8 mars

 
Idag blev det ingen ridning för Enter utan vi fortsatte med lite trickträning. Började med dem trick han kan helt som lite "uppvärmning" alltså vinka, stegra och puss. Sen lite "följa John" där han får slapp lina och så ska han följa med mig och sedan flytta undan. Därefter började jag med den spanska skritten och det är otroligt vilken lättlärd häst Enter är. Riktigt klok. 
 
Idag gjorde han två skritt steg med frambenen i följd. Så han lyfte först vänster framben som dem ska göra i spansk skritt och sen direkt efter lyfte han höger framben. Det är så kul att se framstegen och hur Enter nästan blir lite irriterad vissa gånger och över gör övningen innan han spetsar öronen och ska ha godis. 
 
Avslutade med att göra en lugn övning med läpparna som vi försöker träna in. Att han ska lyfta och vifta med överläppen när han får kommando. Väldigt lugnt och bra avslutnings övning! 
 
 
 
Han börjar bli fin i hullet igen vilket är hur skönt som helst. Imorgon ska jag köpa en ny säck lusern och förhoppningsvis blir det sista säcken för denna vinter! Nu är det bara musklerna som fattas. 
 
/ Ebba

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0