21.31

Imorgon ska skodagen tillbringas på Hamre IP med resten av niorna. Har för mig att vi ska köra lite lika lekar och stafetter eller nåt. Börjar 8.30 och slutar 11.00 så det sk bli rätt skönt :)
Vet dock inte alls vad jag ska ta på mig... Varför ska det alltid vara så svårt?

Nu ska jag nog fortsätta leta och rota runt i min garderob och lyssna på musik.


halt häst

Blev ingen ridning idag heller. När jag skulle hämta Sigge från hagen så haltade han jättemycket och då visade det sig att ena tåkappan på skon hade åkt in i hoven. Eftersom skon bara satt fast med tre sömmar så fick jag hjälp av en tjej i stallet att ta bort den. Imorgon kommer hovslagaren ut så då kan Sigge förhoppningsvis gå ordentligt :)

Annars tog jag det mest lugnt idag, stod och borstade och kelade massor med Sigge och han fick massor med godis :)


Min lilla plutt <3


2.5 år med mitt allt

Idag är det 2 år och 6 månader sedan Sigge gick ur transporten på stallplanen, sen han kom till mig.

Jag vet inte vem jag skulle vara utan dig. Du tog mitt hjärta med storm och mitt hjärta kommer alltid att tillhöra dig. Du kommer alltid komma i första hand och så länge jag har dig klarar jag allt. Det är för dig jag kan vakna varje morgon och som jag fortsätter kämpa för allt. Jag gör allt för dig, bara så mår bra. Våran tid tillsammans har verkligen gått upp och ner, men vi har klarat det tillsammans. Du får mig alltid att le och bli på bra humör. Om jag är ledsen gör du mig glad och om jag är glad gör du mig ännu gladare.

 

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas,
alla drömmar jag har glömt.

Du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge.

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
Närsom åren läggs till år
och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Vi ska  minnas denna dag
Och förstå vad som än händer är det alltid du och jag


När Sigge kom och hade Lymfangit


På provridnigen andra gången


Våran första sommar tillsammans


Vi började hoppa på pay&jump och tävlade även våran första klubbtävling...

... Som vi vann! Den tävlingen kom min syster och Sigge på 2:a plats. Våran duktiga häst :)


Vi tränade hårt och du var hur fin som helst! Vi hoppade hinder mellan 1 - 1.20 meter



Men så kom våran andra sommar och du började bli annorlunda att rida. I slutet av agusti 2010 fick du jätteont i ryggen och fick gå på medicin några veckor. 
 

När du väl kom igång blev det bara tömkörning hela hösten.



Vintern kom och vi fortsatte med tökörning och longering.


Så en dag fick jag äntligen sitta på dig barbacka!
Vi ökade sakta på med ridningen och du blev riktigt bra.
Dock så har det gått upp och ner med din rygg hittills. Men vi jobbar hela tiden med det och jag vet att vi kommer klara detta.

 
vi började jobba i padocken och över bommmar


Det har blivit otroligt mycket dressyrarbete för att jobba upp dina ryggmuskler, men vi har även hoppat några småskutt :) Det var något som vi båda behövde för att ta oss igenom dressyren som ingen av oss tycker är särskilt roligt :P


Vi fortsätter att kämpa för tillsammans klarar vi allt!
jag älskar dig över hela mitt hjärta och kommer alltid att göra det.
tack för att du finns, utan dig är jag ingen.
För världen är du bara någon, men för någon är du världen <3

A Secret,
jag älskar dig, mitt allt <3




Varmt

Kom nyss hem. Brännbollsturenringen gick väldigt bra måste jag säga, min klass kom på delad 1:a plats med 9e.
Ju ska jag nog dra på min en bikini för att gå ut och sola lite. Det är jättevarmt ute! Kom även nyss på att vi har Ben&Jerry's i frysen :)

Godmorgon :)

SItter och äter frukost och lyssnar på musik. Snart kommer pappa och hämtar mig och skjutsar mig till Djäkneberget.
Idag firar Sigge och jag 2.5 år tillsammans! :D<3

Min älskling <3

Nu måste jag sticka, men skriver mer sen :)
Kram och ha en bra dag!




20.55

Varit i stallet i ca 4 h idag. kunde inte rida, för Sigges sko hade lossnat ännu mer :( Fixade bara alla de vanliga sysslorna och borstade lite extra på min finaste. Var allmänt seg i stallet, eller det har jag varit hela dagen, så det tog extremt lång tid. Stod även och snackade massor med folket i stallet om allt mellan himmel och jord. Både tråkiga saker och saker som fick en att skratta tills man grät :P
Nu är jag riktigt hungrig och väntar på att maten ska bli klar. Sen ska jag nog hoppa in i en dusch och bara slappa framför datan, eller varför inte gå och lägga sig i tid för en gång skull.
Imorgon ska alla 9:or på skolan vara på Djäkneberget och spela brännboll. kanske inte det roligaste, men betydligt roligare än att vara på skolan.
Nu är maten klar :)
Kram

Brist på rubrik

Kom nyss hem. Efter skolan drog jag ner på stan och käkade lite. Snart ska jag ta moppen ut till stallet. Det har varit kallt och grått hela dagen känns det som men nu, när jag ska till stallet, lyser solen och det är riktigt varmt ute :)
Ikväll tror jag inte något speciellt händer?
Ebba är borta på klassresa, så ska försöka hålla uppdateringen här själv så gott det går. Fast hon har ju ändå inte skrivit nåt på länge :( Måste börja peppa henne lite mer tror jag ;)
Får se om Sigges sko har lossnat helt idag eller om jag kanske kan gå en promenad med honom. Skulle verkligen behöva göra något, helst rida, så han inte får massa överskottsenergi nu (han får det om han står mer än 2 dagar...)




sova?

Dagen har varit riktigt bra. Funderar dock på att avsluta den nu och krypa ner i sängen.



Imorgon händer inget speciellt tror jag. Skoldagen kommer nog bli lugn, sen drar jag ner på stan en stund med Malin och sen blir det stallet :) Måste även försöka få tag på hovslagaren...

Nej nu ska jag nog ta och sova lite så jag är någolunda pigg imorgon :P



beslutsångest

igår hade ju mamma köpt ett par ridbyxor till mig, crw fashion.

Men så idag så isar hon att hon hade köpt ett par till, fast en annan färg. Eftersom de rdbyxorna inte har någon ficka, vet jag inte om jag ska byta dom. För jag känner att jag verkligen behöver ha minst en ficka på byxorna då jag alltid måste ha mobilen med mig när jag rider, om det skulle hända något. Mamma tyckte att vi kunde behålla ett par, men då är nu frågan: vilken färg???

Vad tycker ni?

Marin:


Eller svart:




21.01

Pojkvännen åkte hem för ca 1 h sen. Idag har även några i släkten kommit och firat mors dag, grattis världens bästa mamma! :)

Just nu sitter jag här och lyssnar på lite musik och vet inte riktigt vad jag ska göra. Men som tur är så undehåller vänner mig genom sms :P


Tack mamma!

Igår kväll när jag kom hem från Malin så hittade jag en present från mamma :)

På sängen låg ett flugtäcke:
 

Och ett par ridbyxor:


Fast jag kanske ska byta ridbyxorna, men täcket ska jag behålla :)
Tack! :D



snart ryker en sko...

Kom hem från stallet för en liten sund sen. Skulle skritta ut med Ebba och Johanna var tanken, men när jag tog in Sigge såg jag att tre sömmar hade lossnat från ena skon. Så ville inte rida, för då skulle han säkert ha tappat den och då skulle det bara sluta med att han börjar halta eftersom han är så otroligt ömfotad. Hovlagaren kommer på fredag, men ska kolla om hon kan komma tidigare så han slipper stå hela veckan.



Lite senare kommer pojkvännen hit :)

 
Bild på oss från spexfotot :)


Hemma hos bästa vän <3

Ridningen idag gick super! Sigge var riktigt duktig och fin :)

När jag kom hem fixade jag mig och åt lite lunch och stack sedan till bästa vännen. Vi skulle egentligen åkt till maknaden, men efterosm det regnade en del så bestämde vi oss för att vara hemma istället.


Det har blivit många bilder, men de tänker jag då inte lägga ut här :P Denna bild var den seriösaste jag hittade...

Just nu sitter jag här med henne och vet inte riktigt vad vi ska göra. Snart ska vi väl gå och köpa pizza. Sen blir det film och kanske lite godis :)




21.24

Kom hem från stallet vid ca 19.15. Fixade först allt till busen och tog sedan in honom. Såklart hade han rullat sig och eftersom det har regnat rätt mycket idag var hela han full av blötlera -_- Eftersom jag bara skulle skritta idag, så fick det bli barbacka. Ville inte sätta på sadeln när han var lerig oh fick inte riktigt bort det med vatten. Jossan med Pandora var även ute och skulle också rida, så jag väntade på henne så red vi tillsammans :)

Bilder på Sigge innan ridturen:


Sigge var väldigt duktig, lite fånig ibland när han t.ex. tyckte att ett stort löv på marken var läskigt. Men det gick väldigt bra ändå :)




Happyface!

Kom hem från skolan för en liten stund sen och sitter just nu och äter.
Skoldagen har varit rätt lång, men just nu är jag hur glad som helst! :D Ska snart dra ut till stallet och pyssla om finaste hästen :) ska även skritta ut en sväng i skogen, kanske barbacka? :)
Kram

Dressyrträning

Kom nyss hem från stallet. Träningen idag gick super! Åh vad glad jag är :D Först tömkörde Camilla honom. Sist hon gjorde det var han jättestel och helt låst i vänster. Men idag så var han hur fin som helst! Efter 15 minuter jobbade han jättebra och det brukar ta minst 30 minuter innan man får honom att jobba. han brukar inte ens bli så fin som han var idag.

När hon hade tömkört lite så hoppade jag upp och red. han försökte komma undadn några gånger genom att skjuta ut bogen (det gör han) men efter ett tag gjorde han knappt det alls. Åh vad glad jag var! Som Camilla sa så "har han aldrig varit så fin, tramat så br under sig och jobbat så bra med ryggen som han gjorde idag" :D




today was a fairytale




Dagen

kom nyss hem från skolan, fick gå tidigare idag. Just nu sitter jag ute i solen i bikini och hade tänkt sola lite innan jag drar till stallet. Idag är det dags fö dressyrträning :) Camilla ska tököra Sigge lite innan och värm upp honom och sedan ska jag rida, får se hur det går.

Skoldagen har vart bra, hade spexfoto 10.20 så all tid innan det gick åt till att fixa sig och ta en massa kort. slänger nog upp några så fort nån har skickat, för jag hade ingen kamera med mig. Efter fotot blev det lunch, sen lite film och efter det stack jag och Malin hem :)




I'm gonna be by your side

Idag blev det först skolan, är klar med allting så det blev ganska chill :) Efter skolan drog jag till stallet, fixade allt till Sigge. Sen värmde jag upp honom genom tömkörning och sen red jag lite berbacka. Han var riktigt fin idag! :) Imorgon är det dressyrträning för Camilla, så hoppas verkligen att jag får loss honom ordentligt i båda sidorna, för han har varit lite stel de senaste dagarna.

  
Anywhere you are, I am near. Anywhere you go, I'll be there <3

Just nu sitter jag här och lyssnar på lite musik. Jag ska gå och tork mitt hår efter duschen och sedan fixade det lite inför imorgon. Imorgon har vi spexfoto i skolan, ska bli ganska roligt faktiskt :) Min klass har temat action och har haft jättesvårt att bestämma mig vad jag ska ha på mig, ska prova lite mer kläder ikväll så får ni veta iorgon vad det blev :P 

I övrigt har dagen varit rätt bra :)

 


skola, stan, stallet

Kom hem för några minuter sen. Skolan började med ett matteprov som var ganska lätt, det kändes bra iaf :) Sen har jag inte gjort så mycket, det enda jag har kvar i skolan är en engelska-redovisning imorgon. Sen är jag klar med allt för grundskolan! :D

Efter skolan stack jag ner på stan med Malin, trevligt :)

Nu ska jag byta om och sticka till stallet Idag ska jag få rida! Håller tummarna nu att Sigge inte ömmar i ryggen så att jag kan rida.

Vi hörs lite senare :)



Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead

Har pluggat matte större delen av kvällen oh nu är jag riktigt trött! Känner inte att det ger så mycket längre, så funderar på att gå och lägga mig, så får provet gå som det går imorgon. Jag kan inte göra så mycket mer nu.



Sigge + vatten = ?

Kom hem från stallet för ca 30 minuter sen. Sigge fick vila idag. Ebba och jag hjälptes åt att duscha hästarna, först Enter sen Sigge. Jag har anävnt mig av ganska myket vatten under hela den tiden jag haft Sigge, så jag tycker inte att han borde vara så fånig som han är. det är väldigt ofta som jag tvättar hans ben och/eller svampar av honom efter ridturen (om det är varm ute). Men idag var han riktigt fånig! Han drog hela tiden och kastade sig bakåt så Ebba, som höll i honom, bara flög efter. Usch avd sur jag blev på honom när han bara håller på och fånar sig sådär. Först var han hur jättelugn och duktig, stod nästan och somnade och bara njöt. Men när jag hade tvålat in halva honom så började han. Men, men... han blev iaf ganska ren.

Sen gick jag in i stallet och mockade medan Sigge fick gå i en mindre gräshage och torka. När jag sedan skulle ta in och borsta honom hade han såklart rullat sig, suck* Men han var glad iaf och det är väl det viktigaste :)

Bilder kommer på både Enter och Sigge så fort jag har laddat ver dem på datan :)

Nu ska jag sätta mig och plugga...


13.32

har varit ute och solat lite i det fina vädret. Är lite nere idag, så nu tänkte jag dra till stalet och hoppas på att Sigge kan muntra upp mig. Ebba skulle bada Enter idag, så funderar på om även Sigge ska få sig ett bad.

Men hör av mig ikväll och berättar mer :)


riktigt bra kväll!

Ben&Jerrys och tv med Malin :) <3


Visste ni att..

.. Enter har en avsparkad muskel på högra sidan av hans bringa?
Syns tydligt på den här bilden:




snart kommmer Malin :)

Kom hem från stallet från 1 h sen. Idag var jag riktigt sugen på att rida och eftersom Sigge har varit bättre de senaste dagarna bestämde mig för att hänga med Ebba på en liten ridtur. Jag red barbacka och skrittade bara, kändes riktigt bra :) På måndag ska jag troligen börja rida med sadeln, fast bara var 3:e dag.

Sitter och väntar på Malin nu, som precis skickade ett sms att hon kommer om 3 minuter :)


Bästa vän <3



ny data

Fick en ny data igår, så sitter vide den nu :) Ska väl ta och dra till stallet villken minut som helst. Sen ska jag träffa Malin :)

Vi hör sen!
Kram


Träningen med Camilla!

Hade ju som sagt dressyrträning med Camilla igår. Och det kändes kanoners!!
Älskar verkligen när Enter blir så lösgjord och mjuk.

Tränade på volter, åttor, liten volt i galopp och trav så han fick med sig yttersidan, skänkelvikningar och lite allt möjligt. Grundläggande saker helt enkelt.
Blåste ganska mycke och Enter studsar lätt för vad som helst, sen hjälper det ju inte till att vi har som förråd mitt emot våran paddock där det finns diverse saker som låter när det blåser. Men tyckte endå att Enter fokuserade bra genom hela träningen med endast några studsningar i luften!

Några gamla ovisade bilder, ignorera mitt face på första tack!









9B <3

Tänkte berätta lite om min klass spexfoto som vi hade i onsdags!

Vi hade temat film, alla fick då bestämma själva vilken film dom skulle vara ifrån!
Hade inte tänkt vara med från början för ville prioritera mina skolarbeten före kortet och då hade jag ingen tid att fixa nått bra spex, men sen när det va 30 minuter innan vi skulle ta kortet kom två av mina vänner på att jag kunde vara en mumie! Så dom sprang iväg och hämtade en stoor rulle toapapper! Sen var det bara att linda och tejpa. Hade även målat ansiktet och ena armen vit och hade röda sår och svarta ärr på armar och i ansiktet.




Älskade 9B <3


Alida (http://alidaalm.blogg.se/) hjälpte till att linda in mej


Ibland är man inte alltid bered på kort (a)



Helg!

Sorry för kass uppdatering i flera veckor, men nu när jag nästan inte har nått kvar i skolan tänkte jag börja blogga lite igen!


Träningen

Idag kom Camilla och hjälpte mig med tömkörningen. Sigge var inte alls på humör, så tyckte lite synd om Camilla som fick tömköra honom. Men han såg riktigt fin ut i höger varv, dock var han helt låst i vänster. Så nu har jag fått lite saker att jobba med. Något positiv är att han var inte alls så dålig i ryggen idag :) Men ska tömköra veckan ut och sen rida var 3:e dag nästa vecka för att ta det lite lugnt.
Nu ska jag ta och sova snart tror jag, är riktigt trött efter dagen :P

22.28

När jag kom till stallet tog jag in Sigge direkt, gjorde iordning honom med tömkörningsgjorden och inspänningstyglar. Sedan hängde Ebba med mig till klätterbacken och klättrade lite med hästarna. Lät sigge bara lunka på både dit och hem utan att kräva någonting. Sedan satte jag i inspänningstyglarna när vi gick i backen, sen fick han gå utan på hemvägen :)
Imorgon är det träning för Camilla. Då jag inte kan rida denna vecka så ska hon hjälpa mig med tömkörningen, ska faktiskt bli rätt roligt :) Känner att jag verkligfen behöver hjälp i den nu då Sigge hela tiden kommer undan arbetet på alla sätt :P Dock kommer jag nog vara rätt trött när lektionen är slut, dels för att jag har riktigt ont i benet/höften efter avramlingen på Enter och så har jag verkligen ingen kondition, så brukar bli trött efter typ 15 minuter :P haha xD Men vi får se hur det går :)
Bild från när Johanna tömkör Sigge första gången när vi fått hem honom
Hinner tyvärr inte blogga nåt mellan skolan och träningen, då jag måste skynda mig massor för att hinna dit. Men självklart skriver jag på kvällen och berättar, om jag hinner :)
Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med dagen imorgon :)

Teckenskola

kom precis hem från teckenskolan, lär mig teckenspråk. Det var troligen sista gången för mig, funderar på att sluta efter sommaren eftersom jag börjar gymnasiet och det blir rätt mycket ändå. Vet inte riktigt om jag kommer ha tid att vara borta från skolan.
Nu drar jag ut till stallet! Ska tömköra idag, hade tänkt att gå och klättra. Får se hur det går med tanke på att Sigge stod igår och brukar vanligtvis blir rätt pigg när jag tömkör ute, plus att jag har rätt ont i mitt ben... Men ska försöka iaf :)

Ida & Enter

Idag hade jag verkligen ingen lust alls att tömköra Sigge. Skoldagen kändes jättelång och var rätt trött. Så frågade Ebba om jag ville rida Enter och man säger ävl inte nej till att rida? :) Så jag hoppade upp på honom, värmde upp och sen blev det lite hoppning. Som ni kanske vet så är Enter ingen hopphäst. Men han har verkligen blivit riktigt duktig! Han brukar även bocka med mig i varje galoppfattning och även i galoppen, så jag har inte kunna galoppera så mycket på honom, men idag så! Är riktigt nöjd :)



tillslut skulle vi hoppa ett hinder på 80 cm, de första gångerna gick det bra. Men skulle komma en gång till för att känna att det verkligen satt, då han inte riktigt lyfte på benen så han var nära på att riva. Han drog som vanligt mot hindret, men precis innan känner jag att han bromsar ner lite så jag driver på och han tvärnitar verkligen (man kan se långa glidspår i paddocken) och jag flyger självklart över halsen och känner sedan smaken av grus i munnen. Landade på höften, så har rätt ont i den, annars gick det bra. Hörde de andra fråga om det gick bra, men så mit i allt så hör jag bara från Johanna "vad bra! nu kan ju jag rida cavaletti med Ida som en tredje bom!" hahah, fy fan vad jag garvade!



Enter var så söt och stod och nosade på mig en stund. Hihi, jag har faktiskt börjat tycka om denna häst lite måste jag erkänna :P
Han är då ingen lätt häst, väldigt speciell. Måste säga att Ebba gör ett bra jobb med honom och det är helt otroligt att hon kan sitta kvar när han gör sina speciella hopp, haha :)



Everything's alright, when you're right here by my side

A Secret, den som fångat mitt hjärta. För mig kommer du alltid vara en stjärna. Vi har våra motgångar men vi har tagit oss igenom mycket, tillsammans.

Inget eller ingen kommer någonsin kunna komma mellan oss. 
Du får mig att andas och en värld utan dig går inte att tänka sig. 
När jag är ledsen får du mig glad. 
När jag är glad får du mig gladare.
Du lyser upp min dag och jag kan inget annat än le när jag ser dig, oavsett hur grå dagen har varit.
Med dig vid min sida klarar jag allt!

Jag älskar dig, min finaste Sigge<3








sent inlägg

Efter skolan stack jag till stallet som vanligt :) Mockade och fixade allt till älsklingen. Sen kom Ebba och Zandra, så stod och snacka med dom ett tag. Sen tog jag in Sigge, borstade och fixade med honom. Sötnosen hade rullat sig och var jättesmutsig!

Drog på tömkörningsgjorden och sen blev det en runda i lilla skogen med Ebba och Enter. Först hade jag bara tänkt att gå runt lite där i skogen där det finns en del backar och rötter och så, så att Sigge fick jobba lite i skritten. Men han hade så jäkla mycket energi, så efter en runda blev jag kvar på padocken med Ebba. Där jobbade jag honom i traven. Till en början ville han inte alls lyssna, bara sköt ut bogen och drog iväg. Men tillslut kunde jag få honom att gå på riktigt fina volter och gå där jag ville :)
Sen blev det en liten promenad på vägen i den tillfälliga solen :)

matvrak! Här ser man vekligen hur smutsig han var, men det är lite svett också :P

Nu måste jag fortsätta plugga -.-


Vi fick inte åka någonstans, inte ens till Köpenhamn

Länge leve länge sen,
som jag minns det var det lätt,
även när jag trillade omkull.

Länge lever du min vän,
du som alltid följt mig hem,
nykter eller alldeles för full




lång dag i stallet

Har precis käkat lite kvällsmat. Har varit i stallet i många timmar idag :) Men gud vad mycket jag har fått gjort, är riktigt nöjd. Ska inte rida Sigge förän nästa måndag och har tömkört några dagar på paddocken, så kände att han behövde komma ut lite. Dock kan jag inte tömköra ute för då blir han helt galen! Samtidigt ville jag att han skulle jobba lite, så tog en ganska lång promenad med inspänningstyglar. Jag gick även och puttade lite på honom så han skulle böja åt båda hållen, shit vad duktig häst jag har! Kom till en lång rakstäcka med bra underlag så sprang hela den med honom. Först trodde jag att han skulle tagga till som tusan när vi vände, men nej. Han trampade på lite mera men så fort jag tog lite i honom kom han tillbaka till sin lugna härliga trav :)
Nej nu måste jag gå och plugga lite. Får se hur mycket jag hinner göra, ska gå och lägga mig tidigt ikväll då jag är riktigt trött nu!

Träningsschema

Jag har flera gånger gjort träningsscheman till Sigge. De brukar fungera 1-2 veckor sen blir det bara att jag inte följer dem mer :P

Men nu ska jag göra ett nytt försök. Sigge har ju fått lite ont i ryggen igen, så nu blir det bara att börja om från början. Blir väldigt mycket tömkörning och så har jag lite idéer längre fram.


ESC + skolarbete

Sitter och kollar på eurovision song contest och pluggar lite samtidigt.
Vem tycker ni ska vinna i år? Själv har jag ingen speciell favorit hittills, förutom Sverige såklar då ;)



BFF

Tycker att alla ska kolla in denna blogg: http://cirene.blogg.se/
Hon som skriver på denna blogg är min bästa vän som alltid finns för mig och jag är så otroligt glad att jag har henne vid min sida!<3
Det är en bra blogg som jag tycker att ni borde följa, som jag gör. Hon skriver om sin vardag, musik och mode.

11.40

Vaknade för en timme sen. Just nu sitter jag och kikar runt lite på olika sidor, men ska väl snart äta lite lunch och dra ut till stallet. Sigge har börjat ömma i ryggen igen, så blir mycket tömkörning nu. Men imorgon kommer en tjej som heter Annelie ut till stallet så hade tänkt att kanske prata lite med henne om hon har nåt tips på vad jag ska göra och så. Så vi får se hur det går :) Ne nu ska jag nog ta och laga mig lite lunch :)

If no one will listen


I wish I could save you

Har haft hemstudiedag idag, så blev ingen skola. Fick sovmorgon, vilket jag verkligen behövde! När jag vaknade vid 10 så stack jag direkt till stallet. Red inte så hårt idag, men Sigge stissa såklart upp sig själv och blev helt genomsvettig.

Jag kom hem vid ca 15 och blev det lite plugg. Har nyss duschat och ska nu fortsätta plugga. Dagen skolarbete är fram för allt att göra klart bilden, som ska redovisas imorgon. Bild är inte min grej så det går väldigt segt :P Sen ska jag skriva lite på engelskan och SO-uppsatsen hade jag tänkt :)


Nu

Hemma från skolan. Idag gjorde jag min sista redvisning i svenska för grundskolan, känns riktigt bra faktiskt! :D
Nu ska jag dra till stallet och ikväll blir det Kunskapsgymnasiet med några vänner :)
Kram

6 maj

Blev ingen ridning idag för min del, utan åkte bara ut och fixade allt samt borstade lite på min sötnos :)

Efter skolan drog jag och Malin ner på stan, åt och gick runt på stan en stund. Jag köpte en klänning som jag troligen ska ha på skolavslutningen :) Köpte även ett halsband. Malin och jag bestämde oss även för att köpa att "best friends"-halsband med ett delat hjärta. Så vi köpte det och har nu varsin del :)





Dressyr

Idag hade jag tänkt att jobba ganska hårt. Jag la fram två travbommar och ett lågt hinder så hade jag tänkt att rida på en volt för att verkligen träna på att rama in honom. Funkade sådär, Sigge var väldigt stel i vänster idag också, så blev väldigt mycket dressyrarbete. Till slut lossnade han och blev hur fin som helst! Tränade lite på skänelvikningar och jobbade mycket med volter och att flytta bakdelen, öka och minska volten osv. Shit vad duktig han va! Själv red jag utan stigbyglar, vilket jag inte brukar göra så ofta så nu har jag jätteont i benen. Men det är något jag borde jobba mer med, för då kommer jag verkligen ner i sadeln och kommer runt Sigge på ett annat sätt så han börjar arbeta med bakbenen och ryggen.


En av de första bilderna som togs på mig och Sigge inom ridningen sen han kom till oss

Jag är iaf väldigt nöjd och det är ju bra :)


3 things

Tre saker ni inte visste om Sigge:

- Han kräver att man rider honom i varje steg för att han ska jobba.
Speciellt i dressyren. När han tycker att det blir jobbigt stönar han och drar upp huvudet. Ibland blir han bara seg och vill inte gå fram och ibland bara springer han, det beroro på helt vilken sida han är på, oftast stretar han emot genom att inte gå fram. Han har tusen olika sätt att komma undan arbetet på!

En fail-bild men här ser man typ hur han gör :P


- Han älskar gräs, morötter, äpplen och godis och kan göra vad som helst för att få det!
Så fort han ser att man t.ex kommer med en morot eller ett äpple gnäggar han, tigger massor och gör verkligen allt för att få den. Många gånger har jag råkat lämna en morot på stallgången när jag skulle hämta en sak och på en gång så tog han den. Dock ska han inte äta så mycket äpplen, för ahn blir väldigt dålig i magen av dem.



- Han har tävlat massor med sin förra ägare.
Men sin förra ägare tävlade han LA i dressyr, 1.20m hoppning och debutant fälttävlan. Tycker det är ganska kul och det märkt på honom att han verkligen är en allround-häst.

Tre bilder på Sigge och hans förra ägare. Här får ni se lika sidor av honom: dressyr, hoppning och fälttävlan :) 
  



Matte

Sitter just nu och pluggar matte, har nationella prov del B imorgon. Suck*. Det går bra så länge jag får ha en miniräknare till hands, men på ena delen så får vi inte det, vilket gör mig väldigt nervös :P MEn det är väl bara att sitta och träna och det går ju inte att göra mer än sitt bästa.




It's only life

Ridningen idag gick väl sådär. Red ut en sväng med Ebba, vi hade tänkt att galoppera en del, men såklart börjar Sigge bock och dra som han kan göra ibland. När han gör det är han nästan helt okontaktbar, skitdrygt! Så efter en galopp mellan nägra fält stannade vi på ett fält och jag travjobbade Sigge lite. I höger varv lossnade han och lyssnade super, dock var han stelare i vänster. Försökte galoppera på en volt på fältet, men det gick ingen vidare så höll mig till traven. När han väl börjar är det ingen idé att bråka med honom för då kommer han bara bocka ännu mer. När Sigge bockar är det riktigt högt, det är ofta som jag sitter på halsen och han drar ner huvudet, vilket inte är så kul :P


Gammal bild från våran första vår tillsamamns

Sen fick han gå ut en stund och äta lite gräs innan han kom in för natten. Det är en härlig känsla när man släpper ut en häst i en hage med massor med gräs i och man verkligen ser hur glad hästen blir! :)




I don't wanna lose your face

Var i skolan idag, kul att träffa vännerna igen :) Idag tänkte jag på hur glad jag är att jag har Malin (http://cirene.blogg.se/)! Hon är verkligen en vän man kan lita på och finns alltid där för en.

Bild från när jag sov över hos henne en gång förut

Jag är riktigt glad att jag har henne vid min sida. Hon kan vara väldigt muppig ibland och skrattar åt precis allt, men det får en bara på gott humör :)
Min bästa vän :)<3



Bilder från 28/4

Lite sent, jag vet :P Men hittade några bilder som jag tog i torsdags efter longeringen :)





Ska försöka ta lite mer bilder i stallet och under träningspassen (om det finns möjlighet) som ni kan få se. Känner att det blir lite tråkigt med bara massa text :P


Brevid ditt namn står ett namn till

sitter och försöker plugga lite engelska medan mitt huvud dunkar. Hade inte tänkt att gå till skolan imorgon fast jag åker nog dit till 14 för att göra det muntliga nationella provet i matte.


Saknar Dubai!!

Ingen skola för min del


Gammal bild

Hemma från skolan idag, är sjuk. var nyss i stallet, pappa hängde med och hjälpte mig att fixa till Sigge.
Nu ska jag gå och vila igen, kanske titta på nån film?


RSS 2.0