Stenhård paddock..

Igår kändes det i marken att vintern är snart påväg. Frusen mark betyder stenhård paddock och då blir det antingen skrittarbete eller uteritt. Valde skrittarbetet framför en mörk och ensam uteritt.
Taggad häst inför!

Började med skritt på volter bara för att få Enter rund och fin. Han skrittade på och trampade under sig, slog sig ur formen några gånger när jag inte var på honom med ytterskänkeln. Annars var han hyffsad i det momentet.
Började sedan flytta honom, gjorde först vanliga skänkelvikningar från spåret ut till medellinjen och sedan tillbaka till spåret. Varvade detta med framdelsvändningar som han klarade galant.
Sen kom det kluriga, öppnorna. I högervarvet gör han dom klockrent, men i vänstervarvet är han helt fast. Han blir direkt stel och hård, han stretar emot och ökar skritten för att slippa. Håller man då, stannar han. När han har stannat och man vill att han ska gå framåt ställer han sig på stället och kör en egenslipad piaff för att sen övergå till att galoppera med bakbenen och sedan bestämma sig för att vara en gunghäst.
Han har alltid haft problem med högersidan, han är liksom fast. Han har enklare med att galoppera förvänd vänstergalopp, byta till vänstergaloppen och enklare att flytta åt vänster. Vi ska träna upp hans högersida, det ska slipas och putsas så han blir lika fin i båda sidorna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0