Slutet på veckan

Det är när man inte ridit på flera veckor som man uppskattar ynkaste lilla ridning som mest. Att bara skritta ut är helt plötsligt roligt igen och då ska vi inte prata om hur kul det är att få galoppera. 
 
Torsdag 18/4
Blev paddocken i torsdags, blåste ju nästan storm ute så kände inte för att rida ut själv. Valde att rida honom på pelhamstången eftersom jag ville ha sten kontroll över honom om han skulle flyga i luften på grund av blåsten. Men såklart så slutade det blåsa när jag väl skulle till att sitta upp, Suck. Jag vill ju inte rida på det bettet för ofta då det är rätt skarpt, men han är allt fin på det. 
 
Red bara kravlöst runt i skritt och trav. Gjorde lite avsaktningar och halter. Tänkte inte mycket på formen eller nått utan nu ska vi bara komma igång. Avslutade med att galoppera 1,5 varv i båda varven. Snacka om att det var roligt med galoppen igen. Efter det skrittade vi av och begav oss in igen.
 
Fredag 19/4
Red ut med Cissi igår. Vi visste inte riktigt vart vi skulle rida men till slut hamnade vi på det ställe som Enter är mest drygast på. En grusväg som går från Brunnby gård ut mellan massa fält och sen runt tillbaka till Brunnby vägen så man kommer ut på den längre upp. Grejen är att man rider rätt nära E18 och Enter blir så sjukt taggad av det. Det går bra fram till att grusvägen svänger första gången men sen blir han jätte taggad. Går att kontrollera men han blir jobbig. 
 
Började med att trava honom men sen blev han alldeles för taggad och gick över i galopp. Han blev sen jätte på eftersom Toppen plaskade igenom vattenpölarna bredvid honom så då blev han tvungen att börja byta galopp och studsa. Vi avslutade med att rida genom skogen hem och fick hoppa lite vattenfyllda diken. 
 
Lördag 20/4
Idag blev det paddocken igen. Började med att skritta igång ute och sen jogga igång på paddocken. Hade lagt ut en bom på medellinjen så jag kunde rida på en åttvolt över den. Han kollade knappt på bommen. Nått har hänt med honom, han är inte rädd för vatten, bommar eller tunnorna. Hoppas det håller i sig bara. 

Blev mer galopp idag. Galopperade ett tag på en åtta över bommen vilket han tyckte var jätte kul. Hade honom i en samlad galopp runt och ungefär tre galoppsprång innan bommen körde han upp huvudet i luften och drog på den. Nästan varje gång försökte han dra över den, galningen. Blev lite svettig men inte mycket idag. Imorgon funderar jag på att ge mig ut på grusvägen som vi red på i fredags fast själv. 
 
 
Älskar att vi är på gång igen, så grymt kul. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0