.

För ett tag sedan läste jag igenom Idas nyaste inlägg och såg då det hon skrev om att det tagit ett år för henne och Sigge att ta sig dit dom är idag. Tycker att det är jävligt bra gjort av dem för om jag reflekterar över mig själv och Enter har det tagit nästan fyra år för oss att komma dit vi är idag. FYRA ÅR, det är lång tid det..

Tänker på all den tid då jag bara red runt utan nån som helst tanke, då vare framskrittning, trav, galopp några varv sen travade jag av och sen va det slut liksom. Tog lång tid för oss att börja utvecklas, Enter har fortfarande svårt för att ta stöd i bettet i traven och jag har fortfarande oerhört många brister.

Men åter till det jag tänkte på, att Ida tyckte ett år va lång tid, det tycker jag är ganska rimligt med tanke på alla muskler som Sigge tappade. Det som ligger både min framgång och Idas tror jag nog är våran tränare, Camilla Sveder. Så jävla grym tränare har jag aldrig varit med om. Att se hästen för vad den är och jobba utifrån det, att skita i hur ryttaren sitter och bara fokusera på hur hästen går för att sedan jobba med ryttaren. Så jävla bäst är hon!  Nu har det varit ett tag sedan jag tränade men vill ta mig tid snart och komma till skott och träna igen! 

EDIT: Tror att jag gjorde mig svår förståd, hehe. Det jag menade var att Camilla ser ju såklart till att ryttaren gör som den ska på ett korrekt sätt, och det jag menade med sitsen är att t.ex. ryttaren sitter och glor ner hela tiden som jag så struntar hon i det för stunden efter som det inte stör något i hur hästen går, men för att senare när hästen gjort övningen rätt så lägger hon fram det där med blicken. :)


"Dressyr"

Tänker inte sitta och skriva om hur det gick idag utan ni får en lite film!

Enjoy och kom gärna med åsikter! :)



Han gräver ner sig i vissa stunder ganska grovt, dvs bakom lod, men det är bara att fortsätta jobba för att få honom mellan skänkel och hand!



VÄRLDENS DUKTIGASTE HÄST!

Idag fick det bli en lugn dag, bara skritt barbacka. Red i skogen bland stockar och stenar, upp och ner så Sigge fick lyfta ordentligt på benen. Sen skulle jag gå förbi en kohage, där korna aldrig brukar vara vid vägen så det är sällan man ser dem. Men just idag så skulle såklart alla kor stå i hörnet där jag kom och inte nog med det, alla romade som tusan också! Om ni missat det i tidigare inlägg så är kor något Sigge verkligen fruktar. När vi första gången stötte på kor så kom vi inte förbi dem. Under en väldigt lång peroid kunde jag inte rida förbi dem utan var alltid tvungen att hoppa av och leda förbi Sigge. Men det har blivit betydligt bättre!



Så idag då, där satt jag babacka utan nosgrimma och hästen tvärntar, vägrar gå framåt utan bara backar och försöker vända om. Men efter ett tags bråkande om att han skulle gå framåt gick han faktiskt. Och det bästa var nog att han skrittade utan att stanna när han väl hade kommit igång. han brukar alltid takta eller trava förbi, men idag var han så duktig min lilla sötnos :D



Helt grymt hur mycket jag älskar denna häst! <3


Your'e amazing

Idag blev det dressyr igen, dock själv utan tränare. Jobbade med 5 travbommar och tänkade på att hålla samma tempo hela tiden. På den andra långsidan varrierade jag mellan kort galopp, skänkelvikning, öppna/sluta, volter. Som ni märker blev det en del blandat, men Sigge fattade väldigt fort vad han skulle göra och gjorde de jättebra så då fick jag hitta på nytt :)

Nej nu måste jag fortsätta plugga, har massor i skolan!

Kram

Träning för Nettan

Idag blev det dressyrträning för Nettan, stallägaren. Fick många tips på hur jag ska jobba Sigge, övningar som gör han lösgjord och som jag sedan kan bygga på så att han får jobba lite. Det var väldigt kul att se hur fort Sigge blev mjuk. När jag rider tar det jääättelång tid innan han är helt lösgjord och jag kan börja jobba med honom, men idag tog det bara några varv. Fick lite övningar som jag ska jobba med och andra tips, vilket var kul och kändes superbra :)



Nu gäller det bara att fortsätta rida och utvecklas, har även messat till Camilla så hoppas på att komma igång med de träningarna också :)




Det största hindret för framgång är rädslan för misslyckanden

Tjenare! Var ett tag sen, men har haft fullt upp i skolan så har inte haft så mycket tid för bloggen. Det kommer bli svårt att hinna med allt, för skolan går före bloggen...
Sigge har även tappat flera skor, blir så trött! Därav så har jag inte haft så mycket inperatione heller. Men jag ska försöka bättra mig :)



Har varken tid eller ork att sitta och berätta allt som hänt, men Sigge och jag har verkligen gått framåt! han har blivit superfin i dressyren, börjar lyfta sog i formen och bär sig själv. Nog är det en härlig känsla med tanke på att för ett år sedan red jag inte ens på grund av hans ryggproblem. Flera av er kasnke tycker att ett år är lång tid för att ha kommit dit Sigge och jag är, och ja, jag har kasnke tagit det lite för lugnt. Men jag jobbar mycket hellre långsamt och succusivt än att skynda på för att kunna tävla osv. Jag vill alltid jobba långvarigt.

 

Än så länge har vi inte riktigt kommit igång med hoppningen, hoppar endast hinder på 50-60 cm, men samma sak där, jag tycker inte att höjden spelar någon roll, men kan jobba på längre hinder också. Sen så är det även så att jag har inte tillgång att träna hopping föör någon instruktör och jag vill inte hoppa några höjder när jag är själv. Men det går bra ävndå och allt rullar väl på rätt bra, så länge skorna sitter som de ska :)

kan bjuda på två hoppbilder från sommaren förra året:





Herregud..

Sitter och kollar på lite gamla ridbilder och jag dör.. Fyfan så det ser ut.

Dessa två är de enda som jag änns vågar visa, har fler som är ännu hemskare, men dom kommer aldrig att få se dagens ljus igen om jag får bestämma :)


För att utvecklas måste man börja någonstans..


Där va man inte stor.. Hehe.. Rider på en thiedemantygel där..


Täcke eller inte täcke, det är frågan..

Usch nu tycker jag att det är svårt, täcke eller inte täcke? Enter står ju som sagt i det som vi i vårat stall kallar lösdrift, det är inte en riktig lösdrift utan det är "uteboxar" av rör med tak och väggar som inte är isolerade. Det är ju kallt om nätterna men på dagarna är det ju soligt och då tycker jag det blir för varmt med ett täcke som är tjockare än ett ofodrat regntäcke..

Nu tycker jag att det kan bli kallare på dagarna också och att solen inte ska stråla så mycket så jag kan börja sätta täcke ordentligt. Enter har även börjat sätta en ordentlig vinterpäls på halsen och under magen. Kanske ska raka iår?

Hur tidigt brukar ni täcka era hästar? :)


Mitt absoluta favorit vintertäcke! Det är lite sönder :( men det ska lagas, wiho :)


Som sagt, glömsk..

Hade ju nämnt till mamma om Pay&Jumpen i Gesala som va idag, men det blev liksom aldrig nått av det. Sen idag när hon skjutsade ut mig så snackade vi om när Enter ska skos.

Mamma: Pelle sätter väll i skor med broddhål på tisdag?
Jag: Men det har han ju redan
Mamma: Men du kunde du ju ha åkt på Pay&Jumpen som va idag..

Fasen att det glömdes bort utav mig.. :(

Skulle ju varit grymt kul att testa på.. Bevis på att jag är glömsk, IGEN..


Glömsk..

Ibland blir jag trött på mitt minne.. Glömde kameran hemma, så Ida kunde inte filma, därav ingen film och Enter gick så bra idag, suck. När jag skulle hem glömde jag att ta hem saker jag skulle tvätta och mina pengar som jag fått för att jag har mockat en box några gånger under veckan.

Ja vad ska man säga? Glömmer väll snart bort vart jag bor..

Ridningen då, Enter kändes så grymt bra. Helt annan häst på hackamoret. Han har kvar sitt humör som jag älskar men han blir så mycket maffigare att rida. Han krånglar liksom inte.

Ida hjälpte mig lite med övningar och så eftersom hon inte kan rida. Alltid bra att ha någon som står på marken som kollar på och kommer med åsikter, även om det bara är små saker gör det mycket.

Vi jobbade mycket med traven, speciellt mycket öppnor och slutor. Mot slutet blev det även endel galopparbete också, som innehöll mycket serpentiner och lite annat.

Imorgon är planen att jag rider ut tillsammans med Zandra, får se vart det blir men jag tänkte iallafall rida på ett vanligt tredelat bett så Enter får lite variation! :) 


tjenarerubriken..

Red ut på Enter själv idag, på hackamoret och han va hur lugn som helst! Min lilla pojke har vuxit upp och blivit en lite modigare pojke! :)

Red ner mot Brunnby och sen skrittade jag runt åkrarna vid en bilväg. Hann ungefär halva biten vid vägen innan en bil kom runt en kurva. Enter blev lite paff när den kom runt kurvan men sen skrittade han bara vidare. De bilar som åkte om oss ville han gärna ta häng på och följa efter. Synd lilla häst, det kommer inte gå.. :(

Efter stallet åkte vi till Glada Hästen i Spiltan och köpte ett eget hackamore! Blev det svarta i läder för 220 :- och mamma va snäll som betalade för det! :) Imorgon ska jag inviga det på paddocken och då ska jag få lite hjälp av Ida med övningar och så! :)

Kanske blir någon film också? Vem vet? ;)


Bilden säger allt!

Idag övningskörde jag för första gången!! Wiie! Så jävla kul! Fick köra runt lite på en stor parkering och lite små vägar som gick runt hela det området. På parkeringen fick köra lite, på åttor och lite så jag fick svänga. Även lite bromsningar. Glömde bort kopplingen en gång när jag skulle gasa.. Släppte för snabbt.. Bilen kastade sig fram, mamma dog lite smått! :)

Allt som allt fick jag två kärrinstopp och jag tycker det är godkänt eftersom det va första gången bakom ratten! (a)



Nu får ni passa er i Västerås!


Inköpslista!


Schabrak från Hööks 229 :- Kommer köpas om det är riktigt rött, ser lite rosa aktigt ut på bild.



Luddsett i fårskinn från Hööks 169 :-

Hackamore i läder från Glada Hästen i Spiltan 220 :-

Dessa saker ska införskaffas inom kort, senast på söndag för då ska jag till båda affärerna men hackamoret kommer jag kanske köpa tidigare! Måste ha ett eget för lånar min mosters nu.


Hoppfilm!



Åsikter? :)


Hejhejrubriken

Nu tänkte jag ta tag i uppdateringen igen på bloggen, den har ju varit väldigt kass.. Men iallafall, tänkte ta er igenom vad som har hänt i ridningen på senaste tiden.

Bytte till att rida på ett hackamore på Enter i början av veckan, nu känns han som en klocka på paddocken!! Galoppombytena har han äntligen fattade och han byter rent vid ungefär varje gång, med undantag för vissa gånger när han byter till korsgalopp.

Hoppade även för några dagar sedan, film kommer i ett senare inlägg, och då taggade han som tusan. Va lätt i rumpan hela tiden vilket gör det ännu roligare!


Det va väll lite av det som hänt under den senaste tiden! :)


Kärlek till den vita hästen! <3

Zandra är stolt fotograf!


RSS 2.0