Snabb uppdatering

Hela förmiddagen har jag spenderat som hästskötare på Rocklunda åt Annelie som har tävlat. I första klassen kom hon 2:a och i andra klassen precis utanför placering så det gick rätt bra idag! Åkte sedan hem för att äta lite lunch och snart ska jag till stallet för att rida ut med Johanna. Därefter måste jag ta tag i en del skolarbeten! 
 
 
 
 

Längesen sist.

 
Hej på er, här inne var det längesen jag tittade in. Har varken haft tid eller lust till det utan har lagt min tid på skolan och körkortet, som jag förövrigt klarade i måndags och är nu innehavare av mitt alldeles egna körkort. Kan inte ens beskriva hur skönt det är att kunna åka precis när jag vill och vart jag vill utan att behöva vara beroende av någon annan!
 
Med Enter rullar det på som vanligt, han har fått en lugn vecka nu med mestadels skritt i skogen men han har varit rätt dryg och tittig då vi ridit själv. Tror främst det beror på väderomslag till kyligare och blåsigare dagar. Har planer på att klippa honom på fredag då han har päls som en shetlandsponny, sen kanske jag hinner klippa honom en gång till i vinter beroende om han sätter mer päls sen. När han blivit klippt så känns det som vi kan ta tag i dressyren igen. När jag försöker rida lite hårdare så blir han ju svettig direkt och vill helst ha han klippt när man ska arbeta lite ordentligare på paddocken.
 
 

Det största hindret för framgång är rädslan för misslyckanden

Besiktningen i måndags gick inge vidare. Hästen gick inte igenom så då uteblev köpet också.... Annars hade jag haft en ny häst hemma i stallet vid detta laget, meeeeeeeen var och provred en ny i torsdags som jag är lite sugen på. En häst jag i så fall kommer att utvecklas massor med. Ska åka dit igen och titta på den, då följer även Annelie med och ser vad hon tror.
 
Med Sigge rullar allt på. Ligger mycket fokus nu på att bygga upp hans högersida mer så han är så himla mycket starkare i vänstersidan. Däremot har han fått några fler vilodagar än vanligt denna vecka då jag inte hann rida i måndags eftersom vi var på besiktning hela kvällen då. I onsdags var jag på skästa och hjälpte Annelie som skulle hoppa flera hästar och därefter åkte jag direkt till jobbet på kvällen. Jag har ju fått jobb som ledsagare nu på en handikappridning så jobbar med det en gång i veckan, himla skönt att få lön för någonting man ändå hade gjort. I torsdags var jag och provred hästen så då fick Sigge vila då också. Igår trimmade vi ordentligt på paddocken oh jösses vilken häst jag har! Han var superfin!
 
 
 
Idag har jag ridit ut med Alva, Annelie och hennes man Fredrik, som fick låna Sigge. Fredrik hade inte ridit på ett tag innan så passade bra att han fick rida lugna Sigge, stolt ägare som ser hur cool Sigge är när alla andra hästar hoppar omkring och är rädda för allt möjligt. Själv fick jag rida lilla Fox, en ung och bakskygg liten c-ponny. Åh han är så söt! Hade aldrig ridit ut på honom men det gick bra, han blev lite rädd för olika saker under ridturen och flyger då framåt eller åt sidan. Hänger man inte med då blir han rädd för ryttaren istället så fick verkligen jobba med min balans och att sitta helt stilla. Men är imponerad över vilken otroligt skillnad det är på honom sedan han kom till Annelie, när man knappt kunde sitta upp på honom utan att han flög iväg.
 
Världens sötaste Fox!
 
 
 

Händelserik dag!

Idag har det varit full rulle sedan 06.20 när jag vaknade imorgon. Åkte till Strömsholm för att agera hästskötare åt Annelie. Hästarna var ritkigt fina idag och allt gick bra, förutom när vi skulle åka hem och upptäcker att det är punktering på transporten. Så blev kvar på Strömsholm ett tag och fick vänta på Annelies man och pappa som kom och hjälpte oss. Väl tillbaka i stallet fick jag lite lunch inne hos Annelie och därefter trimmade jag Sigge på fältet. Han var något seg men ändå rätt fin faktiskt och jag la mycket fokus på mig själv, min sits framför allt. Måste säga att det faktiskt kändes rätt bra! 
 
 
När stallet var färdigt åkte jag med mamma och min ena syster till Hööks för att köpa lite nödvändiga saker till min nya häst, om nu besiktningen går bra. Jag fick med mig ett nytt träns, ett bett och en ny tävlingskavaj hem och nu är jag bara så sugen på att få använda allt! Imorgon gäller det, hästen ska besiktas och jag är så himla spänd! Åh, jag vill verkligen att allt ska gå bra, vore så himla roligt!!! Så fort hästen har gått igenom får ni veta mer! :)
 
Nej nu börjar mörkret lägga sig ute och jag ska nu ta mig en stor kopp te innan det är dags för lite skolarbete innan en ny vecka börjar. 
 
 
 
 

Uppdatering om hästfronen!

Jag har tagit ett beslut, som på ett sätt skär i hjärtat. Jag har nämligen fått inse att min kämpe till häst börjar bli gammal och inte orkar träna och tävla på det sättet som jag vill. Sigge är nu 21 år, fortfarande fräsch och hålls igång helt men vi kommer inte längre tillsammans. Jag vägrar att sälja Sigge, utan han ska vara min så länge han lever. Men jag har nämligen varit på jakt efter en ny häst. Jag har varit och provridit några stycken väldigt fina hästar men som inte har känts 100% rätt. I söndags var jag och provred ytterligare en häst som jag blev stormförtjust i på en gång! Nu har vi kollat upp massa saker runt denna häst och vi har beslutat oss för att köpa den. Hästen ska besiktas på måndags och gå den igenom får jag hem den på tisdag. Snacka om att jag är spänd och superglad!!!! Det är en häst som passar mig precis, exakt vad jag sökte efter och i nuläget kunde jag nog inte hitta en bättre häst. Så nu håller jag alla tummar och tår att besiktningen går bra! 
 
När det kommer till Sigge så mår han superbra, bättre än någonsin så länge jag har haft honom verkar det som faktiskt. Han verkar så nöjd över livet. Han kommer alltid vara min älskade häst och han ska fortsättas att hållas igång, men däremot inte bara av mig utan försöker hitta en till som kan hjälpa mig. 
 
 
Så ser allting ut för mig nu på hästfronten och går hästen igenom besktningen berättar jag mer om vad det är för häst! Men inte förrän allting är klart. 
 
Nu ska jag ta och fixa mig lite för att sedan rulla ner på stan träffa Fahrim och ikväll är det kulturnatten! Däremot ska jag inte vara ute så länge då jag ska upp tidigt imorgon för att vara hästskötare åt Annelie när hon ska tävla på Strömsholm. 
 
 

Vi har alltid nog om tid om vi bara använder den rätt

Sigge gick som en dröm idag! Satt och trimmade lite på dressyren på ett av fälten och kände att jag mest bara kunde fokusera på min egen sist, som jag för övrigt är väldigt nöjd med idag, och hästen gick som en klocka. Jobbade utan stigbyglar vilket kändes väldigt nyttigt! Som sagt så var Sigge jättefin idag och var så att jag inte ville hoppa av. Däremot är det en sak som jag MÅSTE jobba med och det är avsaktningarna. Han behåller formen och är jättefin men det blir som ett litet tvärstopp i varje avsaktning, oavsett gångart. Det måste jag jobba bort för annars är han superfin!!! 
 
 
Just nu sitter jag och pluggar för full hals, har massor i skolan. Imorgon börjar jag skolan tidigt och direkt när jag har slutat sticker jag till stallet för att plocka upp Annelie för att sedan dra vidare till Strömsholms djursjukhus, eller ja, hästsjukhus rättare sagt. Det är absolut inget fel på Sigge, som tur är, utan vi ska dit av en annan anledning. Åh jag är så spänd, morgondagen kan avgöra hur mina kommande år ska se ut och jag håller alla tummar och tår. OM allt går som jag hoppas kommer jag att släppa allt på bloggen, då får ni reda på varför jag har varit lite hemlighetsfull den senaste tiden. 
 
 
 
 

Ingen tid för vila

Efter att ha hoppat ****** i fredags och därefter trimmat Sigge i paddocken har jag ont i både armar och ben. Sigge var så himla fin!! :') allt fanns där från början och han kämpade sig igenom de tyngre övningarna utan protester, med öronen framåt. Det var en så härlig känsla, verkligen finridning vilket jag typ aldrig har med Sigge längre utan behöver alltid jobba häcken av mig. Den känslan som jag hade i fredags tar jag definitivt med mig i fortsättningen att sträva efter under ridpassen. Igår fick både jag och Sigge en vilodag, vilket framför allt Sigge förtjänade.
 
 
Nu ska jag plugga för full hals, måste plugga inför psykologiprovet på tisdag, då vi även har seminarium inom filosofin och har även massor att läsa i biologiboken. Bara att sätta igång för om en timme måste jag fixa lunch till mig och min syster. Därefter åker jag till stallet för att motionera Sigge och sedan vidare till hemlig destination tillsammans med Annelie.
 
Jag har börjat bli lite hemlighetsfull här på bloggen, och ni kommer få veta allt jag har på gång, men inte förrän allt nästan är klart om hur det blir. Fortsätt hålla koll!
 
 
 
 
 
 

Mycket har hänt sedan sist

Bloggen har ekat tomt de senaste veckorna märker jag, förlåt för det! Jag har enormt mycket nu när skolan har dragit igång, kommer hem sent på kvällarna och då somnar jag på stört känns det som. Sedan vi hördes sist har jag hunnit fylla 18 år, tagit körkort (!!!!!!!!!), tävlat, pluggat, varit i Stockholm med väldens bästa pojkvän och även spenderat annan tid med honom, varit i stallet, fått jobb (!!!!!!!!) och i söndags var jag även iväg och red en annan lite pålle.
 
Tävlingen i söndags... ja vad ska man säga om den egentligen. I första klassen ramlade jag av, hade inte en chans att sitta kvar efter att Sigge tvärnitade på ett hinder. Tappade andan och blev lite öm i kroppen bara, men annars inga problem. Bestämde mig för att hoppa den andra klassen också som jag var anmält till då jag inte ville åka hem med en avramling och för att Sigge kändes så otroligt fin och fräsch i övrigt. I andra klassen var han så himla fin, men sen red jag som en kråka och blev så glad att han hoppade hindret som han tidigare stannat på, så slutade rida totalt vilket slutade med att vi vägrade ut sig. Men ändå så är jag så jä*la nöjd med honom.
 
Fick en underbar resa till Stockholm av Fahrim när jag fyllde år så vi spenderade en dag där, hur trevligt som helst! I vanliga fall brukar inte jag vara så förtjust i att shoppa men allt var bara så himla mysigt, att få tillbringa dagen med min älskling, äta på resturang och att jag dessutom hittade lite att köpa var ett plus i kanten. En dag jag aldrig kommer glömma! <3
 
 
 
 

2 September

 
Det blev en uteritt tillsammans med Lena idag. När man rider med Lena blir det alltid mycket galopp och nyttig konditionsträning för både häst och ryttare. 
 
Vi red först över Grävlinge ängen och travade igång dem lite, vi stötte på en älg tillsammans med sin kalv så vi valde att ta en liten omväg för att slippa komma för nära. Därefter red vi på stubbarna som fanns kvar vi Grävlinge. Det är sjukt va stora dem stubbarna är om man jämför med dem vid stallet. Man kan ligga och rulla i galopp hur längesom helst och då har man inte ens ridit ett varv. Grymt skönt. 
 
Kändes i benen när vi skrittade hemåt. Har ju inte varit ute så mycket på långa galopprundor på länge och man tappar ju musklerna grymt fort. 
 
 

Tävling.

 
Jag är med och tävlar om ett Amigotäcke från Strömsbergsgård hos Dressyrmupparna. Var med du också! 
 
 
 
 

1 September

 
Hej första september, du var efterlängtad. Nu är hösten här och snart fyller även jag 18 år! Grattis till Ida som firade sin egen 18 års dag idag. 
 
Idag kom det en ny häst till stallet, en valack på 18 år tror jag den är. Den har gått på lösdrift i ett år och ska nu börja sättas igång vad jag förstod det som, den går tillsammans med Rossi och Toppen. 
 
Det var verkligen skönt med lite regn så marken blev lite mjuk och framförallt så vi kunde få paddocken harvad, det har liksom inte gått då det verkligen har varit stenhårt och harven tar inte nånting då. Därför har jag fått rida de senaste dressyrpassen på gräs och gräs är verkligen inte ett underlag för Enter. Han känner sig osäker och tar då inte för sig i ridningen, han halkar lätt och blir spänd. Så mycket skönare att kunna rida på paddocken! 
 
Red alltså på paddocken idag, började dock med att skritta ut i skogen tillsammans med Cissi i cirka en kvart. Väl på paddocken så kortade jag upp Enter rätt snabbt och började jogga fram honom i först trav och sen galopp. Jobbade inte med något direkt särskilt idag utan kände mest av honom, gjorde ett galoppombyte i vardera varv och då bytte han fint båda gångerna så då lät jag det vara så - ville inte traggla mer med dem idag. 
 
I slutet kändes galoppen jätte härlig och han tog verkligen för sig och tog ut steget mer. Det blir lätt att han blir kort och kantig, speciellt i högervarvet där han har svårt för att ta ut sig. Men idag visade han sig verkligen från sin bästa sida. Han var energisk men lydig, jag behövde alltså inte tjata mig fram till något utan bad jag han göra en sak så gjorde han det med glädje. Känns som allt börjar sitta nu! 
 
 
Första september ja, idag ska våra hästar få komma in på nätterna igen. Så här länge har jag aldrig haft min häst ute på nätterna. Jag menar första september, det är länge. Hästarna här i stallet har idag varit ute i hela 11 veckor och 4 dagar. Det är mycket. Av alla dessa veckor har även Enter varit igång största tiden och han har kanske fått mellan 2-3 veckors vila sammanlagt. Nu ska det bli skönt att komma tillbaka till mina rutiner och kunna trappa upp ridningen när Enter får vila sig ordentligt på nätterna också! 
 

RSS 2.0