2014-03-25

Båda hästarna fick tänderna kollade igår och Sigge blev även vaccinerad. Tycker alltid att det är lika jobbigt när veterinären ska kolla tänderna på Sigge då han är rätt tjafsig när det kommer till sånt. Han får ganska stora doser med lugnande och ändå håller han på. Men igår höll han helt plötsligt på att ramla ganska allvarligt och veterinären höll hela tiden koll på hans ögon och pulsen. Var faktiskt lite rädd att jag skulle förlora honom. Usch vad jag tycker det där är jobbigt, att se min prins i det tillståndet. Attis var snällare men inte helt lätt han heller. 
 
Idag fick Attis bara ett lugnare och okrävande pass i alla gångarter och inte alls läng. Han kändes lite loj men är taggad på att trimma honom imorgon. Han har gått så himla bra sedan jag kom hem och känner att jag har hittat några knappar nu. Jag har utvecklats lite mer men är sjukt taggad på att lära mig meeer!!! 
 
 
Igår när veterinären var där så pratade vi just om hur bra det är att jag står i det stall jag gör. Här finns verkligen möjligheter för mig att utvecklas, hjälpen finns och ja, allt. Kul när det även kommer från någon annan, som min veternär som jag har haft i nästan alla år jag har haft Sigge, som känner mig nu och som vet allt vad jag och Sigge har gått igenom. Vi pratade om vilken bra förstahäst Sigge har varit och är för mig men att det är bra att jag även har Attis för att kunna komma vidare. 
 
 
 

Hoppning

Efter att ha värmt upp Attis idag och konstaterade att oavsett om benen gjorde ont så var jag så sjukt hoppsugen så tänkte att jag nog kunde härda ut några språng. Tillsammans med Annelie byggde vi upp en linje med bom och två korta galoppsprång fram till ett räcke för att sedan rida på fyra eller fem språng (beroende på hinderhöjden) på en böjd båge som var till en bom och tre galoppsprång till en oxer. Efter den övning hoppade vi även en trekombination, vilket var första gången jag gjorde med Attis. 
 
Attis var riktigt fin idag tycker jag, även om jag efter en stund hade så ont i benen så att jag inte kände dem längre, vilket gjorde det svårt att rida ihop honom. Men tycker ändå att jag lyckades rätt bra och är supernöjd med Attis. I och med att Annelie var med och hoppade Fröken samtidigt så hjälpte hon mig en del. Attis var pigg och glad och körde några glädjeskutt ibland på hans egna vis. Kan inte vara mer nöjd över hästen!!! Dock blev det tyvärr varken film eller kort från passet. Måste fixa fler bilder på min vita häst snart, har inte speciellt många.  
 
 
Imorgon kommer veterinären, Sigge ska vaccineras och tänderna ska kollas på båda hästarna. Jag har inte kollat tänderna tidigare på Attis så ska bli spännande att se hur han är. Sedan har ju jag upplevt att han känns konstig i munnen i vänstervarvet, han blir så himla trutig. Har pratat med Annelie om det och när hon har ridit så tycker hon också det, han liksom biter sig fast. Så ska bli skönt att kolla tänderna på honom. 
 
 
 

Äntligen hemma

Igår kom jag äntligen hem. Flygresan var inte det minsta rolig och jag mådde inte speciellt bra, så det var väldigt skönt att kliva in genom dörren här hemma. Efter att ha ätit ite lunch stack jag till stallet. Var där i flera timmar och båda hästarna kom i full fart mot mig och gav mig varsin stoor blöt puss när jag kom. Kärlek. Som jag har saknat dem!! Sigge fick vila då han hade gått under veckan så blev bara mys och pyssel en bra stund. Attis fick sig däremot ett pass på 50 min.
 
Jag har lyckats bränna sönder mina ben, bokstavligen, så att sitta i en sadel var inte populärt. Jösses vad ont det gjorde! Och att försöka trava och rida lätt var ingen höjdare, så det fick bli endast skrittarbete så gott det gick. Attis var superfin faktiskt!! Annelie hade trimmat honom ordentligt dagen innan, hon hade galopperat i 30 minuter för att han skulle ge sig och bli fin. Det märktes igår. Ville aldrig hoppa av men mina brända ben sa ifrån. Idag känns det lite bättre och jag kan nästan gå helt rakt (!!!) haha, och vill så gärna ut och trimma bara! Annelie ska hoppa Johannas häst Fröken vid 12 så tänkte åka ut så jag är redo tills dess. Jag rider på paddocken och känner jag att mina ben klarar av det tänkte jag också ta några språng. Johanna är där och tänkte fråga om hon kanske kan filma eller något, det vore väl kul?
 
 
Nu har klockan passerat 11 så det är nog dags för mig att dra på ridkläderna och sticka ut till mina älskade djur. Hörs sen :)
 
 
 

Motivation

Jag har inte varit i stallet förrän onsdag förgående vecka och jösses vad jag saknar det, saknar min jättebebisar till hästar, saknar att trimma, saknar att känna deras närvaro. Jag saknar till och med Attis evigt skrapande på gången och att han aldrig kan stå stilla. Och sigges otroligt lurviga päls, hans sätt att alltid suga på betforen och stå och göra bubblori flera timmar i Sigge själv får välja. 
 
När jag är borta från hästarna så tänker jag ständigt på dem, jag måste släppa mitt kontrollbehov och sluta grubbla hela tiden och undra hur dem mår, för jag vet att dem är i goda händer och att jag får veta direkt om det skulle vara något. En sak som alltid är densamma när jag kommer hem från en semester, jag har alltid massor av motivation. Jag tycker aldrig att det är tråkigt att rida, hur dåligt ett pass än går. Jag åkte ifrån hästarna med en grym känsla och var supernöjd när jag hoppade av och nu vill jag bara hopps upp igen och hitta den känslan igen. Jag har mina mål uppsatta och tävlingar inplanerade och jag är så sjukt taggad nu för tiden på att trimma, lägga upp träningsplaneringar och allt!! Varje gång jag hoppar av hästryggen längtar jag till nästa pass med nya utmaningar. 
 
 
 

Semester

Sitter just nu och skriver på iPaden i pappas soffa i Qatar, hoppas att detta fungerar nu. Jag är som sagt i Qatar och njuter av varmt och härligt väder vid poolen och stranden hela dagarna. Dock har vi bara varit vid stranden en dag då det tar typ en timme att åka dit, så vi nöjer oss med poolen vilket inte är så dåligt direkt. Har mycket kontakt med min mamma som tar hand om hästarna, och även Annelie. Hästarna lever livet och mår bra, vilket känns superskönt att höra, men jösses vad jag saknar dem! På lördag kommer jag hem och då får jag äntligen dra på mig ridbyxorna, åka till stallet, känna doften av häst, trimma hästarna och få skit under naglarna. Det är livet enligt mig. Men jag ska absolut inte klaga på detta, varmt varje dag, bara att dra på sig en klänning och ett par solglasögon, gå några meter och sedan slappa vid poolen med läsk och godsaker att äta tillsammans med en bra bok i solen. Dock har jag inte bara slappat här, jag har faktiskt tränat på gymmet, som finns här, nästan varje dag. Stolt över mig själv som har börjat varje dag med en löprunda på 2.5 km och därefter styrketräning på maskinerna.
 
 
 Vi hörs! Kram 
 
 

Film från tävlingen

Här kommer en av filmerna från tävlingen i Eskilstuna den 9/3-14, 90 cm. 
 
 
 

Just nu

Klockan har passerat 00.00 och jag sitter uppe. Ska ta och packa dem sista småsakerna snart och skriva lite till på en uppgift i svenskan, om jag orkar. Om ca två timmar kommer min syster och hämtar mig och sedan åker vi bort ett tag. Skönt att komma bort lite men samtidigt så vill jag ju inte lämna mina hästar. Mamma och Annelie tar hand om dem så det går ingen nöd på dem djuren, jag kan vara lugn. Om jag orkar och hinner ska jag fixa några tidsinställda och om möjligheten finns kanske jag uppdaterar där bortifrån också. 
 
 

Vårkänslor

Alltså jösses vilket härligt väder det har varit idag! Verkligen vårväder. Jag kom ut till stallet vid kl 10.15 och tog direkt in båda hästarna och spolade benen. Båda hästarna skulle skos idag och det gick bra. Båda skötte sig fint och hovarna såg bra ut, skönt! 
 
Därefter mockade jag och fixade en del innan jag gjorde iordning Attis. Han fick komma ut från paddocken idag och vi begav oss mot travbanan (rundbanan) för att han skulle få sträcka ut sig lite och springa av sig lite energi. Blev lite konditionsträning och även om Attis var superpigg så var han riktigt fin! Kan inte sluta le åt den hästen, även om han hoppar och får spel rätt ofta. 
 
 
Därefter var de Frökens tur, som fick sig ett pass på paddocken och även hon var väldigt fin. Jobbade en hel del utan stigbyglar. Då jag inte hade så mycket tid så fick det bli ett kortare pass men väldigt effektivt utan skrittpaus och kan säga att hästen blev rätt svettig, och fin! Sigges skötare tog hand om honom men jag pussar alltid på honom varje dag och det bara lyser om den hästen av glädje! Kul att min gammelhäst är så pigg och fräsch. 
 
Nu under kvällen har jag fixat lite hemma och försökt få lite skolarbeten gjort. Imorgon åker jag bort i nio dagar så har haft lite att göra inför resan. Mamma, Johanna och Annelie är supergulliga och tar hand om mina fina hästar. 
 
 
 

Söndag och tävling

Imorse ringde klockan 04.30 och det var inga problem att komma upp ur sängen kan jag säga, idag har jag och Attis nämligen varit på vår andra tävling tillsammans! Alltså sjukt nöjd över hästen!!!
 
90 cm (clear round):
På framridningen kändes han inte så pigg men inte heller slö, fick vara på honom lite grann men han kändes allmänt fin. Framhoppningen kändes jättebra så jag gick in med en bra känsla på banan och kom ut med en ännu bättre känsla! Alltså shit vad fin han kändes och riktigt nöjd över min egen ridning också. Dock ser det ut som om det går rätt sakta på filmen tycker jag, vilket det inte kändes som. Vi var felfria och jag bara log efter sista hindret, grym häst!!!
 
 
100 cm (A:0+A:0):
På framridningen/hoppningen var han suuuperpigg och flög i luften efter nästan varje hinder. Inne på banan var han också rätt pigg, men höll sig på mattan i alla fall. I den här klassen kändes han också jättefin och jag är nöjd med honom, verkligen. Dock så blev det lite missförstånd mellan oss och vi kom fel på första hindret så en bom föll (suck) och kändes inte som om vi hittade någon bra rytm under resten av banan. Men oavsett det så är jag supernöjd med honom under dagen, stooor guldstjärna till Attis! <3
 
 
 
 

Lördagen

Igår ringde klockan 06.30, då var det bara att pallra sig upp och sticka till stallet. 07.30 var jag i stallet och började med att rida Attis som hade fått stå inne på morgonen, vilket inte var så populärt enligt min skimmel. Därefter mockade jag innna det var dags att rulla till Eskilstuna tillsammans med Annelie för att agera hästskötare åt henne på tävling. Hästarna var fina och allt gick bra. Vi kom tillbaka till stallet vid 18, då tog vi in hästarna och gav lösdriften mat. Sedan tvättade jag rent Attis, putsade alla saker, packade in allt i transporten och packade några höpåsar. 
 
Jag hann till och med kvällsfodra innan jag åkte hem då jag blev så sen. Vid 21.15 kom jag hem, då var det bara att äta middag, duscha och krypa i säng för att hinna få några timmars sömn.
 
 
 

Förlåt för dålig uppdatering

Har haft en hel del att göra den senaste tiden så då har tyvärr bloggen hamnat efter. Just nu har klockan passerat 22.30 och jag har snart skrivit klart min kemirapport. 
 
Med hästarna rullar allting på. Sigge är pigg som en nötkärna och lever livet, han förstår nog inte att han snart fyller 22 år. Haha men han är för skön den hästen, så himla glad över livet! Attis är också pigg och glad. Jag rider så hårt jag kan om dagarna nu. I måndags hoppade jag tillsammans med Annelie som gav lite tips. Vi hoppade inga höjder, som högst 1 m. Passet gick ut på lydnad. Vi hade två hinder med 17.5 m mellan, det vill säga 5 normala galoppsprång på långa hinder. Jobbade med att växla mellan 5 och 6 språng för att kolla kontrollen och även få hästarna uppmärksamma. Vissa gånger gick bättre än andra kan jag säga. Attis drog mest på och ville mer än gärna köra 4 språng istället. När vi sedan höjde upp till 1 m skulle vi rida på 4 galoppsprång. Första gången kom jag väldigt nära på första och dessutom slog han i och då börjar han alltid studsa lite mer vilket gjorde att jag fick extremt långt till andra, men Attis sträckte på sig allt vad han hade och klarade det galant, bara att han sedan började bocka, skjut rygg och ja, vet inte allt han höll på mer efteråt. Jag tappade stigbyglarna och hann tänka att nu åker jag av. Men tillslut fick jag stopp på honom och vet ni? Jag satt kvar, kan inte fatta det med tanke på hur han höll på. Alla som var där var helt säkra på att jag skulle ramla av, haha. 
 
I övrgit har han gått ordentligt. Idag vilade han, imorgon rider Annelie honom och jag trimmar en av hennes, på lördag rider jag ordentligt och på söndag åker vi till Eskilstuna och tävlar. Tjihooo! 
 
 
 
 

RSS 2.0