It's more than one and one makes two

Snart sticker jag till stallet! Sigge ska få sig ett pass på paddocken idag. Hade först tänkt att tömköra honom, som uppvärming. Känns han mjuk och bra så fortsätter jag jobba från sadel, men som sagt beror det på hur han känns. Sigge har varit väldigt spänd i ryggen nu och då vill jag inte sätta på en sadel på honom när han inte är mjuk. När han hade så mycket problem med ryggen och jag bara tömkörde honom, blev han mycket bättre. När jag sedan skulle börja rida så började jag varje pass med att tömköra och det gav riktigt bra resultat. Så nu ska jag testa med det igen tänkte jag. 
 
 
Enter ska få klättra idag är tanken, om jag hinner rida honom. Ska nämligen bort sen. Jag hör av mig mer sen och ska även försöka uppdatera lite på bildsida, känner att det är dött där nu. 
 
Ha det bra!
 

Duktiga och fina hästar!

Båda hästarna fick ordentliga ridpass idag.
 
Enter:
Började med att rida Enter idag. Han fick ett dressyrpass på paddocken idag igen, fast idag krävde jag betydligt mer av honom. Idag var han mycet finare än gårdagen. Jag fortsatte jobba med volter och tempoväxlingar, mycket galopparbete. Han ville gärna krulla ihop sig för mycket, så fick jobba med att få fram honom istället. Men är nöjd med passet. Imorgon får Enter vila om jag inte hinner rida, annars drar jag nog och klättrar lite med honom, på order från Ebba.
 
Sigge:
Sigge fick sig också en hel del galopparbete idag. Jag red ut med Johanna, det var ett tag sedan. Vi galopperade på ett fält och körde mycket tempoväxlingar med Sigge. Efter en stund började han tagga till, så då fanns det en del energi att ta av. Han var fin vissa stunder, men han har inte styrkan att bära sig så bra, så jag är nöjd över det han presterade. Min fina häst!
 
Ebbas bild på fina hästarna
 
 
 

Lite kort om gårdagen

Igår fick både Enter och Sigge gå. Jag tömkörde Sigge och Enter fick ett dresyrpass. För båda hästarna låg fokuset på lösgjordheten. Jobbade mycket med volter och tempoväxlingar med båda.Sigge var rikitgt fin i slutet, gick bara och log efter min fina häst. Enter var rätt springig och ville mest slingra sig ur arbetet, men tillslut fick jag honom att lyssna rätt bra på mig och även han blev mjuk och fin i båda sidorna.
 
 

Dagens planer 29 juli

Idag tog jag en lång sovmorgon, känns som en evighet sedan jag sov. Jag har varit i Turkiet, därav den dåliga uppdateringen från min sida. Bilder kanske kommer sen. 
 
Nu ska jag äta lite lunch och sedan sticka till stallet. Denna helg har jag hand om Fröken också. Idag och en vecka framåt har jag även hand om Enter då Ebba är borta. Så idag står tre hästar på schemat!
 
Jag planerar att tömköra Sigge i lång och låg form, han behöver få upp ryggen känner jag och släppa i höger varv. Då tycker jag tömkörning passar bra för det. Enter hade jag bara tänkt att känna lite på på paddocken. Det var ett tag sedan jag red honom så vill börja med att kolla knapparna lite. Eftersom det var så länge sedan tycker jag att det ska bli jätteroligt att ha Enter denna vecka och rida honom. Det är så roligt att rida andra hästar ibland också! Fröken ska jag inte rida, hon vilar under helgen. 
 
 
Det är dagens planer, jag hör av mig senare för uppdatering. Ha en bra dag!
 
 

Del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han har väldigt lätt att komma bakom handen i högervarvet och i vänster står man mest emot, men det är väl inte konstigt med tanke på att han inte blivit riden ordentligt på ungefär en månad. 
 
Men visst var han fin i sin rosa/bruna outfit? :D Tycker dock att han ser förfärlig ut i remont..haha :) 
 
 

Del 1

 
 
 
 
 
 
 
Kvalitén på bilderna suger ju dock.. 
 

18 juli

Idag har jag hittills hunnit varit på stan en sväng för att köpa två nya bikinier och andra saker till resan, jag åker nämigen bort imorgon och är borta en vecka. Jag har även fixat nya musik till mobilen, vilken verkligen behövdes. Nu ska jag äta och packa innan stallet. Om jag hinner ska jag försöka fixa några tidsintällda också. Nu är maten klar, vi hörs! :)
 
I Kroatien förra året.

Hello!

Känns som jag varit väldigt frånvarande från bloggen i ett bra tag nu! Men jag har inte haft mycket att skriva om då Enter blev sparkad vid hasen under midsommarhelgen och sen dess har han varit halt och sedan gått lugnt. 
 
Men igår red jag på paddocken för att känna på dressyren lite och det märktes både på Enter och mig att det var länge sedan. Min sits är ju inte något att skryta med när jag har blivit så inriden på hoppsadeln. Men jag tänkte iallafall att ni skulle få se några bilder iallafall, ni får dem lite senare! 
 
 
 
 

You are not alone

Det är fint väder och jag ska snart till stallet, låter som en bra början på dagen tycker jag! Jag åker bort på torsdag, så dessa dagar innan ska jag spendera så mycket tid jag kan med Sigge. Skriver mer sen om dagen och det kanske kommer bilder också, så håll utkik. 
 
 

En sommarkväll i stallet

 

I find my strength in you

 
 
Whenever darkness falls and I feel like I'm drowning,
when every breath of air is hard to draw,
I turn around and find my strength in you


Länge sedan...

Det var ett tag sen och jag ber om ursäkt för det. Just nu sitter jag vid datan, lyssnar på musik och tittar på tv. Japp, är man tjej kan man göra flera saker samtidigt ;) Skriver kanske mer sen om jag hinner :)
 

She's what your dreams are made of

Hundvakt tillsammans med min ena syster. Vi har varit ute på en riktig långpromenad, fikat lite och ska nu spela spel som hon har valt. Sen blir det stallet, längtar! Berättar mer sen, ha det bra! :)
 
Bjuder på två gamla bilder på mig och Lucas, våran hund. 
 

I love the way you lie

Ska försöka klippa ihop en film med Sigge och fixa nya bilder, känner att det behövs uppdateras lite på den fronten. Kommer så fort som möjligt, så håll utkik :)
 
Nu blir det myskväll med mamma och min ena systern, skönt att kanske tänka på något annat.
 
 

I can't stand how much I need you

Har varit i stallet hela långa dagen. Allt har bara gått fel idag kan man säga. Hade tänkt att rida, men det sket sig och Sigge fick vila istället, det förtjänar han. Städade mitt skåp istället, torkade rent alla hyllor och renade bland sakerna. Det skulle jag ha gjort för länge sedan, men har alltid skjutit det framför mig. Sönt att ha det gjort iaf. 
 
Idag har det bara öst ner regn så våra fyra uteboxar blev helt översvämmade. Så fick mocka ur hela Frökens box (den största i stallet dessutom) och halva Sigges box. Så dagen har bara bestått av massa fix och plock. 
 
Kanske hörs senare, nu ska jag bara ta det lugnt!
 
 
 

Livet leker!

Kom hem för en stund sedan. Kvällen har spenderats med tjejerna hemma hos Maria, som har fyllt år så vi firade henne lite. Vi grillade, pratade, lyssnade på musik, spelade kubb och massor av andra saker, hade en trevlig kväll helt enkelt!
 
 
Jag är inte så duktig med uppdateringen nu känner jag, men har inte så mycket att berätta om. Allt rullar på med Sigge och han mår bra. Nu några dagar fram över har jag även hand om en till häst i stallet: Llewellyn, eller Fröken som hon kallas. Några dagar i veckan brukar jag även vara hundvakt, för att tjäna lite exrta nu under sommaren. Ja, det är väl så mitt liv ser ut nu, inget speciellt alls. Jag uppdaterar så fort jag får tid (okej, tiden finns), lust och framför allt något roligt att skriva om. Vill ni läsa om något speciellt vill jag gärna höra det, så fixar jag det! :)
 
 

14.45

Nu är jag äntligen klar! Jag har nämligen städat alla huset toaletter, vad gör man inte för att tjäna lite extra pengar. Nu ska jag äta lite lunch och sedan blir det stallet :) Vi hörs!
 
 

You're all I ever wanted

Dagens ridpass blev barbacka. Red till en gräsväg mellan olika fält och körde lite galopparbete fram och tillbaka på vägen. Sigge var hur duktig som helst! Till en början var stoppsträckan på tok för lång, men det blev mycket bättre. Det var så skönt idag för han var så uppmärkam på mig och stissade inte upp sig så mycket som han brukar göra när man galopperar fram och tillbaka. Han lyssnade på mig en var samtidigt framåt, stort plus!
 
 
Lite kort om dagens ridpass. Snart ska jag sova, är riktigt trött. Måste försöka få lite bättre sömntider också... Vi hörs imorgon :)
 
Godnatt!
 

RSS 2.0