sugna på filmer?

Jag kan lägga ut lite filmer och kanske fler bilder från dessa tre åren som gått, från tävlingar, träningar och övriga filmer.

Men gör det inte om det inte finns någon intresse för det. Så om du vill se kommentera här nedan :)




3 år av kärlek! <3

Tänk vad tiden går fort! Tre år har redan passerat, det känns som igår när jag var och kollade på dig och jag kommer så väl ihåg känslan när du backade ur transporten när du kom.

Tre år och jag älskar dig massor! <3
Vi har klarat så mycket occh kämpat oss igenom motgångarna tillsammans.


När vi provred andra gången.


Första sommaren tillsammans.


Vår första pay and ump på 60 cm.


KM under första året som vi vann.




Ridläger under fösta sommaren, där vi för första gången hoppade vattengrav och banken tillsammans. Vi vann även hopptävlingen sista dagen :)



Vår tredje pay and jump, 90 cm och 1 meter.

plus ännu, ännu mer! :) <3


Jag är med och tävlar hos Hamreryttarna!

Jag är med och tävlar HÄR!

Två hästar

Blev ingen smörjning idag för min kusin frågade om jag kunde rida Nathelle och självklart ställde jag upp!
Red lite allmänt i paddocken, ville få henne mjuk och igenom. Tyckte jag lyckades väldigt bra, hon lyssnade bra i alla samlingar samt ökningar, bytena funkade och hon var jätte mjuk och fin i sidorna.
Hon stack iväg några gånger när jag vände upp på medellinjen, skulle vända rätt upp och sedan gå ut i samma varv i galopp. Då tyckte hon att vi skulle göra byten. Vilken kraft hon har! Jobbade på att få henne lugn på den linjen i båda varven och tillslut lugnade hon ner sig och slutade dra iväg.
Enter fick gå tvåtimmars rundan med Sigge, ut och springa av sig. Han verkligen njöt, länge sedan Enter och Sigge hade varit ute själva på en galopprunda så vi lät dom dra på i ett eget tempo hela vägen runt.
Imorgon kommer Enter troligtvis få köra tvåtimmars rundan igen. Vill ta till vara på helgerna och köra långturer, på vardagarna blir det ju mest bara paddocken!

Ehm.. okej?

Sitter och kollar på lite ridsportsbilder på nätet och då snubblar jag över dessa:
Aachen, remont och pullarnosgrimma på samma gång?
Är det ett skämt eller rider någon runt såhär?

Börjes bilder..

Alla känner väll till Börjes, billig utrustning för hästar och hästfolk. Men varje gång jag kollar in på deras sida blir jag lika uttråkad. Deras bilder är ju så olockande så det finns ju inte. Hur kan folk änns vilja köpa deras saker när dom annonserar dem med bilder som dessa?
Tråkig bakgrund och flygande tyglar? Något nytt det..
Dåligt ljus och tråkig ponny..

Copy & Paste in i en bakgrund!?
Har aldrig sett en så uttråkad häst på en annons bild.. Det verkar ju inte som att hästen tycker om grimman så varför skulle min häst göra det?
Denna bild ser bara konstig ut tycker jag.. bogskyddet ser skumt ut..
Åter igen, copy & paste..
Detta är ju bara några av Börjes alla artiklar!

Behov av pengar..

Åh, det är inte bra att sitta och kolla runt på hästsaker när man inte är gjord av pengar. Men dessa saker SKA jag köpa.
- Plaststigbyglar med bred platta. Fjädrande platta. 179:-
- Silvrigt och guldigt pannband från Charlies. 398:-
- Brunt träns med bred nosgrimma och pullbackknäppning. 589:-
Totalt: 1166:- :'(

Skit..

Det blir inga styckindelningar fast jag gör det... -.-

Chilling!

Sitter just nu och bara chillar med spotify. Senare ikväll, vid halv tolv ska jag plus två till gå och se BREAKING DAWN! Herregud va jag har längtat! Kan knappt bärga mig, hehe!
Blir sedan att ta nattbussen vid kanske två hem till ena tjejen och sova där. Alla tre i en 90 säng, yäy, tight.. Får sedan skjuts hem av hennes pappa vid senast nio imorgon som endå skulle iväg.
Kommer nog åka till stallet vid senast halv elva. Ska rida tvåtimmarn med Ida men hade tänkt smörja lite lädergrejjer innan och troligtvis efter också. Har sedan insläppet innan jag äntligen kan få åka hem och andas ut!
Puh.. jag kommer vara död när jag kommer hem imorgon!

Stenhård paddock..

Igår kändes det i marken att vintern är snart påväg. Frusen mark betyder stenhård paddock och då blir det antingen skrittarbete eller uteritt. Valde skrittarbetet framför en mörk och ensam uteritt.
Taggad häst inför!

Började med skritt på volter bara för att få Enter rund och fin. Han skrittade på och trampade under sig, slog sig ur formen några gånger när jag inte var på honom med ytterskänkeln. Annars var han hyffsad i det momentet.
Började sedan flytta honom, gjorde först vanliga skänkelvikningar från spåret ut till medellinjen och sedan tillbaka till spåret. Varvade detta med framdelsvändningar som han klarade galant.
Sen kom det kluriga, öppnorna. I högervarvet gör han dom klockrent, men i vänstervarvet är han helt fast. Han blir direkt stel och hård, han stretar emot och ökar skritten för att slippa. Håller man då, stannar han. När han har stannat och man vill att han ska gå framåt ställer han sig på stället och kör en egenslipad piaff för att sen övergå till att galoppera med bakbenen och sedan bestämma sig för att vara en gunghäst.
Han har alltid haft problem med högersidan, han är liksom fast. Han har enklare med att galoppera förvänd vänstergalopp, byta till vänstergaloppen och enklare att flytta åt vänster. Vi ska träna upp hans högersida, det ska slipas och putsas så han blir lika fin i båda sidorna!

Jag vet vem jag är när jag är med dig<3





Skötare/medryttare?

Nu har jag en fråga till er:
vad tycker ni om skötare/medryttare?

Jag tycker att det är väldigt bra att det finns människor som ställer upp som skötare/medryttare åt de som behöver hjälp med sin häst, för alla har inte tid och ork att åka ut till stallet su dagar i veckan. Det är även bra för de som är skötare/medryttare om man t.ex vill köpa egen häst, så är det en bra början att ta hand om en häst några dagar i veckan för det är oftast jobbigare än vad man tror och om man köper en häst måste man veta vad ma ger sig in på, det kräver väldigt mycket kunskap, ansvar och vana.

Ni som har egna hästar: har ni den/dem själva eller får ni hjälp? delar ni kanske hästen med någon familemedlem eller har ni skötare/medryttare?
När jag köpte Sigge så var tanke att jag och min syster (som är åtta år äldre än mig) skulle dela på honom. De fösta veckorna delade vi upp det väldigt bra, men hon tog allt färre och färre dagar. Efter kanske ett halvår eller något så hade hon inte tid längre och jag fick allt ansvar för Sigge, sälvklart fanns hon alltid där om det skulle hända något.


Min syster och Sigge när vi reovred honom andra gången.

Efter det så har jag varit väldigt mån om att jag ska ta hand om Sigge och jag har alltid tycket att det har varit jobbigt när någon annan ska göra något med honom. Inte ens någon i min famil fick mocka till honom. Men för inte så länge sedan så börade ag släppa det där lite och nu kan ag låta Ebba fixa till honom på tisdagar och en annan tje i stallet har hand om honom en dag i veckan (oftast torsdagar). Jag antar att jag har börjat inse att jag inte måste göra precis allt.

Hur är ni med era hästar? Kan ni låta vem som helst fixa och kanske rida eran häst eller är ni mer som jag har varit?


Sleepless

Har blivit hemma från skolan idag också och känner mig jättedum som inte har skrivit något idag. Men om sanningen ska fram så vet jag inte riktigt vad jag skulle ha skrivit? Inget stall för min del idag. En tjej i stallet har hand om Sigge en gång i veckan så hon har honom idag. Idag har jag tagit det riktigt lugnt, bara chillat framför teven och mormor kom på besök en stund. Efter det så tog jag tag i lite skolarbete. ust nu är det engelska och gissa vad jag ska göra där? En blogg! så just nu sitter jag och uppdaterar på två bloggar kan man säga ;) Sen blir det matte och svenska, älskar livet!




stallet en snabbis

Är sjuk och har varit hemma från skolan både igår och idag. Så igår blev det inget stall för mig, mamma fixade till min lilla Sigge-plutt. Ebba har praktik vare tisdag som hon har i stallet och då ska hon och en till fixa till alla hästarna, så tisdagarna är alltid rätt chill, man behöver liksom bara åka ut och fixa hästen och rida :) Idag åkte jag ut en snabbis och kollade till Sigge, samt longerade honom på inspänning. Han var väldigt pigg och trampade på som tusan i traven, men shit vad fin häst jag har! Lyssnade super, jobbade bra och vad allmänt duktig :)


bildernar är inte från idag


Älskade häst<3




Det finns inte ord, starka nog, att beskriva min kärlek till dig <3


Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det, tills jag insåg att jag var någon.

Förlåt, förlåt, förlåt för dålig uppdatering. Hatar verkligen när det blir så här stora uppehåll på bloggen och känner att det tyvärr är ofta det händer. Anledningen till att jag inte har skrivit något den senaste perioden är att jag har GRYMT mycket i skolan, sitter liksom och pluggar fram till midnatt nästan vare dag och efter det har jag ingen motivation att uppdatera här.

Med Sigge rullar allting på, vi har haft en period när allt har gått sjukt bra och vi kom verkligen framåt, men sedan ca en vecka tillbaka har det gått utför och vi har inte alls kommit överrens. Men vi jobbar väl ändå på.



Inom hoppningen har vi kommit lite längre känns det som, nu börar det hända lite :) Vi hoppar mer hinder mot 1 meter och ligger inte bara och tränar på 50 cm (som också kan vara bra). Slänger upp två bilder från senaste hoppningen. har även några filmer och fler bilder, men som ni ser var det väldigt mörkt och därför blev de inge bra.





,



http://dressyrmupparna.se/ny-chans/13880#comments

..


Även utan rosetter är du den bästa!


RSS 2.0