Godnatt!

 
 
Med dessa bilder säger jag och Sigge godnatt!
 
 

Peppar för den kommande veckan!

Skolmässigt kommer den kommande veckan inte bli särskilt rolig då en del prov och redovisningar väntar. Men när det kommer till hästar kan jag knappt vänta! Ska hoppa Fröken och om allt funkar med tiderna så väntar åtminstonde en hoppträning för Annelie. Hur som helst så finns det många saker att se fram emot nästa vecka! :)
 
 
 
 

Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vart du än går

Igår lämnade Sigge gamla stallet och flyttade till nya stallet. Allt gick jättebra, är så stolt över min duktiga häst! Även ihopsläppet gick galant, inga problem alls. Det är så skönt när det fungerar på en gång. 
 
 
Idag var Sigge väldigt på tårna och skulle titta på allt och alla, men efter att ha fått ur sig lite energi lugnade han ner sig. Älskar den nya paddocken, btw! 
 
Bilder kommer. 
 

No matter what you've heard

 
 
 
You cannot change what we’ve become
And they could never keep us apart
 
/Ebba

23.09

Har nu pluggat biologi, skrivit 6 sidor inför provet nästa vecka. Dags att gå och lägga sig tror jag efter en riktigt bra dag!
 
 
Godnatt!
 

Det är inte intressant vilken väg man väljer, huvudsaken att man väljer en intressant väg

Imorgon ska Sigge få en vilodag innan det bär av till nya stallet på lördag. Morgondagens planer blir att putsa allt läder, klippa Sigges man och borsta honom ordentligt (det behöver han!). Ska även packa ihop de sista sakerna och städa ur skåpet är tanken.
 
Sigge var helt däckad en morgon när jag kom ut till stallet. Söta hästen!
 

De senaste dagarnas aktivering

I onsdags var jag ute på en tur med Ebba, körde alla gångarter och hoppade även naturhinder. Helt sjukt hur kul det är att hoppa i skogen! Sigge kändes väldigt pigg och framåt, hela veckan har han haft enormt mycket energi, vilket självklart är roligt att se!
 
Igår stod det hinder uppställda då Ebba hade hoppat, så jag tog tillfället i akt att ta några språng med Sigge också. Trots att det regnade väldigt mycket så blev han riktigt fin i slutet, de sista spången kändes hur bra som helst!
 
 
Idag blev det en tvåtimmars runda med Johanna, sista gången. Lite sorgligt att behöva lämna alla fina ridvägar, men det får bli bra minnen istället. Vi travade och galopperade nästan hela tiden, så fort underlaget tillät. Väl på galoppsträckan drog vi på som bara den, var länge sedan jag galopperade så fort! Hästarna fick knappt vila någoting och ändå var Sigge knappt trött när vi kom tillbaka till stallet. Ja, nu kan jag nog säga att hästen har fått upp sin kondition.
 
 

26 September

Idag bestämde jag mig för att hoppa lite smått! Ställde upp tre hinder längs medellinjen. Planen var att rida på en åtta över de tre hindrena och träna på byten över det som stod i mitten. Fick även träna på att få honom samlad i svängarna både före och efter hindrena.
 
Det var så grymt kul. Enter var så duktig! Han brukar sätta huvudet i luften och tuta iväg men idag VÄNTADE han bara. Han var så lugn och hade power i galoppen men han låg bara kvar tills jag tryckte av honom. Visst drog han ifrån mig några gånger, oftast på hindret i mitten men helheten var så grym. Kände mig inte osäker EN ända gång. Kan inte änns minnas när jag sist kände mig helt säker på honom i hoppningen.
 
Han var så fin idag, började dock inte så bra för när jag kom upp på paddocken bara blåste han upp sig och gick runt och stirrade på allt. Trodde då att han tittade på hindrena som stod framme, visade sig snabbt att det sprang ett rådjur bara några meter ifrån paddocken. När det hade försvunnit så coolade han ner sig och hoppade så jävla bra! 
 
 
 
/ Ebba
 

24 September

Just nu sitter jag sliten efter en seg dag och kollar på Breaking News med Filip och Fredrik - Sveriges bästa teve personligheter enligt mig. Tänkte ta i akt och sumera dagens ridpass lite. 
 
Enter var dryg. Tittig och så fort han tyckte nått blev lite tråkigt så fokuserade han bara på dem läskiga hörnen. Men han blev fin på slutet. Jobbade med mycket galoppombyten på en åtta. Inte en så jättestor åtta så han fick bära upp sig själv i svängarna innan han skulle göra ett byte. När han väl fokuserade på det jag ville så var han helt okej men mitt tålamod rinner bort alldeles för snabbt när han håller på och fjantar sig. 
 
Galoppombyten på stubben. 
 
Men alla har en dålig dag och idag hade Enter inte en direkt bra dag, så det är bara att ta nya tag och se att helheten av ridpasset idag var hyffsat bra endå! 
 
/ Ebba

Finaste Enter!

Jag har nu haft Enter i nästan 4 år och 9 månader. Och att ha varit med och sett hans personliga resa från åttaåring till den häst han är idag är otroligt. 
 
När jag fick hem honom var han denna taniga kille med mörka slingor i man och pannlugg. Åtta år. 
 
Ibörjan red vi bara ut korta sträckor med mamma som sällskap. Första gången jag red ut utan mamma vid sidan var med en ponnyvalack. Enter var minst sagt galen. Glömmer inte den ridturen i första taget. Ridningen på paddocken var inte heller något att hurra över, vi skrittade fram, värmde upp i trav, galopperade och sen började vi trava av och avskrittningen kom sedan. 
 
Att vara själv kunde han inte. Varken inne, i hagen eller uteritter. När jag väl började rida ut själv var det endast korta turer som han hade gått många gånger i sällskap. Mamma red ut själv några gånger och när hon kom tillbaka var han luddrig av svett fast hon bara hade skrittat. 
 
Enter gick alltid och slog med nosen uppåt och jag direkt från ridskolan, 12 år, visste inte hur jag skulle göra för att kunna RIDA honom. Så jag gjorde det jag kunde, red runt och ställde i hörnen typ. 
 
Tog ett bra tag tills jag lärde mig hur jag skulle rida honom, men hans utveckling i dressyren har dels kommit för att han har själv lugnat ner sig mentalt. Han stretar inte emot och ökar när han vill längre. När man har galopperat så accepterar han att det ska vara trav och inte racer trav in i galopp igen. 
 
 
Men nu står min pojke här, 4 år och 10 månader senare. 
 
Tillsammans har vi utvecklas mycket. Jag har lärt mig otroligt mycket och att bara kunna säga att man själv har utbildat galoppombyten på en häst känns rätt så bra!  Han är stadig i dressyren och gör allt man ber om, ibland med lite tjurighet och ibland utan protester. Men det är det som gör hans personlighet. Han har en fin hoppteknik och gör allt för en i hoppningen bara man klarar av honom - han vill - men han behöver alltid en lite knuff ibörjan! 
 
Och att säga att Enter klarade av att ridas själv på tvåtimmarn i fredags trodde jag aldrig att jag skulle göra förra året. Men han klarade det med bravur! Han har mognat så otroligt under bara den här sommaren och blir varm i hjärtat bara jag tänker på hur fantastisk han är! 
 
 
Enter nu. 13 år och aldrig varit bättre! 
 
 
 
 
Min fina vita sagohäst! ♥ 
 
/Ebba

Bara 5 dagar kvar i det nuvarande stallet

Gårdagen bestod av att packa saker, flytta garderober m.m och tog även en sista ritt på en av våra underbara tvåtimmars-runda. Sigge var så underbar och hade sån enrom energi, han bara flög fram men lyssnade samtidigt på mina förhållningar, kunde inte bli en bättre sista ritt på den vägen. Men åter till det jag skulle berätta. Det är nämligen så att jag ska flytta Sigge till ett nytt stall. Anlednigen till att jag flyttar är för att jag vill börja träna för instruktör mer och då jag inte har någon möjlighet att åka iväg varje vecka så flyttar jag istället till ett stall där det finns tränare. Så nu kan jag börja hoppa ordentligt och utvecklas, som jag vill. Ni får höra lite mer om det nya stallet sen och givetvis kommer bilder också :)
 
 

Kiss me like you wanna be loved

Hemkommen efter en liten tur till Erikslund med min ena syster. Nu sitter jag och pluggar samtidigt som musik spelar från datorn.
 
 
 

Hoppning

Idag har jag hoppat, men det var inte Sigge som fick skutta över hinderna, utan Fröken. Det var ett bra tag sedan jag red henne men jösses vad duktig hon var stundtals. Hoppade inte högt, utan fokus låg på att hon skulle lyssna och komma rätt på hinderna. Hoppade en studs som gick super, ett litet kryss och hade även två galoppbommar framme. Är riktigt nöjd över hela passet, även om inte alla saker riktigt satt. Är så glad att jag får möjligheten att rida denna fina häst ibland! :)
 
Fröken till vänster bredvid Sigge.
 
 

8.35

Ska åka till stallet nu innan skolan då Sigge ska få nya fina skor, äntligen! 
 
Ha en bra dag!
 
 
 

Du missar 100% av alla de skott du inte skjuter

 Dags att hoppa in i en dusch och sedan ska jag krypa ner i sängen med Häst&Ryttare, en av mina favorittidningar! :)
 
Godnatt! :)
 
 
 

Vilodag för Sigge

Som planerat fick Sigge vila idag. Det blåste nå grymt mycket, så hade ändå inte varit något idé att ge sig ut. Stod istället och borsta på honom, man behöver sådana dagar också.
 

It's getting late and my mind is raising again

Har pluggat sedan jag kom hem och ska nu göra klart lite matte innan en dusch väntar. Sedan blir det sängen, är dödstrött!
 
 
 

Galopparbete

Idag drog jag och Sigge ut på en galopprunda! Det var ett tag sedan vi red ensamma och det märktes på Sigge. Han tittade på allt möjligt, till en början var han mer uppåt och åt sidorna än framåt. Men efter en stund lossnade han och blev riktigt fin! Jobbade i bra form och lyssna på allt jag bad honom. Älskar verkligen känslan när man galopperar på sin häst och ser hur ett fält breder ut sig framför en! Är otroligt nöjd över Sigge idag och imorgon är en vilodag inplanerad, det förtjänar han verkligen!
 

Bilden är inte från idag.
 
 

Världens grymmaste häst!

Idag plockade jag fram fyra galoppbommar och ett litet rätuppståede hinder på ungefär 55 cm. Gjorde massor av olika övningar och kände att jag fick ut något ur varje övning. Sigge fick jobba rätt bra vissa stunder, egetligen har han inte alls dem musklerna som krävdes i en del övningar, men jösses vilken kämpe jag har! Så himla fin!Han trampade på riktigt bra utan att bli het, lyssnade på minsta förhållningen jag gjorde och hade bra energi i steget tyckte jag. Hela ridpasset var bara underbart, allt satt verkligen idag!
 

Två suddiga och dåliga mobilbilder, men man ser i alla fall ungefär hur jag ställde upp allt idag.
 

Lilla Enter & Di Rossi

 
Blev inget bad, vädret var inte på min sida idag.. Får hoppas på att det är lite mer soligt imorgon. 
Enter fick jobba på paddocken i skritt i ungefär 25 minuter. Förvånas att han är så följsam och mjuk fast än jag inte ridit "dressyr" på veckor. Han protesterar inget heller utan gör det jag ber om. Min bästa häst! Imorgon får han gå på en stubb om den inte är allt för mjuk. 
 
Rossi då. Alltså jag har nog ALDRIG ridit en så jobbig häst. Skritten och traven var han fin och så men i galoppen. Galen! Satt med hans huvud i famnen ungefär hela tiden. Luftsprång hit och dit med massa huvudslängningar. Rossi är ju bara 5 och har inte alls den bärighet eller ork för att klara av att bära sig själv i en hygglig form men det kommer. 
 
Ska ju rida honom imorgon också och då tänkte jag rida över lite bommar i trav och galopp, får se om jag kanske tar något skutt också. 
 
 
Di Rossi 
 
/Ebba

Dagens agenda

Idag står mycket på schemat. Ska till Citygross, mocka+foder till Enter, rida två hästar och om vädret tillåter ska Enter även få ett grundligt bad. Imorgon har jag även två hästar att rida. 
 
/ Ebba

Exhalterad

Fytusan vad taggad jag börjar bli för detta läsår i tvåan! När jag fick mitt schema typ säckade jag ihop och dog men nu om allt klaffar med praktik och planer så har jag mycket att se fram emot speciellt på hästfronten! Hoppas hoppas, skulle vara så roligt! 
 
 
/ Ebba

One in a million

Sigge fick vila idag. Istället stog jag och borsta på honom ett bra tag. Han var så himla skitig plus att han fäller massor så det fanns en del att göra. Sigge fick så lös på gången idag och han ska verkligen vara med överallt. När man borstar ska ha alltid titta och lägga huvudet på en och när man kliar honom så kliar han tillbaka på en. Det finns massor med saker han gör, han är söt han!
 
 
Ska snart ta och krypa ner i sängen. Japp ni hörde rätt! Det är fredagkväll och klockan har precis passerat 22.00, men jag ska snart försöka sova. Ska upp tidigt imorgon för att släppa ut hästarna vid sju-tiden och sedan väntar en långtur med Johanna. På eftermiddagen ska min syster firas som har fyllt år, blir nog en lång med trevlig dag :)
 

 

Dressyrpass!

Idag blev det dressyr för mig och Sigge. Vi skulle inte fått några stilpoäng idag, men känslan var härlig! Ville ha Sigge i lång och låg form för att han skulle få upp ryggen ordentligt. Jösses vilken krigare jag har! Fast han inte orkade vissa övningar så kämpade han till 1000. Supernöjd över honom, han vill verkligen göra allt och han sviker en aldrig. Han kämpar på trots att musklerna inte riktigt finns där. Min underbara häst!
 

Jag önskar att jag var en sådan som inte tänker alls

Klockan drar sig på midnatt, kan inte sova och tankarna snurrar. Musik lugnar inte tankarna, men ändå rullar en ny spellista. Imorgon är det fredag. Fredagar är inte min favorit i skolan, finns en rad nackdelar.
 

En häst

Idag fick jag ett kort på posten med några hästar på framsidan. Bredvid stod det en väldigt fin dikt tycker jag!
 
En häst
 
Styrkan hos en häst
gör den så vacker i galopp
Det gör den också villig
att bära människans kropp.
 
Den känner minsta önskan
hos ryttaren den bär,
och den satsar bärna allt
för att ge det man begär.
 
Med hästens lätta snabbhet
och dess djärva energi
får människan en känsla
av att vara riktigt fri.
 
Belöningen för hästen
är de omsotg man ger.
Då njuter den till fullo
och trånar efter mer.
 

 
 

Dagens!

Har hunnit göra mycket idag. Har hunnit skriva en hel del på svenskan, hunnit göra massor i kemin, klar med tyskan för denna vecka, börjat på engelskan, läst biologin och pluggat matte. Effektiv onsdag! Plus att jag har mått jättekonstigt hela dagen. Johanna hade Sigge idag, så blev inget stall. Klockan har precis passerat 22 och jag ska nog ta och krypa ner i sängen för att läsa i kemiboken. Det periodiska systemet har blivit min nya bästa vän och kan snart utantill vad klor har för atomnummer och elektronkonfigurationen.
 
I övrigt har dagen varit helt okej, om man bortsett från att jag knappt har kunnat hålla mina ögon öppna. Imorgon går jag mellan 10-14, torsdagar blir nog den härligaste dagen på veckan. Älska mitt schema, btw! God natt, hörs imorgon!
 


Kram
 

Someone like you





Ingen rubrik

Då min pappa gick vilse när han var ute i skogen och plockade svamp och mamma fick åka ut för att hitta honom så kom jag inte ut till stallet förens vid kanske halv 4 (?) så blev inget avanserat. Tog in Enter, utfodrade med korn och hö som han fick tugga i sig medans jag borstade och fixade, därefter gick vi till paddocken med grimman på och longeringslinan i handen så Enter fick springa av sig lite. Han drog varsin bockserie i båda varven i galoppen. Så fuuuult! 
 
Sen mockade jag boxen medans han stod på gången och käkade lite hö. Han har blivit riktigt duktig med att stå inne själv. Han har verkligen överraskat mig denna sommaren med utvecklingen i hans mognad. 
 
/ Ebba 

Barbacka bilder

18/8-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 
/ Ebba

1 september 2012

Underbar dag på dagen! Sigge gick som en klocka idag, åh vad glad jag blev. Jag körde lite galopparbete på Brunnbyvägen och kunde reglera tempot precis hur jag ville och han gick så himla bra! Älskade häst!
 
Nu ska jag fixa mig och vänta in släkten som kommer hit!
 
Nyduschad
 

RSS 2.0