1 Juni

 
Tycker alltid att det är lika svårt att börja dessa "Dagens ridpass" inlägg. Det känns alltid som att det blir samma inledning vilket jag inte är helt nöjd med. 
 
Men som ni vet så blev det dressyr idag. När Enter var framriden och redo för arbete så fick jag börja med att trava på en volt och försöka få honom avslappnad. Lättare sagt än gjort kändes det lite som. Han var rätt motsträvlig men vissa stunder kunde han arbeta på jätte fint. När Enter hade blivit någorlunda avslappnad så gick vi ner i skritten och arbetade lite med formen och stadigheten där. Fick rida mer rakriktat idag och det lades även in några halter då och då. 
 
När vi hade skrittat ett tag så släppte han verkligen i skritten. Låg kvar i alla övergångar och även när vi bytte varv. Gick då upp till traven igen och körde lite där innan vi hoppade över till galoppen. Började med vänstervarvet och där var han jätte fin medan han i högervarvet var mycket drygare. Han tycker att det är jätte jobbigt att arbeta i högervarvet så då försöker han allt för att slippa göra något. Till slut lyckades jag få honom nästan helt avslappnad i högergaloppen också. 
 
Efter galoppen så är det nästan alltid som att allt har släppt. Då blir han mjuk, fin och samarbetsvillig. Travade några varv med fin form och aktivitet genom hela kroppen. Fick därefter gå över till skritten igen och arbeta på serpentinbågar. Där låg han kvar fint hela tiden och var verkligen som en dröm att rida. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0