Längtar!

Längtar efter min pojkvän, kom hem nu Fahrim!<3:*
 
Längtar efter våren, nu får gärna snön försvinna!
 
Längtar tills paddocken är bra så man kan börja hoppa och rida där!
 
Längtar och hoppas på att några saker går i uppfyllelse. Har några planer och förfrågningar inom både hästvärlden och privat som jag verkligen vill ska ske! Vad det är håller jag borta från bloggen tills jag vet mer.
 
Längtar tills jag får körkort!!!!
 

Dagens hoppning

Idag var en uteritt tillsammans med Annelie inplanerad. Däremot blev det lite snabba ändringar när jag väl var på väg till stallet. Istället så lastade vi hästarna och åkte iväg till ridhuset. Värmde först upp Sigge i alla gångarter och sedan fick jag hjälp av Annelie med att höja och sänka några hinder och bygga ihop en liten bana på 7 - 10 hinder. Hoppade inte några speciella höjder, utan mest för att ha hoppat någonting mer innan tävlingen nästa vecka. Sigge var pigg som tusan!!! Men han var jättefin! Tränade på olika linjer och att känna antalet galoppsprång. Skulle ha fem galoppsprång på tre olika linjer. Sigge har ganska korta steg och kort galopp så han går gärna på ett galoppsprång mer, även om man får upp galoppen på honom. Han var jättefin och fick verkligen loss honom i båda sidorna. Både när jag värmde upp och igår så var han väldigt stel i höger sida, men idag lossnade han ritkigt bra där. Så himla skönt att rida loss ordentligt ibland. Även trekombinationen gick hur bra som helst idag, rätt antal galoppsprång och ett bra tempo. Älskade häst!
 
 
Kände några gånger under banans gång att några glädjesprång var på väg från Sigges sida, men lyckades hålla honom på marken och fokusera på nästa hinder. Det är så otorligt härligt att se honom så här glad. Han fattar nog inte riktigt att han är snart 21 år, nej nej, han är en man i sina bästa år enligt honom själv verkar det som. Lycklig!
 
 
 

Gårdagens dressyr

Igår red jag som sagt dressyrlektion på Johannas häst Fröken. Det var verkligen nyttigt måste jag säga! Alla de andra gångerna som jag har ridit henne har vi haft några svårigheter, men som igår gick hur bra som helst. Jobbade mycket med tempoväxlingar, olika böjningar, att ställa åt olika håll och framför allt att behålla formen in i avsaktningarna/igångsättningarna, att hon skulle ge efter och inte jag. Vissa gånger gick det jättebra men fick verkligen tänka på att bara luta mig tillbaka, sitta ner ordentligt och ha bra stöd. Passet gick betydligt bättre än vad jag hade trott, så är riktigt nöjd, även om det inte var perfekt och vi fick några tabbar. Skulle även göra skänkelvikningar längs en långsida, några steg fick vi till det riktigt bra och andra steg blev lite sämre. Men man ska väl ha något att jobba med också? Hur som helst så är jag jättenöjd och det var superkul att få jobba med en annan häst än Sigge ibland. Fick även en helt del ispiration som inte sitter så dumt.
 
Efteråt red jag Sigge, som fick göra liknande övningar. Jag var trött och han var inte riktigt på humör för någon dressyr. Så vi blev lite osams, men fick tillslut igenom det jag ville och då gav jag mig. Har egentligen inte så mycket att säga med det passet, han slängde mest med huvudet och jag red inte så bra, vilket resulterar i att han absolut inte jobbar för fem öre och ingenting blev bättre. Tillslut fick jag som sagt igenom min övning någorlunda och gav mig då.
 
Under tiden Fröken gick lektion så fick Sigge gå utan täcke i hagen.
 
 
 
 

27 februari

 
Vilket underbart väder vi bjöds på idag och det ska bli lika fint imorgon om man litar på vädernyheterna. Var ute i stallet vid tio och körde lite stallstädning. Vi tvättade en vägg och en del av taket, så nu är det fin fint i stallet. 
 
Tog av Enters täcke när jag skulle mocka så han fick stå och sola en stund i solen. Detta måste ju vara dem dagarna som hästarna uppskattar mest, när solen värmer efter en mörk vinter och dem får gå utan täckena ett tag. 
 
Red ut tillsammans med Cissi och Toppen. Märkte redan igår att Enters ena bakben började tjockna lite grann. Lindade honom med Back on Track paddar när vi red och så höll vi oss bara i skritt. Vi red en runda på ungefär 40 minuter och det var helt plogat hela rundan. Skönt för hästarna att få slippa traska i djupsnö varje dag. Vill ju inte överanstränga dem så att rida på plogade vägar är jätte nyttigt under vintern även om det är super kul att dra på i djupsnön. 
 
 
Imorgon kommer uppdateringen vara låg ifrån mig då jag först ska till stallet och sen på eftermiddagen åker jag till Gävle, men på fredag får ni uppdatering igen! 
 
/ Ebba 

What doesn't kill you makes you stronger

Underbart väder! Solen skiner och det är +6 grader hemma hos mig. Hur underbart är inte det? Däremot är det lite deprimerande att jag inte kan ta mig till stallet. Hade tänkt att åka ut tidigare idag, men när jag åkte och tankade så krånglade bakdäcket vilket gjorde att jag nu inte kan köra. Suck! Åker ut vid ca 13.30 när mamma har slutat. Då blir det dressyrlektion för Camilla på Fröken. Hade tänkt att rida Sigge innan, men det får helt enkelt bli efter. Medan jag rider Fröken så ska Sigge få gå utan täcke och lufta lite i detta underbara väder.
 
Har precis städat lite på mitt rum och ska nu ta tag i lite skolarbete, matte står på schemat. Yttre och inre derivata, som sagt så kunde jag ju ha varit i stallet nu.... Nej dags att plugga, ska äta och fixa lite mer här hemma innan jag kan åka.
 
Kram!
 

26 februari

 
Idag slog jag på stort och red i dressyrsadeln. Trodde det bara skulle bli pannkaka av hela ridpasset men det gick faktiskt jätte bra. Började med att skritta igång på en plogad asfaltväg innan vi red in i en av hagarna som står tom nu under vintern. Började först jobba lite i skritten innan vi övergick till traven. 

I traven var han först lite ofokuserad i höger varvet men skäpte till sig när vi bytte plats i hagen. Ville ha ett bra flyt samtidigt som jag fokuserade på min sits. Några gånger när jag red lätt i traven kände jag att jag blev lite framåtlutad men la märke till det och kunde då skärpa till mig själv. 
 
I galoppen fick jag några gånger bli lite bestämd då han drog iväg i avsaktningarna till trav, lite psykbryt. Men hans högergalopp var verkligen hur ljuvlig som helst. Han fick till det där gunget som är helt underbart att sitta i, en riktigt fin uppförsbacke i ryggen också. 
 
Skrittade sen av för hand på den plogade asfaltsvägen.
 
 
Visst var han fin i pannbandet? 
 
/ Ebba 

New in

 
 
Äntligen! Glen Gordon Ariel pannband, suktat efter detta sedan oktober men det har varit utsålt och jag fick beskedet att det skulle komma in igen i mars. Igår såg jag att dem hade fått in det på Glada Hästen så var tvungen att slå till! 329:- på Glada Hästen.
 
/ Ebba 

Igår

 
Jisses vilket väder vi fick se igår. Någon minusgrad i luften men med blå himmel och strålande sol. Gjorde iordning Enter utomhus och han uppskattade det verkligen, stod och njöt hela tiden av solens värme. 
 
Red till Stora skogen för Cissi tipsade om att dem hade kört med snöskoter i skogen och det fint att rida på. Red dit och sen red jag fram och tillbaka på den sträckan några gånger i trav och galopp. Han blev lite studsig och gjorde en bakåtspark på stället då han ville dra iväg. Tänkte mycket på att sitta tillbaka och att han inte skulle få dra iväg. Gick helt okej. På vissa platser blev han lite feg och ville inte gå förbi men med lite skänkel så kunde han tillslut också galoppera förbi dessa platser. 
 
När vi skrittade hemåt så mötte vi på en annan häst från ett annat stall. Enter tyckte den andra hästen var jätte läskig så han vände runt och sprang för sitt liv ungefär. Hahah, men sen vända vi runt igen och med viss mån kunde vi skritta förbi den andra hästen. 
 
 
Chillarn' i solen
 
/ Ebba 

Träning för fullt

Kom precis in efter att ha varit ute och sprungit några kilometer med hunden. Trött? Det kan ni ge er på! 
 
Sigges motion för dagen blev en uteritt för oss själva. Det var ett tag sedan vi red själva, utan sällskap. Hur som helst så blev det en härlig galopptur på olika vägar. Ena vägen red jag och Johanna på igår, fast idag tog jag bara galoppsträckan åt andra hållet fram och tillbaka för att sedan rida ut på en annan väg. Varken Sigge eller jag hade gått den sträckan åt detta håll, självklart tyckte Sigge det var jätteläskigt och hoppade för allting. Det finns några snödrivor längs vägen som Sigge bara brukar plöja igenom, men idag blev det tvärnit! Gissa om jag blev lite överraskad när vi kom i galopp och hästen gör ett tvärstop. Allt gick bra, jag fick bara jobba en del. 
 
Sigge var pigg och glad! Ska absolut inte klaga att han är så pigg egentligen, men fattar inte att han aldrig blir trött. Känner att detta inlägg blev väldigt konstigt, men ridturen var i alla fall jättehärlig och hästen var fin! 
 
 
Imorgon ska jag rida dressyrlektion för Camilla på Fröken. Det ska bli jätteroligt, ska bli spännande att se hur det går. Mina ben kommer vara döda efteråt. Är glad att jag får en sådan här chans att rida andra hästar, även om jag och Sigge verklgien skulle behöva oss en dressyrlektion, så är det roligt att få jobba med någon annan häst. 
 
 

Hästen

 
Idag har vi en besökare i stallet. En western häst som ska övernatta hos oss och senare åka vidare till sitt nya hem uppe i Vemdalen. Den har faktiskt varit med i Arn filmerna och han kastade även av Stellan Skarsgård under inspelningarna. Lite coolt med en kändishäst i Lista! 
 
 
 
Vi valde att kalla honom för Hästen för vi visste inte vad han heter. Han lyssnade inte på Hästen. 
 
/ Ebba

24 februari

 
Idag blev det ett riktigt effektivt pass i djupsnön för Enter. Både styrka och kondition i ett. Red i en av våra hagar och höll oss i den delen där det är som mest snö. Behövde endast rida en kort stund då Enter tyckte det var jätte jobbigt.
 
Red på en åtta i galopp och på mitten bröt jag av och bytte galopp genom en ny galoppfattning. Fick in lite lydnadsträning där också för han ville helst dra iväg i traven när jag bröt av från galopp. Red inte så länge i den djupa snön för han tyckte verkligen att det var jobbigt. Avslutade i traven där det var mindre snö och sen skrittade jag av ute på den plogade asfaltsvägen.
 
 
När jag hade ridit och fixat allt så smörjde jag hoppsadeln, två träns som jag använder just nu och två grimmor. Har inte smörjt på jätte länge så det behövdes verkligen! 
 
 

/ Ebba 

Don't you cry for the lost, smile for the living

 
Life's for the living so live it!
 
 
 
 
 

Helgen

Gådagen bestod av att jag var borta ungefär 12 timmar. Var på tävling och hjälpte till hela dagen, men fick en liten paus på nån timme och åkte då till stallet för att motionera Sigge. Blev en barbacka tur på en plogad väg där vi jobbade med sidvärtsövningar i alla gångarter. Sigge skötte sig bra med var spänd för allt möjligt i början och ville inte alls gå vissa tillfällen. Så jag fick verklgien jobba med att sysselsätta honom så han skulle tänka på något annat. Då gick det kanoners!
 
Imorse ringde klockan tidigt igen och jag pallrade mig iväg till Hamre för yttligare lite tävling. Däremot hoppade båda hästarna nära varandra så det gick väldigt fort. Åkte hem vid 10. Sigge får vila idag då han har gått hela veckan och fredag + lördag kändes han lite trött, så han förtjänar verkligen att vila lite.
 
 

Mål 2013

 
Nu ibörjan av 2013 har jag fått lite besked som fått mig att tänka till om min ridning, därför har jag nu gjort några mål för 2013. 
 
- Få upp Enter mer i ridningen. Jag vill ha honom mer på bakbenen än vad han är nu. 
- Bygga upp rumpmuskler, magmuskler och ryggmuskler på Enter. 
- Få honom lydig. 
- Konditionen.
 
Mål 1: Nu under vintern har Enter fått som en knöl på ena framknät, en galla. Den kommer och går lite hur den vill. Visade den för veterinären förra veckan när hon var ute och han har troligtvis pålagringar i det knät också. Tar man upp det knät får man upp det mycket mindre, det andra benet kan man hålla parallellt med skenbenet och underarmsbenet. Man får alltså ut full böjbarhet i det knät, medans det med pålagringar får man in en hand mellan skenben och underarmsben. Att Enter har pålagringar är inte helt oväntat då han gått som galopphäst i 4 år och det sliter på hästen på ett helt annat sätt än traditionell ridning. Jag vill därför få till en ridning så han inte är i framåtvikt och belastar frambenen i onödan. 
 
Mål 2: För att få en hållbar häst behövs muskler. Just nu försöker jag få upp hullet på honom och när snön försvinner har jag planer att börja klättra igen och även rida över upphöjda bommar för att bygga muskler i rygg, rumpa och mage. Vilket är väldigt bra! 
 
Mål 3: Enda sen jag började rida själv så har han blivit lite olydig. När han travar ute så drar han helst och det blir lite av en dragkamp. Jag vill ha kvar framåtbjudningen men även kunna ta tillbaka honom när som helst. Det har blivit bättre men fortfarande kräver jag mer. Skärpning. 
 
Mål 4: Enda sedan sommaren har Enters kondition varit dålig. Vid midsommar blev han sparkad och halt, sen dess har jag inte krävt direkt mycket konditionsmässigt. Men Enter är endå en häst som fortsätter även om han blir trött eftersom hans löpskalle, så det gäller att begränsa sig själv till hans egentliga förmåga. När styrketräningen kommer igång gör konditionsträningen det med! 
 
Allt som allt så är mina mål att få en hållbar häst, vill gärna inte få mer skit i frambenen än vad han redan har. Tänker även lägga åt sidan mina planer på att få bort min höjdrädsla inom hoppningen. Det känns som att det inte behövs. Visst kan Enter hoppa lite då och då, men inte några höga höjder. 
 
 
/ Ebba
 
 

Början av mitt sportlov

Jösses vad skönt med sportlov säger jag bara! Efter att ha mängder av skolarbeten över sig tar jag nu lov. Endast en hel del matte fick följa med hem som ska få göra mig sällskap under mina lediga dagar.
 
Efter att ha avslutat veckan med några inlämingar och ett engelskaprov stack jag till stallet. Annelie skulle också ut och rida när jag kom ut, så vi gjorde sällskap. Red fram och tillbaka några vändor på en plogad väg. Vägen är 1 km lång så efter att ha vänt några gånger fick vi ihop några km. Jobbade de sedan på vallen en liten stund. Sigge fick då jobba på en volt för att bli något mjuk. Idag var han seg och lite trött tror jag faktiskt. Däremot är inte det alls konstigt med tanke på att han gått rätt hårt under veckan. Efter lite arbete så travade vi några vändor på den plogade vägen igen och skrittade sedan av hästarna där också.
 
 
Imorgon blir det en tidig morgon, ska vara på Hamre kl 8 för att hjälpa Annelie på tävlingen. Efter första klassen blir det en paus genom att åka till stallet och motionera Sigge, för att sedan åka tillbaka till tävlingen med nästa häst som ska tävla på eftermiddagen. Troligen blir det en lååång kväll, kommer komma hem sent. Sedan är det bara upp igen på söndag morgon och tillbringa förmiddagen på tävling. Men måste faktiskt säga att jag tycker det är superroligt att följa med och få hjälpa till. Man får se så mycket och även lära sig saker. Jag tycker det är nyttigt att se andra tävla, speciellt på denna nivå. Lärorikt och samtidigt hur roligt som helst!
 
 
Imorgon ska Sigge antingen få en uteritt eller så hade jag tänkt att longera/tömköra, beronde på hur mycket tid som finns innan det är dags att åka tillbaka till tävlingen. På söndag ska han få en välförtjänt vilodag efter att ha jobbat på hela veckan och dessutom gått en hoppträning.
 
 
 
 

Träningen i tisdags

Finns så mycket att skriva om egentligen, men tänkte försöka vara kortfattad.
 
Vi tränade bland annat på galoppsprång och att ha bra galopp (för min del). Det har gått bättre förut, men är ändå nöjd. Sigge var jätteduktig och skötte sig hur bra som helst, även om jag klantade till det för oss ibland. Vi fick ett stopp och ett stopp/rivning/gick igenom hindret. Men som sagt så var båda helt mitt fel och kan inte lägga någonting på honom.
 
Sedan jag flyttade till detta stall som jag står i nu (flyttade den 1 oktober 2012) så har jag börjat träna på ett helt nytt sätt. Saker som jag inte alls tänkte på förut får jag nu träna på och jag lyckas inte riktigt alla gånger, men träning ger färdighet. Bland annat så är det nu att RIDA varje steg, räkna galoppsprången, komma rätt på hinder, ha kraft i galoppen och så vidare. Tidigare har jag mest tragglat själv och inte alls tänkt på detta så som jag måste göra nu.
 
Så med tanke på att det ändå är en del "nya" saker för mig men som ändå är rätt grundläggande så är jag nöjd med träningen. Dessutom fick jag massor av beröm efteråt vilken duktig och lydig häst jag har, att Sigge är så fin vilket alltid är roligt att höra. Men det är klart att jag har världens finaste häst!
 
Jobbade ingenting med höjder utan fokusera på andra saker. Jag och Sigge hoppade banan på 90 cm - 1 m någonting.
 
 
Kanske slänger upp några filmer från träningen, både bra och dåliga. Tycker det är nyttigt att se de sämre filmerna för att se sina misstag. Däremot är det minst lika viktigt att se de som man gör bra så man kan ta med sig de också!
 

Filmklipp

Bjuder på en film från träningen. Utvärdering kommer! Med tanke på att jag hade feber och mitt huvud var nästan helt borta så är jag nöjd med träningen.
 
 
 

19 februari

 
Idag blev det en till barbacka tur, dock med sällskap. Red med Cissi på Toppen och vi red bara runt i skogen i 35 minuter drygt. Blåste så mycket så vi ville inte ut ur skogen för då blev det svinkallt. Enter knallade lugnt på bakom Toppen som fick gå först idag så jag kunde mest bara glida med.
 
Hittade även skyddet vi tappade igår så fick hoppa av och fästa det i tygeln och sen kravla mig upp igen. Jag suger verkligen på att komma upp barbacka men som tur är så finns det ett ställe vid stallet där jag kommer upp hur lätt som helst, utan det stället skulle jag nog aldrig rida barbacka. 
 
 
/ Ebba 

18 februari

 
 
Idag slutade jag lite tidigare eftersom min idrottslektion blev inställd och vi kunde då kasta om i lektionerna och sluta tidigare! Hann då ut till stallet vid halv fyra ungefär och kunde rida ut. 
 
Direkt när jag kom ut så hämtade jag hjälmen, benskydd, tränset och gick till hagen. Satte på allt där det skulle och sen bar det av på en barbacka tur tillsammans med min bästa vän. Det är så mysigt att rida barbacka även fast jag alltid är nära på att åka av. 
 
Vi red runt lite i skogen och sen red vi ut på ett fält där vi tog lite galopp. I galoppen gick det hur bra som helst men jag kunde verkligen inte sitta i traven. Höll på att skumpa av hela tiden. Stackars häst. Men så ville han ju hela tiden dra i traven så fick bli lite bestämd och då lyssnade han bra. Efter det skrittade vi tillbaka i skogen och hem. 
 
Enters outfit
 
När vi kom tillbaka såg jag att vi hade tappat ett skydd.. buhu.. 
 

/ Ebba 

Anmäld

Idag har jag anmält mig och Sigge till att hoppa två klasser i Eskilstuna v.10, nu är det helt klart och det känns jättbra. Dock ska vi bara hoppa 90 cm (clear round) och 1m A:0+A:0, men vill känna att det går bra och att han ska orka. Dessutom har jag inte hoppat så jättemycket heller, bara en hoppträning i år så ä glad om han orkar båda rundorna. Det ska i alla fall bli hur roligt som helst!!! :)
 
Bilder från när vi vann vår första hopptävling tillsammans på ett ridläger. Seriöst? Nej det kan jag väl inte direkt påstå.
 
 

Trött, tröttare, tröttast

Inget stall för min del idag. Jag hann verkligen inte då jag satt på polisstationen i flera timmar för att förnya mitt pass då jag ska åka och hälsa på min pappa som bor i Qatar om några veckor. Så det blev lite akut med passet. Dessutom druknar jag snart i plugg.
 
Hoppträningen blev även ändrad till imorgon, istället för på torsdag, så hade behövt rida loss Sigge lite idag, men finns inte så mycket jag kan göra åt det längre. Grymt taggad inför hopptäningen, ska bli roligt att se hur det går och hur Sigge kommer vara. Trött tjej ska i alla fall försöka få lite skolarbete gjort nu innan ögonen slocknar på mig, skulle kunna somna vilken minut som helst. Blir en tidigt kväll för mig.
 
 
 
 

17 februari

 
Idag hade jag tänkt rida ut själv men fick sällskap av Jossan som skulle rida på Pandora. Vi red ut i Stora Skogen i ungefär 50 minuter. Mest skritt men blev lite trav och en kort galopp också. Enter gick först hela ridturen och var jätte duktig hela rundan runt. När han tyckte det blev läskigt gick han bara och tutade lite men gjorde inget annat. 
 
Blev en rätt bra ridtur för Enter idag för han och gänget körde världens race innan jag tog in honom. Det började med att Enter lekte rodeohäst alldeles själv medan dem andra travade rätt lugnt. Aldrig sett honom bocka och sparka så mycket. Sen drog Enter igång racet. Han låg ungefär en halv hage framför dem andra när dem sprang. Vilket han älskade. Även när dem andra tröttnade så körde han vidare, i en kurva var han nära att dratta på sidan. Klumpeduns. 
 
 
Enter fick gå ut i hagen på framsidan och äta lite hö medan jag mockade. Passade även på att borsta Lilly då jag tyckte det blev lite tidigt att ställa in Enter när jag var klar. 
 
Nu börjar det verkligen synas att Lilly ska få föl. Magen börjar bli stor och fin! Längtar tills i maj när fölet kommer, bara 3 månader kvar! 
 
Lilly
 
/ Ebba

Det går bra nu!

Beställt licens till mig och förnyat Sigges för året. Har tittat på olika tävlingar och planerat in några. Som det ser ut just nu så startar Sigge och jag vår första tävling för året v.10 i Eskilstuna. Om jag är tävlingssugen och längtar? Det kan ni ge er på!
 
Dessutom sticker vi iväg till Skästa och hopptränar på torsdag, åh vad roligt det ska bli! Ska försöka få tag på någon som kan filma tänkte jag.
 
 
Nu jä*lar är vi igång och Sigge är fräschare än någonsin, så himla skönt. Någon som jag inte riktigt kan smälta är hur fin Sigge är i sina bakben. Han har haft lymfangit två gånger tidigare och är därför normalt mycket tjockare i vänster bak då de aldrig riktigt har gått tillbaka helt. Höger bak har tidigare också varit lite tjockt när han har stått inne under natten eller vilat från ridningen. Nu är båda bakbenen riktigt fina, smalare än någonsin och man kan inte se någonting av hans tidigare kroniskt tjocka bakben. Även när han har vilat någon dag så är han inte tjock. Efter sista hoppträningen var jag säker på att få möta "elefantben" i hagen dagen efter (då han alltid har blivit tjock efter hårdare pass tidigare), men nej, han var finare än någonsin. Tror att det är jättebra för honom att gå på lösdrift och kan röra sig fritt. Man märker att han verkligen trivs med att vara ute, en sådan lättnad och glädje när man ser att sin häst mår så bra!
Inte den bästa bilden kanske men så här såg han ut när han kom till mig, då med lymfangit. Benet var riktigt tjockt och som sagt är det inte den bästa bilden direkt. Så här kunde han även se ut efter en natt inne på box.
 
Så här ser Sigge ut i bakbenen idag. Det är svårt att visa med bilder, men det är STOR skillnad i verkligheten. För mig känns det riktigt skönt måste jag säga, för trodde aldrig i mitt liv att det ens kunde bli så här bra som det faktiskt är.
 
 

En kväll i stallet

 

Söndag 17/2

Klockan ringde idigt imorse då en uteritt med Annelie var inplanerad. Ingen sovmorgon här inte! Gjorde iordning hästarna och begav oss iväg. Red genom skogen och Annelie skulle visa en ny väg, vilket alltid är så roligt. Dock så började vi rida dit och det var massor av snö och dessutom sankt under, så hästarna hade snö över knäna. Då trodde vi inte att underlaget skulle vara så bra på den andra vägen heller, så det blev lite andra planer. Red istället en annan väg, där det också var riktigt mycket snö (trodde aldrig att det kunde finns så mycket snö nu), så blev bara skritt. När vi väl hade tagit oss förbi det så var det en fin väg där vi både travade och galopperade. Red hela den fram och tillbaka. På vägen tillbaka låg Sigge på lite, men han var duktig. Hela turen tramapde han på rätt bra för att vara honom. Han börjar få upp konditionen gamla gubben.
 
Upptäcker hela tiden att det ändå finns rätt mycket ridvägar runt detta stall, vilket jag inte trodde när jag skulle flytta dit, så det känns jättbra att man kan komma ut på ordentliga uteritter. Känner att Sigge verkligen behöver det efter att traggla i paddocken på vardagarna.
 
Ingen av bilderna är från idag.
 
Resten av dagen består av en hel del skolarbeten som ska göras och kanske övningsköra. Någon gång ska ett träningspass in också är tanken. Bäst att sätta igång! Kram
 

16 februari

 
Har verkligen inte orkat hålla uppdateringen här under de senaste dagarna och igår hade jag verkligen inte tid. Först skolan, sen stallet och avslutade kvällen med middag på Gränden och bio med fina vänner.
 
Idag red jag och Cissi ut, ner till Hagbyholm. När vi skulle svänga av från cykelbanan ner mot Hagbyholm kom det en snöskoter på sidan om cykelbanan bakom oss. Hästarna blev lite rädda men gjorde inte så mycket. När vi hade pratat med killen på snöskotern om vart han var på väg så löste sig allt bra och vi kunde fortsätta. Snöskotern åkte förbi oss och ner mot Hagbyholm. 
 
När vi sedan har ridit en stund hör vi en snöskoter igen. Vi såg att snöskotern kom tillbaka men vi var i en kurva så vi vart lite oroliga att han inte skulle se oss så vi hoppade av båda två. Vi trodde först att det bara skulle komma en, men det kom 6. Herregud, Enter har aldrig sett en snöskoter och nu kom 6 stycken mot han i en hög fart. Som tur var så var alla killarna jätte snälla och stannade plus stängde av skotrarna. Vi pratade snabbt med dem när vi gick förbi och hästarna kunde då koppla det lite att det var människor på monstermaskinerna. 
 
När vi red vidare så travade och galopperade en lite stund. Vi travade längs en å och då flög det upp några fåglar. Enter skötte det så bra, han blev rädd men det var inget tvärstopp och vända i sken utan han svängde bara åt motsatt håll i trav och stannade när jag bad honom om det. Gjorde som en stor U-sväng. Duktig häst. 
 
Detta var bara lite av allt vi stötte på idag. Vi stötte bland annat på en man med en snöslunga, cyklister med blinkande lampor, några människor som eldade så eldlågorna syntes väldigt mycket och så gasade några idioter på som i helvete ute vid vägen när vi red.
 
Båda hästarna var riktigt duktiga idag!
 
På väg in från hagen idag. 
 

/ Ebba 

Uteritt

Åkte ut till stallet tidigt imorse och red ut tillsammans med Johanna och Annelie. Tempot var ganska högt så Sigge fick trava ifatt flera gånger för att ens hinna med i skritten, så trodde han skulle vara helt slut efteråt, men nej, när vi väl kom tillbaka så var han fortfarande pigg. 
 
Hur som helst så red vi en härlig runda där det mestadels blev trav och galopp. Red in mot Brottberga och runt mot Skerike. Mycket på plogade vägar, men även med lite mer snö så de fick jobba lite. Fick sitta och hålla Sigge nästan hela tiden för att han inte skulle dra iväg, han låg på som bara den, och sista galoppen drog vi på lite. Hade en häst som inte kunde skritta ett tag, men jag ska väl bara vara glad att har är så pigg som han är med tanke på att han snart är 21 år gammal och dessutom går ute på lösdrift. Jag ska inte klaga på att han är så pigg hela tiden så jag knappt kan rida honom trött. Sigge behövde verkligen komma ut, han var helt full av energi. Riktig trevlig tur måste jag säga! 
 
Imorgon väntar ännu en uteritt som jag ser fram emot!
 
Gammal bild. 
 

Alla hjärtans dag

När jag kom till skolan idag blev jag kallad till receptionen, blev först jätterädd att det hade hänt något. När jag kom dit så sa skolans receptionist att det hade kommit ett bud till mig och tog fram en påse. Snacka om att jag blev förvånad. I påsen fanns en jättefin ros och en stor merci-ask med choklar, samt en jättegullig lapp. Har jag väldens bästa pojkvän eller har jag väldens bästa pojkvän? Det gjorde min dag, verkligen!
 
Satt kvar i skolan och pluggade efter att jag slutade vid 14. Efter det mötte jag upp Fahrim för god mat, snabb titt på ett museum och sedan realx på ett spa. Riktigt mysigt måste jag säga, nog den bästa alla hjärtans dag jag någonsin haft!
 
 
 

12 februari

 
Idag red jag min rackare igen. Vi red bort till en hage, han var spänd hela vägen dit eftersom man måste gå förbi en läskig bil lackerings lokal på vägen dit och dem var i full gång där inne. Men vi kom förbi iallafall trots en inte så övertygad Enter. 
 
När han var framskrittad så började vi trava på en stor åtta. Formen finns där, helt klart och det är så kul att se eftersom jag inte ridit någon ordentlig ridning sen paddocken var ridbar. Började sen galoppera fram och då började han konstra lite grann. Galopperade mot kortsidan som ligger mot en skog och då tyckte han att det var något läskigt så då vände han runt och skulle hem. Efter det kunde han inte släppa att det var något läskigt så han höll på och stressade upp sig, valde då att flytta till en annan del av hagen. 
 
När vi skrittade mot den andra delen slänger han upp huvudet, lättar i framdelen och skjuter ifrån med bakdelen. Höll verkligen på att göra en bakåt kullerbytta över rumpan, hamnade helt i bakvikt. Lyckades dock återfå kontroll och balans. Efter det skötte han sig jätte bra. 
 
Jobbade med galoppen och min sits. Avsaktningar och fattningar för Enter och en bra sits för mig. Enter var jätte duktig och jag får väl ge lite cred till mig själv också faktiskt. Avslutade med att göra två galoppombyten. Dem sitter så bra alltså. Dem som han hade problem med innan gör han hur bra som helst nu! 
 
 
/ Ebba 

Lägger detta ridpass bakom mig

Sigge var spänd och tittig, vilket resluterade i att han absolut inte ville jobba, gick inte ett steg där jag ville och så fort jag försökte sätta honom i arbete slog han som den med huvudet. Mitt tålamod försvann till slut, så gick in i stallet och satte på gramanen. Då gick det betydligt lättare men han ville inte gå där jag villle och helt plöstligt stannade han. Dryg var förnamnet.
 
Skulle jobba med galoppen och det som jag fick göra på hoppträningen. Inte den bästa dagen. Han var rätt fin i vänster varv ett tag, men har väldigt mycket att jobba med. Under ridpassets gång dök det upp några problem som jag tänkte rådfråga Annelie om imorgon, så jag vet hur jag ska göra i de situationerna.
 
Sigge och jag har haft ett bättre pass så tar med mig några saker att tänka på och lägger annars detta bakom mig för att se fram emot morgondagens ridning.
 
 
 

11 februari

 
Idag blev det ingen ridning för veterinären var ute och kollade på Enter. Ville kolla upp två knölar vid skapet som han haft ett tag nu. Jag var redan 100 % säker på att det skulle vara melanom som han har, men endå kändes det som en handflata i ansiktet när veterinären konstaterade melanom. 
 
Melanom är en cancersjukdom hos hästar som främst drabbar skimmlar och är väldigt vanligt hos just skimmlar. Det är på grund av skimmlarnas pigment som gör att dem blir drabbade. Melanom är främst synligt vid svansrot, skapet, mun och ansikte. Det drabbar oftast äldre hästar. 
 
Trodde att Enter bara hade två knölar men vid en snabb undersökning så visade sig att det var betydligt mer så någon operation är helt meningslöst. Enter kommer få leva med sina tumörer hela livet ut. 
 
Love of my life, my soulmate. You're my bestfriend 
 

/Ebba 

10 februari

 
Idag kände jag för att känna lite på galoppen igen, vilket var längesen. Sist vi körde ordentlig galopp var 30 januari. Började iallafall med att skritta fram på en plogad väg innan vi red till en av hagarna. Den var helt orörd sen nysnön hade kommit vilket jag älskar. Ser så fint ut. Travade några varv runt hela hagen lite avslappnat utan några krav innan jag körde ett varv avslappnad galopp i varje varv som uppvärmning. 
 
När han var uppvärmd och klar galopperade vi mycket på en lagom stor volt, inte för liten så han fick jobba för mycket men med lite böjning i kroppen. Målet var att han skulle gå lugnt och inte springa iväg, medan jag fokuserade järnet på att sitta tillbaka, inte bli framåtlutad och ha blicken uppe. Satt hela tiden och sa till mig själv "Sitt tillbaka", "Sitt,sitt,sitt" och lyckades faktiskt rätt bra tycker jag. Tänkte även på att ha handen lågt hela tiden. 
 
Toppen, Enter, Rossi & Lady

Efter ett tag fick Enter jobba lite mer, tränade avbrotten + fattningarna och att han skulle vänta på mina hjälper. Kände även på några byten och dem blev för det mesta också bra! Längtar till en mjuk paddock nu. 
 
På slutet fick jag världens håll vid revbenen och jag klarade verkligen inte av att rida vidare på nått seriöst sätt. Avslutade med att köra två race med Enter som han tyckte var himlans kul! 
 
 
/ Ebba 

 You almost feel ashamed that someone could be that important, that without them you feel like nothing.
 
 
 
/ Ebba 

HAHAH

 
 
 
Alltså verkligen min humor. "HEY!" 
 
Sen vilket liv man måste ha för att göra dessa är ju otroligt litet alltså. 
 

/ Ebba 

You take my breath away, you're a supernova
 
 
/Ebba

Städat

 
Städade mina två täckeshyllor idag, vilket behövdes rejält. Sprayade även in de flesta utetäckena med antibit spray eftersom Rossi gärna biter sönder andras täcken. Detta sprayande resulterade i en hemsk smak i munnen i en timme typ. Men det blev fint iallafall på hyllan och hoppas att Rossi lämnar mina kära täcken ifred. 
 
 
Övre hyllan är bara innetäcken, ska få in två täcken till där som är hemma just nu och den undre är utetäckena och där ska jag få in tre vintertäcken och två regntäcken till. Good luck. 
 
/ Ebba 

9 februari

 
Vid tio var jag ute i stallet där Cissi och Rebecca väntade, snöade och blåste rätt mycket men det var inte direkt kallt utan bara -5. Eftersom det snöade och blåste så mycket var ingen av oss intresserade att rida någon lång runda eller i skogen. Så det blev en runda som vi inte ridit så många gånger där man rider mot Klinta, sen rider man av från cykelbanan ner på en mindre väg. Till slut kommer man upp vid fotbollsplanerna vid Klinta IP. 
 
Höll på att avlida när vi red vid cykelbanan eftersom det är helt öppet där, så det blåste och snöade så in i bomben vilket gjorde att det blev kallt. Så fort vi svängde av cykelbanan så kom vi i mer skydd och det blev så mycket skönare. 
 
Blev bara skritt eftersom Lady inte är igång. 
 
 
/ Ebba 

Foder

 
Detta är nått jag tycker är rätt intressant att läsa om på andras bloggar så tänkte dela med er till er också. 
 
Enters foderstat: 
 
Morgon: 0,5 kg korn + morötter/äpple/knäckebröd
3 kg hösilage
 
Em: 1,5 skopa betfor + en skopa biotin 
5 kg hösilage
 
Kväll: 0,5 kg korn + morötter/äpple/knäckebröd
6 kg hösilage
 
På vardagar innan jag åker från stallet cirka 19.00-19.30 så får han 0,5 kg lusern, 1 dl mineraler och 1 dl b-vitamin uppblött. Är jag ledig får han detta medans jag gör iordning honom innan ridning. 
Morgon/kvällshinken
 
Lusern/mineral/b-vitamin innan jag blöter det. 
 
 
Alla hösilage mängder är inte exakta då jag oftast inte väger hans påsar utan kör mest på känsla, men han inne har han nästan helt fri tillgång på hösilage. 
 
Har även skaffat rutiner som är att han ska ha en morot+ett äpple som ligger på hans hösilage när jag har mockat och så får han två knäckebrödsskivor efter sin gröt. Bortskämd. 

/ Ebba

 
I belong with you, you belong with me, you’re my sweetheart ♥

/ Ebba 

8 februari

 
Orkade verkligen inte blogga igår. Praktiken+stallet tog helt enkelt ut sin rätt och jag var i säng redan vid tio. Igår skrittade jag bara ut tillsammans med Sara och det gick bra så kändes inte direkt värt att skriva om det heller. 
 
Idag blev det en vilodag för Enter, borstade bara och myste lite istället. Borstade av massa päls och nu börjar man verkligen se att pälsen börjar bli kortare. Innan var ju hans vinterpäls hur lång som helst, typ shettis varning men nu börjar den bli fin igen. 
 
 
Imorgon blir det uteritt tillsammans med Cissi och Rebecca.
 
/ Ebba 

Hoppträning för Louise Haaga

Igår åkte som sagt jag och Sigge till Skästa gård och hopptränade för Louise Haaga.
 
Första övningen gick ut på att galoppera på långa och glappa tyglar, så långsamt som möjligt. Detta för att hästen skulle hitta balansen själva och träna på att rida mjukt. Efter några varv började vi hoppa fram på ett litet kryss, fortfarande med glannade tyglar. Det gick bra, men fick bromsa några gånger.
 
Efter det börjande vi hoppa fram på en linje, med 4 hinder och bland annat en böjd båge i början. Sista hindret var det fem galoppsprång fram till och detta hinder höjdes upp lite efter varje rund. Sista språnget över det låg på 1.20 m och Sigge hoppade det som ingenting. Han var så himla fin!!!
 
Fortsatte att träna på lite olika linjer innan vi hoppade en bana på 12 hinder. Det var mycket gymnastikträning för hästarna, vilket Sigge verkligen behöver. Hoppade även min första trippelbarr på honom. Jag fick jobba väldigt mycket med Sigges galopp, det har alltid varit något som vi fått jobba med. Han skulle galoppera på och få upp lite fart, samtidigt som jag måste ta halvhalter och försöka få mer kraft i galoppen, för han blir bara lång och flack. Jag har alltid haft svårt att få till den galoppen, men idag fick jag några bra tips.
 
 
Sigge tyckte detta var riktigt jobbigt men verkade tycka att det var så himla roligt! När han väl kom igång efter några språng så fick jag istället broma honom inför vissa hinder. Otroligt nyttigt både för mig och Sigge! Är så stolt över honom, hur han kämpade och vilken skillnad det blev bara under passet.
 
Nu ska vi träna ordentligt och sedan väntar nästa hoppträning v.8. SUPERKUL!!
 
 
Världens bästa häst, finner inga ord!
 
 
 

Nöjd och glad efter kvällens hoppträning

Glad tjej efter kvällens hoppträning! Sigge var hur fin som helst och jag är otorligt nöjd och stolt över honom. Hinner inte berätta allt nu då klockan är mycket och jag har lite skolrbete för kvällen kvar, men håll utkik.
 

Thinking of you.

 
Bingo, Ossian, Nabelle, Lilleman & Nathelle. Alltid saknad, aldrig glömd. 
 
/ Ebba 

Cuteness overload #2

Alltså varför kan inte djur vara små för evigt? Så sablans gulliga! 
 
 
 
Detta är våra två katter. Pettson & Tyson.
 
/ Ebba

Taggad tjej!

Är taggad till tusen inför morgondagens hoppträning! Ska bli spännande att se hur Sigge är, då han har varit rätt framåt de senaste veckorna och de senaste passen har han hela tiden försökt hitta sätt att komma undan. Ser verkligen fram emot det.
 
Har bestämt vad Sigge ska ha på sig. Det blir ett mörkblått schabrak med en röd kant och röda benskydd till, som jag fick i julklapp. Själv vet jag inte ritkigt och står fortfarande i valet och kvalet mellan olika alternativ. Hur som helst så ska det bli riktigt roligt! Spännande att även få se hur bra kondition Sigge har, om den är bättre än jag tror eller om han knappt orkar någonting. Är lite svårt att relatera då vi inte har hoppat på ett tag men eftersom vi har ritdit i en del snö så har det nog tagit mer än man tror. Det återstår att se helt enkelt.
 
Bjuder på några suddiga bilder från hopptävlingen som var i november:
 

Positivjävel!

Även om det är snöstorm så stoppar det inte oss äkta cyklister ifrån att cykla till skolan varje dag. Denna backe finns det värmeslingor i så därför är det ingen snö, men överallt annars var det typ en dm snö att trampa igenom. 
 
 
/ Ebba 

Cuteness overload

 
Hittade massa gamla bilder från när vi hade två valpkullar, så tänkte jag skulle dela några söta bilder! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ Ebba 

6 februari

 
 
På eftermiddagen bröt ju typ en snöstorm ut här. Snön bara öste ner med jättestora flingor. Åkte ut till stallet och hade planerat att jag skulle rida med Cissi. Ingen av oss var jätte sugna på att rida ut på någon längre runda så det fick bli en skritt runda på ungefär en halvtimme. Red barbacka med ett tjockt vintertäcke och Enter verkade inte bry  sig så värst mycket, snöfallet lättade lite när vi red iväg som tur var. 
 
Enter skötte sig under hela ridturen och när vi väl var tillbaka så hade jag inget att göra för mamma hade varit ut tidigare på dagen och fixat allt redan. Så det blev en snabbis i stallet idag, skönt! 
 
 
/ Ebba 

Effektivitet

Red väldigt effektivt idag, och han fick bara korta skrittpauser, man Sigge verkade inte ledsen över det för han trampade på som bara den hela tiden och så fort jag tog tyglarna och började trava. Tycker det är så roligt nu för han är verkligen positiv och trampar på hela tiden utan att vara pigg. Han är mycket trevligare att jobba med och Sigge vill verkligen. Härlig känsla med tanke på att han har varit så omotiverad till all gällande motion för ett tag sedan. Tror han tycker det är lite roligare när vi även nu kommer igång med träningar och allt, det händer lite mer då. Hur som helst så jobbade vi med galoppen, samlad men effektiv,  Små volter i galopp för att sedan göra ett galoppombyten som han gjorde klockrena hela tiden! Han fick gå så rätt länge för att han verkligen skulle få kämpa och det gjorde han och var hur fin som helst! Travade lite på en volt och kände att knapparna satt även där vilket de gjorde. Han blev svettig så fick stå inne en stund och torka medan han åt mat och jag fixade allt innan jag åkte hem.
 
Väl hemma åt jag middag och har tränat. Ja ni läste rätt, JAG har tränat, det trodde ni inte va? Jag har verkligen världens sämsta kondition och inga muskler för fem öre så för ett tag sedan bestämde jag mig för att göra något åt det. Så idag blev det att springa på crosstrainern och efter det tio snabba armgävningar och direkt efter 10 snabba sit ups. Nöjd med mig själv. Ska försöka göra detta varannan dag tänkte jag. Resten av kvällen har spenderats med en kemirapport, snart klar!
 
 

5 februari

 
Idag var upplägget skrittarbete i dressyrsadeln. Mycket bra för både mig och Enter då jag sitter bättre och kan därför jobba honom mycket bättre. 
 
Jobbade med samma saker som alltid när jag skrittjobbar. Volter, halter, igångsättning, skänkelvikningar, slutor, öppnor och utåtställd på volt. Riktigt nyttiga saker alltihop. Med halterna och igångsättningarna vill jag ha en bra form in i halten, att han håller den under halten och sen behåller formen i igångsättningen också så han inte bara flyter iväg. Detta gjorde han jättebra. Eller allt gjorde han jättebra, allt gick faktiskt kanon idag. 
 
Avslutade med att galoppera två varv på en volt i varje galopp, vilket Enter verkade tycka var jätte roligt.
 
Vill dock inte under vintern hålla på med dressyren i traven och galoppen när det inte är bra underlag då det inte känns som bästa upplägget för honom att behöva göra dressyrövningar antingen i djupsnö eller på lite ojämnt underlag. Längtar till våren! 
 
 
/ Ebba 

Clothes

 
Idag hade jag en lite längre lunch i skolan så då passade jag, Sara och Ida på att gå ner på stan. Hittade mer än vad jag hade tänkt mig så det blev även lite dyrare än vad jag hade tänkt mig. I helgen tror jag att jag ska ta en sväng ut till Erikslund om chansen finns för möjligen byta en jacka om den finns i den storleken. 
 
Jeans 299:- GinaTricot, Tröja 349:- GinaTricot, Fit Me Blush Light Pink 109:- H&M
 
/ Ebba 

Drygt dressyrpass

Dagens ridplan var ett dressyrpass och jobba ordentligt. Hittade ett ställe där underlaget var någorlunda bra, ridbart i alla fall. Dock var Sigge riktigt dryg idag. Jag blev väldigt irriterad vilket inte gjorde saken bättre. Han sprang på massor och så fort jag tog i honom så drog han upp huvudet och la in tvärbromsen. Överallt och ingenstans. Han var vinglig i traven och ville inte alls gå där jag ville. Däremot var han väldigt fin och stadig i den förvända galoppen, riktigt fin!
 
 

Mysmåndag

 
Varför ska det börja snöa igen för? Våren kändes ju på gång men inte ska väl vi få denna glädje. Eftersom det snöade så kände jag inte för att bege mig ut själv i mörkret med Enter så det fick bli en klassisk mysmåndag istället. Borstade länge och fick bort hur mycket päls som han håller på och tappar. Skönt! Inte så jätte roligt med en skimmel dessa tider då allt hår syns på alla kläder.. 
 
Smörjde hovarna och flätade pannlugg+man. Han älskar verkligen när man flätar manen, då står han och blundar, hänger med underläppen och sänker huvudet. Vissa stunder tror man verkligen att han har somnat. Sen var det bara på med stallskydden och stalltäcken innan hans "gröt" var serverad inne i boxen. 
 
 
/ Ebba 

Sigges schema v.6

Måndag: Dressyr. Ska trimma på vallen så gott det går för underlaget. De senaste dagarna har det tydligen varit väldigt bra där så hoppas på att det är det även imorgon.
 
Tisdag: Dressyr. Har inte så mycket tid på mig så tänkte försöka rida väldigt effektivt men så han förhppingsvid blir lite trött.
 
Onsdag: Jogga. Han ska få ett lugnare pass, fokus på att han ska vara i lång och låg form och bara mjuka upp sig.
 
Torsdag: HOPPTRÄNING!!! Längtar som tusan, åh vad roligt det ska bli! Sist jag hoppade var v.50, så kommer inte köra så jättehårt med honom utan mer att han ska få komma igång. Sedan är det en till hoppträning v.8, så då kan man köra mer då istället är min plan.
 
Fredag: Vila. Sigge ska i alla fall få en lugn dag efter träningen, men om jag kan komma ut så är min tanke att skritta och jogga honom lite lätt om han har lite träningsvärk, vilket jag tror så otränad som han är.
 
Lördag: Uteritt
 
Söndag: Uteritt
 
 
Måste säga att på hästfronten är jag grymt taggad inför denna vecka, som jag har längtat!
 

Vill ha..

 
 
 
Detta är verkligen saker som jag vill ha. Nu helst, på direkten. Tänk om man vunnit på Kung Keno och bara kan köpa exakt vad man vill hela tiden. 
 
Svarta jeans: ca. 400-500:- 
Vita Converse låga: 699:- 
Union Jack Converse: 799:-
Fit Me Rouge: 109:- 
Dr. Martens: ca. 1300:- 
 
Totalt: 3307:- 
 
/ Ebba 

3 Februari

 
Eftersom jag har stått ut med en häst som inte klarat av att vara själv någonstans i ungefär 5 år så har det liksom inte landat än att han visst kan vara själv nu. Är så jädrans stolt att min lille plutt verkligen landat i sitt liv och inte blir hysterisk bara över att han är inne i stallet själv. 
 
Började med att jag tog in Enter i boxen så han fick äta sin "gröt" med lusern, mineraler och b-vitamin. Han fick även lite hö som han kunde tugga på. Gnuggade hela honom med en gummiborste för att få bort massa lös päls och sen borstade jag hela kroppen med dem vanliga borstarna och sen resten. 
 
Red i lite mer än en timme och endast skritt då underlaget inte funkar för annat just nu. Antingen är det is eller så är det snö med hård skare och där vill jag inte riskera att han får skärsår av skaren. Red över i Stora skogen och där har vi inte varit på ett tag själva så han var spänd från att vi gick in i skogen tills att vi kom ut, ibland kunde han slappna av korta stunder. Mötte på 3 människor med hundar på två ställen och dem gick in och ställde sig bland träden som kanske inte var det smartaste alternativet men det kunde väl inte dem veta. Vi kom iallafall förbi dem. 
 
Till min glädje så var våra klätterbackar helt snö och is fria! Hur bra som helst eftersom det var hårt i marken men inte halt så fästet var helt perfekt. Märktes att vi inte har klättrat på länge för han tyckte det var hur jobbigt som helst uppåt. Började i den lätta backen några gånger och avslutade sen två gånger i den brantaste som är riktigt tuff innan vi skrittade hemåt. 
 
 
/ Ebba

Dagens ridpass

 
Kom ut till stallet strax innan ett, kastade ut lite lunch till hästarna så att de skulle hinna äta lite innan ridningen. Sigge och Fröken fick även gå utan täcke och lufta då solen lös och det faktiskt var rätt varmt. Fixade sedan lite i stallet innan jag och Johanna tog in hästarna samt en av Annelies. Vi gjorde  iordning dem och sedan kom Annelie ut och vi alla tre red iväg på en tur. Det var ritkigt trevlig faktiskt, inte ofta möjligheten finns. Sigge fick trampa på rätt mycket för att hinna med i tempot, då Annelie red först. Vi red i skogen och ute bland fält. Vid fälten och när vi skulle gå igenom en gård var Sigge riktigt spänd och ville inte alls gå framåt, så fick driva som en dåre i varje steg. När det väl släppte så var han fin. Blev endast skritt och trav då underlaget inte var hållbart för någon galopp.
 
 
 
 

# 6

 
 
 
 
 
 
 
/ Ebba 

# 5

 
Som ni säkert märkt så har jag ju kärat ner mig i dessa gifs.. Gör min vardag. 
 
 
 
 
 
 
/ Ebba 

2 februari

 
Tjena tjena! Skönt med lördag fast kändes mer som en söndag eftersom jag praktiskt taget var ledig igår.
 
Idag blev det en skrittur på ungefär 40 minuter själv. Mycket att titta på så Enter fick gå och filura och tänka lite själv ibörjan. Han skötte sig bra tills vi var ungefär 20 minuter från stallet då han började små takta och bara skulle skritta grymt fort. Detta är ungefär det värsta jag vet när man rider, när dem går mellan skritt och trav typ så blev väldigt frustrerad på honom. Började då köra skänkelvikningar och pressade honom verkligen åt det håll som han har svårt för tills han gav upp och skrittade normalt igen. Vi jobbade på halterna och formen i dem. Han blir lätt ivrig i dem och backar, står och drar i bettet eller kryper in bakom lod. Vi tränade rätt många bara för att han blev rätt uppjagad och till slut gjorde han några riktigt fina. 
 
Imorgon blir det förhoppningsvis en längre skritt tur en idag, hade så dålig fantasi.. Imorgon får Enter även gå med hela sin flock, denna vecka har han bara gått med Lady för Toppen och Rossi blivit sparkade och gåttpå medicin. 
 
Älskar att han verkligen utstrålar glädje på denna vinkbild. 
 

/Ebba 

Svettig häst

Ja, man kan nog säga att min söta häst var väldigt svettig efter torsdagens konditionsträning
 
 
Men visst är han rätt söt ;)
 

# 4

 
 
 
 
 
/ Ebba 

Jag vill ha dig och inte dina vänner

Kemiska reaktioner och nu trigonometriska formler. Plugg på en lördagskväll, suck. Däremot har jag haft en riktigt bra dag och imorgon blir det troligen en uteritt med Johanna och Annelie. Under denna vecka har Sigge varit ritkigt pigg och verkade som om han fick lite vårkänslor när det blev lite varmare, med andra ord: PIGG häst. Så får se hur morgondagens ritt blir.

Har inte så mycket att säga då det inte har hänt så mycket, uppdaterar sen!
 
 
Kram
 

# 3

 
 
 
 
 
 
/ Ebba 

# 2

 
 
 
 
 
 
/ Ebba 

Igår och idag.

 
Inte hänt nått direkt jätte spännande på hästfronten dessa två dagar utan igår skrittades bara Enter och idag så vilade han. Igår skrittade jag ut med Rebecca på Lady och visade henne en rätt okomplicerad skrittväg. Som tur var den helt isfri vilket var jätteskönt. 
 
När vi skrittade på en cykelbana som går vid en stor väg så körde Enter upp huvudet, lyssnade bakåt, satte in rumpan under sig och började galoppera. Slängde då ett öga bakåt och såg att det kom en joggare med pannlampa. Enter blev skit rädd och skulle springa in framför Lady. Kunde då vända runt Enter så han stod riktad mot joggaren och jag kunde då be henne att stänga av sin pannlampa och börja prata med hästarna. 
 
Först stod hon bara där och förstod typ inte så vi hade ett deadmoment som Enter nog fick en hjärtattack av på grund av pannlampan. Men till sist förstod hon att jag ville att hon skulle prata med hästarna. När hon hade gått förbi mötte vi en till joggare med pannlampa som hästarna tyckte var läskig. Men Enter skötte sig och lugnade ner sig och hade sen inga problem med att gå där vid vägen i mörkret. 
 
 
/ Ebba 

#1

 
 
 
 
 
 
/ Ebba 

Surprise

 
Jag och Cissi har kommit fram till att vi borde göra nått roligt i sommar, nämligen en cup för alla som står i stallet. Hoppning, dressyr, galopp och möjligen gymkana. Alla ska tävla med sina egna förutsättningar och bedöms därefter. Hoppas att vi kan få tummen ur och verkligen göra nått sånt! 
 
 
Gjorde en väldigt flaschig bild (eller inte). Och fina Silver och Ninio fick stå för bilden! 
 
/ Ebba 

RSS 2.0