God jul!

Var ute hos Sigge nu på julaftons morgon och gav honom sin julklapp. Han var väldigt ivrig och skulle självklart hjälpa till att öppna, så han bet som bara den i pappret. Min söta häst! I paketet låg en påse med hästgodis och även den påsen började han bita i för att öppna den. Tillslut fick vi upp den och gissa om någon blev glad!
 
God jul önskar Ida och Sigge :)
 
 
 
 

Stort grattis till dig!

 
Stort grattis Fahrim!<3 Nu är du 18 år och hoppas du får en riktigt grym dag! :D Puss!<3:*
 

Jullov!

Äntligen jullov! Jullovet invigdes med att gå till banken efter avslutningen och fixa lite, vuxenpoäng måste jag säga! Efter det åkte jag till stallet och red ut med Annelie. Sigge var spänd hela tiden och ville inte riktigt gå framåt. Efteråt var mina ben heelt döda och Sigge var väldigt svettig. Red först på ett fält så hästarna fick jobba i snön och sedan red vi på plogad väg. Efter det fixade jag lite i skåpet och gav Sigges hage lite mat innan jag åkte hem. 
 
 
Nu har jag varit ute och gått med Lucas och ska snart ta och hoppa in i en dusch. Ikväll blir det middag med vännerna för att fira jullovet och även Fanny som har fyllt år, riktigt trevligt! 
 
 
 

OchSåVarDetEnRubrik

Idag red jag Sigge på gramanen. Jobbade honom i ungeför en halvtimme och inte så hårt. Med tanke på att han gick hårdare igår så fick han ta det lite lugnare idag, men fortfarande göra någonting. Han var rätt pigg idag och jag kan inte förstå var ifrån den energin kom, men det var kul. Han trampade på bra och gjorde allt jag bad honom. 
 
Imorgon är det ridning på plogad grusväg som är planerat. Tycker att Sigge inte ska behöva gå i massor av snö hela tiden, utan han kan behöva lite slät mark också. Dessutom så är jag ledig från skolan så jag kan rida ut när det är ljust vilket alltid är roligare och lättare tycker jag :)
 
Kram 
Ida 
 
 

Härligt långtur!

Idag stack jag och Annelie ut på en långtur tillsammans. Hon visade lite nya vägar, det finns väldigt många fina vägar som man kan trava och galoppera på måste jag säga! Vi red runt på olika fält och olika grusvägar i alla gångarter. I galoppen drog vi på och Sigge fick verkligen ligga på för att hänga med i Scudos tempo. Stackars Sigge var rätt trött efter sista galoppen när vi hade pulsat igenom massor av djupsnö tidigare i alla gångarter. Galoppen gjorde honom rätt taggad, speciellt när han hamnade lite efter en stund, så fick verkligen hålla upp huvudet på honom då jag kände att en riktig bockserie höll på att byggas fram. Han verkade tycka att det var så roligt!
 
 
En riktigt trevlig tur måste jag säga och det är alltid roligt med nya vägar. Nu gäller det bara att komma ihåg dem!
 
 

Välförtjänt vilodag

De senaste dagarna har Sigge gått lite hårdare och om vädret håller bli det en långtur imorgon. Därför fick han en välförtjänt vilodag. Åkte ut och pysslade lite bara. Jag tog in honom så han fick äta lite och torka eftersom det har snöat nästan hela dagen. Efter det gav jag även hästarna lite mat ute i hagen, tyckte att de behövde det, specillt nu när marken bara är täckt av snö och de inte har så mycket annat att pyssla med.
 
 
 

Yesterday

 
Har tänkt skriva ett inlägg hela dagen men har helt enkelt inte orkat. Iallafall, igår red jag ut tillsammans med Cissi. Red barbacka för en gångs skull och vi hade världens sämsta pannlampa. Blev bara skritt men det blev bra för Enter efter utflykten till Rocklunda i torsdags. Vi red runt Brunnby och sen genom skogen hem. När vi kom på stora Brunnbyvägen möts vi av en bil, bilen stannade och vi skulle bara gå förbi. Då stänger föraren av hela bilen, lysen och allt. Enter blev jätte chockad när han helt plötsligt inte såg bilen. Fick lysa så gott det gick på bilen med pannlampan så dem kunde se lite grann iallafall. 
 
Skogen var ju såklart igensnöad. Jag hamnade ju förstås först och fick dra ner allt snö. Till råga på allt red vi in på fel stig och red där det var helt igenvuxet. Haha, låg helt ner på Enter och lät han gå med lite vägledning av mig men det var inte mycket. Tillslut kom vi rätt med ett ton snö i nacken. Mysigt. Höll även på att glida av när vi pulsade genom riktig djupsnö. Kändes som man red på en kamel typ. 
 
 
Idag fick Enter gå en kort stund tillsammans med Toppen när Rossi reds. Enter tyckte det var så roligt, sprang runt och bockade och försökte få igång Toppen. Han har nog lite tråkigt att bara gå med Lady som är en liten surtant. 
 
/ Ebba 

Härligt ridpass

Åkte ut till stallet tidigt imorse då hovslagaren kom. Skönt med snösulor och fyra brodd. Efter det skulle Annelie ut och rida sin yngsta häst och frågade om jag ville följa med som draghjälp. Hade egentlgien tänkt låta Sigge ta det lugnt idag eftersom det blev rätt hårt igår, men hade god tid på mig så jag hängde med. Vi red till ett fält som vi travade och galopperade runt. Sigge verkade inte särskilt trött efter igår, utan han trampade på rätt bra tyckte jag. Fick hålla lite i honom när vi vände upp hemåt sista gången, men han gjorde ingenting. Det snöade just då och var kallt, men trots det så var det så härligt! 
 
 

Gårdagens hoppträning

Igår var jag, som jag skrev tidigare, och hopptränade. Vi började med att värma upp med tempoväxlingar och Sigge trampade på. Fick jobba med att försöka få honom aktiv samtidigt som jag samlade upp honom och efter en stund gick det betydligt bättre. Vi skulle även rida runt koner för att träna på vägen.
 
Sedan började vi hoppa fram på ett räcke med en vattenmatta under. Sigge tittade inte ens på den. Höjde lite i taget och tog sedan ett språng på drygt 1.10 m. Lätt som en plätt tyckte Sigge! Sedan gick vi över till en oxer som vi också hoppade fram på. Gjorde samma sak där, höjde lite efter varje gång. Till slut låg den på 1.20 ungefär, men eftersom inte Sigge är i toppform och vi har inte hoppat sådana höjder direkt så stod jag över. Vill hellre hålla mig lägre och bygga upp succusivt istället för att höja bara för att det är kul. Sigge är även 20 år nu och vill att han fortfarande ska känna sig trygg och tycka det är roligt att hoppa. 
 
 
Sedan hoppade vi en bana! Det var en bana med blandade hinder: räcke, oxer, vattenmatta, kombination och olika linjer. Sigge har ganska kort galopp så tidigare har jag fått jobba med att få fram honom för att få in rätt antal galoppsprång, men nu fick jag istället för få. Han var pigg och hade en del egen motor och att jag dessutom drev gjorde självklart att det blev färre galoppsprång. På banan stod även sockerbitar utplacerade. Tanken var att vi skulle rida mellan dem (de stod rätt nära varandra) på vissa stället, innan eller efter hinder för att träna på att rida bra och ordentliga vägar. Jag fick träna på att Sigge skulle ha en aktiv men framåt galopp utan att bli lång. Det behövdes! 
 
Sigge hade massor av energi på träningen och han tyckte nog att det var lika roligt som jag gjorde! Han var så fin hela tiden och hoppade jättebra. Bästa hästen, är så stolt över honom!
 
 
 
 
 

Hoppträning på Skästa

Måste gå och lägga mig nu innan jag somnar framför datorn, men kan säga att min häst är bäst! Annelie skulle åka och hoppträna med en av sina hästar idag. Det fanns plats i gruppen och även i transporten, så jag hängde på. Vi åkte till Skästa gård och var med på hoppträningen. Berättar mer imorgon, kan bara säga att jag är väldens gladaste tjej att jag har en sådan häst som Sigge, min pärla!
 
 Världens bästa häst, inga ord kan beskriva dig!
 
 

Ridning

 
Efter lunch fick jag rida en av ridskolehästarna. Valde Carpe Diem "Carpen". Han var riktig fin i tempramentet, han kokade inte över i skallen men man behövde inte sitta och driva honom hela tiden. Red självständigt så började med att rida fram kravlöst för att komma igång. Han lyssnade fint hela tiden. 

När jag började arbeta honom så höll jag mig på en stor volt. Mest i trav och skritt men lite galopp också. I galoppen kom jag inte ner lika mycket som jag ville så då höll jag mig mest i traven och skritten. I skritten blev han jättefin och var riktigt ärlig. I traven var han lite oengagerad men försökte endå. Det är ju klart att det blir svårt för honom eftersom han inte är van vid sådant arbete. 
 
Dålig mobilbild på fina Carpen, en riktig goshäst är han också! 
 
/ Ebba 

Klart jag löser ridhuskort!

 
Ni skulle sett Enter idag. Vi åkte in med honom till Rocklunda imorse, så var i stallet vid kvart över sex och morgonfodrade. Medan hästarna åt kopplade vi på transporten och hängde in sadeln i transporten. Därefter satte mamma på transportskydden och jag fixade med täcken. Trodde och hade förberett mig på att Enter skulle vara ett vrak i transporten och att han bara skulle springa när jag red men ack så fel jag hade. När jag lastade på gjorde han ingenting, han tittade bara lite när mamma höll på och stängde luckan.
 
När vi kom fram och lasta ur trodde jag att han bara skulle trampa runt och skrika efter sina kompisar. Han gjorde ingenting. Inne i ridhuset gick det också bra, han var lite extra framåt men det är ju förståeligt men han lyssnade hela tiden och var så duktig. Gjorde inget speciellt utan red bara runt lite grann då det blir så mycket att bara åka iväg, han har ju inte åkt transport på ungefär 3 år. 
 
När vi skulle lasta in honom blev han lite upprörd, men det var för att han hade varit i ridhuset med andra som red och sen blev han själv. Då är det ju självklart att han skulle bli lite upprörd. Lasta på honom och så körde mamma hem honom. 
 
 
Detta visade verkligen hur mycket han mognat i sig själv och lugnat ner sig. Förut var han dunderstressad vid transport men nu, gud va stolt jag är över min plutthäst! 
 
/ Ebba 

Tisdag 11/12-12

 
Har varit på stan och fixat de sista julklapparna, nu är jag klar! Väldigt skönt måste jag säga. Även sista fysikprovet för denna termin är avklarat. Detta firas med massor av matteplugg inför nationella provet imorgon! Tisdagskvällen hade ju kunnat varit bättre. MEN, jag är inte bitter! Sigge får vila idag och imorgon ska han få en genomkörare, det behöver han då han inte gick så jättehårt igår heller.
 
 
 

Dagen

 
Dagen började med mattelektion i 80 minuter. Därefter hål från tio över tio till tio i ett. Kul. Spenderade tiden med några kompisar i julklappsjakt. Gick rätt bra. Därefter Mentorstid i 40 minuter och sen slutade vi. Kändes jätte värt med ett sånt långt hål bara för att gå på en lektion som vi inte gjorde nånting på typ. 
 
Åkte ut till stallet vid fyra och red i en av dem stora hagarna. Gick jättebra, tanken var att få ur lite energi i djupsnön  så blev en del trav och några varv i galopp. Enter ångade på som ett tåg och tyckte det var kul. Avslutade med trav tills han var lugn och tills han lyssnade på rösten med förhållningarna. 
 
 
Har under kvällen varit ute och gått med Zandra i lite mer än 1,5 timme. Bollat tankar med varandra och bara pratar massa strunt. Skönt att få komma ut för att rensa skallen och ge åsikter.
 
Imorgon slutar jag vid tio sen bär det av mot Stockholm och den nyöppnade Börjes affären med Cissi. 
 
/ Ebba 
 
 
 

Uteritt och torvhackning

 
Enter hade blivit sparkad av Lady idag i hagen. Vid hasen där han alltid lyckas på träffad. Som "tur" var det bara pälsen och typ yttersta huden som blivit bortsparkad, så han lär ju varit kvick i sin flykt. Så nu har han två fina märken efter två broddar vid hasen. 
 
Eftersom han inte var halt eller stel så red jag ut med Cissi som planerat, bara bra då han var lite svullen över såren och så var han tjock i ena frambenet. Vi red i ungefär 1,5 timme i skogen, mest skritt då djupsnön är alldeles för jobbig för Toppen att trava i och så var det rätt spårigt där vi red. Men lite trav och en kort galopp blev det iallafall. Enter skötte sig hyffsat hela tiden. Han fick ett hjärnsläpp en gång när han bara stirrade ut i luften och skulle sticka tillbaka, fegis. 
 
När vi kom tillbaka så mockade jag och fyllde på torv. Vår torv är importerad ifrån Holland så det är en inplastad stapel på ungefär två meter som står på en lastpall. Den som är öppnad är ungefär en meter hög och genomfrusen. Blev tvungen att ställa mig uppe på den och hacka med en spetsig spade för att få fram torv. Slitjobb såhär en söndag. 
 
 
Tänkte höra med någon av mina systeminnehavande kompisar om dem skulle vilja följa med ut till stallet snart och köra en vinter fotoshoot. En sån där mysig. Barbacka i djupsnö, mysbilder helt enkelt! 
 
/ Ebba 

Min dag!

Åkte ut till stallet tidigt imorse tillsammans med Johanna. Det var svinkallt när vi kom ut, -23 grader! Pysslade om Sigge lite, longerade, gav Sigge mat, lunchfodrade och var med när Johanna fixade Frökens sår. Trots kylan så är det mysigt att vara i stallet.
 
Eftermiddagen spenderades i massa olika affärer med mamma. Köpte en del julklappar, nya skor och ett nytt halsband. Vi hann även med en fika. Riktigt trevligt med en mor- och dotterdag! Annars har det inte hänt så mycket för min del idag, men dagen har varit bra.
 
 
 

Morgonen

 
Morgonen började med -20 och utsläpp av hästar. Det var så fint för alla träden var helt vita, ett riktigt vinterland. Efter utsläppet packade jag höpåsar, gjorde hinkarna plus tog ner höpåsar till Toppen och Lilly. Lilly hade sparkat sönder väggen mellan Enter och Lilly så när mamma kom vid halv sju för att fodra så låg det plankor med spikarna rakt ut i Enters box.. Stackars killen tyckte inte om att dem låg där. 
 
Lite tur att Enter håller avstånd till såna saker, han tycker att det blir obehagligt och det är ju bättre att han håller avstånd än om han skulle gått fram till plankorna och kanske trampat på en spik. 
 
Om ett tag åker jag ut igen. Mocka och rida står på schemat. 
 
Lilla Enter iväntan på hö i hagen
 
/ Ebba

.

 
Har spenderat kvällen hemma med skolarbeten. Gjorde klart två stycken, varav den ena hade jag knappt börjat på och knåpade ihop ungefär fyra sidor. Skönt att ha det klart. Nu har jag bara ett skolarbete kvar innan jul. En debattartikel på 1 A4 och sen ett prov på fredag om etologi. 
 
Imorgon blir det en tidig morgon igen för att fodra och släppa ut hästarna. Vid två ska jag rida ut tillsammans med Cissi. Enter hade tydligen hållit sig i skinnet idag med Linda. Duktig häst. 
 
SmygarN som smyger ut ur boxen för att ta lite hö på eget initiativ 
 
/ Ebba 

Två hästar och en jättebra start på dagen!

Dagen började med ett underbart ridpass på Sigge! Solen sken och vi hade ett snötäckt fält framför oss. Travade och tog lite galopp där på en väldigt taggad häst. Hur underbart som helst! Sigge kändes riktigt fin och jobbadepå bra i snön. Red inte så länge då det var ganska mycket snö där och bara att ta sig fram där är jobbigt. Red bara runt och log åt vilken härlig häst jag har, den bästa, enligt mig!
 
 
Efteråt när jag hade tagit av Sigge alla grejer och höll på att ge honom mat, så kom en Linnéa (en tjej i stallet). Hon har två hästar och frågade om jag ville följa med ut på en tur och rida hennes ponny. Jag var klar med Sigge långt innan planerat, så hade massor av tid över, så självklart kunde jag inte tacka nej! Jag gjorde iordning Tindra, som hon heter och vi gav oss ut. Tindra är en d-ponny av blandade raser (vilka det var kommer jag inte ihåg) på snart 8 år. Hur SÖT som helst! Gud vad roligt det var att rida henne! Linnéa berättade att hon brukade dra iväg när man red, så jag var beredd på det från början. Mycket ritkigt försökte hon många gånger att dra upp huvudet och ökade tempot. Men jösses vad roligt det var, jättesöt liten häst. 
 
 
 

Mycket info

 
Hejhopp på er! Igår körde jag årets första barbacka snögalopp! Skit kul, men körde inte så länge då Enter gått lugnt i veckan på grund av vädret. Ibörjan var han påväg att bocka av mig, men som tur var satt jag kvar! 
 
Nu i helgen har jag stalljouren, underbart! Eller inte. Var ute i stallet vid sju och fodrade. Stannade kvar för att fixa allt som ska fixas när man har stalljouren. Det flyttade en ny häst till stallet så Rebecka som äger hästen var med för att se hur det går till på stalljouren och vad man ska göra. 
 
När hästarna hade ätit upp så släppte vi ihop Enter och den nya hästen - Lady. Lady är ett arabsto på åtta år och skimmel, jätte söt. Enter ska gå med henne tills hon kan släppas in i killarnas hage. Ihopsläppet gick galant, Lady och Enter hade hälsat på varandra ett antal gånger när jag har haft Enter på gången så det var liksom inget nytt för dem. 
 
Efter utsläppet mockade jag boxen och så. Linda som har haft häst i stallet i typ 3 år (men som åkte av sin nya häst i somras, bröt 4 kotor i ryggen och blev tvungen att sälja sin nya häst) ska låna Enter idag och rida ut med sin mamma som rider Rossi en gång i veckan. 
 
Själv ska jag ut till stallet igen vid halv fyra och ta in hästarna. Nu gör jag allt för att slippa plugga, smart! 
 
 
Enter och Linda i våras 
 
/ Ebba 
 
 

A friend is someone who knows all about you and still loves you

När jag kom till stallet idag fick jag se att en del av Sigges sko hade släppt från hoven, fast alla sömmar satt kvar, på något konstigt sätt. Det gjorde att han inte kunde sätta ner hoven ordentligt utan stod lite snett. Första tanken vad att ta av skon och att han får gå utan en vecka innan hovslagaren kommer. Som tur är, har Annelies pappa slagit på en del skor i sitt liv och var jättesnäll och hjälpte mig av med skon, fixa till den så den blev rak och slog sedan på den. Är jätteglad att han kunde få på den och allt!
 
 
Sigge blev longerad idag  med inspänningstyglar. Han trampade på riktigt bra måste jag säga, fina hästen! Jobbade endast i trav och inte så länge, utan tanken var mest att han skulle få röra på sig. Han blir alltid så pigg när man longerar, härligt att stå och se hur han verkligen kan sätta bakbenen under sig. Extra roligt att se är nu när det är snö, vilket steg han kan få.
 
 
 

Uteritt med mycket snö

Slutade skolan tidigare idag och passade på att åka till stallet när det var ljust. Började att rida på ett mindre fält, men varken jag eller Sigge var på jobb-humör så vi hängde istället på Annelie ut i skogen. Skrittade runt lite och avslutade med trav och galopp på ett fält, vilket Sigge tyckte var roligt! Han skötte sig jättebra, skönt att komma ut lite. Annars var det ett ganska kravlöst pass. Det var mycket snö då ingen hade gått där innan, så han fick jobba med benen ändå. Tänkte ingenting på formen idag utan lät honom gå med huvudet där han själv ville ha det. Han fick ändå kämpa för att ta sig igenom all snö. Gubben.
 
 
Ikväll kanske jag åker och tittar när Annelie tränar, alltid roligt att se andra träna tycker jag då man själv får inspiration och lär sig saker, alltid nyttigt! Men innan dess ska en engelskauppgift skrivas klart.
 
 
 
 
 
 

Kaos

 
Jäklar vilket väder det har varit idag. Snöstorm. En buss hade åkt av vägen en bit från stallet och allt var ju bara kaos. Min moster hade fastnat med bilen på en väg mellan två åkrar i två timmar. 
 
Enter har stått inne hela dagen. Gick inte att släppa ut hästarna imorse på grund av vädret, dock verkar Enter inte haft det så dåligt endå. Mamma var ute vid halv elva och mockade så han han fick det lite rent. Själv så åkte jag ut vid fyra igen. Mockade igen, fixade foder och borstade Enter. Han var lite varm i en framhov och lite svullen i det benet, vilket troligtvis kommit eftersom han stått inne. Han fick på sig stallskydden och stalltäcket för natten. 
 
På grund av vädret så åker jag inte in med Enter imorgon.. :( Får ta det nästa vecka istället. Jag som hade taggat så mycket, men men.. 
 
 
/Ebba

Kärleken är som en duva. Håller du den för hårt kväver du den, håller du den för löst flyger den iväg

Då har jag fått dagens motionspass. Har nyss varit ute och skottat, det gick inte att komma in i garaget för det var så mycket snö. Det blir inget stall för min del idag, onsdgar är hans vilodag då jag slutar sent och lägger den dagen på skolarbete. Engelska och fysik står på schemat ikväll, så det är hög tid att börja!
 
 

Sämst väder

 
Fan. Kanske inte blir Rocklunda på torsdag.. Fortsätter väglaget att vara såhär halt så vill jag inte riskera att köra honom.. Jävla skit.. 
 
/ Ebba

Ridschema Enter

 
Såhär ser Enter ridschema ut denna vecka
 
Måndag: Uteritt - skritt
Tisdag: Skrittarbete på paddocken
Onsdag: Uteritt 
Torsdag: Åka in till Rocklunda och rida i ridhus
Fredag: Promenad (?) 
Lördag: Uteritt (?)
Söndag: Uteritt (?) 
 
Som ni ser är fredag-söndag lite osäkra och höjdpunkten är såklart torsdagen! 
 
 
/Ebba

Min dag


Herregud va kallt det har varit idag. -18 när jag åkte hemifrån imorse vid kvart i nio. Dagen har gått i samma kalla tema. Min skola verkar inte veta vad värme är (??) Har gått runt med vinterjackan inne hela dagen för det har varit så sablans kallt i skolan. Fick ingenting gjort under hela dagen, bra gjort Ebba.. 
 
Fortsatte temat kallt i stallet så det var bara att hoppa i termobyxorna och dra på tjockjackan. När jag kom ut blev jag påhoppad direkt av Cissi som ville rida ut, sagt och gjort. Vi red ut i ungefär 45 minuter i kylan. Dubbla ländtäcken var på och även pannlampan. 
 
Det var faktiskt inte så kallt som vi trodde då det var -16 ute när vi red iväg, visst så blev det lite extra kallt vissa stunder men annars klarade vi kylan rätt bra. 
 
 Och Enter skötte sig jätte bra. Han verkade tycka att det var väldigt kul att få komma ut för han trampade ifrån Toppen hela tiden som fick trava ikapp hela tiden. På onsdag har vi bestämt en till uteritt på kvällen så det är bara att hoppas att det blir lite mildare.. :) 
 
Toppen, Sigge och så Enter 
 
/ Ebba 
 

Without you I would fall apart!

 
I'm safe when I am in your arms
You take away my fears
 

Tre saker

 
Tre saker jag verkligen saknar.. 
 
- Min gamla sits.. buhu.. har kollat gamla videor när jag rider och även fast den sisten inte är bra så är den hur mycket bättre än den jag har idag.. 
 
- Mina röda JW byxor.. :( Nästa ridbyxor jag köper ska vara ett par röda JW
 
- Att ha ett fullt stall. Lite segt att vara själv varje eftermiddag i mörkret nu. 
 
/ Ebba 

Igår och idag

 
Igår skrittade jag ut barbacka, varmt och skönt i vinterkylan. Började dock lite brutalt, kom inte ens ut från stallplanen utan Enter tyckte att ett badkar som låg på sidan i hagen var för läskigt så först småstegrade han lite och vände runt mot stallet. Sen var jag vände tillbaka honom var han superspänd och sprang nästan förbi hagen. Resten av turen gick bra. Skrittade ut i blandad terräng i kanske 45 minuter. Blev allt från grusväg, bilväg och skog. 
 
Idag därimot fick han vila, städade skåpet och fixade till detaljerna i klippningen så då rann tiden helt iväg. Stackars lilla Enter tyckte det var jobbigt att bli klippt idag. Vi hade en liten maskin som man har på hundar men Enter tyckte det var jätte jobbigt när vi klippte vid flankerna så då började han skaka och så stod han och skakade en stund efter också. Lillen :) 
 
 
/ Ebba 

Enter svarar ;)

 
Ni som följer Tyras hästblogg såg väl träningsvideon där hon red för Niclas Haking med omhoppningssvängar där dem hoppade hinder på kanske 40 cm och sen gör en volt runt. Niclas sa då: "Det där är inget hinder, det är ett förhöjt galoppsprång!" 
 
Nej nej nej - här har Enter svar på tal. En bom är ett förhöjt galoppsprång. Inte ett hinder på 40 cm. 
 
 
/ Ebba 

Just nu..

.. avslutar jag denna lördag med den fantastiska filmen War Horse. Har du inte sett den? Se den nu! 
 
 
Bara trailern gör ju så man måste se den! 
 
/ Ebba 

Shopping

 
Har åkt nästan över hela stan idag. Började hemma, åkte till Erikslund, vidare till Granngården, sen hem och tillslut ut till stallet. På Erikslund var jag först in på Citygross och köpte en påse hästgodis. Tänkte testa banansmak då jag redan köpt både äpple och lakrits vilka Enter båda tyckte om. 
 
På Hööks införskaffade jag en uppsättning transportskydd och ett par ullridstrumpor, perfekt! Och avslutningsvis så blev det en säck lusernpellets. Ska byta ifrån Granngårdens egna Aktiv pellets till lusern då jag vill få upp honom lite i vikt och med lusernen behöver jag inte fodra så mycket som med Aktiv. 
 
Orkade inte ta en egen bild så ni får en produktbild istället
Produktinformation 
 
Transsportskydd Minos Showmaster 
Höga transportskydd med insida av pilé. Tjock vaddering som skyddar mot slag. Kardborreknäppningar som håller skydden säkert på plats.
600D polyester.
 
Finns att köpa här för 599:- 
 
/ Ebba 
 

Klippt häst!

 
 
Med päls i mun, ögon och hår så är Enter nu nyklippt. Blev endel päls och då är han inte ens helklippt utan han har en filtklippning iår + att han redan är klippt för kanske 2 månader sen. Tanken är ju att Enter ska stå i uteboxarna så vill inte helklippa honom då om han ska stå ute i 24 timmar, hästar håller ju värmen lättare om dem inte är klippta över länd och kors, ja hela ryggen alltså. 
 
Ganska nöjd över mig själv eftersom det var absolut första gången jag klippte en häst själv, har inte ens gjort det i sällskap av någon. Imorgon ska mamma fixa till några linjer och vid huvudet/flanken med en mindre maskin. 
 
Tyckte det var jätte läskigt ibörjan för jag visste inte hur hårt man skulle trycka maskinen mot hästen. Så ibörjan drog jag typ bara på ytan, haha.
 
/ Ebba 

RSS 2.0