare i ridningen. Räcker att jag tar en gång när han flyger iväg i rädsla så stannar han! Min lilla plutt börjar mogna!



15.02

förlåt för dålig uppdateing, har haft helt bloggtorka :(

Känner mig inte på så bra humör så sicker till stallet nu, Sigge får en alltd på bra humör<3 Idag tror jag att det blir longering för Sigges del, eller så tänkte jag rida lite dressyr barbacka. Ebba berättade att hon skulle göra det, så blev själv väldigt sugen :P




jaha...

Nu är jag en fråga till alla er märkesfreaks i detta avlånga land.. :)

Är jag den enda som inte kan uttala Shockemöhle?!




Måste bara skriva av mig..

Nu har ju hästarna gått ute på bete ett tag och nu börjar min sommarnojja komma.. Har haft Enter i över tre år nu, och varje sommar har han fått en foderstrupsförstoppning genom att han har fått komma in och ätit hö medans jag har gjort iordning honom. Jag tror att det beror på att det blir så torrt för honom när han är van att äta gräs 24/7.. men det är bara mina teorier.

För jag vill stöd fodra med lite hö när jag gör iordning och så, vi har inte direkt värsta kraftigaste betet iår, så jag känner att varför inte liksom. Men nu idag när jag gav honom lite hö kom nojjan.. Tänkte hela tiden "Svälj, svälj". Det värsta som skulle kunna hända är ju att han får en riktigt kraftig foderstrupsförstoppning så man inte änns kan göra något åt det.. Vill ju inte förlora min älskling..

Det går inte att förklara vad som händer med Enter när han får foderstrupsförstoppningen, det är något man måste se... Hela hans ansikte förvrängs och halsen blir typ 2 dm lång.. En obehaglig syn när det är någon man älskar..






Photoshoot i hagen!

Tog lite bilder i hagen idag, tänkte att ni kanske ville se dom!
Ingen bild är redigerad för jag orkade verkligen inte sitta och redigera dom..




Älskar denna bild, han ser så avslappnad och bara chillar fram!






















Syns väll inte att jag försökte muta med godis?


<3

                                                      
Idag blev det en klassisk uteritt med Ida och Sigge. Vi red ner till Hagbyholm för det finns en underbar galoppsträcka som är som en gammal enkelriktad bilväg på gräs. Hur mysigt som helst att galoppera på och såklart utnyttjade vi den sträckan. Enter protesterade nästan hela sträckan, och han vart bara bråkigare efter att vi vände och galopperade tillbaka. Han protesterar oftast genom att antingen slänga upp huvudet eller slänga det åt sidorna när man tar i honom, han vill ju helst bestämma tempot själv. Vissa gånger lyfter han lite med bogen samtidigt, men idag gjorde han det inte så många gånger.

Imorgon ska Enter få ett bad för han är så grymt skitig... suck.. vill ju att han ska vara lite ren tills på torsdag när det är dressyrträning för Camilla och då ska även min gamla klasskompis komma ut och fota! :D



Min gudomliga bebis <3



Jaha

Kanske dags att börja blogga igen eller vad tycker ni? :)


14.33

Vill börja med att säga förlåt för att jag inte skrev något igår, tiden räckte inte till.

Nu sitter jag och lyssnar på lite musik och ska planera dagens ridpass. Idag är det dressyr som gäller och jag är riktigt taggad efter träningeen för Camilla när han gick så grymt bra! Ska nog jobba på liknande sätt idag för att se om det verkligen sitter, men lite annat blir det såklrt :) Vet inte riktigt än, så kan skriva sen och berätta.

Tänkte att jag skulle försöka dra med mig någon som kan ta lite kort snart. Har inte alls många bilder inom dressyren på mig och Sigge. Tycker äveen att man kan utvecklas enormt mycket av att se bilder/filmer när man själv rider, för att se sina misstag och förbättra de.

Bilder på mig och Siggge förra sommaren:



Som ni ser har jag massor att jobba med!
Men nu ska jag gå, hejdå!


Hoppning!

Blev inte direkt mycket hoppning endast några småsprång, ville inte hoppa för mycket eftersom han va lite svullen i sina bakben efter några ytliga sår. Men ni får några bilder!



Drog som en galning mot detta lilla hinder varje gång..






Om man kollar på hans hals ser han ut som värsta biff ardennern på dessa två :(






Att hoppa en oxer på 40 cm för första gången va tydligt pest...


Men sedan gick det tydligen att hoppa det!

Trodde han skulle vara mer tillbaka och stanna mer än va han gjorde eftersom sist han hoppades kastade han ju av Ida för att han tvärnita på ett 80 cm hinder.. Men lilla hindret stanna han aldrig på, han stannade 1 gång på rättuppståendet som låg på 50 cm, sen stannade han kanske tre gånger på oxern för jag skänklade inte tillräckligt..


RSS 2.0