Känslofull dag.

 
Gick ifrån praktiken idag med väldigt blandade känslor. Det var jätte kul att vara tillbaka och träffa alla människor och hästar men det blev endå en väldigt dyster dag. Vid halv ett stod vi och fixade manar på flera hästar när en häst, Serenad, visar tecken på kraftig kolik. Vi tog ut henne i ridhuset och longerade henne länge, men det hjälpte ingenting. Hon försökte kasta sig ner gång på gång och lägga sig. Veterinär tillkallades och hon gjorde allt hon kunde, gav allt hon kunde och mer men ingenting hjälpte. Serenad svarade inte på något. Så Lena - som äger Rocklunda - tog beslutet att ta bort henne. 
 
Även fast jag inte hade ett direkt starkt band till Serenad så var det en jobbig process. Jag var med från början till slut. Under hela veterinär undersökningen, all promenad i ridhuset och under avlivningen. Mycket att tänka på då klockan var tjugo över tre när veterinärer tog bort henne och dem första barnen hade precis börjat komma för att rida. 
 
 
Hon var en av många barns favorit, helt okomplicerad i all ridning och hantering. En väldigt fin häst. Verkligen en dag fylld med många känslor. 
 
/ Ebba 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0