Nybörjarhäst?

 
Blev uppringd vid lunchtid idag av min kusin Clara som undrade om hon kunde få låna Enter. Hennes pojkväns syster har länge velat följa med ut till stallet men eftersom Claras familj inte har några lämpliga hästar till en person som inte ridit på länge så fick dem låna Enter. 
 
Satte mig på cykeln och cyklade ut i motvind hela vägen, precis när jag svänger in vid stallet så lägger sig Enter ner i hagen och gnuggar in massa lera i pälsen och manen.. Jätte härligt. 
 
Josefine som hon heter fick äran att borsta av honom, gick inte att göra något åt leran så han var jättefin när hon skulle rida. Hon red en stund uppe på paddocken i alla gångarterna. Åttvolter i trav och skritt, övergångar skritt/trav och massa andra basic saker. Hade Enter på lina när hon skulle galoppera då hon var lite osäker med en ny häst och eftersom det var så längesen hon ridit. 
 
Enter och Josefine. 
 
Enter skötte sig galant. Så det slutade med att Jonathan fick rida lite också. I skritt och trav. Han var duktig för att vara första gången, lite svårt med takten i traven bara. Är alltid så kul när personer som aldrig ridit rider. Man tänker ju inte på att det egentligen är ganska svårt med lättridningen t.ex. 
 
Clara, Enter och Jonathan. 
 
Tror faktiskt Enter skulle vara en klockren nybörjarhäst eller ridskolehäst. Han gör absolut ingenting när det är en oerfaren ryttare på ryggen. Har man honom sedan på lina går han bara runt utan minsta fel. 
 
Imorgon är det träning som gäller. 
 
/ Ebba 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0